Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מלחמת לבנון השנייה (שבה התקשורת החליטה לעשות דה-מורליזציה לציבור הישראלי ע"י פמפום של נסראללה בכל הערוצים ויללות "אנו הפסדנו במלחמה בגלל.." מפיותיהם של "מיטב פרשנינו", תוך כדי השלטת אווירה של קדרות ו"הכל פה *רא, יחרימו אותנו בחו"ל בגלל שהפגזנו בית ריק" בכותרות זועקות) החלטתי החלטה שרק עשתה לי טוב-אני הפסקתי לצרוך תקשורת ישראלית.

אחת הדוגמאות הכי טובות הוא "בלייזר" שהייתי מנוי עליו במשך 5 שנים. מה שהעלה את חמתי הייתה כתבה שלכאורה דנה ביינות שמיוצרים בהתנחלויות ואיכותם. עד כאן, אחלה. הבעיה הייתה הבעת דיעה של הכתב שמיקום היקבים הוא לא חוקי לדעתו.

לא ביקשתי את דעותיו הפוליטיות של הכתב הנ"ל, ביקשתי רק חוות דעת על יין. ואז הבנתי-ברגע שהייאוש של התקשורת הישראלית חדר גם למגזין לגברים שאמור להיות "חף מפשע", אז הגיע הזמן להפסיק לממן את ידיעות ודומיו.

יום לאחר מכן מחלקת המנויים של "ידיעות" קיבלה שיחת ביטול. היה לי יותר עצוב להיפרד מהתמונות של הבחורות בביקיני :twisted:.

הפסקתי לצרוך תקשורת, התחלתי לקרוא את "לאטמה", את ד"ר גיא בכור בgplanet (אפילו יצא לי לעבוד עמו באופן אישי כשארגנו משט נגד למשט המרמרה :-D ), את pmw ואת memri.

אחרי שראיתי את השימוש בטרמינולוגיה כגון "בני מיעוטים" ו"צעירים מהמגזר" שזרקו אבנים (במקום לקרוא לילד בשמו), אחרי הסיקור המסיבי של התשקורת בנוגע לעובדים הזרים הלא חוקיים והמסתננים (בהפגזה של מאמרי דיעה מבית "האגודה לזכויות האזרח" ו"פעילי זכויות אדם" תוך כדי התעלמות מהצד השני-תושבי שכונת התקווה לדוגמה) כבר הבנתי שאנחנו צריכים כאן טיפול שורש לתקשורת, וטיפול השורש הזה יתחיל מדבר פשוט-פגיעה כלכלית בכיס. למה? כי כלי תקשורת שמסקר באופן אוהד רק צד אחד,או מתיר חרם פוליטי תוך כדי השתקת דעות של ציבור שלם, או מסקר את עסקת שליט ללא הבאת מתנגדיה (רק אחרי שהעסקה בוצעה התחילו לטפטף מאמרים של הצד שנגד השחרור כולל הורים שכולים) לא יכול להיות כלי תקשורת אמין.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוב, אתה מאבד את המשמעות של המילה "קיצוני". תאמין לי שאם הארץ היה שמאל קיצוני, לא הייתי טורח לקרוא אותו. הוא פשוט יותר שמאלה ממה שהיית רוצה.

אם גדעון לוי הוא אדם שדעותיו לגיטימיות לטעמך, אז אתה איבדת את המשמעות של המילה קיצוני, כי הפכת את הקיצוני (משמאל) ללגיטימי.

פורסם

כל דיעה היא לגיטימית גם אם אתה לא מסכים איתה. יש לך כמובן את הזכות המלאה ל.חות נגדה ולהתוכח עליה אבל אין לך זכות למנוע ממנה להישמע וזה בכלל לא קשור לשמאל או ימין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשכתבתי לגיטימית התכוונתי למאוזנת, כלומר לא קיצונית.

כמובן שכל דעה ראויה להישמע במשטר דמוקרטי.

רק חבל שבמדיה הישראלית שומעים בעיקר צד אחד (את ה-3 מנדטים של מרץ).

פורסם

הרבה חברים אומרים לי שאני "חי בסרט". יש כאלה שאומרים לי שאני "טמבל". העדינים יחסית אומרים שאני סתם "מנותק ממה שקורה בארץ".

אבל השרשור הזה מוכיח לי מעל כול צל של ספק, שאני שמח שאני לא צורך שום דבר מהטינופת והזוהמה הדמגוגית ,שקוראים לה "עיתונות ישראלית".

