Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והכותרות הבוקר: זה בכלל בגגל שהם זרקו אבנים על הבית של הערבים. או חשבו שהם זרקו. העיקר להוציא את זה מהמשבצת של לאומנות. כי לקעקע למישהו את הראש בכתובת "יהודי כלב" (או ורסיה אחרת קרובה), זה לא לאומנות, זו סתם ביריונות. כפי שנאמר - סיכוי מוטה מזה עוד לא ראיתי.

http://news.walla.co.il/?w=/10/2511865

לא מאמין לזה בשקל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחיפה כבר הרבה זמן שהמושג "דו-קיום" הוא מאוד נזיל.

גדל כאן דור של צעירים ערבים ששונאים שנאה עזה את המדינה שהם חיים בה, וליבם מלא שטנה וזעם כלפי התושבים היהודים. ככה הם מתחנכים בבית ובחברה שלהם. מי שחושב אחרת הוא או אטום, או מטומטם, או שניהם ביחד.

ה"צעירים" האלה שמסתובבים בהדר ובשכונות התחתונות של העיר מטילים מורא בכל מקום. השתוללות עם רכבים, אלימות, הולכים בחבורות כמו עבריינים עם טריינינגים, יושבים מסביב לנרגילות בפיצוציות ברחוב העצמאות, בואדי ניסנאס וואדי סאליב. רק תנסו לעבור לידם בלילה לבד ותראו מה קורה לכם. הם עולים בלילות למרכז הכרמל, מטרידים בנות יהודיות, שודדים פלאפונים וכסף מנערים יהודים, מכים, משחיתים רכוש ציבורי, טסים כמו מטורפים עם המכוניות שלהם, גונבים רכוש מחצרות, פורצים לרכבים, ועוד כהנה וכולי.

אני אישית בתור אדם מבוגר הותקפתי פיזית לא פחות משלוש פעמים ע"י חבורות של נערים ערבים, פעם אחת זה נגמר במיון אחרי שנאלצתי להתמודד מול מספר נערים שהקיפו אותי. המשטמה שהייתה להם בעיניים כשהם עשו את זה פשוט מקפיאת דם. המשטרה כמובן לא עשתה שום דבר, שלחו ניידת עם שני מתנדבים ונהג זקן שלא היו מוכנים אפילו לרדת ממנה בשביל לחפש אותם. לשמחתי אני מדבר קצת ערבית והצלחתי איכשהו לדבר איתם וקצת לעכב \ להרגיע את הרוחות, אחרת לא הייתי יושב כאן וכותב לכם.

למען ההגינות אומר שיש בחיפה תושבים ערבים מצויינים, משכילים ותרבותיים שגם סובלים מהאלימות במגזר שלהם, אבל המצב פה ממש ממש לא טוב ורק מתדרדר. וזה ועוד איך על רקע לאומני. ובחיפה הם לא יכולים להתלונן על קיפוח, הם חיים פה מאוד יפה. ככה זה שהמשטרה, ראש העיר ושאר הרשויות הם חבורה של אפסים רופסים. עד לפני עשור היה אפשר להסתובב בעיר או בחוף הים גם בלילה, היום זו התאבדות לעשות את זה.

קחו את זה איך שאתם רוצים, אלו הן העובדות, והמשפחה שלי נמצאת בחיפה כבר שבעים שנה.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

לפי התיאור שלך כנקרה שכל הערסים במדינה ערבים כי את אותה ההתנהגות עם אותו קוד לבוש יש גם באשקלון, ראשון, תל אביב וכמעט בכל עיר בארץ.

