Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

כן, זה אני (נמרוד) מה'סאב השופרי'...:wink:

אני בשלבי בנייה של עוד כמה ארגזים שופריים כדוגמת זה שמותקן אצלי בוואן

(ה Tall Auto Tuba, הייתי איתו לפני כמה חודשים במפגש צפוני).

הארגזים האלה הם בקונפיגורציה מעט שונה, ואחד יהיה מוקדש/מיועד במיוחד להדגמה והתרשמות.

בכוונתי להביא אותו למפגש כערכה שלמה (כולל מגבר מתאים, כבלים וכו') ולאפשר לכל מי שמעוניין

להניח אותו בבגז' (או על המושב האחורי אם הבגאז' תפוס...), להתחבר לאן שצריך ולהתנסות (ולהרגיש...)

את הדבר הזה ברכב שלו.

כמה תמונות מהבנייה...

ATBuild13.jpg

ATBuild18.jpg

ATBuild19.jpg

עדכונים בהמשך...

:-D

Chevrolet Savana 6.5L TD 2002, DIY Remote FSD/PMD

BFM 8" AutoTuba (Horn) Subwoofer, MiniDSP 2.1ch

בונה מורשה של ארגזים שופריים של http://billfitzmaurice.net/

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה אכזרי משהו.

עד כמה שאני זוכר נכון - הודות לך אני נחשפתי לMDSP שהיום בעצם עובד בתור הפרוססור ברכב השני.

יש לי כרגע שאלה אליך דווקא בקשר לMDSP - האם במקרה הPRE-OUT שלו חלש? האם היית זקוק להשתמש בליין דרייבר?

אצלי בערוצים שמרימים את הסאב - מספיק חזק.

הערוצים שהולכים לסט הקדמי - המגבר כבר על סף רגישות מאוד נמוך בגיין (מגבר מאוד חזק של DLS)

הזמנתי כבר ליין דרייבר של PAC (הגיע כבר) שהוא זול אבל נחשב לטוב והוא מסוגל להרים את אות המוצא עד 8V בצורה נקייה.

לי למען האמת לא חסר כרגע "ווליום" מהמערכת ברכב השני אבל נראה לי שזה יהיה בריא יותר לתת למגבר אות מוגברת מאשר להביא את המגבר לסף רגישות נמוך מידי.

אשמח אם תוכל לתת את דעתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הערוצים שהולכים לסט הקדמי - המגבר כבר על סף רגישות מאוד נמוך בגיין

אם הבנתי אותך נכון - למה?

ה'גיין' (ברוב המקרים הוא למעשה Volume Control של הכניסה) הלא אמור להתאים את רמת האות שמוזן למגבר.

כשאתה סוגר את ה'גיין' האמור, אתה למעשה מחלק את אות הכניסה ומפנה למגבר רק חלק ממנו (בהתאמה למצב הפוט').

כך, הדרגה הראשונה של המגבר עדיין מקבלת סיגנל ברמת Line, בדיוק כפי שהיתה מקבלת עם אות כניסה חלש יותר וגיין פתוח בהתאמה.

אז למה לחנוק/לסגור את הכניסה ואז להזדקק לדרייבר שירים את האות ל 8 וולט ? זה בערך כמו ללחוץ על הגז והברקס ביחד...:-P

אני לא מכיר את המגבר שציינת ספציפית, אבל נראה לי שהוא אמור להיות מסוגל לקבל אות ברמה שה MiniDSP מוציא

(כ 300מיליוולט) ולספק הגבר/סאונד נקי ובריא.

:-)

פורסם

הוא מתכוון שהגיין פתוח כמעט לגמרי.

התרגום מפולנית לא משהו...

לענייננו:

מרשים מאד!

כבר זמן לא מועט אני חופר באינטרנט בחיפוש מידע בנוגע לתיבות שופר וכל מה שסביבן, אבל בעיקר לתחום המיד והיי.

אם יש לך מוצגים נוספים, וגם קישור לחומר תיאורטי בנושא אשמח מאוד.

בכל אופן בהצלחה!

מתחדשת*

פורסם

אפשר הסבר קטן של מה זה התיבות האלו?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

כל פעם אני לומד משהו חדש! WOW,זה נירא טוב ומסודר.

יכול להיות מחוסר ידע אני לא מבין משהות זו היא לא תיבת לחץ?

ו מה המתרה של תיבה מסוג זה?

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

לצערי אין (עדיין...) משהו מסודר בעברית לגבי ארגזי רמקולים שופריים,

באנגלית הרשת מלאה, החל מוויקיפדיה ועד... חפשו לפי "Horn Loudspeakers"

למי שפיספס, יש קצת הסברים/ביאורים שלי בשרשרת המקורית, אפשר להתרענן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=330959

אם יש עוד שאלות/תהיות אשמח להרחיב.

פורסם

מצחיק לראות גם תגובות שלי בקישור שהוספת :lol:

לגבי באסים אין לי יותר מדי מה להתפזר (סאב 12" שמוגבר על גישור של 100W, על פחות מחצי גיין :oops: )

אבל אני במחשבות על פרויקט עם שימוש בשופר בתחום המיד, מסכן הרכב שיפול לי בידיים...

