Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם מבצעי מימון מספיק אטרקטיביים ומערך מכירות מוטה לקוח, UMI הצליחו למכור רק בינואר האחרון 140 ספארקים. לובינסקי הצליחה למכור כמעט 250 רכבי 107. לשני הדגמים אין דגם אוטומטי, ממש כמו הפנדה.

אני שואל את עצמי למה סמל"ת מכרו בקושי 40 פנדות?

אני לא נוטה להסכים עם ד"ר סובארו אבל הפעם הוא צודק. היבואן הזה, גם אם תשים לו ביצת זהב באוניה, יצליח לחרב אותה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, סיפור הביצה והתרנגולת.

כשמכונית אינה נמכרת היטב קשה ליבואן לדרוש מחירים טובים מהיצרן, וזה מצדו לא שש לתת הנחות כשרמת המכירות נמוכה.

הפיג'ו 107 נימכרה ללא מעט חברות השכרה, וכך בתקופה האחרונה גם השברולט ספארק (ת.י.ר קנו לא מעט כאלו).

כנראה של U.M.I יש מרווח שיווק גדול למדי, שמאפשר להם לחלק הנחות ואיבזור, ובל נשכח שהספארק מיובאת בדולרים.

להחזיר מכונית שכמעט נעלמה מהשוק קשה שיבעתיים מהכנסת מכונית חדשה לשוק, תמיד כדאי לזכור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במקרה הזה קשה להאשים את סמל"ת.

הפנדה מיושנת ולא אטרטיבית דיה, לגרנדה פונטו אין גיר אוטומטי וכ"ל גם לבראבו.

אין להם מישפחתית ולא מכונית מנהלים.

ונוסף לכל זה, המכוניות שלהם מתומחרות ביורו, מה שמקשה על מתן הנחות לציי רכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא מתווכח עם התוצאה המדכדכת למדי של מכירות פיאט בארץ, אבל לא הייתי זוקף זאת לחובת היבואן. מדובר כנראה בנצחונה של הסטיגמה על המציאות. פיאט מייצרת היום מכוניות מצוינות לטעמי, מהנות, עתירות אופי, זולות לאחזקה אפילו שרות מצוין ועדיין, אם תציע למי ש"הלכו" לו מצמדים ב DSG שב VAG החדשה שלו לשקול רכישת פיאט מקבילה במקום הגולף או הפולו שלו, הוא יסתכל עליך בחוסר הבנה מוחלט, נדהם מה"חוצפה" שבעצם ההשוואה. ככה זה כנראה.

פורסם

גם אם מבחינה שיווקית סמל"ת אינה חוד החנית של יבואני הרכב, הרי שמבחינת שירות לאחרונה שומעים עליהם רק דברים טובים.

מספיק להיכנס לפורום של מועדון אלפא רומיאו כדי להיווכח עד כמה אנשים מרוצים מהטיפולים שהמכוניות שלהם מקבלות במוסכי היבואן.

ביחס ליבואן שעד לפני כמה שנים שמו היה ללעג בכל מה שקשור לשירות ורמת עבודה של מכונאים, מדובר בקפיצת מדרגה של ממש. תנו להם עוד קצת זמן, גם את מילאנו לא בנו ביום אחד.

הוספה:

אני מסכים לחלוטין עם רועי. שוק הרכב המקומי לוקה בקבעון חריף. הרבה יותר קשה למכור לאדם הממוצע פיאט ונגזרותיה מאשר למכור לו רכב מיינסטרימי אחר, תהא הפיאט מוצלחת מהמיינסטרימית ככל שתהיה. אני לא אומר שלא ניתן לשנות את הקבעון הזה, ועובדה שסוזוקי אלטו ידנית עשתה בית ספר לשוק הרכב, כשהצליחה להכות את כל ההערכות שוק על ירך ולהוכיח שבתמחור נכון, אפילו מר ישראלי יסכים לשלם במיטב כספו על רכב המצויד בתיבת הילוכים ידנית ובמנוע צנום נפח. העניין הוא ששינוי כזה אינו פעולת "זבנג וגמרנו", קל וחומר כאשר מדובר במותג עם עבר בעייתי משהו כמו פיאט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
במקרה הזה קשה להאשים את סמל"ת.

