Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי שאלה, לאחר שנה כמעט שהתחילו כאן עם מהפכת המיני הידניות עם מנועים קטנים וחלשים והם נימכרו כמו לחמניות למרות שהן ידניות, האם יש מצב ליראות בעתיד מכונניות מיני דיזל ידניות?

בחו"ל אפשר ליראות שההפרש הוא כ10% מגירסאות הבנזין, הבדל שמהר מאוד יתקזז עם החיסכון בדלק לטובת הדיזל.

למשל אני הייתי רוצה ליראות סוף סוף את גירסת 3 דלתות לפונטו בגירסת מולטיגאט 1.3L שבעלת פי 2 מומנט מה1.2 למיניהם וחסכונית עוד הרבה יותר! מעל ל20 ק"מ לליטר בקלות!

מה דעתכם? האם יש סיכוי וכמה בערך אמורה לעלות גירסת הדיזל? עד 89K לפונטו חדשה דיזל ידנית 3 דל'אני בעד!

punto.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפיאט פונטו דיזל יהיה שוק מאוד קטן ומצומצם ולכן להערכתי היבואן לא יביא את הרכב.

עם ישראל אוהב את המכונית שלו עם בנזין ויבואן כמו פיאט שהתאושש ומחפש להגדיל מכירות לא יעשה צעד כזה לדעתי.

בעקבות השינוי שנה שנתיים האחרונות שאנשים יצאו קצת מהמסגרת של 1.6 משפחטומטית אולי גם מחסום הדיזל יפרץ בשנים הבאות מי יודע.

פורסם

זה מה שאני חושב

גם ידני וגם דיזל זה שילוב מנצח לרכב חסכוני ואמין ל200K ק"מ ויותר! וימכר מצויין כיד שניה

ויחזיר את ההשקעה שלו אחרי כל ק"מ וגם אני מדבר על גירסת 3 דלתות שגם יפה יותר וגם מושבים תומכים יותר,

בקיצור מגיעה לנו לקבל רכב בעל מראה ספורטיבי במחיר שפוי ושיהיה לו גם יותר מסתם 10 קג"מ ב4500 סל"ד!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפיאט פונטו דיזל יהיה שוק מאוד קטן ומצומצם ולכן להערכתי היבואן לא יביא את הרכב.

עם ישראל אוהב את המכונית שלו עם בנזין ויבואן כמו פיאט שהתאושש ומחפש להגדיל מכירות לא יעשה צעד כזה לדעתי.

בעקבות השינוי שנה שנתיים האחרונות שאנשים יצאו קצת מהמסגרת של 1.6 משפחטומטית אולי גם מחסום הדיזל יפרץ בשנים הבאות מי יודע.

כל זמן שאנשים עם דעות כמו שלך נמצאים בהנהלה של היבואנים ברור שלא יביאו רכבים כאלו לארץ. אתם מקובעים במחשבות ובדעות הקדומות שלכם על עם ישראל כשפועל כבר רואים את השינוי. ברנו הביאו את הפלואנס דיזל לישראל והיא זוכה להצלחה אדירה. סקודה אוקטביה דיזל היא אחת המשפחתיות המשומשות הכי מבוקשות בארץ וגם כחדשה לא תצליח לקנות אחת כי אין במלאי.

סמל"ת זה לדעתי אחד מהיבואנים הכי מסכנים שיש בארץ. תראה מה קרה לקיה אחרי שהעבירו אותה ליבואן אחר, פתאום היא מקום ראשון במכירות. תראה מה קרה ללאנצ'יה שנתקעה איתם עד היום, מוכרים בקושי 12 רכבים בחודש וזה אחרי שהוסיפו דגם חדש. אפילו גרייט וול הסינית מוכרת יותר.

פורצה יובה!

פורסם

אני לא חושב שלראות פונטו דיזל ידנית 3 ד' זה כזאת זכייה גדולה.

אבל, אם אני צריך לנחש אז סביר להניח שהתשובה היא: לא.

מכמה סיבות:

1. חוקי בייבוא הירוק עושים עוול לדיזל מה שמייקר את המיסוי אליו לעומת רכבים אחרים.

2. לדיזל תדמית בינונית ומטה בעיני הציבור.

3. גם אם יביאו פונטו דיזל וכבר הביאו בעבר - זה כנראה יהיה בגרסאות 5 דלתות לשוק מאוד מסויים ובטח שלא לשוק הצעיר.

בשביל מה אתה צריך פונטו דיזל שיש לה מנועי בנזין נהדרים להציע לך?

