Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב המכוניות שיצאו להן תדמית של "סוס עבודה" אלמותי, היה בראש ובראשונה מכוניות פשוטות, שלא לאמר פרימיטיביות.

המנועים לרוב היו חלשים, פועל יוצא של יחס דחיסה נמוך ומשרעת סל"ד נמוכה יחסית, מה שאומר שעומסי הפעולה היו נמוכים.

ברור שמכונית כמו פורד אסקורט MK1 או אופל קאדט C היו מכוניות אמינות, בראש ובראשונה בשל פשטותן, מה שאומר שאין הרבה מה שיתקלקל בהן.

הוולבו 144 והמרצדס W123 היו בנוסף מכוניות איכותיות מאד, מה שגרם להן להאריך ימים, יחסית.

שלא נטעה לרגע - עם כל האהבה והסימפטיה למכוניות "של פעם", המכוניות היום טובות ויעילות עשרות מונים מהמכוניות של לפני 3 או 4 עשורים, ומכל הבחינות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי אפשר ממש להשוות כי אם תבקשו מייצרן לבנות רכב מודרני בסטנדרטים של פעם הרכב יהיה אמין לאין שיעור. כשלא צריך לעמוד בתקנות איכות סביבה ולאף אחד אין בעיה שמנוע של 5 ליטר מוציא 200 וקצת כוח סוס ולא עובר את ה-5 אלף סל"ד, אפשר לעשות מכוניות מאוד אמינות.

כמו שישה אמר רכבים מודרנים יכולים להיות משותקים בגלל חיישן מסכן, רק שהוא לא ציין שכשהכל עובד, זה עובד פי כמה וכמה יותר טוב מרכב אנלוגי\מכני. קרבורטור יכול להיות לא מכוון והרכב יעבוד, אבל גם כשהוא מכוון טוב היעילות לא תהייה קרובה אפילו לרכב הזרקה.

בשורה התחתונה, ככל שדבר הוא יותר מורכב, הוא יותר רגיש לתקלות. מצד שני, הרכיבים עצמם הרבה יותר עמידים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לדעתי קו השבר עובר בתחילת שנות ה90.

עד כמה שאני יודע למשל אופל הייתה יודעה בשנות ה80 כיצרנית מנועים מאוד אמינה( אסקונה,קדאט,קורסה,וקטרה, אסטרה) ועם מנועי ה/6 שסתומים שנכנסו לאסטרה למשל בשנת 96 הרכב הפך הרבה פחות אמין

אותו דבר עם מרדס, קראתי פה בעבר בפורומים שב94 יצאו מנועים הרבה פחות אמינים..

אותו דבר עם רנו טווינגו שידוע שהמנוע הוותיק שלהם G3G שנמכר בישראל עד 96 היה הרבה יותר אמין מהמנוע שמחליף אותו עם יותר שסתומים.

פורסם

מאמצע שנות ה80 העסק התחיל לרדת,

משנות ה40 בעקבות מלחמת העולם השניה המכוניות הפכו לאמינות להפליא, ונתחיל עם הוויליס MB הידוע,

האמריקאים בנו מכוניות מפוארות וחזקות, עם מנועים שמקבלים כוח בטווח סל"ד נמוך ובריא,

עד שנות ה70 המכוניות האמריקאיות היו בנויות למשעי, חסונות ובריאות, עד אמצע שנות ה80 היו הן בפסגת העולם

(מבחינתי, ואני מדבר בעיקר על GM עם מנועי ה4.1 - 4.3 - 5.0 - 5.7 - 6.5 - 7.4) באמצע שנות ה80

החלה התעשיה המפוארת להדרדר בעקבות התערבותה של אלקטרוניה בפעולות מכאניות, לקראת סוף האייטיז

תחילת הניינטיז תפסו את מקומם של האמריקאיות המכוניות היפאניות מבחינת אמינות (היש רכב יותר אמין

מסובארו לאונה/בראט?) אם פעם הסתכלו על נפח, פאר, וכוח, הרי שהיום מסתכלים על קמצנות וחסכונות

על חשבון הנוחות והאמינות, (ראו: התוצאה המבחילה שהולידה את הסיטרואן C1, אלטו ודומותיהן)

תעשיית הרכב הייתה בשיאה באמצע שנות ה70 ושמרה על הקו הזה עד אמצע שנות ה80

מאמצע שנות ה80 החל העסק להדרדר, למרות, שכיום עסקי הרכב מתחילים שוב לעלות,

ותראו לדוגמא את הסילווראדו / F350 / ראם החדשות, - תענוג של רכב!

(האמור פה זה בערבון מוגבל - סורי, אני משוחד :-P)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
כשרכב מתקלקל הוא עוצר בצד... בגיל 30 קוראים לו "אספנות" . אבל הבואינג 747 בגיל 40 שנה עדיין טס....

מי שישווה את מגזר התעופה למגזר הרכב יראה שבשני המגזרים השינויים המשמעותיים לאורך7 עשורים היו רק בתחום האלקטרוניקה.

אבל ההתיחסות לעיניין האלקטרוניקה שונה כמובן לחלוטין בין המגזרים.