יש בעייה יסודית של בני נוער וצעירים פורקי עול שהמשטרה לא עושה איתם כלום. בחיפה אחוז הערבים שגרים באיזורים שמוציאים כאלה נערים יותר גדול ולכן אתה רואה את זה אצלם יותר. אני מבטיח לך שגם חבורות של יהודים מהעיר התחתית ומהדר קיימות ומתנהגות באופן דומה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תמשיך לשכנע את עצמך עם עצמך. אני גר פה ורואה יפה מאוד מה קורה. כן יש ערסים יהודים אבל אחוז המקרים סטטיסטית של קטטות גם לעומת חלקם באוכלוסיה הוא חלקיק של חלקיק. כשבזמן מלחמת לבנון השניה ערבים פה ארגנו הפגנות נגד המדינה, זרקו אבנים על יהודים ותקפו אותם ברחוב בחזות שלהובו של אחמד טיבי בטח דיברת? אני עבדתי במסעדה בעיר וקיבלנו כל אדם ברצון, בין עם חבש כפיה לראשו, בין אם היה מקהילת הלהט"ב, נוצרי, מוסלמי, יהודי, בהאי, סרי-לנקי. כשהמקום החליף ידיים לבעלות ערבית, פתאום "אין כניסה לחיילים במדים בגלל שזה פוגע באופי המקום", עד שראש העיר התערב ובצו בית משפט המקום נסגר.

כאשר חיילים במדים שעוברים בהדר נדקרים לא פעם ולא פעם, וזה תמיד תמיד משום מה ע"י ה"צעירים"... גם את זה לא שמעת. אגב גם מנה פלאפל הם לא יכולים לקנות במקומות "מסוימים" אם הם באים עם מדים (מעניין למה). כשילדים יהודים יורדים לחוף בלילה וחוטפים מקלים ואבנים מערבים שבאים מהכפר "לנפוש" בים, גם את זה לא שמעת, או כשפרצו לבחור יהודי רכב בחוף והוא ניגש אליהם לשאול מה הם עושים קיבל מתנה אישפוזבמצב קשה אלה גם היו "צעירים". כשאוניברסיטת חיפה בעשור האחרון הופכת לסניף-משנה של אש"ף, וסטודנטים ערבים מטילים חיתתם על הסטודנטים היהודים, משתלטים על המסדרונות ועל האג'נדה, ונושאים דגלי אש"ף בהפגנות וקוראים קריאות תמיכה בטרוריסטים, גם את זה לא שמעת...

הם שונאים אותנו מבית, זו לא סתם בריונות. אגב גם השופט שהאריך היום את מעצרם אומר שזה על רקע לאומני... סתם במקרה חרטו לאחד החיילים על הראש את המילה "אשף"... ככה בשביל הכיף... גם סתם שאלו אותם קודם אם הם יהודים, בטח רצו לשמוע הרצאה על פרשת השבוע. וזה לא רק בחיפה, זה בכל הערים המעורבות.

משום מה זה כמעט תמיד ה"צעירים", ולהבדיל מ"ערסים שלנו" הם תמיד תוקפים ללא כל פרובוקציה מצידך. דרך הפעולה אגב תמיד זהה: הם ניגשים, שואלים שאלה - ברגע שענית ושמעו את השפה והמבטא, תתחיל לרוץ. להבדיל ממקרי אלימות בין יהודים שמתחילים מוויכוח שטותי שגולש לפסים אלימים.

תראה לי יהודי אחד, אחד שיעז להפריע לתפילה במסגד, להציק לבחורה ערביה ברחוב עם חבר שלה \ בעל שלה נראה מה יקרה לו. משום מה זה נדיר כמו שלג באוגוסט. גם את טל זינו הי"ד מכפר תבור הם דרסו "בטעות" בגלל שהתחשק להם להשתולל על טרקטורון דווקא ליד בית כנסת ביום כיפור, בין ההמונים - ואגב באזכרה שלה שנה אחרי כל הבאים קיבלו מתנה צמיגים מחוררים ונזק לרכבים. תעשה לי טובה ואל תלמד אותי מה קורה בעיר שלי ובמדינה שלי, אתה כנראה חי בעולם מקביל והרבה יותר טוב.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
והכותרות הבוקר: זה בכלל בגגל שהם זרקו אבנים על הבית של הערבים. או חשבו שהם זרקו. העיקר להוציא את זה מהמשבצת של לאומנות. כי לקעקע למישהו את הראש בכתובת "יהודי כלב" (או ורסיה אחרת קרובה), זה לא לאומנות, זו סתם ביריונות. כפי שנאמר - סיכוי מוטה מזה עוד לא ראיתי.

http://news.walla.co.il/?w=/10/2511865

לא מאמין לזה בשקל.

