Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שאני מבין קנית צמיגים משומשים ומחברה "לא משהו"?

להרכיב צמיגים משומשים זה חוקי? כי יו"ר איגוד הפנצריות אותו פגשתי לפני חודש והייתה לי שיחה ארוכה איתו אמר לי שזה לא חוקי.

עולים לי תהיות לגבי תקינות האמיתית של הרכב שלך. כי מי שחוסך בצמיגים לרוב חוסך בעוד דברים.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל לך לבית כנסת ותבוא אליו בטענות למה הרס לך את האוטו וכמעט הרג אותך.

אחר כך אני לא מבין איך הספקת תוך ניסיונות השתלטות על הרכב גם להזיז שני מצבים שונים של הכיסא?

בשורה התחתונה נסעת מהר מידי לתנאי הדרך ולכישורים שלך כי אחרת לא היית מגיע למה שהגעת. למזלך יצאת מזה בזול. המשטרה תיקח לך את הרישיון בין אם נסעת 130 ובין אם נסעת 20 כי בשורה התחתונה גרמת לתאונה עם נפגעים (אתה).

אם הגיע גם מכבי אש או שיש פגיעה במעקה בטיחות תודיע לסוכן הביטוח שלך כי החשבון יגיע אליך.

כפי שזה נראה מהתמונות לא התהפכת במהירות גבוהה. כנראה שהחלקת במהירות באמת כפי שאמרת (שילוב של קצת חול עם צמיגים לא תקינים או מאיכות נמוכה) והגלגל פגע באיזו אבן שגרמה להתהפכות. למזלך הסעל שעליו התגלגלת פגע במרכז הגג ימינה ולא בצד שלך.

הדבר הכי חשוב זה ללמוד מהמקרה:

1. עם צמיגים לא משחקים. תמיד נוסעים עם צמיגים תקינים ובאיכות סבירה לפחות.

2. כשעושים שטויות עושים את זה במקום סלחני יותר מאשר הכביש הזה. אם היתה משאית ממול רוב הסיכויים שלא היית כותב כאן אלא ההורים שלך שמחפשים עו"ד שיעזור להם לקבל את הכספים הדרושים להחזיק אותך במוסד סיעודי עד סוף ימיך.

3. אם כבר חוטפים אז לא מחפשים אשמים מסביב אלא בודקים לה הגענו למה שהגענו ואיך מונעים את זה להבא.

אתה צודק לגבי הצמיגים! על צמיגים לעולם לעולם לא חוסכים! צמיגים קונים רק חדש ורק צמיג תיקני וחדש.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
כריות האויר הקדמיות לא נפתחו כנראה בגלל התאונה הקודמת מלפנים.

כנראה שהיא לא היתה בדיוק "קלה".

אפשרות נוספת - התאונה התרחשה בזויוות שלא הפעילו את חישיני כריות האויר. להזכיר - כריות אויר נפתחות בהתאם לזוית הפגיעה ורק כאשר התאוטה באותו כיוון עוברת סף מסויים - ולא בכל תאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

5:יגידו משה יגידו עליי, אבל אם תשאלו את מרבית מומחי הרכב הגדולים בעולם הם יגידו לכם שמאזדה (וממש לא משנה איזה דגם, וזה גם לא רלבנטי) הוא יצרן שרכביו נחשבים לא הכי בטיחותיים בעולם בלשון המעטה.

אז בסדר אני מבין שיש כאלה שאוהבים מאזדה וזה בסדר אבל זה לא יעשה את המותג הזה בטיחותי יותר גם אם תהללו ותשבחו את היצרן הזה עד מחר. העובדות היבשות והנתונים הסטיסטים הם כאלה שלא ניתן להתווכח איתם. ואגב נדמה לי שהיה זה משרד התחבורה שפירסם בעבר נתון די מדאיג שטען שב 70% או 80% מהתאונות שהיו בשלוש שנים האחרונות (תאונות קשות בהם היו הרוגים) היו מעורבים רכבים מתוצרת מאזדה.

אז מי שרוצה לאהוב את מאזדה ולקנות מאזדה זה זכותו וזה ליגטימי אבל זה לא ישנה שום עובדה.

יאללה, הבאת את זה על עצמך:

1. "מרבית מומחי הרכב הגדולים בעולם" - למי בדיוק אתה מתכוון? אני שואל כדי לדעת שלא להתייחס אליו יותר בתור מומחה לעולם...