מצטער על האובר-דרמה :)

פורסם
שוב, אתה מאבד את המשמעות של המילה "קיצוני". תאמין לי שאם הארץ היה שמאל קיצוני, לא הייתי טורח לקרוא אותו. הוא פשוט יותר שמאלה ממה שהיית רוצה.

אגב, להארץ יש היום בעייה רצינית אחרת - קיצוצים בתקציב הביאו לפגיעה במרבית העיתונאים שלו, כולל הורדה בשכר ושלל עוולות אחרות. הם יוצאים עכשיו למלחמה...

הארץ הוא שמאל קיצוני. אפשר לראות זאת בדעותיו הפוליטיות/בטחוניות, וגם בדיעותיו החברתיות. האדרת והאלהת מסתנני עבודה ואי אזכור הנפגעים, אין לה הגדרה אחרת. הוא גם לא מציג כמעט אף פעם באופן דומה או שווה עוולות של הצד שאינו מבקש לקדם.

אני כן מסכים, שהיתה שם כתיבה איכותית. ושמדור גלריה הוא בחציו (זה שאינו עוסק באופנה) חשוב ומעניין. אבל לפני כמה שבועות שמו שם על השער בימאית ערומה, מכוסה בפילם. אם הבימאית טובה לכשעצמה - מדוע עירום? ואם איננה טובה (אבל גם אם כן), ממתי הם נהיו 7 לילות/בלייזר? בנוסף, וכנראה בגלל הקיצוצים, רמת העריכה ירדה ומידי פעם יש שם שגיאות. מה יגידו אזובי הקיר? (ואני מסכים שאין מה לקרוא במעריב/ידיעות, למעט מוסף התרבות של מעריב שהשתדרג פלאים, וכמה טורים של עיתונאים שהם גנבו מהארץ)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בגלל זה כשאני פותח בבוקר את ידיעות ישר עובר למוסף הספורט.

את רוב החדשות שלי אני צורך מפה , כשצריך נכנס רגע לNRG , ומימלא כל מה שקורה תוך שניה מעודכן בפייסבוק.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רוני הוא דוגמא לתעמולה המצוינת של עיתון הארץ וחבריו, או שמא עלי להשתמש בביטוי - של אנשי רוח ואינטלקטואלים, לוחמי הצדק, שוחרי השלום ורודפי זכויות האדם, העוזרים לחלשים, אלא אם כן הם יהודים, או גרוע מכך - מתנחלים, אנשי הימין הקיצוני.

כשחיילת איימה עם אקדח לא טעון על פלסטיני כפות העיתונות פשוט נכנסה לה לנשמה, חפרו עליה מתחת לכל אבן, אפילו נכנסו לפייסבוק וחפרו רק כדי למצוא איזה סטטוס מפליל, והכל בשביל להציג אותה כמפלצת.

כשחייל, לוחם לשעבר, בסך הכל נחשד במסירת מעט מידע למתנחלים לגבי תוכנית פינוי של מאחז כזה או אחר (ושוחרר לאחר מכן, מבלי שהוגש נגדו כתב אישום, מה שכנראה גם לא יקרה), זה ישר הפך לכותרת ראשית ב-ynet. גם הוא עבר לינץ' תקשורתי, חפירה יסודית בפייסבוק, וגם כאן הכל כדי להראות איזו מפלצת הוא, ולהרוס לו את החיים, למרות שככל הנראה, הוא בכלל לא אשם.

כשחרדי ירק על מישהי או כשהוא קילל חיילת (דברים שאני ממש לא מצדיק, ואין ספק שהוא צריך לחטוף על כך), עשו מזה חגיגה בתקשורת. אבל כשחרדי הותקף קשות ואושפז באזור בשרון רק בגלל היותו חרדי, זה הופיע בתור ידיעה שולית וקטנה ב-ynet.

וגם עכשיו, כשחיילים הותקפו על רקע לאומני, ב-ynet התקיפה מוצגת כתקיפה על ידי כנופיות רחוב, מבלי לציין מי בדיוק התוקפים, למרות שלא קשה לנחש (רק שכאשר מדובר במתנחלים או חרדים אז ישר רושמים את זה באותיות ענק).

