Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי שיפוץ שהיה רשום 200KKM, ב220KKM התחיל לדפוק שוב, הוחלף וסת לחץ באחריות. (לא יודע אם החליפו גם שמן על הדרך).

עכשיו רשום 230KKM, הרכב דופק במזג אוויר חם.

(שחם מאוד ונוסעים הרבה בעיר, הוא לפעמים בקושי נועל את ההילוך, הוא נועל בדפיקה חזקה רק ב3.5K סלד.)

קיצור עכשיו חזרתי מיציאה, המנורות "שלג וספורט" החלו להבהב, הגיר מתנהג רגיל וחלק מאוד (כי לילה), מוריד ומעלה ונותן קיקים (סתם בדקתי, אני בכללי לא נותן קיקים), מתנהג כמו חדש בקיצור (כל 4 הילוכים נכנסים בלי בעיה).

בספרות מכאנית של הגיר רשום שהמנורות מעידות על שמן גיר ישן או חוסר (כאשר אין תופעות לוואי).

זה הגיוני? (מקווה שזה זה ולא משהו רציני, צריך שהרכב יסחוב עוד כמה ק"מ עד שנביא חדש.)

פורסם
עשיתי שיפוץ שהיה רשום 200KKM, ב220KKM התחיל לדפוק שוב, הוחלף וסת לחץ באחריות. (לא יודע אם החליפו גם שמן על הדרך).

עכשיו רשום 230KKM, הרכב דופק במזג אוויר חם.

(שחם מאוד ונוסעים הרבה בעיר, הוא לפעמים בקושי נועל את ההילוך, הוא נועל בדפיקה חזקה רק ב3.5K סלד.)

קיצור עכשיו חזרתי מיציאה, המנורות "שלג וספורט" החלו להבהב, הגיר מתנהג רגיל וחלק מאוד (כי לילה), מוריד ומעלה ונותן קיקים (סתם בדקתי, אני בכללי לא נותן קיקים), מתנהג כמו חדש בקיצור (כל 4 הילוכים נכנסים בלי בעיה).

בספרות מכאנית של הגיר רשום שהמנורות מעידות על שמן גיר ישן או חוסר (כאשר אין תופעות לוואי).

זה הגיוני? (מקווה שזה זה ולא משהו רציני, צריך שהרכב יסחוב עוד כמה ק"מ עד שנביא חדש.)

כנראה השיפוץ בוצע באופן לא מקצועי ובזול;מדי פעם הקמצן משלם פעמיים.

פורסם

נורות ספורט + שלג מהבהבות מציינות שיש תקלה רשומה ביחידת הבקרה של הגיר. רק אחת מן התקלות היא תקלת "שמן ישן", ויש מגוון תקלות אפשריות אחרות.

בלי קשר, יכול להיות שבזמן השיפוץ לא איפסו את ה counter של השמן.

פורסם
כנראה השיפוץ בוצע באופן לא מקצועי ובזול;מדי פעם הקמצן משלם פעמיים.

בינתיים אני לא רואה סיבה, למה עדיף השיפוץ של ה5K אצל החברה פה, מאשר ה3.5K ששילמתי במוסך שאני מטפל בו, שיש לו התמחות בגירים+בית קברות לגירים+כל יום אתה רואה אצלו 3 צרפתיות לפחות.

שאלתי אנשים ששיפצו ב5K, אני לא יודע אם השיפוץ אמין או לא, בגלל שרוב האנשים בקושי נוסעים עם הרכב.

היו כאלה שעושים 10KKM בשנה.

אני צריך מישהו שעשה שיפוץ (ולא במורשה ב10K), והשיפוץ החזיק לו הרבה מאוד. (סתם דוגמא, ה406 שלי כמו מונית, בשנה האחרונה היא מגרדת אם לא עוברת את ה30KKM בשנה).

חוץ מזה גם ככה מתכננים לזרוק את הרכב.

נורות ספורט + שלג מהבהבות מציינות שיש תקלה רשומה ביחידת הבקרה של הגיר. רק אחת מן התקלות היא תקלת "שמן ישן", ויש מגוון תקלות אפשריות אחרות.

בלי קשר, יכול להיות שבזמן השיפוץ לא איפסו את ה counter של השמן.

לדעתי הוא איפס את הקונטר.

מה שכן, בזמן האחרון אחרי נסיעה ארוכה מאוד בעיר (סביבות השעה של סיבובים (נטו שעה נסיעה), בימים חמים, קשה להילוכים להכנס, שהוא דופק רגיל זה נכנס קצת לפני 2K סלד, שחם מאוד גם ב3.5K סלד.

יכול ליהיות שזה קשור לשמן.

פורסם

מניסיוני, יש להרגשה שהברגים אצלך בבלוק הידראולי משוחררים.

כתוצאה משמן דליל (כתוצאה המתחממות הגיר) וברגים משוחררים, ישנה נפילת לחץ בגיר

שמלווה בדפיקות בהתחלת נסיעה, ובהחלקת ההילוכים. מה גם ששיפצת את הגיר, אז זה מחזק עוד יותר את הדעה שלי

שלא חיזקו את הברגים לפי המומנט הנכון.

אני גם מניח שנדלקה לך תקלה על הגיר, ואני כמעט בטוח שהתקלה תהיה CONVERTOR LOCK UP.

פורסם
מניסיוני, יש להרגשה שהברגים אצלך בבלוק הידראולי משוחררים.