פורסם

אכן, רפורמת המס הירוק המטופשת היא זאת שבזכותה לא נזכה לראות כאן פיאט פונטו איבו מולטיג'ט, וחבל שכך.

יצא לי לנהוג לפני כמה שנים באחת כזאת בספרד. קיבלתי אותה עם 200 ק"מ על השעון וביליתי במחיצתה שבוע. המנוע הזה גמיש מאוד, חסכוני ומספק קצב התנהלות עדיף בהרבה על זה שמתקבל במנוע הבנזין 1.2.

עם המיסוי שייגבה על הרכב הזה בארץ, הוא לעולם לא יוכל לקבל מחיר תחרותי מספיק שישתלם לסמל"ת להביאו לכאן.

חלם, כבר אמרנו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המיסוי הירוק אכן עושה שמות בדיזל אבל אם יש רצון, אפשר לתמחר בצורה תחרותית אפילו אותם.

C3 פיקאסו ט"ד ידנית מאובזרת לעייפה נמכרת ב 105K ש"ח אז פונטו פחות מאובזרת, אני מאמין שאפשר ב 89.

דרך אגב, לא ראיתי שמישהוא הזכיר אבל פונטו טורבו דיזל ידניות כבר נמכרו בעבר בישראל, אם אני זוכר נכון, בשנת 2000.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה לא עיניין של רוצים או לא רוצים.

עד לפני כמה שנים כל מנועי הדיזל היו אוטמטית נכנסים לדרגת זיהום 13-15, ורכב כזה לא יכול להיות זול בארץ, מה שלא תעשה.

הדיזלים המודרניים באמת, עם מסנן חלקקים, מערכת עצור-סע (שנקראת אצל סיטרואן "מיקרו- ההיבריד" משום מה) ועוד אמצעים לצמצום זיהום אוויר כבר נכנסים בארץ לדרגת זיהום 4-6 ואפשר לדבר על מחיר תחרותי יותר.

אגב, זה מה שמאפשר למכור את C3 פיקאסו דיזל במחיר טוב, לדעתי היא בדרגת זיהום 6.

פונטו טורבו דיזל אכן נמכרה כאן בשנת מודל 2000, מנוע 1.7 מיושן ובזבזני, שבמבחנים שנערכו בארץ צרך יותר דלק ממנוע 1.25 בנזין, וגם לא היה חזק ממנו משמעותית. הן נעלמו מהכבישים מהר מאוד.

-----

בחזרה לנושא השירשור - גם היום, בעידן מנועי טורבו בנזין חזקים וחסכוניים, היתרון של הדיזל נשמר. הדיזלים עדיין חסכוניים הרבה יותר, ומאפשרים להגיע לצריכת דלק של מכונית מיני עם מנוע 1.0 ליטר, וגם לקבל ביצועים טובים ואוטו שלא מרגיש עגלה ולא מוגבל לאיזורים אורבניים בלבד.

בתקופה האחרונה שוק הרכב בארץ התחלי סוף-סוף להשתנות - מכוניות מיני, תיבה ידנית, סטיישנים ועוד.

אולי אולי מישהו ירים את הכפפה ויציע מנוע דיזל במכונית סופר מיני במחיר תחרותי. אם היא תצליח, מהר מאוד גם יבואנים אחרים יבוא בעקבותיו.

פורסם

גם אני הייתי מעוניין לראות בארץ פיאט פנדה 1.3 דיזל עם מנוע מולטיג'אט שלפי נתוני יצרן עושה כ-33 קילומטר לליטר בגרסה הידנית, כנראה שלא וחבל!

אם אני לא טועה בשנות ה-2000 נמכרה עוד גרסת דיזל לסופר מיני, אופל קורסה 1.7 דיזל.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

כשיובאו לארץ הפונטו 1.7 TD והסקסו דיזל 1.5 הסולר היה זול מאד, סביב ה 2 שקלים לליטר.

כיום מחירו של הסולר גבוה ממחיר הבנזין, ועל מנת לכסות את ההפרש בהוצאות נדרשת נסועה רבה יחסית.

מכוניות המיני הידניות נמכרות אך ורק בשל מחירן הזול.

תייקר אותן ב 6-7 K ותראה איך הן יעלו אבק במחסני היבואנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היבואן של פיאט זה היבואן העלוב ביותר מבין יבואני הרכב, לצערי הרב.

בתור אחד שמחזיק 3 מכוניות פיאט ומעוניין להמשיך עם המותג גם הלאה, זה פשוט מדכא אותי.

