Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

השאלה שאף אחד לא העלה .

כמה שלטים כאלה אתם חושבים שנמכרים בכל מדינת ישראל בחודש .

אני מניח שבין 50 ל 100 יחידות.

אז למכור כמויות של 3000 יחידות לוקח יותר מ שנתיים

אז חייו של היבואן לא הכי קלים .

יום נפלא

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה שעומדת בבסיס הויכוח הזה לא נכונה.

פעם, לפני לא הרבה זמן - 5-10 שנים, המון אנשים התפרנסו מלקנות בזול ולמכור ביוקר - היו מתווכים שרק גזרו קופון ולא נתנו הרבה מעבר.

היום בעידן האינטרנט וליתר דיוק EBAY - זה כבר לא ממש רלוונטי.

אז השאלה היא, למה אנחנו ממשיכים לקנות בארץ במחיר שהוא יקר פי 20 את אותו המוצר, כאשר יש אחלה אלטרנטיבה?

פורסם

יש חסמים ליבוא, ולכן עדיין משווקים מקומיים יכולים למכור בפי 10, 100 או 1000.

בחנות, הקנייה היא מיידית, ואפשר להתרשם לפני הקנייה. במקרה בעייה, גם יש כתובת (ולא צריך להתעסק עם שירות לקוחות של DX ודומיהם ולא לשלם על החזרת מוצר פגום).

אני ואתה קונים בקלות באיביי. אמא שלי, ורבים אחרים לא. לקנות באינטרנט, ידיעת אנגלית, הבנה טכנית של מה אתה מחפש ואיך לבחור בין אלטרנטיבות רבות, קריאת REVIEWS ופידבקים, חשבון פייפאל, ואפילו כרטיס אשראי בינ"ל - אלו חסמים משמעותיים.

אני קונה הרבה באיביי ו- DX, לא רק גאדג'טים, אבל יש דברים (רבים) שאני בוחר לקנות בארץ. ועדיין טוב שקיימת האופציה, ומהווה תחרות ליבואנים המקומיים, ומונעת מהם להשתולל "יותר מדי".

:turn-l:
פורסם

לא ניראה לי שיש בעולם בן אדם שהמקצוע שלו זה לייבא שלטים למזגנים. ככה כשיש לך כל מיני מוצרים שאתה מייבא ועל כל אחד אתה מרוויח(אם ניהיה אופטימים) כמו שהבחור עם הסמלון של הכלב כתב אני מאמין שהיבואים יחייה יפה מאוד.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
אם הסכמה אז קיבלתה 600$ לארגז כ2300 שקל, מזה תוריד את ה1200 של המכס ויש לך רווח של 1100 שקל.

נשמה טוב עד שאתה מגיע לסוף החודש ומכרתה 10 ארגזים 11000 שקל רווח.

מזה תוריד 1600 שקל מע"מ ואז תוריד 35% מס הכנסה כולל ביטוח לאומי שלך.

יפה הרווחתה 6500 שקל , אפשר לסגור את החודש בתנאי שאין לך מקום שאתה משכיר , רכב , הוצאות דלק , ארוחות , טלפון , כרטיסי ביקור , קבלות , מדפסת , מחשב , פקס , רואה חשבון , חזרות , עמלות בנק , עמלת אשראי.

בסוף אם אתה מתעסק בזה על בסיס קבוע נשאר לך מה6500 שקל כ 3500 שקל, ועוד לא הזכרנו שבישראל אין צורך ב3000 שלטים.

+1

אתה קרוב מאוד בחישוב שלך, אבל בוא נדייק:

על עסקאות של קניה\מכירה שיש בהן מע"מ (חומרים וכד'), אתה מתקזז מול מע"מ ומשלם את היתר גם אם לא הרווחת שקל.

קרי: אם קנית את השלטים (סתם כדוגמא) ב 2300 שח, הזיכוי שלך מול מעמ הוא כ 300 שח (ה 16% מתוכם).

זאת אומרת שאם למשל הצהרת על הכנסות של 20,000 ש"ח (מתוכם 2560 ש"ח זה המע"מ), אתה תקבל זיכוי של 300 שח ותצטרך לשלם את ה 2260 ש"ח הנותרים *גם אם בסוף החודש תראה להם שיש לך מיליון שקל הוצאות ולא הרווחת לירה !*.

תוסיף לזה את העלות של השלטים עצמם (סתם כדוגמא, כמו שציינתי, 2000 שח לפני מעמ) וכבר הגעת לתשלום של מעל 4000 שח לפני שהספקת לומר ג'ק רובינסון.

כל זאת, לפני הוצאות של פרסום, דלק, ביטוח, טלפון, ביטוח לאומי וכד'.