סוף סוף אני מסכים איתך במשהו :roll:

לטענתם זרקו להם בלילה אבנים על הבית וצעקו להם "ערבים תנמיכו את הרדיו" (ופה זה באמת לטענתם כי אשמים תמיד מוצאים תירוצים)

למחרת 3 מכוניות מסתובבות בחיפה עוצרות ליד שני נערים עם השאלה "אתם יהודים?"

כל ערעור/תשובה שלא הייתה מתקבלת בערבית רהוטה ככה שזה לא משנה אם הם הספיקו לענות או לא - וקיבלו מכות,

אבל היי זו מעשה בריונות ולא מעשה על רקע לאומני - כי הרי לא הוזכר בנ"ל שום קשר ללאום :shock:

טיפשים.

תפסיקו למשוך את זה לימין/שמאל זה לא קשור בכלל למה שקרה.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

כל מה שנכתב פה על האווירה בחיפה הוא נכון מאוד !

וכל מי שאומר אחרת שיצא מהסרטים הורודים שלו וילך לעשות סיבוב

בהדר\מרכז הכרמל\בחוף הים\עיר תחתית.

so far so good so what

פורסם
ציפיתי לתגובה מזלזלת ומתנשאת כזו, כאילו שאיני מכיר את משמעות המילה. בטח בגלל שאני ימני כבר תייגת אותי במשבצת קבועה ואתה כנראה כבר יודע עלי הכל.

כי הימנים הם נצים והשמאלנים הם יונים רודפי שלום (כן, בטח).

התקשורת טוחנת את המילה הזאת חזק מאוד בעיקר בשביל להעלות אסוציאציות ולנסות להשוות את הממשלה הנוכחית למשטר ספציפי אפל מאוד מהעבר, זה נקרא שטיפת מוח.

וזה לא קשור לשפה עילגת או לא, אפשר להשתמש במילים אחרות בלי לעורר כ"כ הרבה פרובוקציה.

לדעתי זו בושה וחרפה.

לידיעתך, בתחום המדיני אני מגדיר את עצמי כימני, ואת הארץ אני לא מעריך על אובייקטיביות יתרה, אז אתה יכול לשחרר את ההתנפחות על רודפי השלום וכו'.

אני לא מקבל את הטענה שהשימוש במילה הזו הוא בכלל ההקבלה לשואה. היא בשימוש רב גם באנגלית (Hawk, Hawkish), ונועדה לתאר עמדות פוליטיות מסויימות. העובדה שלאנשים קשה לקרוא בלי ניקוד היא לא טיעון מכובד במיוחד.

אם אתה רוצה לנהל דיון, שלוט בשפה.

גם THE MARKER, רוני, בעוד שנה, תבין שהוא לא יותר משיווקון. לפעמים עם אג'נדה, לפעמים סתם שיווקון. למשל, מאז שדנקנר רכש את מעריב (שכמובן מסקר אותו בחיוב), הם יורדים לחיים של IDB. ככה זה. וזה מעבר לכל הפרסומות במתווה עיתונאות.

אגב, אם אתה רוצה כפולה, בכל עיתון כלכלי, פעם זה עלה 10K$, והיית מקבל ראיון מפרגן. אני מניח שהיום זה הרבה פחות.

אני מעדיף Der Marker, בכל זאת חלק מהבעלות גרמני. למרות שהם לא חפים מכתבות מוטות, אין שום השוואה ביניהם לבין שופרו של פישמן (גלובס) ובטאונו של מוזס, כלכליסט. שני אלו מוטים בצורה שגורמת לי להקיא כשאני קורא אותם, לרבות פמפום אגרסיבי של בועת הנדל"ן שעוד תפיל פה הרבה משפחות. לאחרונה הם שינו כיוון כי הבינו שנגמר ומנסים להיראות טוב, אבל כמעט בכל כתבה שלהם האינטרסים זועקים לשמיים.

בדר מרקר עשו עבודה יפה מאוד בנושא הריכוזיות, דמי הניהול ושאר עוולות. כמובן, צריך להתפרנס ורואים את זה מדי פעם, אבל המינון הוא שונה לחלוטין. נוסף על כך, רמת העריכה שם (בינתיים) גבוהה בהרבה, ולא רואים שגיאות כתיב ותחביר מביכות כמו בכלכליסט. מתוך העיתונות הכלכלית הממוסדת, הם הבחירה העדיפה.