מתחדשת*

פורסם
אם הבנתי אותך נכון - למה?

ה'גיין' (ברוב המקרים הוא למעשה Volume Control של הכניסה) הלא אמור להתאים את רמת האות שמוזן למגבר.

כשאתה סוגר את ה'גיין' האמור, אתה למעשה מחלק את אות הכניסה ומפנה למגבר רק חלק ממנו (בהתאמה למצב הפוט').

כך, הדרגה הראשונה של המגבר עדיין מקבלת סיגנל ברמת Line, בדיוק כפי שהיתה מקבלת עם אות כניסה חלש יותר וגיין פתוח בהתאמה.

אז למה לחנוק/לסגור את הכניסה ואז להזדקק לדרייבר שירים את האות ל 8 וולט ? זה בערך כמו ללחוץ על הגז והברקס ביחד...:-P

אני לא מכיר את המגבר שציינת ספציפית, אבל נראה לי שהוא אמור להיות מסוגל לקבל אות ברמה שה MiniDSP מוציא

(כ 300מיליוולט) ולספק הגבר/סאונד נקי ובריא.

לגבי המגבר - נכון אתה צודק - אין בזה טעם ואין בזה הגיון - לא כאן הבעיה.

הבעיה היא במה שנכנס אל המגבר ולא היכולת של המגבר לקבל את זה.

אם אני לוקח בחשבון שאני צריך להגביר את הHU שלי כמעט עד הסוף בכדי שהוולטאז' שיצא ממנו יפרוץ את המגבר אז אני גם לוקח בחשבון שאני מכניס כנראה אחוז עיוות יותר גדול לתוך המגבר וזה יוגבר.

אם אני מרים את המתח של אות היציאה של הHU אפילו בוולט או שניים בודדים ומכוון את הגיין של המגבר בהתאמה אני כבר נמצא במקום בו הHU פורץ את המגבר בשלב הרבה יותר מוקדם לפני האזור בו אני חושש שהוא יכול לעוות.

זו המטרה שבגללה אני שוקל להוסיף את הליין דרייבר. - נכון, אני אקבל באופן יחסי עוצמה זהה למה שאני מקבל עכשיו - אבל אחוז העיוות הכולל צריך להיות קטן בהרבה כמו גם רצפת הרעש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי - ממליץ לך ליין דרייבר של אודיו קונטרול, 6 ערוצים ותומך עד 5 וולט ביציאות אאל"ט.

לפותח השרשור - נראה פרוייקט מאוד מעניין, כיף לראות דברים כאלו.

מה הדרייבר שאתה מתכנן להשתמש בו, ו.. תזרים עוד תמונות!! :-)

דיוויד

פורסם

דיוויד תודה, כמו שרשמתי, כבר יש לי אחד לנסיונות.

האודיו קונטרול גדול מידי פיסית.

אני שאלתי את פותח השרשיר בכדי לדעת אם הוא גם כן השתמש באחד או לא מתוך סקרנות אישית.

לגבי התיבות - מה מידת הדיוק שלהן? או יותר נכון - כמה דציבלים הם מוסיפים ובאיזה תדרים בדרך כלל?

Pioneer TS-X150

פורסם

בד"כ רואים תיבות שופר בציוד מקצועי, למשל לאירועים. אני מניח שעוצמה לא חסר לתכנון, השאלה היא עד כמה זה מדוייק, ומה טווח הניגון שלו.

פורסם

זה בדיוק מה ששאלתי

:-D

Pioneer TS-X150

פורסם
...מה הדרייבר שאתה מתכנן להשתמש בו

JBL GTO804

לגבי התיבות - מה מידת הדיוק שלהן?

אם אתה מתכוון לאמינות/Fidelity אזי גבוהה מאד. זה אחד היתרונות המשמעותיים של השופרים בכלל.

הצליל של ארגזים שופריים נקי מאוברטונים, מודולציות והדהודים בסדרי גודל לעומת ארגזים פרונטליים

ולכן נחשב שקוף, אמיתי ונכון יותר מאשר בארגזים פרונטאליים.

בארגזים פרונטאליים ה'בומיות', 'בוציות', התוספות משמעותית של ספיחים ואוברטונים (מעל תחום העבודה של הרמקול)

וכן המריחה וחוסר הדיוק והאבחנה של התדרים הנמוכים (שבתחום העבודה) הם חלק בלתי נפרד מאופי הסאונד.

יש לציין שאצל חלק מהמאזינים כל הנ"ל לעתים נתפס כ'טוב' יותר. זאת מחוסר ידיעה/הכרה של איך המקור אמור להישמע

וכן מאחר ובחלק מהמקרים מתייחסים לעצמת/עומס הקול בלבד כמדד של 'איכות'.

כמה דציבלים הם מוסיפים ובאיזה תדרים בדרך כלל?

ארגז שופרי מוסיף כ 6 דיבי לנצילות האלמנט (לעומת ארגז פרונטאלי)

הארגז המדובר מתוכנן לעבוד בתחום שבין 35 ל 100 הרץ.

פורסם

מחכה להדגמה - זה נשמע לפי התיאור שלך כמו משהו פנטסטי.

מה הנפח הכולל, ברוטו, של התיבה לאלמנט שאתה משתמש בו?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...