2. לא משנה איזה דגם? אתה מתכוון שלנטיס שנת 96 שקולה למאזדה CX5 חדשה? אתה מבין כמה מטומטם זה נשמע?

3. אין דבר כזה "רכביו נחשבים לא הכי בטיחותיים". בשביל זה המציאו מבחנים אמפיריים שבודקים רמת בטיחות ומסוגלים להשוות אותה לכלי רכב מקבילים. במבחנים האלה, למשל EURONCAP, מאזדה של השנים האחרונות זוכה לציונים טובים מאוד. מאזדה 2, 3, 5, 6 ו-CX5 זכו לציון מרבי של חמישה כוכבים במבחן. אם תכניס גם בטיחות פאסיבית למשוואה, תקבל מכוניות נשלטות וקלות לתפעול. ולא, אין דין לנטיס שנת 96 כדין מכונית חדשה.

4. אם תספק לנו עובדות יבשות ונתונים סטטיסטיים נוכל אולי "לא להתווכח איתם". בינתיים אני מתווכח גם מתווכח עם נתונים דביליים כמו 70%-80% מהתאונות עם הרוגים היו של רכבי מאזדה. לא רק שזה בוודאות לא נכון, אלא גם שכחת שמאזדה היא עדיין המותג שיש לו הכי הרבה מכוניות נוסעות על הכבישים בארץ. הגיוני שהן ישתתפו בתאונות יותר ממותגים אחרים - אבל לא יותר מחלקם בעוגה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי אז ככה יש לי 4 מצבים בכיסה:

1.מזיז אחורה וקדימה

2.מרים את החלק הקדמי של המושב,זה שקרוב לרגליים

3.מזיז את המשענת של הכיסא

4.מרים את החלק שבין המשענת לבין המושב.

אני השתמשתי ב2 ו3.

איך הספקת לבצע את הפעולות האלה בזמן ההתהפכות? נשמע לי תמוהה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

3. אין דבר כזה "רכביו נחשבים לא הכי בטיחותיים". בשביל זה המציאו מבחנים אמפיריים שבודקים רמת בטיחות ומסוגלים להשוות אותה לכלי רכב מקבילים. במבחנים האלה, למשל EURONCAP, מאזדה של השנים האחרונות זוכה לציונים טובים מאוד. מאזדה 2, 3, 5, 6 ו-CX5 זכו לציון מרבי של חמישה כוכבים במבחן. אם תכניס גם בטיחות פאסיבית למשוואה, תקבל מכוניות נשלטות וקלות לתפעול. ולא, אין דין לנטיס שנת 96 כדין מכונית חדשה.

הeuroncap המהולל בודק שרידות נוסעים והולכי רגל בתאונה במצבים שונים. הוא אינו בודק לעולם את בטיחות הרכב וההתאמה שלו לכביש. ואם תבדוק טוב את ההיסטוריה אתה תגלה שישנן חברות, שחלקן איתנו היום וחלקן כבר לא, שבדרך קבע ולאורך שנים רבות ולכל סקלת הדגמים שהם הוציאו חטאו בבטיחות ובתפקודיות בסיסית של הרכב רק על-מנת להוזיל עלויות.

מן הסתם אי אפשר להוכיח את זה כי מדובר בעבירה פלילית ועד אשר יתפסו לא יהיה ניתן לומר זאת על מאזדה אבל ניסיון העבר מראה שיכולה להיות חברה אחת עם שלל רכבים משלל דגמים ושנתונים עם איכות בטיחותית ירודה, רשלנית ואפילו פושעת...

קשה יותר בימינו בגלל תקנים מחמירים אבל עדיין אפשרי.

ההשוואה צריכה להיות תמיד מול רכב ביצועים מקביל משנתון מקביל ולכן לאנטיס 96 צריכה להיות משוקללת מול רכב דומה בייעוד ובביצועים מאותה שנה מחברה מקבילה - נניח טויוטה קורולה 96... מי יותר בטיחותית? התשובה ברורה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יש איזו עידות לשטות הזאת? אולי בשיחות סלון עם הדיוטים מישהו יקנה את זה. עדיף שתפסיק, אתה רק מוציא את עצמך לא משהו...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

Don't shoot:

שתי הפסקאות הראשונות - מה הקשר לשרשור?