הפנדה מיושנת ולא אטרטיבית דיה, לגרנדה פונטו אין גיר אוטומטי וכ"ל גם לבראבו.

אין להם מישפחתית ולא מכונית מנהלים.

ונוסף לכל זה, המכוניות שלהם מתומחרות ביורו, מה שמקשה על מתן הנחות לציי רכב.

הפנדה מיושנת, זה נכון. אבל...

1. כשנמכרה במסגרת מבצעי מכירות (המשביר לצרכן, ישראל היום) מכרה כמויות יפות מאוד. כשמתמחרים אותה ב-80 אלף ש"ח ולא מוכנים לרדת די ברור שהיא לא תמכור כלום.

2. גם ה-107 לא אטרקטיבית, במיוחד כשאתה מספר ללקוחות שהגיר שלה לא אוטומטי אלא רובוטי ובמיוחד כשאתה מושיב לקוח בתא הנוסעים שלה.

3. גם לסיטרואן C4 פיקאסו יש גיר רובוטי. גם לסיטרואן C3 פיקאסו אין גיר אוטומטי (רק לאחרונה הגיע משהו רובוטי), גם לספארק אין גיר אוטומטי, גם ליאריס היה עד לא מזמן גיר רובוטי. אפשר להאשים את היצרן ואפשר להתמודד. בסמל"ת כנראה בוחרים באופציה הראשונה.

סמל"ת היא לא היבואנית היחידה שמביאה ארצה רכבים באירו. גם צ'מפיון מביאים רכבים מאירופה וגם הם משלמים באירו. זה לא מפריע להם לתת בראש עם גרסאות מוזלות של פאביה, איביזה ופולו. למה סמל"ת לא יכולה להביא פונטו איבו ידנית במחיר דומה? למה כשאני נכנס לסוכנות של פיאט ושואל את הסוכן מה יש לו להציע לי בסגנון הוא מצביע על פונטו ידנית שעולה 95 אלף ש"ח אחרי הנחה :shock:

והכי חשוב - למה יש מאות ישראלים שמוכנים לשלם 165 אלף ש"ח על סקודה (מותג שהיה ללעג לפני עשור) ואין יותר מעשרה ישראלים שמוכנים לשלם פחות מהסכום הזה על פיאט כרומה?

מזל שלקחו להם את הזיכיון לייבוא קיה. תארו לעצמכם איפה הייתה היום קיה בישראל אם הייתה נשארת אצל סמל"ת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
היבואן של פיאט זה היבואן העלוב ביותר מבין יבואני הרכב, לצערי הרב.

בתור אחד שמחזיק 3 מכוניות פיאט ומעוניין להמשיך עם המותג גם הלאה, זה פשוט מדכא אותי.

הנה למשל, מופיעה לי בפייסבוק מודעה אטרקטיבית של פונטו ב-444 ש"ח בחודש. נהדר.

רק מה? ה"מבצע" מביא אותי בסוף לתשלום של 82 אלף ש"ח. זה אחרי שהם כבר הורידו את המחיר ל-69K.

אז אני מצטער, אם יכלתם למכור ב-69K, אני לא רואה שום סיבה למה לשלם במחיר "מבצע" עוד 12K מיותרים.

וכמובן שאם כבר לשלם 82K על רכב עם מנוע 1.2 ידני, אני אעדיף את קיה ריו החדשה. יותר אבזור, ורכב שהוצג בשנת 2012 ולא בשנת 2006!!!!

בקיצור - יבואן הזוי, שלא מבין שבכל הנוגע לרכבים כמו שלו, שאיבדו את האחיזה המדהימה שלהם בשוק (כפי שהיה עד אמצע שנות התשעים) - רק המחיר יכול לשחק.

אם היו מוכרים את הפנדה המיושנת במחיר של סוזוקי אלטו, הפנדה הייתה הרכב הנמכר ביותר בקטגוריה.

פונטו גרנדה 1.2? יותר מ-69K לרכב מיושן כזה, זו חוצפה.

גם הפונטו איבו צריכה להימכר במחירי זנות. עובדה שלסיאט איביזה זה עבד וכולם היום קונים את הרכבים האלה.

אז לפותח השרשור - תשכח מהרכב המעולה שאתה מעוניין בו.

