Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מדבר על 8 אינטש בשופר לעומת 8 אינטש בפרונטלית - ברור לי כאן שאין השוואה.

אני מדבר על כך שאתה תקבל תוצאה חזקה יותר מתיבה פרונטלית קטנה יותר עם אלמנט גדול יותר. -> תיבה שופרית ברכב זה "קצת" בעייתי אלא אם כן אתה מוכן לוותר על תא המטען או שיש לך רכב ממש גדול.

-- לגבי הפקת התדרים הנמוכים - בגלל זה שאלתי, כמו שאני מבין, התחום שהאלמנט בקושי מנגן מוגבר ע"י השופר או אפילו נוצר כתוצאה מהתדר העצמי שלו. אלמנט 8 אינטש בפני עצמו מתחיל לעבד יעילות בדר"כ מתחת ל40 הרץ - השופר זה מה שעושה כאן את ההבדל העיקרי, לזה התכוונתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מדבר על כך שאתה תקבל תוצאה חזקה יותר מתיבה פרונטלית קטנה יותר עם אלמנט גדול יותר

כמובן, אבל ה'חוזק' והקומפקטיות של האגז הפרונטאלי הקטן יבואו במחיר עלות גבוהה יותר של האלמנט

ה'גדול יותר', עלות עוד יותר גבוהה של המגבר התואם שנדרש, וכבונוס.. סאונד מחורבן.

ארגז סאב שופרי מיועד/מתאים למי שמחפש סאונד איכותי ובעלות סבירה.

ה'נזק' היחידי הוא הצורך בנפח משמעותי יותר בתא המטען.

-- לגבי הפקת התדרים הנמוכים - בגלל זה שאלתי, כמו שאני מבין, התחום שהאלמנט בקושי מנגן מוגבר ע"י השופר או אפילו נוצר כתוצאה מהתדר העצמי שלו. אלמנט 8 אינטש בפני עצמו מתחיל לעבד יעילות בדר"כ מתחת ל40 הרץ

תחום שלא מופק ע"י האלמנט, גם לא יוגבר ע"י השופר. השופר הוא פאסיבי,

לא יוצר שום צלילים 'מעצמו' וגם לא מוסיף דבר מעבר לצלילים שמזינים אותו.

אם אתה מתכוון לתחום שבו האלמנט לא יעיל באוויר הפתוח אזי זה לא רלוונטי

מאחר וסאב/אלמנט הרי לא מיועד לעבוד כך.

...השופר זה מה שעושה כאן את ההבדל העיקרי, לזה התכוונתי.

+1

:-)

Chevrolet Savana 6.5L TD 2002, DIY Remote FSD/PMD

BFM 8" AutoTuba (Horn) Subwoofer, MiniDSP 2.1ch

בונה מורשה של ארגזים שופריים של http://billfitzmaurice.net/

פורסם

ברור לך שסאב 8 אינטש מתחיל לאבד מהיעילות שלו בצורה מאוד ברורה ברגע שאתה יורד מתחת ל30 הרץ נכון?

למען האמת - בודדים הם הסאב וופרים בקוטר הזה שהרגשתי מהם יכולת אמיתית לייצר וויברציות.

ואתה מדבר איתי על סאונד "מחורבן" בזמן ששופר מגביר תדרים מאלמנט שלא אמור לנגן אותם???

עד כמה השופר מגביר בתחום התדרים שבין 40-20 הרץ? או שזו בכלל לא המטרה של השופר והוא נועד להגביר מאזור ה30 או אפילו 35 ומעלה?

אני מנסה להבין מה באמת קורה בתיבה הזו וזה חשוב להבין בדיוק - על הנקודה.

עריכה - אני מבין שהוא מסוגל להגביר את תדר התיבה ל150 דציבל מאלמנט 8 אינטש - נדמה לי שכתבת את זה פעם - בשרשיר הקודם, אבל באיזה תחום תדר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דויד, זה היה נראה ככה

72" על 72" על 16".

התיבה המקורית הייתה מהונדסת ל 8 או 10 אינצ'

אני נסחפתי עם 12

גרף? אתה מדבר איתי על כמה שנים טובות אחורה.

wack.jpg

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

איזה אירוניה!

אני שוקל מעבר לבאנדפאס, וראיתי את התמונה הזאת לפני חצי שעה בערך.

