Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

אני חייל,בן 20,ולפני מספר ימים מכרתי את הפולו 2001 שלי.

יש לי 2 התלבטויות:

1.לשמור את הכסף(18K)עוד 3 חודשים כדי ששנת 2013 תגיע,ומהניסיון של אבא שלי,כל המכוניות של 2003 יירדו באופן ניכר כי הם יהיו כבר בנות 10.והונדה הקורד מהמודל של 2003 הוא החלום שלי!הבעיה שרוצים עליו פי 2 ממה שיש לי.

2.לקנות פורד מונדיאו,יונדאי סונטה,טויוטה אוונטיס וכד-אני נוסע בשנה כ4000ק"מ אז הצריכת דלק לא ממש משנה לי הרבה.

השאלה מה בקשר לטיפולים,כי ראיתי את המנוע של המונדיאו וזה פשוט מפחיד,הוא מכוסה במין פלסטיק כזה,לא מוכר לי כי עד היום ראיתי רק רכבים ישנים

עצתכם תעזור.

תודה רבה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לידור,כל הרכבים שציינת אינם מתאימים לנהג חדש/צעיר.

הרכבים הללו הם רכבי מנהלים ויש דגמים ,שאולי יענו על דרישת התקציב לקניה אבל כדי לתחזק אותם לאחר הקניה, צריך לפחות לעבוד ולהרוויח משכורת כך שיישאר לך בצד כסף לכל צרה שלא תבוא.

לגבי הונדה אקורד והאוונסיס- רק מחירי הביטוח עלולים לעלות כחצי מהתקציב שלך (באיזור ה 9,000 ש"ח).

בתקציב הזה,אולי תוכל לקנות סונטה (לא יודע מאיזה שנתון) אך סביר שתהיה קרובה לגיל 10 או למעלה מכך וגם שם עלולות לצוץ

הפתעות כמו ראש מנוע/גיר או כל תיקון יקר אחר,שיש לקחת בחשבון.

בתקציב של 18,000 ש"ח אפשר לקנות פונטו 2005 ואולי גם 2006,לנהוג ברכב מנודרני יחסית וגם ליהנות מרכב חסכוני וזול לאחזקה בתנאי שטופל כראוי (זה כבר נושא נפרד-בדיקת הרכב,ההיסטוריה והטיפולים שעבר עד הקניייה כדי לוודא,שאתה לא קונה רכב קרוע,שתצטרך להשקיע בו הרבה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא ברור מה התקציב שלך. אם זה רק 18K - זה לא מספיק. הונדה אקורד 2003 לא תרד במחיר פתאום ב-50% שנה הבאה, תשכח מזה. בתקציב הזה גם האוונסיס היחידה שתמצא היא ממודל מאוד מוקדם ( 98 ) או יוצאת משטרה במצב גרוע. ד"א - אוונסיס מהדור הראשון לא היו מכוניות מלהיבות במיוחד, לפחות מוניטין אמינות מעולה. מונדיאו ממודל ישן שיש לך בתקציב עלולה להתגלות כעונש תחזוקתי לא קטן.

ניסן מקסימה מודל 99 בתקציב שלך עם מנוע 2.0 - רכב גדול ומכובד, לא זריז במיוחד. רכב של זקנים לפי דעתי. אמור להיות די אמין כשהוא היה צעיר, אבל אחרי כל כך הרבה שנים...

בתקציב שלך יש סיאט טולדו מודל 01 (אולי 02) 1.6 ידנית, אמנם קטגוריה C ("משפחתית") אבל מדובר ברכב גדול (4.4 מטר אורך) שמרגיש כבד יותר מרוב המשפחתיות מאותן שנים.

אבל לדעתי - משפחתית גדולה או אפילו משפחתית מגודלת ישבן לרווק נראה לי כבזבוז.

היום האופנה היא לכסות מנועים עם חיפויי פלסטיק. דקה עבודה והכיסוי יורד.

פורסם

אם צריכת הדלק במקרה שלך לא כל כך משנה, תבדוק עלויות ביטוח על הרכבים הנ"ל, לדעתי המחיר לא יהיה גבוה ביחס למכוניות העדר הישראלי, אם הרכב טוב ומטופל אני לא רואה בעיות גדולות שאמורות לצוץ, כמובן שצריך לקחת בחשבון לאפשרות הזאת אבל למכוניות האלה אין בעיות מיוחד, מנסיון כמה שהמנוע גדול יותר ככה פחות בעיות ברוב המקרים, במיוחד ה6 צלינדרים ותזמון שרשרת.