בקצרה: אם ההוצאות שלך הן עוד כ 5000 שח בחודש (וזה מגיע לזה: אם תיקח בחשבון מיכל דלק אחד בשבוע לפחות [מינימום 1200-1500 בחודש] , ביטוחים [400-500 לחודש], טלפון[מינימום 200 שח] , רו"ח [400 שח], הפצה, פרסום [מאות שקלים במקרה הטוב], אוכל בחוץ [גם אם תאכל הכי מינימאלי ב 30 שח ליום, הגעת לעוד 700-800 שח לחודש ב 5 ימי עבודה) אתה נשאר בערך עם 10,000 ש"ח "נטו" במקרה הטוב.

משם, ביטוח לאומי לוקח את חלקו (כ 14%) ואז נשאר לך בערך 8.5K ש"ח. משם תשלם מס הכנסה ואז הרווח שלך במקרה הטוב מגיע לאיזור 7500 שח בחודש, בהנחה שאתה מבטיח לעצמך מכירות של 20K שח בחודש (בערך פי 10 ממחיר הקניה של השלטים] וזה קשה מאוד, במיוחד בהתחלה.

אם תעסיק פועל נוסף שיעזור לך בהפצה, גם אם הוא יעבוד בשכר מינימום, רוב הסיכויים שתשאר ללא הכנסה כלל (ובחודשים הראשונים סביר להניח שתפסיד כסף).

המסקנה שלך מכל השירשור הזה צריכה להיות פשוטה:

א. אף פעם אל תכניס את עצמך לכיס של אחרים. לנהל עסק בישראל עולה המון המון כסף.

ב. בתור לקוח - אם מצאת בזול יותר בחו"ל, תהנה ותקנה.

בתור בעל עסק צעיר, אני אומר לך שרשויות המס בישראל (ובראשן מע"מ) הם הגנבים הגדולים ביותר שיש לעצמאיים וחברות. דווקא עם ביטוח לאומי ומס הכנסה אין לי בעיה ואני מפרגן להם במידת ההיגיון: הם לוקחים ממך כסף רק *אם* אתה מרוויח. זה אומר שאם אתה מעסיק עובדים ויש לך רכבים - גם אם הכנסת 100K שח בחודש ונאלצת להישאר ללא משכורת חודש אחד, בתור בעל העסק לא תשלם לירה למס הכנסה (ביטוח לאומי תשלם את המינימום). לעומת זאת, מע"מ יסתכלו על ה 100K שח וירצו את ה 16% שלהם (ולא מעניין אותם שיש לך פועלים והוצאות שחלקן לא מוכרות במע"מ). עבור עצמאיים בישראל, תשלום המע"מ החודשי (או הדו-חודשי) יכול להגיע למשכורת מכובדת מאוד (ולעיתים אתה נשאר בלי הכנסה אבל עם תשלום מנופח למע"מ).

לא לשכוח שמאחר וב: משכורות, ביטוחים וקניה של רכב משומש אין מע"מ, לא מתקזזים איתך פה על כלום (ואם אתה מחזיק רכב פרטי או טנדרון, מתקזזים איתך במע"מ על חלק ממנו (כ 2/3 מעלויות הדלק, טלפון וכד') כי הם "יודעים" שזה משמש אותך גם באופן פרטי.

עצה שלי: אם חשבת על עסק מתחיל בתור מייבא שלטים למזגנים :lol:, תתחיל *רק* כעוסק פטור ממע"מ (לשנת 2012 אתה יכול לגלגל עד 6405 ש"ח לחודש ללא שום דיווח למע"מ) ומשם תראה אם מתאים לך לגדול או לא. בכלל, העיצה הזו תקפה לכל אחד ואחת (רק צריך לשים לב שישנם מקצועות שאינם יכולים להיחשב כעוסקים פטורים, לכן כדאי להתייעץ עם יועץ מס או רו"ח ולהרשם בצורה נכונה בשביל שיכירו בך כעוסק פטור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הבעייה מתחילה מתי שאתה לא מצהיר.

למשל מוצר שאיך שהוא עבר במכס ולא חוייב, אז אתה בבעייה גם להצהיר על זה, לך תוציא חשבונית ממוכר בסין אחרי שקניתה את השלט ב11סנט, מDX לא בעייה להוציא חשבונית.

אז מס הכנסה וביטוח לאומי משולם גם עבור המוצר כהכנסה.

עדיין לא פרקטי למכור 3000 שלטים למזגן בחודש על בסיס קבוע.

במציאות כדי להשקיע 150-200K ביבוא מוצרים שונים ואז פרקטית תוכל לגזור כ10K בחודש בהנחה שתחסוך בעלויות של עובד ותתרוצץ בכול הארץ לבד בניסיון למכור את אותם המוצרים.

עסק פטור זה לא אפשרי בתור יבואן, עדיין חנויות יעדיפו לעבוד אם עוסק מורשה, וחברות בכלל לא יסתכלו עליך.

אודי A4

דימה.

פורסם

בעניין החשבונית אתה צודק, אבל אני בטוח שאנשים שעוסקים בייבוא מתמחים בנושא הזה יותר ממני (זה בטוח) ויודעים לתת את התשובות הנכונות. אני מאמין שיש פתרון ל"בעיה" הזו.