וכמובן ישנו את נושא העובדים הזרים, שבאו לכאן לעבוד, אבל החליטו לצפצף על חוקי המדינה, ולנסות לנצל אותנו כמה שיותר. כנ"ל לגבי ה"פליטים" מסודן, שעברו את מצרים (או אפילו יותר) בדרך לישראל כדי לעשות קצת כסף מהצד, אבל משום מה מתייחסים אליהם כפליטים נרדפים. משום מה התקשורת טוחנת את הנושא הזה ימים ולילות, בניסיון להציג אותם כמסכנים, ואותנו כרשעים.

אז מר רוני היקר, אתה אל תספר לי על תקשורת הוגנת או מאוזנת, או על כך שהארץ אינו עיתון שמאלני, מאוד.

אם אתה כזה חסיד אומות עולם אתה מוזמן לקחת את העובדים הזרים והסודנים אליך הביתה, ולהחזיק אותם על חשבונך, כנ"ל לגבי כל שאר המסכנים והחלשים, שדקרו יהודי רק כי המערכת התאכזרה אליהם. אבל הרי הכי קל לצעוק מסכנים וזכויות אדם כשהסודנים גרים בקצה השני של תל אביב.

וסתם נקודה לסיכום - בדרך כלל אין לי ממש כוח או עניין להיכנס לויכוחים פוליטיים, שכן הרי כל צד מתבצר בעמדתו. אבל נמאס לי כבר לקרוא כל מיני הזויים שגרים להם בשכונת היוקרה שלהם, מנותקים מהמציאות, ומעזים להשוות את מצב העובדים הזרים/המסתננים/בני המיעוטים למצב היהודים בשואה (זה לא המקרה, אבל זה גם לא נדיר לראות את זה בתקשורת). הקלות שבה מתחילים להשוות דברים לשואה זה פשוט גועל נפש, וכמו שקמה צעקה כשחרדים הפגינו עם טלאי צהוב, ככה צריך גם להיות כשאיזה "איש רוח" גורם לזילות השואה, גם אם זה במסווה של מאמר עיתונאי כביכול.

פורסם
רוני הוא דוגמא לתעמולה המצוינת של עיתון הארץ וחבריו, או שמא עלי להשתמש בביטוי - של אנשי רוח ואינטלקטואלים, לוחמי הצדק, שוחרי השלום ורודפי זכויות האדם, העוזרים לחלשים, אלא אם כן הם יהודים, או גרוע מכך - מתנחלים, אנשי הימין הקיצוני.

אז מר רוני היקר, אתה אל תספר לי על תקשורת הוגנת או מאוזנת, או על כך שהארץ אינו עיתון שמאלני, מאוד.

אם אתה כזה חסיד אומות עולם אתה מוזמן לקחת את העובדים הזרים והסודנים אליך הביתה, ולהחזיק אותם על חשבונך, כנ"ל לגבי כל שאר המסכנים והחלשים, שדקרו יהודי רק כי המערכת התאכזרה אליהם. אבל הרי הכי קל לצעוק מסכנים וזכויות אדם כשהסודנים גרים בקצה השני של תל אביב.

אל תגיד לי מה אני ומי אני. זאת חוצפה. אני לא שמאל קיצוני, לא ימין קיצוני ולא כלום קיצוני. בשום מקום בשרשור הזה לא טענתי שהעיתונות הוגנת או מאוזנת או שהארץ הוא לא עיתון שמאלני.

להגיד לי לקחת את העובדים הזרים והסודנים הביתה (נושא לא דיברתי עליו מעולם) שקול ללטעון שאני מחבק ערבים וזורק אבנים על חיילים במחסומים, דבר שכבר העליתי בשרשור הזה כמופרך ומגוחך. להגיד שאני לוחם למען המסכנים והחלשים זה גם קשקוש, מעולם לא טענתי כך. להגיד ש"מסכנים וחלשים דקרו יהודי רק כי המערכת התאכזרה אליהם" זו כבר סתם טפשות. איפה שמעת דבר כזה? מי טען את זה?

