Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור מתי רואים אותך?:smile:

מפגש הבא אתה אצלנו בנשר,

זאת התכנית (ב 13/4).

...אחרת אנחנו באים אליך.:lol:

בגדול Welcome,

אבל מצד שני, למען השלום והשקט (...) השכונתי,

אולי יותר טוב שאני אגיע אליכם...

:-)

Chevrolet Savana 6.5L TD 2002, DIY Remote FSD/PMD

BFM 8" AutoTuba (Horn) Subwoofer, MiniDSP 2.1ch

בונה מורשה של ארגזים שופריים של http://billfitzmaurice.net/

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נימרוד תודה רבה על ההסבר!

אני מניח שאין הרבה מקום לטעויות בתכנון שופרים, יש שם כלכך הרבה משתנים, וכל פרמטר מושפע משינוי של אחר.

מת לשמוע את זה כבר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מועדים לשמחה ולסאונד טוב...:wink:

סיימתי להכין (ולבדוק) את המארז להדגמה:

AmpRackReadysm.jpg

מחר אבדוק אותו עם ה Auto Tuba ברכב (C3) :twisted:

להתראות ביום שישי בתל חנן...

פורסם

אוקיי, אני נהניתי במפגש. מקווה שכל השאר גם.

היה נחמד לראות את הפנים/אנשים שמאחורי השמות בפורום, ובכלל אווירה נחמדה.

CarAudioMeeting2sm.jpg

CarAudioMeeting1sm.jpg

ה AT נוסה בכמה רכבים, אני מתנצל שאני לא זוכר את השמות של בעליהם...

זה היה אחד (יבגני?) עם בהחלט מערכת קצה עליון ואני חושב שה AT נתנה חלופה ראויה לאיכות הבאסים של הסאב המקורי:

CarAudioMeeting3sm.jpg

תודה לכל מי שהשתתף בהדגמות. אני מקווה שהתרשמתם מהסאונד ה'שונה' לטובה.

אני מתכנן להגיע עם ה AT באותה מתכונת למפגש מרכז ב 5/5 :-D

פורסם

הייתי רוצה לקרוא את חוות דעתם של חברי הפורום שהתנסו ושמעו את הסאב בתיבה השופרית.

נראה שהיה מפגש יפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה מפגש נחמד מאוד ואני מאמין שהיתה יכולה להיות היענות כפולה לפחות אם לא היה מדובר בחג.

בקשר לתיבה, לי אישית והבנתי שלעוד הרבה חברים שהאזינו היה מוזר להתחבר לזה, לי במיוחד אחרי שהתרגלתי לפאנץ׳ המדוייק והחזק של הw6.

אבל שוב כמו שציינתי שם (ועוד במיוחד עכשיו כשאתה גם עוסק בשרשור הנאמנות למקור) חשבתי שאף אחד בעצם לא יודע איך זה אמור להישמע במציאות כי כולנו הורגלנו למשהו אחר.

היו חלק מהשירים שלא התחברתי לסאונד בכלל וחלק שזה ממש השתלב יפה ואהבתי.

יש גם את החלק של האלמנט שהוא יחסית פשוט וחלש, אולי בעתיד עם נסיונות על אלמנטים יותר מתקדמים זה בכלל יפתיע.

פורסם

וכאן אנחנו כבר נכנסים לכל נושא התפיסה האישית שלנו לגבי מה נכון ומה לא - תגובה טובה!

אהבתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שופרות בעברית פשוטה...

נשאלתי ע"י כמה חברים על עיקרון פעולת השופר ויתרונותיו וכן לגבי אפשרות לבנות תיבה שופרית לאלמנט/ים שכבר מצוי/ים בידיהם.

רמקול בתיבה פרונטאלית – פשוט ורע:

כאשר האלמנט (הרמקול/סאב) פועל בתיבה פרונטאלית מתקיימת תופעה פיזיקאלית שגורמת לשתי החסרונות הגדולים והעיקריים של קונפיגורציה זו.

בעת פעולת הרמקול הממברנה נעה קדימה ואחורה, ובהתאמה לגודל התנועה נוצרים גלי לחץ ותת-לחץ באזור המיידי והצמוד לממברנה.

