Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור עם אותה הכותרת:

לקחתי את הרכב למוסך לבדיקה (לא מכון) המוסכניק לקח אותי לנסיעה על הרכב, הסתכל מתחת למכסה, הרים את האוטו והסתכל מלמטה, וגם פירק את הגלגלים.

והנה מה שהוא מצא:

1. רדיאטור על סף פיצוץ (יש מין שקע ארוך - לא חור - במרכז הצינור הראשי של הרדיאטור) - 1040 ש"ח להחליף

2. צמיגים יבשים - 1000 ש"ח להחליף

3. משאבות בלם אחוריות צריך להחליף - 385 ש"ח

4. מסרק הגה דולף שמן - כנראה יצטרך החלפה מתישהו בקרוב

5. ממליץ להתקין קולר לגיר - 900 ש"ח

6. חלק מהאגזוז יצטרך החלפה מתישהו

7. ההגה מושך ימינה - צריך להחליף צמיגים ואז לבדוק למה.

8. הגיר קצת קרטע בלחיצה מחדש על הגז - אמר שזה חשוד.

כל זה "בלי לחפור" (המוסכניק).

ושכחתי לציין שכל האזור של הרדיו והמגירה שתחתיו שבור ורוקד במקום.

הגיס מוכן לתקן את משאבות הבלמים וזהו. יש עוד מישהו שמעוניין ברכב והוא צריך תשובה.

מה דעתכם?

פורסם

נתחיל בזה שיש הרבה תיקונים לפי מה שהמוסכניק אומר , כמה שאלות:

בסופר לנסר יש בעיה בגיר שנהרס במידה ולא מתקינים קולר גיר , האם הגיר שברכב שופץ או הוחלף בעבר ? בדוק מה מצבו והדבר הראשון שאתה צריך לעשות לפני הכל זה לשים קולר גיר.

מה מחיר הרכב, לפי התיקונים הוא חייב להיות ממש ברצפה.

לא הייתי נוגע ברכב ולא בגלל בעיות מוזרות , הבעיות נשמעות הגיוניות לגמריי אבל מחיר תיקונם גבוה ומדובר ברכב שלא שווה את התיקון.

Miata ND2

פורסם

זה הימור רציני.

בלמים וצמיגים חייבים להחליף מיד + כיוון פרונט.

על הנזילה באיזור ההגה והאגזוז יכול להיות שתתקע בטסט הקרוב ותהיה חייב תיקון אז.

הרדיאטור יכול למשוך עוד זמן ובאותה מידה להסתם סופית מחר ואז תתקע בצד הדרך עם קיטור מתמר מהמנוע.

הגיר העדין הוא לא רק בסופר-לנסר, אלא גם בשאר הדגמים של מיצובישי מאותם ימים. להורים שלי הייתה גלאנט 96 שעברה (ביד לפניהם) שיפוץ גיר בגלל אותה בעיה ידועה. הרבה מכוניות של מיצובישי עברו את התיקון, רובן במסגרת ריקול שקט על חשבון היבואן (האמת שאז היו רק ריקולים שקטים ובכלל הכל היה בשו-שו), תברר עם הגיס שלך מה הוא יודע לגבי מצב הגיר. גם כאן זה הימור - אם ילך הגיר זאת הוצאה כבדה מאוד.

וכל זה "בלי לחפור".

ד"א - נראה שהבעלים של הרכב כבר מזניח אותו מזה זמן ודוחה תיקונים. לא אתפלא אם הוא פספס טיפול או שניים או שכבר העירו לו על חלק מהתקלות במוסך והוא העדיף להתעלם.

לא רוצה לבאס את הגיס שלך, אבל הרכב הזה שווה לא יותר מ-5K בשוק היום וגם זה עם יותר מטיפת מזל.

קבל עצה אישית-אל תקנה ממשפחה!!!!

במקרה הספציפי הזה - הייתי מקבל את העצה הזאת. או שתקנה את הרכב במחיר גבוה ותרגיש מרומה, או שתעמוד על המקח ותקנה בגרושים ואז הגיס ירגיש מרומה. חודש אחרי הרכישה הרכב ישבוק חיים ואז בכלל יהיה ריב גדול.

פורסם

יש פה השקעה לא קטנה, אם היית מקבל את הרכב בחינם או במחיר מצחיק של 1000-2000₪, הייתי אומר סבבה, אולי שווה.

אבל בכסף שתשקיע ברכב עצמו + תיקונים, עדיף לרכוש משהו אחר, יותר חסכוני, יותר אמין ובמצב יותר טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות האינפורמטיביות!

לשאלותיכם:

1. הגיר הוחלף בגיר משופץ לפני שנתיים.

2. לא הותקן קולר גיר. גם המוסכניק כאמור המליץ לי להתקין אותו.

3. הגיס רוצה 7000.

שאלה: על מה אתם ממליצים בתקציב דומה שהוא יותר חסכוני ואמין? המוסכניק המליץ על באלנו.

פורסם

קנה סובארו גרנד לאונה. אני יש לי אחת כזאת שנה וקצת 97 סטיישן הרכב נסע לצפון איזה 3 פעמים לדרום כמה פעמים לירושלים כל חודש בלי עיין רעה תפו תפו תפו הוא לא רוצה למות וכל טיפול אצלו עולה לך ממש כלום.

פורסם
קודם כל תודה לכולם על התגובות האינפורמטיביות!

לשאלותיכם:

1. הגיר הוחלף בגיר משופץ לפני שנתיים.

2. לא הותקן קולר גיר. גם המוסכניק כאמור המליץ לי להתקין אותו.

3. הגיס רוצה 7000.

שאלה: על מה אתם ממליצים בתקציב דומה שהוא יותר חסכוני ואמין? המוסכניק המליץ על באלנו.

7000 שקל על סופר לנסר? ועוד שצריכה השקעה? הגזים קצת הרבה, הייתי אומר!!

אנשים לא מצליחים למכור אותם ב3000-4000 ש"ח במצב פיקס!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

הגיס חי בסרט

תן לו למכור את הרכב למישהו אחר שכבר ידאג לפשוט לו את העור ויוריד אותו במחיר

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תוכן חדש...