Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, במוסך החליפו לי רצועת טיימינג ולאחר יומיים הרכב התחיל לעשות רעש נוראי עד שנעצר לגמרי באמצע נסיעה ולא התניע יותר. הזמנו גרר לאותו מוסך.מסקנת המוסך לאחר בדיקה: הרצועה נקרעה ו3 שסתומים נשברו! איך זה יכול להיות?מישהו יכול לסביר לי ולתת לי יעוץ?תודה:bigcry:

פורסם

צייני בבקשה איזה רכב, מנוע, שנת ייצור, וכמה ק"מ עבר. אלו פרטים חשובים (שחייבים להיות גם בכותרת!).

החליפו רצועת טיימינג כשגרת טיפולים ?

ייתכן שלא הרכיבו (זה חשד) את הרצועה כהלכה. כשרצועת טיימינג נקרעת/משתחררת ייתכן "מפגש" של שסתום-בוכנה (קורה במנועים מסויימים, ובגלל זה התבקשת לציין זאת בפרטי הרכב) שיכול לגרום במקרה הרע לשבירת שסתומים.

אני ממליץ לך לחכות גם לתגובת בעלי מקצוע בפורום, ע"מ לדעת גם כיצד להתנהל מול אותו מוסך.

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי האישית והלא מקצועית, או שהורכב לך רצועה מאיכות נמוכה \ משומשת, או שהעבודה בוצעה בצורה חפיפניקת. כך או כך עלות הנזק (ומדובר פה באלפים) צריכה ליפול על המוסך.

ואגב למיטב ידיעתי מנועי ללא הפרעה (non-interference), מנועים בהן אין אפשרות של מפגש שסתום-בוכנה, הינם היוצאי דופן ולא הכלל.

http://en.wikipedia.org/wiki/Interference_engine

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

האשמה של קריעת הרצועה הינה של המוסך בלבד, הרכבה לא נכונה או מותחן תפוס שלא שמו לב אליו.

אם ינסו לומר לך שזה אשמת הרצועה והם לא אלו שמייצרים אותה, תפני אותם לחנות חלקי חילוף שהם קונים ממנה חלקים ושיספרו להם סיפורים.

תעמדי על שלך שיתקנו את הנזק לאוטו, ושבטיפול הבא יצ'פרו אותך, דבר שכזה גורם לירידת ערך, במיוחד לרכב שלא פתחו לו ראש מעולם.

פורסם

לפותחת השרשור, צייני גם את שם המוסך ואם הוא מורשה או לא מלבד פרטי הרכב. כמו שזה נראה, האחריות עליהם במלואה ולדעתי כדאי לך להגיע איתם להסדר שיתקנו לך את המנוע הקיים או שיחליפו למנוע חדש במוסך מורשה יבואן על חשבונם.

אם המוסך שהלכת אליו לא הרכיב טיימינג כמו שצריך, לא היתי סומך עליו להתקין מנוע שלם.

פורסם

שלום

איך אני אוהב את ההתנהגות הזו "יש המוסך אשם"

למה?

צריך לברר כול הפרטים מה עשו ,למה עשו, מה ביקשה הלקוחה ,מה קיבלה ולמה.

אולי אתם טועים?

שתכתוב בעלת הרכב למה ניגשה למוסך {מה התלוננה}

ושתסביר מה תיקנו ומה החליפו וכמה שילמהמ אחרי זה נדע מה הלאה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני המקסים - איך יכול להיות שהמוסך לא אשם ..

מה זה משנה למה באה הלקוחה, הריי הוחלפה הרצועה, ונעשה בדיקה לרכב לפני ששוחרר לידי הלקוחה - כך סביר מאוד להניח שהוא לא ניתן לה עם 3 שסתומים שבורים,

הריי בבירור נאמר שהוחלפה רצועת טיימינג.

ובבירור נאמר שנשברו 3 שסתומים והרצועה נקרעה

אז את מי בדיוק להאשים ? מה כבר יכלה אותה לקוחה לעשות כדי לקרוע תוך כדי נסיעה את הרצועה ? גם אם היא תשתולל כמו ילד בן 17 עם רישיון מאתמול - הטיימינג לא יקרע ..