הפסקה האחרונה - התשובה ברורה למי? למה? על סמך מה? אתה ממשיך לפזר מסקנות כאילו הן דברי אלהים חיים בלי להביא דבר פרט לאמירות עצמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

5:יגידו משה יגידו עליי, אבל אם תשאלו את מרבית מומחי הרכב הגדולים בעולם הם יגידו לכם שמאזדה (וממש לא משנה איזה דגם, וזה גם לא רלבנטי) הוא יצרן שרכביו נחשבים לא הכי בטיחותיים בעולם בלשון המעטה.

אז בסדר אני מבין שיש כאלה שאוהבים מאזדה וזה בסדר אבל זה לא יעשה את המותג הזה בטיחותי יותר גם אם תהללו ותשבחו את היצרן הזה עד מחר. העובדות היבשות והנתונים הסטיסטים הם כאלה שלא ניתן להתווכח איתם. ואגב נדמה לי שהיה זה משרד התחבורה שפירסם בעבר נתון די מדאיג שטען שב 70% או 80% מהתאונות שהיו בשלוש שנים האחרונות (תאונות קשות בהם היו הרוגים) היו מעורבים רכבים מתוצרת מאזדה.

אז מי שרוצה לאהוב את מאזדה ולקנות מאזדה זה זכותו וזה ליגטימי אבל זה לא ישנה שום עובדה.

אני מאחרון חובבי מאזדה, אבל שטות כזו מזמן לא שמעתי.

פורסם

ההשוואה צריכה להיות תמיד מול רכב ביצועים מקביל משנתון מקביל ולכן לאנטיס 96 צריכה להיות משוקללת מול רכב דומה בייעוד ובביצועים מאותה שנה מחברה מקבילה - נניח טויוטה קורולה 96... מי יותר בטיחותית? התשובה ברורה.

1. כלי רכב שתוכננו במחצית הראשונה של שנות התשעים לעולם ישיגו ציוני NCAP נמוכים - מסיבה פשוטה מאד: מבחני NCAP החלו רק באמצע שנות ה-90, וליצרנים לקח כמה שנים להגיב ולהוציא לשוק כלי רכב המשיגים בהם ציונים גבוהים.

2. אני לא ייודע מהו "כלי רכב בטיחותי - אני יודע רק מהו "כלי רכב עם 5 כוכבי "EuroNCAP. יתרה מזאת - גם לרכב בעל ציון NCAP גבוה יש נקודות תורפה ולרכב בעל ציון NCAP בינוני יכולה להיות שרידות טובה בהתנגשות, והציון ירד בגלל סיבות אחרות.

3. ציוני NCAP כלל אינם כוללים רכיבים חשובים - למשל האירופי אינו מתיחס לעמידות בהתהפכות, האמריקאי הכניס מדד כזה לאחרונה (וקראתי באיזה מקום שמאזדה שיפרה את קורות ה-3 על מנת לשפר את עמידותה בהתהפכות). ציוני NCAP אינם מתיחסים גם לרכיב בטיחות חשובים כמו יציבות הרכב ויכולת הבלימה שלו. לכן צריך לקחת אותם בערבון מוגבל ולהבין בדיוק מה משמעותם, לא להתיחס לרכב בעל 5 כוכבים כאל בונקר ולא לפסול רכב בעל 4 כוכבים - אלא לאחר הבנת ממצאי המבחן לפרטיהם כולל מה שלא נבדק. יתרה מזאת - הבדיקה נערכת בדגם מסויים, והדגם הנמכר בארץ יכול להיות שונה מהותית (האץ' לעומת סדאן, אזרי בטיחות שונים וכו').

4. ההתיחסות לבטיחות קורולה 96 מול לאנטיס 96 צריכה להיות לאור מה שנכתב בסעיפים הקודמים - כלומר יש לקרוא את ממצאי הבדיקה ואז להגיע למסקנות. שום דבבר אינו מובן מאליו.

5. סביר מאוד שבארץ מעורבות מאזדה בתאונות תהיה גבוהה - סוף סוף מדובר ביצרן שמוצריו מפוצים בציי רכב והם בעלי נסועה גבוהה - ולכן סביר שחלקם בתאונות יהיה גבוה יחסית. צריך לבדוק את הנתונים לא באופן אבסולוטי אלא יחסית לנסועה. אחרת תגיע למסקנה שפיאט 600 רכב אולטרא בטיחותי - הרי מזמן לא שמענו על מעורבות שלו בתאונה. אבל רנימניח שניתן לספור את מספר הפיאט 600 בישראל על אמצעות יד אחת ולכן הסטטיסטיקה משקרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להרכיב צמיגים משומשים זה חוקי? כי יו"ר איגוד הפנצריות אותו פגשתי לפני חודש והייתה לי שיחה ארוכה איתו אמר לי שזה לא חוקי.