סמל"ת לא יידעו לזהות הזדמנות לשווק את הרכב החסכוני ביותר בישראל גם אם היא תבוא ותנשך אותם בתחת.

אכן בקטע המוזר הזה של פונטו גרנדה עם 2 כ"א ב83K בימקום 69K שמכרו לא מיזמן זו באמת חזירות!

מה גם שהגרנדה היא כבר 2 "דורות"(מתיחות פנים) אחורה (אחרי האיבו ואחרי העיצוב החדש שחזר לעיצוב הגרנדה)

ואני חשבתי על דגם 3 דלתות כי היא זולה יותר, סקסית ויש לה אפשרות להצליח בקהל הצעיר, מי כבר מישתמש יום יום בדלתות אחוריות? כולם נוסעים גג עד 2 נוסעים כולל הנהג!

ואני לא חושב שיש בעיה להביא את גירסת הדיזל הידנית של הפונטו החדשה במחיר של הריו החדשה!

לדוגמא: הפלואנס דיזל עולה באירופה סביב 28,000$ והפונטו דיזל כ19000$

לפי ההפרש באחוזים ביניהם ולפי מחיר של כ120000 ש"ח בארץ לפלואנס דיזל אוטומטית שבוודאי במדד ירוק גבוהה יותר מסופר מיני ומנוע קטן יותר יכול בלי בעיה לעלות כ81K ללא הרבה מאמץ!

ואחרי 3 שנות שימוש של הפונטו החיסכון יהיה מעל ל50% לטובת הדיזל ומחיר של כ8 ש"ח לליטר בקרוב יצדיק זאת יותר!

נ.ב לפי המחשבון ציון ירוק הפונטו 1.3 דיזל ידנית מקבל ציון כולל של 152.21(מול 1) - כלומר דרגת זיהום 4! (פרס של 12K ש"ח!

greenformula.gif

http://www.buyacar.co.uk/fiat_punto_evo_diesel_hatchback/car_13_multijet_dynamic_eco_5dr_33060.jhtml

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני דווקא חושב שעם התייקרות מחירי הדלק והצפי לעליית מחירי הדלק הצפויים בשנה הקרובה(בעקבות החרם על הנפט האיראני) דווקא יש סיכוי שיביאו את הדיזל.

גם הדיזל של הפלואנס תצליח השנה לפי דעתי(בצורה יחסית)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
גם אם מבחינה שיווקית סמל"ת אינה חוד החנית של יבואני הרכב, הרי שמבחינת שירות לאחרונה שומעים עליהם רק דברים טובים.

מספיק להיכנס לפורום של מועדון אלפא רומיאו כדי להיווכח עד כמה אנשים מרוצים מהטיפולים שהמכוניות שלהם מקבלות במוסכי היבואן.

ביחס ליבואן שעד לפני כמה שנים שמו היה ללעג בכל מה שקשור לשירות ורמת עבודה של מכונאים, מדובר בקפיצת מדרגה של ממש. תנו להם עוד קצת זמן, גם את מילאנו לא בנו ביום אחד.

הוספה:

אני מסכים לחלוטין עם רועי. שוק הרכב המקומי לוקה בקבעון חריף. הרבה יותר קשה למכור לאדם הממוצע פיאט ונגזרותיה מאשר למכור לו רכב מיינסטרימי אחר, תהא הפיאט מוצלחת מהמיינסטרימית ככל שתהיה. אני לא אומר שלא ניתן לשנות את הקבעון הזה, ועובדה שסוזוקי אלטו ידנית עשתה בית ספר לשוק הרכב, כשהצליחה להכות את כל ההערכות שוק על ירך ולהוכיח שבתמחור נכון, אפילו מר ישראלי יסכים לשלם במיטב כספו על רכב המצויד בתיבת הילוכים ידנית ובמנוע צנום נפח. העניין הוא ששינוי כזה אינו פעולת "זבנג וגמרנו", קל וחומר כאשר מדובר במותג עם עבר בעייתי משהו כמו פיאט.

מה שאתה אומר מדויק להפליא!