אז את מי בדיוק עוד אפשר להאשים ? הריי מדובר בחלק פנימי לחלוטין שלא ניתן להאשים אף אחד בקריעה שלו מלבד את מי שהרכיב אותו תקופת זמן הגיונית (שבועיים לפני כן בהחלט הגיוני להאשים את המתקין, שנה לא)

פותחת השרשור - המוסך אשם ואין שום דרך לצאת מזה נקי - עליו לשאת בתיקון (אוברול) - ועלייך לקחת שמאי שיבדוק את הרכב לפני ואחרי ויתן את חוות דעתו - אם המוסך לא מסכים - את יכולה לפנות לאיגוד המוסכים או (או בנוסף) לתבוע אותו . הרשלנות היא לגמרי של המוסך.

בהצלחה

פורסם
בני המקסים - איך יכול להיות שהמוסך לא אשם ..

מה זה משנה למה באה הלקוחה, הריי הוחלפה הרצועה, ונעשה בדיקה לרכב לפני ששוחרר לידי הלקוחה - כך סביר מאוד להניח שהוא לא ניתן לה עם 3 שסתומים שבורים, אולי הגיע למוסך בגרירה אם רצועה קרועה הרכיבו חדשה ואמרו לה אם יש לך מזל לא נגרם נזק ואולי נפגעו שסטומי קלות ואחרי ההרכבה בזמן נסיעה נשברו?

הריי בבירור נאמר שהוחלפה רצועת טיימינג.

ובבירור נאמר שנשברו 3 שסתומים והרצועה נקרעה

אז את מי בדיוק להאשים ? מה כבר יכלה אותה לקוחה לעשות כדי לקרוע תוך כדי נסיעה את הרצועה ? גם אם היא תשתולל כמו ילד בן 17 עם רישיון מאתמול - הטיימינג לא יקרע ..

אז את מי בדיוק עוד אפשר להאשים ? הריי מדובר בחלק פנימי לחלוטין שלא ניתן להאשים אף אחד בקריעה שלו מלבד את מי שהרכיב אותו תקופת זמן הגיונית (שבועיים לפני כן בהחלט הגיוני להאשים את המתקין, שנה לא)

פותחת השרשור - המוסך אשם ואין שום דרך לצאת מזה נקי - עליו לשאת בתיקון (אוברול) - ועלייך לקחת שמאי שיבדוק את הרכב לפני ואחרי ויתן את חוות דעתו - אם המוסך לא מסכים - את יכולה לפנות לאיגוד המוסכים או (או בנוסף) לתבוע אותו . הרשלנות היא לגמרי של המוסך.

בהצלחה

שלום

אולי הגיעה לתיקון חפיף כי היא רוצה למכור את הרכב ולא להשקיעה והזהירו אותה במוסך?

אולי לא החליפו מיסב מותח כי התקמצנה ואז המיסב ניתפס באשמתה

אני יכול לכתוב במשך שעה ים תאוריות

אתה איתי מקסים שלי?

אם היתה קורה בעיון מה כתבתי אז לא היתה קופץ אתה אולי צודק ואולי לא.

אני אומר בו נראה מה תגיב הגברת

בברכה בני המקססססססיייייייים

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
. כך או כך עלות הנזק (ומדובר פה באלפים) צריכה ליפול על המוסך.

[u[/QUO

אולי אפילו מאות אלפים.......לא נסחפת?

לדעתי נסחפת מאוד, וזה עוד לפני שאתה יודע את סוג הרכב.

דבר שכזה גורם לירידת ערך, במיוחד לרכב שלא פתחו לו ראש מעולם.

אולי מספיק כבר עם הכתיבת שטויות שהולכת פה?

לא מבין למה בפורום הטכני מגיבים אנשים שכותבים שטויות כנראה אפילו מבלי להבין מה הם כותבים.

אולי רצוי שהמנהלים ימנעו כתיבה גם בפורום הטכני למשתמשים חדשים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אשמח לדעת איך אתה מחליף שסתומים מבלי להוריד ראש? ואיך אתה עושה את זה, כולל עבודה, בפחות מאלפיה?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

להוריד ראש ולהחליף שסתומים זה כמה אלפים ?

יצא לך להוריד ראש ולהחליף שסתומים חבר?

לי יצא (לצערי, חודש לאחר החלפת מנוע), סיימתי את הסיפור ב-1200 שקלים כולל פירוק ראש, והחלפת שסתומים והתקנה.

ולא עשיתי עבודה חאפרית, עשיתי את העבודה במכון מאוד מוכר בתל אביב ששכחתי את שמו (המדייק?).

גם 1500 שקלים זה לא "אלפים" ולא צריך להגזים ולנפח את זה כי מי שקורא את מה שכתבת חושב שהיא נפלה עכשיו באיזה 4000 שקלים.

ושוב, זה עוד לפני שאתה בכלל יודע באיזה רכב מדובר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...