אלו הם גלי הקול שהממברנה מפיקה והם מועברים הלאה באוויר שמקיף את הרמקול (במהירות הקול, כמובן) כמו אדווה שנוצרת מנפילת אבן למים,

ומתרחקת במעגלים מנקודת הפגיעה.

אוויר הסביבה שמול הרמקול ושאליו מועברים גלי הלחץ/תת-לחץ האלו (גלי הקול) מצוי בלחץ אטמוספרי שהינו נמוך משמעותית לעומת גלי הלחץ שנוצרים (וגבוה לעומת גלי התת-לחץ...)

הבדלי לחץ אלה שבין איזור הלחץ/תת-לחץ הגבוה והמצומצם שבצמוד לממברנה לבין אוויר הסביבה המקיף שבהמשך, גורמים לנפילת לחץ ע"פ מרחק קצר ועקב כך למספר תופעות:

א. חוסר יעילות בתמסורת גל הלחץ/תת-לחץ, כלומר נגרמים הפסדים בעצמת הגל כתוצאה מהפיזור המיידי של גל הלחץ ע"פ שטח גדול.

וב. נגרמים עיוותי חוסר לינאריות ותוספת של ספיחים שמתבטאים ב'תמונת קול' לא נאמנה למקור (האות החשמלי המזין את הרמקול).

כמובן שהתופעות הנ"ל מתגברות עם העלייה בלחץ הקול שהרמקול מפיק.

(באנלוגיה למים, אפשר לדמיין דחיפה של מים עם כף היד בניסיון ליצור גל יותר מהר מיכולת המים להידחף/לזרום. במקרה כזה ייווצרו קצף, מערבולות וגלישה של המים מעבר לכף היד...)

ומה קורה בשופר...

מאחר והדרייבר משיק לפתח צר יחסית, אשר תחום ע"י דפנות מבוא השופר (ה Throat) התמסורת של גלי הלחץ/תת-לחץ הינה אל מול נפח מוגבל של אוויר.

נפח האוויר הקטן שבאזור מבוא השופר מקבל את גל הלחץ באופן מלא ובכך מתרחשת תמסורת ישירה של הלחץ הגבוה לשלב הראשוני של השופר,

מכאן, הודות להתרחבות ההדרגתית של השופר מתרחשת ירידה הדרגתית של גלי הלחץ/תת-לחץ תוך כדי הרחבה מתואמת של שטח ה'חזית'

עד למוצא השופר - הקצה הרחב שבו הוא נפתח לאוויר הסביבה.

כאן מתבצעת התמסורת הסופית כאשר גלי הלחץ 'חלשים' יותר וכן מפוזרים על שטח גדול יותר. למעשה השופר מבצע תאום אקוסטי בין הרמקול לאוויר הסביבה.

התוצאה הסופית היא הפקת גלי הקול עם פחות הפסדים (או במילים אחרות – יותר הגבר) וכן עם ירידה משמעותית בכמות העיוותים והספיחים הנלווים.

כמובן שיש טווח רחב של אפשרויות תכנון וקונפיגורציות גם לתיבות שופריות וכמו בתחומים רבים יש תמיד פשרות.

בהתאם נבדלים התכנונים השונים בביצועים: תחום ההיענות, ההגבר, העצמה המרבית, הגודל הפיזי וכו,

אז למה לא כל אלמנט/סאב:

עקב תנאי העבודה המיוחדים שבהם נתון האלמנט בתיבה שופרית (נתון ללחצים גבוהים יותר מאשר בתיבות פרונטאליות, בנד פאס וכו') וכן דרישות ההתאמה לתכנון השופר הספציפי,

יש חשיבות מכרעת לשימוש באלמנט הנכון והמתאים לתכנון. שימוש באלמנט לא מתאים/נכון יכול להתבטא בביצועים ירודים של השופר ועד הרס של ממברנת הרמקול.

בהתאמת אלמנט לתכנון שופרי לא מדובר 'רק' בגודל (קוטר) האלמנט כי אם במספר פרמטרי T/S שהם קריטיים.

• תוכן חדש...