כל הרכבים שציינת זה לא "מנהלים" אלא רכבים סטנדרטים במדינות נורמליות, ככה שאם יש אפשרות לשים כסף בצד (לא הולך להתבזבז סתם) אפילו באיזה קופת חסכון ליתר בטחון שיהיה, רק בישראל רואים משפחתית גדולה וישר משנים מחיר לחלפים ולטיפולים שזה משהו שאני לא מבין

סונטה רכב אמין למרות חלק מהסטיגמות על יונדאי, לגבי המונדיאו אני פחות יודע צריך לבדוק לעומק, אוונסיס זה טויוטה אין פה יותר מידי מה להוסיף, רק שהיא כנראה תהיה ישנה יותר מהסונטה בשנים וכנראה תהיה מהצורה הישנה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים,ממש נהניתי לקרוא את התגובות.

הצעתי לחברה שלי נישואים לפני מספר ימים,והיא אמרה כן (:

ולכן רציתי להביא לנו רכב נוח,כדי שלאחר החתונה לא יתווספו לנו הוצאות-מכסף שאין.

כרגע יש לי 18 אלף שקלים,ואני באמת הייתי רוצה את אקורד 2003 ולכן אני חושב שאני אחכה ל2013 כדי לקנות רכב,ומי יודע?אולי עד אז אני אצליח לחסוך קצת כסף (מהמשכורת של 356 שקלים לדרגת סמל).

העברת נושא קלה,

אף פעם לא באמת הבנתי מה הפירוש "רכב קרוע " או "מנוע גמור".

האם מדובר ברכב שהבעלים שלו נסע רק בסל"ד גבוהה?

האם מדובר ברכב שנסע הרבה?

הרי אם כך-גם רכב בן 5 שנסע רק 50K קילומטר יכול להיות "קרוע"

איך בודקים זאת?

ושוב-תודה רבה!

פורסם

מזל טוב, אבל...

לאור האמור מעלה - אל תקנה מכונית גדולה עכשיו!!

בשום פנים ואופן לא!!

אין לך את האפשרות הכלכלית עכשיו וקרוב לוודאי שגם לא לאחר החתונה. נסה "לגרד" ממשפחתך או ממשפחת כלתך לעתיד אחת מהמכוניות הישנות שלהם כמתנה.

אחרי החתונה תעבור, האבק ישקע והחשבונות יתבררו, תראה מה התקציב שלך ואז תחזור לכאן מגובש ומפוקח יותר.

פורסם

מכונית מנהלים עם מחיר קנייה זול-סיטרואן C5.

חכה ש "נהג מתחיל" ייראה את השרשור.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הוצאות אחזקה של אוונסיס מפחידות אותו, ואתה מציע לו את זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לקולגה שלי הלך לאחרונה הגיר ב-C5 שלו (שהוא קנה בזול) והוא התלונן מרה על עלויות התיקון. הבן-אדם רופא, אשתו רופאה, הם גרים בצפון תל-אביב ועדיין העלות הציקה לו.

מה שמציק לרופא שמרוויח עם אשתו כ-30 נטו לחודש, יקבור כלכלית את ה-OP.

אני חוזר ואומר - אל תקנה עכשיו מכונית, אלא אם אתה ממש-ממש חייב!

פורסם

לא הבנתי איפה הבעיה? מאילו הוצאות בדיוק הוא אמור לפחד? הרי יש לו משכורת של סמל!! (+ג'וב!)

במקרה הגרוע, כמה סיבובים בקזינו או שוד קטן והבחור מסודר כלכלית לכמה שנים...

:lol: :lol: :lol:

פורסם

אני חושב שדווקא התקציב שלך מאפשר לך לקנות רכבים מהסוג הזה, גם אם הם עולים כפול.

אבל מה...תחשוב לבד למה אף אחד לא רוצה להחזיק יותר רכבי מנהלים בני 10.

פורסם

חושב שזו בחירה גרועה,

אלא אם כן אתה משרת 4-5 ק"מ מהבית שלך, ואז זה לא נורא העלויות של הדלק.

אבל שלא נדבר על עלויות האחזקה, ואם אתה משרת רחוק אז עלויות הדלק יהיו גבוהות בצורה לא הגיונית,

יש לי חבר מהבסיס שנסע פעם אחת מהבית עם המונדאו 2008 שלו, אחריי שנסע פעם אחת הבין שלא יוכל לעמוד בהוצאות בגלל צריכת דלק גבוהה של הרכב, אני נוסע בכיף עם הקליאו שלי כשהיא עושה 1:17-1:18 מחוץ לעיר ורואה תחנות דלק פעם בהרבה זמן.

אני חושב שהכיוון אצלך צריך להיות מכונית סופר מיני חסכונית וטובה. עדיף ידנית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני חושב שהכיוון אצלך צריך להיות מכונית סופר מיני חסכונית וטובה. עדיף ידנית.

אני חושב שאם הוא לא חייב את המכונית לצורך פרנסה, הכיוון צריך להיות אוטובוס.

• תוכן חדש...