אהבתי את השוואה לעולם התעופה,

אני מאמין שכל רכב (בעצם כמעט) יכול להיות אמין ברמה של מטוס בואינג במידה ויוחלפו לו חלקים כל כמה שעות נסיעה ולא כאשר נשבר/מתקלקל, מה שניקרא תחזוקה מונעת,

אבל כיוון שזה לא קורה אני מאמין שרמת האמינות של הרכבים לדעתי רק משתפרת עם השנים, אתם זוכרים בפעם היו אומרים על רכבים ישנים "הייתי איתו פעמיים באילת" ? היום כל רכב מודרני יכול ליסוע לאילת כל יום בלי בעיות,

בנוסף התקלות של פעם היו שונות מהיום,

פעם היית ניתקע אז היית יכול להיחלץ בעצמך בהרבה מיקרים ע"י אילתור, היום אם הרכב ניתקע, אין לך מה לפתוח מכסה מנוע הכל חיישנים.

בקיצור אני לא מאמין "בקונספירציה" לגבי הייצרנים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני אומנם לא מבוגר מספיק בשביל לדבר מנסיון, אבל כל מי שאומר שתקופת השיא היתה כשמוכונית היו מכאניות נטו, כנראה מסונוור מהנוסטלגיה. מתי בפעם האחורנה כיוונתם מרווח שסתומים, יחס דלק, צו'ק, הצתה? מתי בפעם האחרונה נתקעתם בצד הכביש כי המנוע התחמם, ולא בגלל שחסר נוזל קירור, אלא סתם בגלל שהיה יום חם? או חלודה, ראיתם רכב בן פחות מ-20 עם חלודה?

היום אנשים נהיו בכייניים, פעם היה לך רכב ידעת שהוא יתקלקל מדי פעם, זה פשוט חלק מהעניין של אחזקת רכב. היום אם פעמיים ב-5 שנים צריך לבקר במוסך (לא לטיפולים תקופתיים), אז ישר מתלוננים חרא רכב, לא אמין בלה בלה בלה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אתה מדבר איתי על אילת? בארה"ב מכוניות חוצות מדינות שלמות,

אין לך מה להשוות אלקטרוניקה של מטוסים עם רכבים, האלקטרוניקה ברכבים היא הרבה יותר פשוטה

ויותר זולה מבמטוסים, במטוס לכל חלק יש סיכוך כמו שצריך, כל חוט שעובר מסוכך ומבודד היטב,

וגם אין מה לתקן מחשבים, המחשב יצוק כמו בלוק! בסופה גם המחשב הוא יציקה, ועובדה! תראו כמה הוא אמין,

הכי יפה אם הייתם עושים השוואה עם צוללת גרעינית, אז בכלל הייתי תופס את הבטן מצחוק,

היום, בגלל חיישן מטומטם עם שם מסובך אתה יכול להתקע, (מה שקרה לבן דוד שלי עם C5 )

אין כמו רכב עם אלקטרוניקה מינימאלית/ללא אלקטרוניקה כלל,

ואני יודע את זה אישית ממערכת הTBI הפרמיטיבית אצלי, בכלל האלקטרוניקה היחידה

שבאמת טוב שיהיה ברכב זה הרדיו-דיסק וזהו! השאר סתם מועד לתקלות,

פורסם
אין בעייה

תיכננתי (לא לבד כמובן)מספר ציפים

עד כמה שיישמע מוזר, בגדלים של ציפים מודרנים ששם יש כמליון טרנזיסטורים על ציפ (סדר גודל) בגודל זעיר ביותר, יש גם חיווט ענף של "חוטים" (מוליכים) ביניהם העשויים מתכת ומחווטים בפניות ישרות בלבד (מגבלות אופטיקת הייצור), חוטים אלו כמובן זעירים באותה מידה.

הזרם החשמלי (האלקטרונים) שזורם דרכם במהירות האור בערך, "קשה" לו לקחת את הפינות הללו, ומה שקורה זה התנגשויות רבות אנרגיה עם דפנות המוליכים בפינות, מה שגורם לשחיקה איטית של המוליכים עד לכשלונם (נתק).

כמובן שזה ידוע למתכננים ולכן מתכננים אותם בעובי מספיק כך שגם לאחר אותם 5 או 10 שנים הם יוליכו.

כאן בדיוק נכנס שיקול העלות:

ככל שהחוטים דקים הציפ יוצא יותר צפוף וקטן ויותר זול לייצור, משמע יותר רווח לייצרן, אבל אז אורך החיים מתקצר כמו שכתבתי

לכן הם מתוכננים בדיוק לזמן זה הקבוע בתקן של רכיבי AUTOMOTIVE

ישנם ניסויים שעושים לציפים שמגיעים מהמפעל בטמפ גבוהה ומתח גבוה יותר מהנומינלי כדי לדמות את הבלאי המואץ שתיארתי וככה "מוכיחים" שהרכיב יעמוד בזמן הדרוש בתקן.