עולים לי תהיות לגבי תקינות האמיתית של הרכב שלך. כי מי שחוסך בצמיגים לרוב חוסך בעוד דברים.

מי אמר לך את זה יוסף נעים? הקשקשן המהולל הזה?

אם קנית צמיגים ונסעת איתם 10000 ק"מ והחלטת שאתה רוצה צמיג גדול יותר, מי ימנע ממני להרכיב את הצמיגים ה"ישנים" שלך?

לפותח השרשור..

תגיד תודה שאתה גם לא דתי כי הלינץ' שהיו עושים בך פה היה הרבה יותר גרוע (ראה שרשור התאונה בטבריה)

אתה חי, אתה בסדר יחסית תגיד תודה..

פינו אותך באמבולנס? זה כבר כסף מהביטוח, קח לך עו"ד שמתמחה בנזקי גוף ואתה תקבל את מחיר הרכב לפחות פעמיים, תשמור כל מסמך שיש לך, כל פעם שאתה חש כאבים שקשורים לתאונה גש לרופא, יש לך כאבי גב/צוואר? בקש מרופא המשפחה הפניה לפיזיוטרפיה, אל תזלזל!!!

הרכב הוא טוטאלוס וכנראה שבוחן התנועה כבר הוריד אותו מהכביש , כן הוא יכול לעשות את זה..

במידה ויש לך איפה לאכסן אותו ולמכור ממנו חלקים, אתה יכול להוציא עוד כמה אלפים.. אם אתה רוצה את הפרש האגרה של הטסט אתה צריך לגשת למשרד הרישוי להודיע על הורדה מהכביש ולבקש את ההפרש.. לבד הם לא ישלחו לך, לא מזמן הייתה כתבה שיש המון כסף בקופה ששייך לאנשים שלא ידעו בכלל שמגיע להם..

הכי חשוב, תרגיש טוב, קח קורס נהיגה מתקדמת ברכב הבא שתקנה כבר תהיה יותר מיומן..

שבוע טוב

ליאור

פורסם
... ולכן הסטטיסטיקה משקרת.

תיקון קטן: הסטטיסטיקה לעולם אינה משקרת. מי שמשקר הוא הגורם שמציג את הממצאים לציבור.

כמו שאמר פעם המרצה שלי לסטטיסטיקה: הדבר היפה ביותר בסטטיסטיקה זה שאם אתם רוצים להביע עמדה בנוגע לענין מסוים, תמיד אפשר לנסח את שאלת המחקר באופן כזה שיתמוך בעמדה שאתם מנסים להעביר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שטויות, על סמך מה אתה קובע? ריסקת את שני הדגמים והגעת להחלטה מושכלת?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

גם אני לא מבין למי התשובה ברורה?

ככה סתם?בלי הוכחות?שכנועים?משהו?פשוט לומר התשובה ברורה?

אם אתה חושב שתגיד התשובה ברורה,אז אנשים לא ישאלו שאלות.צר לי,כנראה שאני בור והתשובה לא ברורה לי.

נ״ב

לפותח השרשור,אני פשוט המום מכך שחשבת להחזיר את רכבך למצב נסיעה,שמח שהשכלת להפנים שהדבר לא בר ביצוע.

שמח שהמקרה הסתיים כך ולא בפגיעות גוף רציניות יותר,תרגיש טוב.

יום טוב.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

תהיה בריא איש, תעדכן מה היה בחקירה ומה הם עוד רוצים.

עו"ד זה רעיון מצויין כי אחרת יהיה לך מאוד קשה עם הבירוקרטיה של המשטרה ובכלל מערכת האכיפה והמשפט.

כפי שכבר כולם אמרו לך תוכל לתבוע את הביטוח אבל קח בחשבון שזה תהליך מאוד ארוך, מאוד מייגע, הרבה ניירת ואישורים אבל טפל בעצמך ותבריא, בקשר לרכב אין שום סיכוי שהוא חוזר לכביש איש.

בהצלחה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...