כשאמרת שולחן סנוקר חשבתי שולחן סנוקר, לא שולחן קפה :-P

פורסם

השולחן קפה זה ל 32 על 32 :)

אני מדבר איתך 76 על 76.

זה 2 מטר על 2 מטר חבוב.

תחפש קצת מידע גם על תיבות רבע-גל, בזה כשלתי לא מעט :(

בזמנו הייתי מדבר עם EF MAX על תכנון תיבות וכו', למדתי ממנו חצי עולם :)

הבנאדם גאון

לא יודע אם הוא עדיין פעיל הוא בכלל דוקטור לפילוסופיה

אבל יפה שאתה עכשיו נכנס למשהו שעברתי לפני 6 שנים :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

זה סתם רעיון, כי כמו שאדי יודע יש הפתעה בקרוב.

לגבי תיבת רבע-גל הם גם גדולות כמו באנדפאסים, וכמו שאמרת, כשלת בזה לא מעט, זה תיבה לא פשוטה לתכנון.

הדילמה ההבאה זה סוג התיבה והמיקום שלו

פורסם

אימפריאלית עם סאב 12

מיקום? רכב שלם :D

אדי, אני חושב שזה קצת גדול יותר משולחן קפה

rdc%20inspection11.jpg

בקשר לדוקטור שעושה בחילות, אני שכחתי את השם :(

ונזכרתי

http://davidszondy.com/future/war/infrasound.htm

מה גם שתמיד שווה לבדוק את הסאב הוותיק של ET

תריצו חיפוש על TRW-17

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
ברור לך שסאב 8 אינטש מתחיל לאבד מהיעילות שלו בצורה מאוד ברורה ברגע שאתה יורד מתחת ל30 הרץ נכון?

לא, לא ברור לי ואני חושש שהכללה הנ"ל לא מדוייקת. 'איבוד היעילות' שאתה מתאר הוא לא תכונה או התנהגות גורפת

של כל האלמנטים ה'קטנים' מאחר והיא משתנה ותלויה בין היתר גם בגודל סביבת ההאזנה (נפח החדר) שבו מופעל הרמקול.

כל רמקול (האלמנט) המיועד לתחום הנמוך, שישולב בארגז שמתוכנן נכון, קרי מתחשב בנתוניו (T/S) של האלמנט,

יוכל להפיק את התחום האמור כמתוכנן.

ישנם אלמנטים של "8 ואפילו "6 ברמקולים ביתיים או במוניטורים אולפניים שמספקים 30 הרץ ומטה בלי בעייה.

ולסבר את האוזן... באוזניות, קוטר קפסולה יכול להיות כ 25 מ"מ וגם הן מפיקות 30 הרץ בריא

ואפילו In-Ear, עם קוטר קפסולה של כ 8 מ"מ יכולות להחריש אותך עם 25 הרץ...

כך שהכל תלוי...

ואתה מדבר איתי על סאונד "מחורבן" בזמן ששופר מגביר תדרים מאלמנט שלא אמור לנגן אותם???

לא נכון! האלמנט שמשולב בשופר בהחלט אמור ומסוגל לנגן את תחום התדרים שאליהם מתוכנן השופר.

השופר לא מוציא יש מאין. הוא מגביר את תחום תדרים המתוכנן בסינרגיה עם האלמנט שמפיק אותם.

עד כמה השופר מגביר בתחום התדרים שבין 40-20 הרץ? או שזו בכלל לא המטרה של השופר והוא נועד להגביר מאזור ה30 או אפילו 35 ומעלה?

כל שופר והתכנון שלו. הפרמטרים שמאפיינים שופר מבחינת הקצה התחתון (התדר הנמוך ביותר)

הם אורך השופר ושטח החתך של פתח היציאה. יש גם שופרות (בגודל בית...) שמתוכננים ל 10 הרץ...

אם אתה שואל ספציפית לגבי השופר המדובר בשרשרת הזאת (ה Auto Tuba), הוא מתוכנן לרדת עד סביבות ה 40 הרץ.

אבל בפועל, האפליקציה בחלל הרכב תורמת את ה Cabin Gain שמשפר את ההיענות באופן משמעותי ככל שהנפח קטן.

יש לי נסיון בחלל רכב גדול יחסית (וואן) ששם אני מקבל יפה עד כ 35 הרץ. אני מאמין שברכב קטן/פרטי תהיה היענות יפה

גם באיזור ה 30 הרץ ואולי אפילו פחות...