מקווה שהייתי ברור מספיק ולא יותר מדי משעמם

אני מניח שדבר דומה מתוכנן אצל יצרני הפגושים חלקי הפח והמנוע וכו' המותחים את עמידות החלק עד למגבלת התקן כדי להוזיל עלויות

ממש לא משעמם ,משום שזה מה שמוסיף נופך ועניין לדיון ,הלואי וכל הדיונים היו נראים כך ,גם אם לא תמיד נאמרים דברים מדוייקים .

פורסם

להערכתי הצנועה השנתונים שיוצרו בין סוף עידן הפלטינות של פעם לבין סוף עידן הקרבורטור עם מודול ההצתה היו המכוניות האמינות והטובות ביותר מבלי להכניס הספקים למשוואה .

למשל

אופלים משנות ה80

פיזו עם מנועי ה504 או 505

רנו 12

מרצדסים מאותם שנתונים

וולבו שלא בהנעה קדמית

ויש עוד לא מעט אמינות וטובות מאוד

מה שהשתנה מאוד זה ההספקים ,טכנולגיות מעבר חום במקרנים ,מיזוג האויר,בלמים ובולמים .צריכת דלק .

אבל מסוף שנות ה70 והלאה ועד אמצע 90 היו מספר רכבים מדהימים .

פורסם

דגש קל לגביי החיישנים ברכבים חדשים בנוסף למה שכבר נאמר

החיישנים והאלקטרוניקה האלה מצילים...

חיים בעזרת מערכות כמו ABS/ESP.

מכלולים מכניים ברכב כמו מנועים - ע"י ניטור פרמטרים רבים שיוצאים מהטווח הנורמלי ונותנים התראה לנהג.

את האסטיקה של הרכב שלנו שללא חיישני החנייה הרכב שלנו היה סופג נזקים מהשכן.

ולא כל תקלה בחיישן גורמת לרכב להתקע בצד הדרך.

מי שרוצה לחזור לסוס ועגלה שיהיה לו לבריאות, היה כיף לנסוע כמה שנים טובות על וולוו 240 וכיף שהיה.

פורסם

סוסים חיים בממוצע עד גיל 25 - 30 ואילו תוכל למצוא מכוניות בנות 50 ו60

חלקן אפילו אחרי שירות צבאי.

הטנדר שלי במקרה כבר בן 25 בלי עין הרע - טפו...טפו...טפו...

לכן, רכב ישן אמין יותר מסוס

פורסם

אם כבר פתחנו את הנושא, השאלה שצריכה להשאל היא כמה פעמים נתקעת בצד עם הסוס לאורך תקופה/הזמן שתוכננן ע"פ היצרן מול הטנדר ולא מי "חי" יותר זמן, זאת אמינות מול אורך חיים! ;)

פורסם

"החיישנים והאלקטרוניקה האלה מצילים...

חיים ' יש קצת בעייה עם הטיעון. כשהרכב "חדש " מערכות ABS כריות אויר וכו.. אכן מעלות משמעותית רמת בטיחות,

אבל לאורך חיי הרכב המערכות לא נבדקות. הכריות ב960 שלי בקרוב בנות עשרים שנה- מי ערב שבשעת מצוקה

יפעלו כנדרש ?

בניסוח אחר: ברכב ישן רמת הבטיחות נשארת קבועה עם הזמן. ברכב חדיש רמת הבטיחות יורדת ככל שהרכב מזדקן.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מ'זתומרת? בשביל מה אתה עובר טסט שנתי אם לא בשביל לבדוק שהרכב בטיחותי. את הטסטר מעניין רק בטיחות ולא שום דבר אחר ברכב. בטח שלא מדובר פה בשום צורה של מיסוי עקיף.

[\סרקזם]

בניסוח אחר: ברכב ישן רמת הבטיחות נשארת קבועה עם הזמן. ברכב חדיש רמת הבטיחות יורדת ככל שהרכב מזדקן.

זהו טיעון דמגוגי שאין כמותו. גם בלי כריות אוויר ובלי ABS או ESP רכב מודני עדיין פי כמה וכמה בטיחותי יותר מרכב מתחילת שנות ה-90 ומטה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

השאלה פשוטה הרבה יותר, עם הסובארו שלי אימפרזה 1600 ידנית מודל 1994

עשיתי למעלה מ-280000 ק"מ, ונזקקתי פחות לשרותי המוסכניק שלי מאשר

עם הגולף 2002 1600 ידניית עם 175000 ק"מ.

מהסובארו הזקנה לא נשמעו קירקושים מאזור הפלסטיקים, פחות היתה חשופה

לתיקונים משמעותיים, ופרט לאחזקה שוטפת פשוטה וקלה לא דרשה דבר,

אני בתמורה איתגרתי אותה בנסיעות בשבילים, דילוג על טיפולים, והזנחה כללית.

וקראתי לה פוריסטר.....

הגרמניה הארורה צעירה בהרבה, מפונקת ובעייתית להחריד למרות שאני נוהג בה

בכפפות משי, והיא טורחת להזכיר לי בכל כמה חודשים כמה אני מתגעגע לסובארו....

פער הדורות? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...