תמיד עדיף לשמור על גיוון, ולכן אני דואג לקרוא גם בלוגים עצמאיים, ועד השבוע שעבר גם נהגתי לדבר מדי פעם עם מנדי (נפתלי מנדלוביץ') ז"ל שתמיד היו לו תובנות מעניינות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אל תגיד לי מה אני ומי אני. זאת חוצפה. אני לא שמאל קיצוני, לא ימין קיצוני ולא כלום קיצוני. בשום מקום בשרשור הזה לא טענתי שהעיתונות הוגנת או מאוזנת או שהארץ הוא לא עיתון שמאלני.

להגיד לי לקחת את העובדים הזרים והסודנים הביתה (נושא לא דיברתי עליו מעולם) שקול ללטעון שאני מחבק ערבים וזורק אבנים על חיילים במחסומים, דבר שכבר העליתי בשרשור הזה כמופרך ומגוחך. להגיד שאני לוחם למען המסכנים והחלשים זה גם קשקוש, מעולם לא טענתי כך. להגיד ש"מסכנים וחלשים דקרו יהודי רק כי המערכת התאכזרה אליהם" זו כבר סתם טפשות. איפה שמעת דבר כזה? מי טען את זה?

אם אני מנסה להיות דוגמא למשהו, זה לאיזון, מוסר ושיוויון. בין אם אני מצליח או לא זה עניין שונה, אבל אם אתה טוען שאני דוגמא למשהו אחר, אז אתה בעצמך מהווה דוגמא לעיוורון, לשנאה ולאלימות שפושה בקרבנו. לא סתם טענתי שלדעתם של רבים מדי מהאוכלוסיה כל מי שדעתו טיפה נוטה שמאלה הוא היום "שמאל קיצוני" ואפילו "האויב". הנה הוכחה - בחוצפה שלא תתואר אתה מנסה לשייך לי דברים שלא כתבתי או אמרתי. או לפחות אני חושב שזו חוצפה ורצון לפגוע, כי האפשרות האחרת היא פשוט שהשנאה כל כך עיוורה אותך, שאתה נכשל אפילו בדברים פשוטים כמו הבנת הנקרא. תתבייש.

לא טענתי שאתה שמאל קיצוני, רק טענתי ששטיפת המוח המוצלחת שמבצעת התקשורת עובדת גם עליך (כי מה לעשות שהארץ הוא ממש לא שמאל מתון, או שמאל שפוי לצורך העניין).

לגבי הסודנים, העובדים הזרים וחבריהם - כן, מודה באשמה, אכן הסקתי שזאת דעתך בנושא מהיחס שלך כלפי עיתון הארץ. אולי זה לא הוגן, אבל בהחלט הגיוני בהתבסס על הכתבות של עיתון הארץ בנושא, ודעותיהם של רבים מקוראיו.

אבל אם אני טועה אתה מוזמן לתקן אותי.

ולא ממש קשה לשמוע את זה. כמעט כל כמה שבועות שומעים כתבות בסגנון "הכיבוש אשם, הכיבוש משחית", כאשר בחלק מהן ניתנת לגיטימציה להתפרעויות למיניהן בגלל עוולות הכיבוש כביכול, בין אם זה בצורה ישירה ובין אם בצורה עקיפה.

ועל איזו אלימות או שנאה אתה מדבר בדיוק? או שזה באופנה להדביק את התווית הזאת (פלוס עוד כמה פנינים) לכל מי שקצת כועס ונשבר לו מהחד צדדיות של התקשורת ומהעיוורון של ה"מאמינים" שלה?

ושוב אני אגיד, מי שקורא הארץ ובעל השקפות דומות לאלו שמשתקפות מהכתבות שם הוא ממש לא טיפה שמאלה, לגבי האויב - נראה לי שמספיק להיזכר במקרה של ענת קם.

פורסם
לידיעתך, בתחום המדיני אני מגדיר את עצמי כימני, ואת הארץ אני לא מעריך על אובייקטיביות יתרה, אז אתה יכול לשחרר את ההתנפחות על רודפי השלום וכו'.