עוד כמה ימים נדע...

פורסם

נמרוד,

יפה - תשובה יפהיפיה ובדיוק מה שהייתי צריך לשמוע ממך.

בתוך רכב להפיק מסאב 8 אינטש מתחת ל30 הרץ שמנגנים נכון - בלי עיוותים, בצורה יציבה -> זה משהו שעוד לא יצא לי לראות וגם כמו שאני מבין השופר שלך באמת לא מכוון לשם אלא לאזור ה40 הרץ - זה בדיוק מה שחשבתי שקורה שם.

מה שכן - אני חייב להודות שלקבל 150 דציבל נקיים ויציבים מאלמנט 8 אינטש ברכב זה פשוט מדהים. ועוד ב40 הרץ או אפילו 35 הרץ - וואו.

לגביי הקבין גיין - זה כבר תלוי ברכב ובזה אני לא יכול להיתלות או להשליך מזה שום דבר לגבי רכבים אחרים הקבין גיין יכול גם לבוא בתדר יותר גבוה וזה תלוי בגודל הקבינה באופן ישיר.

אני אשמח לשמוע.

אליקו - אני זוכר שניר העלה את השרשיר על הבניה של הרצפה האימפריאלית הזו - זה אודיופיל!

אז אני מבין שאתה בסוף לא בנית שולחן קפה לסלון אלא בנית שולחן סנוקר שלא אוהב ששמים עליו את הכדורים :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי עם כל הכבוד לתיבה שהוא בנה, ויש הרבה כבוד כי זה פשוט יצירת אומנות - אבל 150 דציבל הוא בהחלט לא יראה, לא משנה באיזה רכב זה.

הSA 8 על קרוב ל4 קילו וואט דיגדג את ה150, וזה עם סליל משופר, עוד ספיידרים, תוספת של עוד חוטים מובילים ומה לא. ושלא נשכח שזה היה גם בתיבת SPL עם פורט 8 אינצ׳ אאל״ט. :lol:

אם אליקו לא עבר את ה143 (?) עם הזוג Q'ז אז אני בספק גדול שאלמט 8 אינצ׳ בתיבה שופרית תגיע לזה.

פורסם

זה מה שאני זוכר שנמרוד כתב באחד השרשירים הקודמים שלו - תשאל אותו, לא אותי.

Pioneer TS-X150

פורסם
מה שכן - אני חייב להודות שלקבל 150 דציבל נקיים ויציבים מאלמנט 8 אינטש ברכב זה פשוט מדהים. ועוד ב40 הרץ או אפילו 35 הרץ - וואו.

רגע, רגע... מאיפה המספר הזה???

זה מה שאני זוכר שנמרוד כתב באחד השרשירים הקודמים שלו - תשאל אותו, לא אותי.

אני משתדל להציג מספרים ונתונים בדוקים ואמיתיים, ואם הערכות אז זהירות/בהמעטה...

אשמח אם תאתר איפה זה כתוב, שאם באמת כתבתי כך (בטעות) אוכל לתקן. כפי ש ReS0 כתב, אין מצב!

בינתיים...

ה 804 במקומו:

804atHomesm.jpg

המכסה עם הטרמינלים מחווט:

TerminalsWiredsm.jpg

לפני סגירה:

ClosetoClosingsm.jpg

פורסם

צודק והנה מה שגרם לי להתבלבל -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2621965&postcount=28

קודם כל - המדידה שלך הראתה 115 עד 116 דציבל ב40 הרץ שזה סה"כ באס מאוד מאוד נעים ומתאים למוזיקה בווליום של שמיעה ממושכת. הסאב שם מקבל 100 וואט ולפי מה שאני מבין יכלת לפתוח אותו יותר - אני מבין שצריך לצפות לתוצאה של אזור ה120 אולי אפילו קצת יותר מהסאב הזה? זה בהחלט כבר נותן עוצמה מורגשת.

מה שבלבל אותי זה ההספק עליו מוצהר האלמנט של TB שבו השתמשת שם - רשמת שם 150 וואט איפשהו בתחילת השרשור ואני זכרתי את הנתון הזה כנתון דציבלי משום מה.

או קיי - עכשיו הכל מסתדר.

אפרופו - אכן, נראה טו-אוב!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...