רוב האנשים יעדיפו ללכת לפי היסטוריית הרכב, כלומר אם רכב כזה או אחר קיבל ציונים נמוכים בעבר בגלל פאק באמינות הם ימשיכו לדבוק באותה סטיגמה. מה גם כשרוב האנשים לפני שהם קונים רכב הם חושבים קודם כל אם הם יצליחו למכור אותו ובאיזה מחיר תוך שנתיים-שלוש... לפי דעתי מחשבה שגויה מהיסוד שמסבירה למה השוק הישראלי צולע ולמה אין פה רכבים מעולם אחר(מישהו מתלונן למה לא ראו פה פרארי ומזראטי עד עכשיו?).

מה שמזכיר לי את הכתבה שפורסמה לא מזמן בוואלה רכב.

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2504465

רוב האנשים יעדיפו מאזדה או יונדאי למרות שישנם רכבים לא פחות מוצלחים מהם במחירים לא פחות טובים.

האיביזה למשל למרות מנוע טיפה מפוקפק מצליחה בגלל שזהו הרכב המועדף על צעירים, ועם הפוזה הולכים עד הסוף כידוע...

אגב הדוגמא שציינת על הסוזוקי היא דוגמא ליפנית לא פחות טובה ממאזדה 2 או יונדאי I20 ובאירופה היא גם מועדפת. גם הניסאן מצליחה יותר בשוק האירופאי מאשר הישראלי - עוד מחשבה הפוכה של הקהל הצרכני הישראלי.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

קצת מצחיק להכפיש את סמל"ת שבגלל שהיא לא מיובאת פונטו דיזל.

אפשר באותה סיבה להכפיש את ייבואן אופל על זה שהוא לא מייבא את הקורסה אקו-פלקס או את צ'מפיון שלא מייבאים את הפולו בלומושן.

באירופה יש גרסאות דיזל חסכוניות, אבל בארץ עקב מיסוי הן יזכו למחיר גבוה ולא הגיוני.

מי שחושב שיש תמחור אטרקטיבי, קיה ריו דיזל עולה 113,000 שקלים, פאביה ספייס דיזל עולה החל מ-117,000 שקלים ועכשיו גם הפלואנס דיזל האוטומטית התייקרה ל-117,000.

בעבר חוץ מהסקסו דיזל, נמכרו עוד רכבי סופר מיני עם מנוע דיזל, כמו רנו קליאו, סיטרואן C3, פולקסוואגן פולו, סיאט איביזה....לאט לאט הביקוש ירד והייבוא פסק.

אגב רוב הסקסו דיזל שימשו חברות השכרה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא מבין למה גירסת הדיזל לפונטו תעלה יותר מ90K!

לפי זיהום המנוע היא תיכנס לקבוצה 4 כמו גירסת ה1.4L

ובהשוואה לפלואנס דיזל אוטומט שעולה 117K היא אמורה לעלות סביב 83K

ומי יתנגד לינסוע כ25 ק"מ לליטר במחירי הדלק של היום?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

גם לסיטרואן C4 פיקאסו יש גיר רובוטי. גם לסיטרואן C3 פיקאסו אין גיר אוטומטי (רק לאחרונה הגיע משהו רובוטי)

לא ברור לי בכלל, מדוע בעלוני פירסום ושלטי חוצות מפרסמים את הגיר הזה כ"תיבת הילוכים אלקטרונית".

כלומר כתוב שלדגם הרגיל של C4 יש תיבת הילוכים אוטומטית, ולדגם הטורבו יש "תיבת הילוכים אלקטרונית" :roll:

נראה ממש משונה ולא שייך. ולא ברר על מה מדובר.

אני מבין, שכדי להימנע מקונוטציה שלילית לא רצו לציין שזה גיר רובוטי. אבל מה בעיה לרשום שיש תיבת הילוכים אוטומטית וזהו?

תיבה רובוטית היא אוטמטית לכל דבר, היא מחליפה הילוכים לבד.

פורסם

אין שום בעיה עם זה שסמל"ת לא מביאה דגמי דיזל. יש בעיה עם זה שהיא מנפיצה מחירים הזויים לרכבים קטנים וידניים.

רוצה למכור בכמויות? תמכור בזול.

חבר קנה לאחרונה גרנדה פונטו וזכה לקיתונות של לעג - אנשים לא מכירים את הרכב ורובם לא ראו אחת כזו מעולם.

ככה זה כשאתה לא מוכר כלום.

• תוכן חדש...