אני לא מקבל את הטענה שהשימוש במילה הזו הוא בכלל ההקבלה לשואה. היא בשימוש רב גם באנגלית (Hawk, Hawkish), ונועדה לתאר עמדות פוליטיות מסויימות. העובדה שלאנשים קשה לקרוא בלי ניקוד היא לא טיעון מכובד במיוחד.

אם אתה רוצה לנהל דיון, שלוט בשפה.

השימוש במילה הזו היא בפירוש התחכמות ויצירת פרובוקציה ולרוב כשהיא כתובה בעיתונות היא מוצמדת לשלטון הנוכחי.

אם תיתן לישראלי הממוצע שעבר את מערכת החינוך שלנו לקרוא כתבה כזו הוא יהיה בטוח שיש לנו ממשלה נאצית.

אין טעם להתכחש לזה, זה משחק מילים על חודה של אות ומה לעשות שהקורא הממוצע לא יודע לקשר את זה לעוף.

זו תעמולה ושטיפת מוח.

פורסם

מה לעשות שהשלטון הנוכחי באמת ניצי.

אגב, פעם לא מזמן כשהייתה באמת מפלגה שקראו לה העבודה, ואשכרה היו בה אגפים, יכולת לקרוא הרבה על ״נצי העבודה״, שהיו האגב הימני שלה. גם זה שימוש ציני במילה מול קוראים בוגרי מערכת החינוך הכושלת? הרי רוב האוכלוסיה לא התחלפה מאז.

בכולופן (לטובת קוראינו העילגים), נראה לי שהפיוזים נדלקו לי בדיון הזה לא על נושאי ימין/שמאל, אלא על כך שכואב לי כל פעם שאני רואה שגיאות כתיב ותחביר בוטות בעיתונות המובילה בארץ. פשוט הזניה של השפה שמולידה דור שלא מסוגל לנהל דיון אינטיליגנטי, וכתוצאה מכך גם לא מגיע למסקנות אינטיליגנטיות.

קארספורום (ברמה גבוהה יותר בעבר, אך גם כיום) הוא אי של מצוינות בהקשר הזה, אך הוא תופעה נדירה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לכן כולם יודעים מי היה ברוך גולדשטיין, כי היה רק אחד כזה..

לצערי היו עוד כמה.

אני אקח אותך לסיבוב בחדרה/ נתניה/ בת ים ותחטוף את אותן מכות מקבוצות של בני נוער יהודים.

יש בהחלט בעיה של בני נוער שיכורים ואלימים ולא משנה מאיזה דת/ עדה/ תפוצה וכו'.

השימוש במילה הזו היא בפירוש התחכמות ויצירת פרובוקציה ולרוב כשהיא כתובה בעיתונות היא מוצמדת לשלטון הנוכחי.

אם תיתן לישראלי הממוצע שעבר את מערכת החינוך שלנו לקרוא כתבה כזו הוא יהיה בטוח שיש לנו ממשלה נאצית.

אין טעם להתכחש לזה, זה משחק מילים על חודה של אות ומה לעשות שהקורא הממוצע לא יודע לקשר את זה לעוף.

זו תעמולה ושטיפת מוח.

על מה אתה מדבר?

אחד זה נאצי והשני זה ניצי.

אולי נמציא גם מילים אחרות בשפה בכדי שהעילגים והטיפשים לא יתבלבלו בים אם -עם, או בין עט-עת-את וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מדובר על קבוצות שלא היו נוהגות ככה באותם אנשים אם היו בני אותה הדת.

לא אמרתי שחסר ערסים שמתנהגים כמו בבונים,

אבל דובר על תקיפות ודפוס מסוים.

so far so good so what

פורסם

אני אני מסתובב בחיפה לא מעט והמשפחה של אשתי משם. חמי גר בהדר ואלה שפרצו לו הביתה והיכו אותו לפני שנה לא היו ערבים.

אישית מרגיש הרבה יותר.בטוח להסתובב בחיפה על רוב שכונותיה גם בלילה הרבה יותר מלהסתובב בעמק האלכוהול, רחוב המסגר או הטיילת של בת ים.

כמו שבאגירה כתב, הבעייה שלנו היא בני נוער.שיכורים ומשטרה לא מתפקדת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מחזק את דבריך!

ואני ממש אבל ממש התאפקתי לא לזרוק פה צרורות על כל המתייפיפים בפורום!

• תוכן חדש...