Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוטו הקודם שלי קורולה 04 ובקורולה 10 הנוכחית יש כפתור מעל הילוכים שקוראים לו SHIFT.

בספר של הרכב לא מצאתי הסבר לכפתור.

מישהו פה יודע מה הכפתור עושה ומה התפקיד שלו?

שבת שלום.

פורסם

אתה בטוח שלא רשום שם shift lock? אם אני מבין למה אתה מתכוון מדובר בלחצן שמאפשר להזיז את ידית ההילוכים ללא לחיצה על הברקס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה בטוח שלא רשום שם shift lock? אם אני מבין למה אתה מתכוון מדובר בלחצן שמאפשר להזיז את ידית ההילוכים ללא לחיצה על הברקס.

איתמר.

בקורולה 04 רשום SHIFT LOCK

בקורולה 10 רשום רק SHIFT

תודה לך על התשובה

פורסם

זה לבטיחות, כשהרכב עומד דומם,לא תוכל להזיז את מוט ההילוכים, גם אם תלחץ על הברקס וגם אם תשים סוויץ, רק אם תשים סוויץ+לחיצה על הכפתור, = תשחרר לך את מוט ההילוכים.

זה כמו נועל הילוכים .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

זה לא קשור לבטיחות אלא מנגנון מעקף במקרה של כשל.

למשל אם נגמר המצבר או תקלה אחרת, שתגרום לידית הילוכים להתקע במצב P ואז לא תהיה אפשרות להזיז את הרכב ממקומו. אפילו לא לדחוף אותו לכוון של משאית הגרר.

פורסם

בכל (או כמעט בכל) רכב עם מנגנון נעלית ידית הילוכים ב Parking קיימת אפשרות לשיחרור מכאני של הידית במצב חרום.

לרוב מדובר בחריץ קטן, שמוסתר על ידי מכסה פלסטיק ויש ללחוץ אותו עם עצם דק.

אבל העקרון זהה.

לדוגמא - תקלות שיכולות לגרום לידית ההילוכים להינעל ב P הן תקלות ביוניט אור בלם, בסולנואיד נעילת הידית, בחיישן מצב בורר הילוכים.

• תוכן חדש...