אם אני מנסה להיות דוגמא למשהו, זה לאיזון, מוסר ושיוויון. בין אם אני מצליח או לא זה עניין שונה, אבל אם אתה טוען שאני דוגמא למשהו אחר, אז אתה בעצמך מהווה דוגמא לעיוורון, לשנאה ולאלימות שפושה בקרבנו. לא סתם טענתי שלדעתם של רבים מדי מהאוכלוסיה כל מי שדעתו טיפה נוטה שמאלה הוא היום "שמאל קיצוני" ואפילו "האויב". הנה הוכחה - בחוצפה שלא תתואר אתה מנסה לשייך לי דברים שלא כתבתי או אמרתי. או לפחות אני חושב שזו חוצפה ורצון לפגוע, כי האפשרות האחרת היא פשוט שהשנאה כל כך עיוורה אותך, שאתה נכשל אפילו בדברים פשוטים כמו הבנת הנקרא. תתבייש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמו שאפשר לראות פה, אורי בלאו עדיין כותב שם.

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1647094

וזה ציטוט מתחילת הכתבה

"מכון לאסטרטגיה ציונית הוא אחד הגופים המרכזיים שפועלים בשנים האחרונות למתן הכשר אידיאולוגי ואינטלקטואלי לקו הנצי שמאפיין את שלטון הימין הנוכחי."

כמה מתאים ל"עיתונאי" שמאלני קיצוני לקשר את השלטון הנוכחי לאסוציאציות מהשואה.

בדיוק כמו הליצן הזה

http://www.youtube.com/watch?v=GJq_43AduUc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אנשים בלי גבולות ובלי בושה.

ואחר כך אומרים שימניים לא יודעים לקרוא...

הקו הנצי מלשון נץ, העוף. בהקשר פוליטי מייצג מישהו בעל קו ימני אגרסיבי יחסית. שום קשר לנאצים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אז אם הקורא מעוניין לקרוא לעצמו בתואר המחייב ״קורא״, שילמד לקרוא.

הדיוטות היא לא הצדקה לדרישה לכתיבה עילגת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כן, אבל אני מאמין שכשהקורא הממוצע קורא את המילה "נצי", אסוציאטיבית, נזכרים בצורר הרשע ומפלגתו.

אה... לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ואחר כך אומרים שימניים לא יודעים לקרוא...

הקו הנצי מלשון נץ, העוף. בהקשר פוליטי מייצג מישהו בעל קו ימני אגרסיבי יחסית. שום קשר לנאצים.

ציפיתי לתגובה מזלזלת ומתנשאת כזו, כאילו שאיני מכיר את משמעות המילה. בטח בגלל שאני ימני כבר תייגת אותי במשבצת קבועה ואתה כנראה כבר יודע עלי הכל.

כי הימנים הם נצים והשמאלנים הם יונים רודפי שלום (כן, בטח).

התקשורת טוחנת את המילה הזאת חזק מאוד בעיקר בשביל להעלות אסוציאציות ולנסות להשוות את הממשלה הנוכחית למשטר ספציפי אפל מאוד מהעבר, זה נקרא שטיפת מוח.

וזה לא קשור לשפה עילגת או לא, אפשר להשתמש במילים אחרות בלי לעורר כ"כ הרבה פרובוקציה.

לדעתי זו בושה וחרפה.

פורסם

אם אני מנסה להיות דוגמא למשהו, זה לאיזון, מוסר ושיוויון. בין אם אני מצליח או לא זה עניין שונה, אבל אם אתה טוען שאני דוגמא למשהו אחר, אז אתה בעצמך מהווה דוגמא לעיוורון, לשנאה ולאלימות שפושה בקרבנו. לא סתם טענתי שלדעתם של רבים מדי מהאוכלוסיה כל מי שדעתו טיפה נוטה שמאלה הוא היום "שמאל קיצוני" ואפילו "האויב". הנה הוכחה - בחוצפה שלא תתואר אתה מנסה לשייך לי דברים שלא כתבתי או אמרתי. או לפחות אני חושב שזו חוצפה ורצון לפגוע, כי האפשרות האחרת היא פשוט שהשנאה כל כך עיוורה אותך, שאתה נכשל אפילו בדברים פשוטים כמו הבנת הנקרא. תתבייש.

1+

מצד אחד כועסים על קיצוניות התקשורת לצד אחד, מצד שני מאשימים בדברים שלא נאמרו אפילו בין השורות. כמות האלימות ו"שצף קצף" וההתלהמות בתגובות המותנות הללו חוצה גבולות.

ברוך השם יש RSS וכל אחד יכול לקרוא את בן דרור ימיני, אראל סג"ל ופייגלין בלי לראות שמאלני אחד NRG. גם ארנס ורון שובל כותבים בהארץ אם מישהו מתעניין.

• תוכן חדש...