כתוצאה משמן דליל (כתוצאה המתחממות הגיר) וברגים משוחררים, ישנה נפילת לחץ בגיר

שמלווה בדפיקות בהתחלת נסיעה, ובהחלקת ההילוכים. מה גם ששיפצת את הגיר, אז זה מחזק עוד יותר את הדעה שלי

שלא חיזקו את הברגים לפי המומנט הנכון.

אני גם מניח שנדלקה לך תקלה על הגיר, ואני כמעט בטוח שהתקלה תהיה CONVERTOR LOCK UP.

תיראה, זה לא מוסך חאפר!

מקום מקצועי מאוד, לפחות בעניין הגירים. (לגבי ציוד וכל זה, אתה יכול להמריא חללית משם8), סתם, בכללי יש להם הרבה מחשוב ובקיצור, מעבדה מקצועית!)

אני מוריד את הברגים המשוחררים מהפרק.

הממיר מומנט מתפקד בסדר (עדיין לא כמו חדש), לפי מה אתה חושב שהתקלה בממיר מומנט?

פורסם

שכחתי לשאול מקודם, ישנה נזילת שמן גיר? אם אתה מסתכל מתחת לרכב, יש סימני שמן על הגיר?

אל תשלול את מה שאמרתי לך.

נתקלתי כבר במכוניות שעשו להם החלפת שסתומים בגיר (במוסכים מורשים ומכוני שיפוץ גירים למינהם), ולא חיזקו את הברגים של הבלוק הידראולי לפי המומנט הדרוש, והברגים השתחררו.

כל מה שאומרים לך פה זה לפי השערות.

אף אחד לא חיבר מחשב וראה תקלות וקרא פרמטרים של הגיר, אף אחד לא בדק את השמן גיר, ואף אחד לא הרגיש את הבעיה.

לא אמרתי שזאת הבעיה, אלא נתתי לך אופציה שלפי הסימפטומים שרשמת יכולים להיות.

אז אל תשלול מידע שאנשים שעובדים הרבה שנים במקצוע הזה נותנים לך.

פורסם

אין נזילה של שמן גיר.

ולאחרונה בדקתי הרבה פעמים נזילות!

אני לא שולל מידע של אנשים עם ניסיון (אין לי את הזכות הזו, אין לי ניסיון מעשי בגירים, אולי קצת ידע שאני קורא מפה ומשם).

אבל אני כן יכול לומר שהמוסך עובד יפה, עובדה שמאז החלפת השסתומים הרכב נסע 40KKM עד לשיפוץ כללי, ועוד 30KKM אחרי השיפוץ.

וכל השיפוצים היו במוסך הזה.

פורסם

ברוב המקרים, ברגים פתוחים = איבוד לחץ שמן = החלקה בגיר.

דפיקות בגיר זה כבר סיפור אחר - ולכן כדאי להיזהר מאיבחון תקלות שכזה על גבי הפורום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה הגיוני שמרוב דפיקות נפתחו או נהרסו הברגים?

למה סחבנו הרבה זמן את הדפיקות.

(אני פעם התעסקתי עם מכוניות וטיסני ניטרו, וכל כמה גלונים הברגים נפתחו (אבל שם היו ויברציות מטורפות וקצת דפיקות, אומי לחץ (עם טבעת גומי) האריכו את הזמן, אני מבין הראשונים שהתחלתי להשתמש איתם במועדון).

נראה מחר או מחרתיים ניקח שיבדוק את העניין.

פורסם

תתכן גם בעיה בקולר גיר שתפקידו לקרר את השמן,תקלה בקולר תגרום להתחממות השמן ולדילולו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
תתכן גם בעיה בקולר גיר שתפקידו לקרר את השמן,תקלה בקולר תגרום להתחממות השמן ולדילולו.

כנראה שזה זה.

יום אחד קפץ הצינור (תראה את ההסטוריה שלי) מהקולר גיר, הרכב נסע אולי מספר ק"מ בודדים (אני מאמין שלא יותר מ10 ק"מ) עד שהרכב התחמם קצת ואבא שלי ישר עצר וגרר את הרכב.

יכול ליהיות שמהחום פשוט השמן נשרף לא?

(הקוואליר צריכה לצאת מטיפול בראש, איך שהוא יתקשר אלי אני יכניס את הפיג'ו)

פורסם

טוב הייתי במוסך, שמן היה בסדר (סך הכל שיפצתי לפני 30KKM והוחלף וסת לחץ לפני 10KKM.)

הבעיה זה היה הקאונטר הזה, הוא איפס אותו וזהו.

כנראה שאנחנו נסתום את הברז של הכסף על הפיג'ו, נמצא רכב כמה שיותר מהר ונזרוק אותה, יש לי כבר קונה לחלקים. (מעדיף את הכסף שלו כנראה בגלל שאני לא יקבל עליה יותר מ4K וגם זה יהיה אחרי יותר מחצי שנה, השוק יד 2 קשה מאוד!)

פשוט עצוב שרכב כזה יסיים קריירה בגיל כה צעיר (13 שנה), רכב מעולה, הבעיה זה הצרפתים הללו.

נמחק כאן חלק מההודעה, נא לשמור על שפה נקייה.

אם אני ישקיע בצרפתיה ברכב הבא זה יהיה אולי קליאו 3 או 206 ידניות, כל השאר לא שוות לדעתי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...