הנה למשל, מופיעה לי בפייסבוק מודעה אטרקטיבית של פונטו ב-444 ש"ח בחודש. נהדר.

רק מה? ה"מבצע" מביא אותי בסוף לתשלום של 82 אלף ש"ח. זה אחרי שהם כבר הורידו את המחיר ל-69K.

אז אני מצטער, אם יכלתם למכור ב-69K, אני לא רואה שום סיבה למה לשלם במחיר "מבצע" עוד 12K מיותרים.

וכמובן שאם כבר לשלם 82K על רכב עם מנוע 1.2 ידני, אני אעדיף את קיה ריו החדשה. יותר אבזור, ורכב שהוצג בשנת 2012 ולא בשנת 2006!!!!

בקיצור - יבואן הזוי, שלא מבין שבכל הנוגע לרכבים כמו שלו, שאיבדו את האחיזה המדהימה שלהם בשוק (כפי שהיה עד אמצע שנות התשעים) - רק המחיר יכול לשחק.

אם היו מוכרים את הפנדה המיושנת במחיר של סוזוקי אלטו, הפנדה הייתה הרכב הנמכר ביותר בקטגוריה.

פונטו גרנדה 1.2? יותר מ-69K לרכב מיושן כזה, זו חוצפה.

גם הפונטו איבו צריכה להימכר במחירי זנות. עובדה שלסיאט איביזה זה עבד וכולם היום קונים את הרכבים האלה.

אז לפותח השרשור - תשכח מהרכב המעולה שאתה מעוניין בו.

סמל"ת לא יידעו לזהות הזדמנות לשווק את הרכב החסכוני ביותר בישראל גם אם היא תבוא ותנשך אותם בתחת.

פורסם

באובדן נתח השוק של פיאט בארץ לא אשמה רק התנהלות סמל"ת.

בד בבד עם סיום ייצור הפונטו ספייס החלה הגטס של יונדאי להמכר בכמויות גדולות, בעיקר בשל ציוד בגיר אוטומטי, שלגרנדה פונטו חסר, ומחיר אטרקטיבי.

שער היורו הגבוה פגע מאד בכל יבואני המכוניות האירופאיות, והמחסור בגיר אוטומטי "רגיל" גרם לפיאט להיעלם, הן מציי רכב והן אצל הלקוחות הפרטיים.

בנוסף, מאז המריאה, שלא היתה הצלחה מסחררת, בלשון המעטה, אין לפיאט נציגות בפלח השוק הגדול ביותר - מישפחטומטיות 1.6, ואין מה לעשות, זה פלח השוק הגדול ביותר בארץ.

לפיאט היה צ'אנס טוב לחזור לשוק עם הפנדה, אלא שזו תומחרה גבוה מידי, וכשמחירה ירד, השוק הוצף במכוניות אטרקטיביות ממנה.

קשה לראות את פיאט חוזרת להוביל את שוק המיני\סופר מיני, גם אם היבואן "יתאבד" בגזרת המחיר.

פורסם

לפיאט אין נציגות בגיזרת 1600 אוטומט רק בגלל היבואן.

לינאה יכלה לתת פייט מצוין להרבה משפחתיות

Fiat_LINEA.jpg

כמו כן גם בגיזרת ציי הרכב, אפשר היה לשווק תואמת ריו\אקסנט בשם סטילו

fiat-stilo.jpg

וכמובן את הפנדה כבר הזכרת.

אני כן חושב שאם היבואן יתאבד בגזרת המחיר על הפנדה החדשה, וימכור אותה במחירי היצף, היא תצליח ובענק.

Fiat-Panda-2012-Interior-Dashboard.jpg

פורסם

ראשית, הסטילו אינה מיוצרת יותר; הבראבו החליפה אותה זה מכבר.

הלינאה לא יכולה לתת פייט לאף מכונית בגזרתה; אני לא מכיר אף אחד שיקנה לינאה במקום קורולה או מאזדה 3, וציי רכב לא יגעו בה לאור העבר הבעייתי של פיאט בתחום, עם המריאה.

גם הראבו לא זכתה כאן להצלחה היסטרית, וחודש שעבר מסרו מכונית אחת, בודדת (!).

הצפת מחירים לא תלוייה רק ביבואן, אלא בלא מעט פרמטרים - מחיר המכונית בחו"ל, רמת הביקוש בחו"ל וכמובן שער המטבע.

גם אם הפנדה היתה מצליחה הרבה יותר, עדיין מדובר בכמויות לא גדולות במיוחד, בכל מקרה.

• תוכן חדש...