Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

ישנו נושא שמעט מטריד אותי וכרגע עוד יותר, השתחררתי ביולי 2010 מהצבא (עוד חודש משוחרר שנתיים) עד עכשיו לא היה לי מס הכנסה אלה אם עברתי תקרת שכר מסויימת שאם אינני טועה עומדת על 8600 וגם במקרה כזה המס שלקחו ממני הוא מהחלק היחסי שאיתו חציתי את ה 8600 ש"ח. בלי שום קשר מהמקום עבודה יש לי 5 נק' זיכוי ממס הכנסה.

מה שמעניין אותי האם אחרי שנתיים מהשחרור אני מתחיל לשלם מס הכנסה או אחרי שלוש שנים?

עריכה, קראתי מעט באינטרנט אך הדברים לא כ''כ ברורים לי, המשכורת הממוצעת שלי עוברת במעט את תקרת המס הראשונה מהטבלה הנ''ל http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_mas_hachnasa.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=3 כמו כן שירתתי 3 שנים מלאות בצבא.

יש לי 5 נק' זיכוי במס ממקום העבודה פלוס מה שיש מהצבא וכל זה מאוד מבלבל, איפה בסופו של דבר אני עומד!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לפי הטבלה כל אחד מהרשומים בה זכאי לנקודות זיכוי ממס ב3 השנים שלאחר השחרור.

אתה שירתת שירות מלא (ז"א לפחות 23 חודשים) ולכן אתה זכאי ל2 נקודות זכות נוספות ל2.25 נקודות שכל אזרח מקבל.

(2 נקודות על היותו תושב ועוד רבע על נסיעות לעבודה).

נקודה אחת שווה 215 ש"ח, ז"א ש4 ורבע נקודות שוות 913.75 ש"ח. כל משכורת שסעיף מס ההכנסה בה נמוך מסכום זה, "פטורה ממס" לצורך העניין.

אם אני מבין אותך נכון, מקום העבודה נותן לך עוד 0.75 נקודה, וביחד יש לך 5 נקודות זיכוי שהן 1075 ש"ח.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, בהמשך לדוגמה שלך, זאת אומרת שאם אדם מקבל שכר ברוטו של 5075 ש"ח, הוא חייב במס רק על ה4000 ש"ח שמעבר ל1075 ש"ח שהוא פטור מהם לפי הניקוד?

פורסם

האמתי אני מבולבל, מבחינת נק' זיכוי מופיע לי 4.25 נקודות זיכוי שזה שווה בעצם ל 913.75 ז''א שעד לסכום הזה במס הכנסה בעצם אין לי מס הכנסה.

ישנו עוד משהו שכנראה זה מה שהתכוונתי אליו - הנחה ישוב 5% אבל לך תבין איך זה עובד בדיוק.

הברוטו בממוצע 9000 עד 10000.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
שביט, בהמשך לדוגמה שלך, זאת אומרת שאם אדם מקבל שכר ברוטו של 5075 ש"ח, הוא חייב במס רק על ה4000 ש"ח שמעבר ל1075 ש"ח שהוא פטור מהם לפי הניקוד?

שלילי.

ה1075 ש"ח שרשום מעלה, הן סכום הפטור ממס שמגיע (להבנתי) לפותח השרשור. ז"א, שבכל משכורת שיקבל שבה סעיף מס הכנסה נמוך מ1075, הוא לא ישלם מס.

אם הוא יקבל משכורת שבה סעיף המס הוא 1076 ש"ח, הוא ישלם בפועל שקל בודד.

אם אדם מקבל 5075 ש"ח ברוטו, הוא נמצא במדרגת המס הראשונה שהיא 10 אחוז, ז"א שעליו לשלם 507.5 ש"ח מס. מכיוון שכל אדם זכאי ל483.75 ש"ח פטור, עליו לשלם רק 23.75 ש"ח

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...