אתה בהחלט צודק שעדיף במקרים כאלו להיות עוסק מורשה, רק תיקח בחשבון שגם אם לא תרוויח לירה לכיס, תשלם מע"מ כמו מניאק וקיימת סבירות מאוד גבוה שהעניין יהפוך ללא רוויח בעליל - זה, כמובן, נאמר בהכללה גורפת כי ברור לנו מכל החישובים שנעשו עד כה שלייבוא שלטים ולמכור אותם בכמויות זה לא ריאלי ולא ריווחי בעליל, גם אם מחיר השלט הוא 4$ ואף פחות (אין ביקוש לכאלה כמויות שיהפכו את זה לרווחי, נקודה).

אם לוקחים את העניין באופן כללי - אז לצורך העניין כל עסק עצמאי (ללא עובדים) אחר שמגלגל 20K שח בחודש הכנסות, עם קניות משוערות בתחום ה 10-15% מסך ההכנסות של העסק פר חודש (מדברים על 20K ש"ח בחודש) משאיר לבעליו סדר גודל של 7.5 אלף שח נטו לאחר כל ההוצאות. סכום הזוי לכל הדיעות (ובחלק מזה מע"מ אשם בצורה דיי ישירה: תחשוב שאם המשכורת היתה 9.5 נטו במקום 7.5 נטו, דברים היו נראים "קצת" אחרת).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק אתה שוב צודק, אבל כאן כבר יש הבט אחר, פשוט כמשמעו לא שווה להיות עצמאי בשביל להרוויח 5K , אם זה השאיפה אז עדיף להיות שכיר נטול דאגות.

עוסק פטור נוצר בעיקר לאנשים שרוצים להרוויח כסף מהצד ביושר, בדרך כלל מדובר על הכנסה שנייה , עשיר מזה אף אחד לא יהיה.

לחלופין אנשים שמסוגלים להרוויח סכום זה במעט מאוד זמן, לדוגמה עבודה של שבוע בחודש ואז מנוחה :)

אודי A4

דימה.

פורסם

סתם לצורך העיניין, חנות (או רשת) שמוכרת שלט אוניברסלי ב-100 ש"ח (מחיר מק"ט) נשארת עם 50 ש"ח (אחרי מע"מ). אני יודע את זה בוודאות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם תמכור מוצר ב100 שח אחרי מע"מ בלבד תשאר אם 86 שח ו24 אגורות + החזר מע"מ מקניית המוצר שזה תלוי בכמה קניתה את המוצר.

זה לא משנה מי אתה או מה אתה , כול עוד אתה עוסק מורשה או חברה בע"מ המע"מ זהה :)

בסך הכול מע"מ זה החלק של המדינה, זה לא כסף שבעל העסק משלם מכיסו ולכן גם צריך להתיחס לזה בהתאם, העסק הוא בסך הכול מעביר את הכסף מהקונה למדינה.

עוד שהיתי עצמאי היה לי שתי קופות, קופה רגילה וקופת מע"מ, בסוף כול יום היתי מוציא תדפיס קופה ומעביר את החלק של המע"מ לקופת המע"מ, כול חודשיים היתי מרוקן אותה ומשלם את המע"מ.

אם היתי צריך לקנות משהו אז כנל היתי מוציא מקופת המע"מ את ה16% עבור המוצר והשאר מהקופה הרגילה או מהכיס.

באמת שזה החלק שפחות הדאיג אותי, הרבה יותר מעצבן מקדמות מס הכנסה, אם תשלם פחות יהיה קשה בסוף השנה, אם תשלם יותר יהיה קשה יותר החודש, והכי מעצבן שאתה גם מי שקובע כמה לשלם להם.

אודי A4

דימה.

פורסם

באמת שזה החלק שפחות הדאיג אותי, הרבה יותר מעצבן מקדמות מס הכנסה, אם תשלם פחות יהיה קשה בסוף השנה, אם תשלם יותר יהיה קשה יותר החודש, והכי מעצבן שאתה גם מי שקובע כמה לשלם להם.

אני חושב שהתבלבלת עם מקדמות ביטוח לאומי, שם אכן נקבעות מקדמות קבועות לכל השנה ע"פ הכנסה משוערת ולא לפי מה שקורה בכל חודש\חודשיים.

בכל מה שקשור למס הכנסה, החישוב נעשה פר חודש (או חודשיים) כמו מע"מ, בכפוף לנקודות הזיכוי שיש לך.

ברור שאם אין דימיון בין ההכנסה של חודש X לחודש Y, זה אכן עלול ליצור מצב שתצטרך להשלים כסף לאחר מכן - אך אותו העניין בדיוק גם עם ביטוח לאומי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה דיי ברור שאי אפשר להתפרנס ממכירת שלטים למזגן, וגם לא תלך להיות עצמאי

עבור סכום כזה.

רוב העסקים שמוכרים את זה, מוכרים עוד מוצרים חוץ מאותו שלט מסכן, ומרוויחים אחוזים

דומים על שאר המוצרי שקר האלה.

השאלה הגדולה היא כמו ששאל פותח השרשור, למה צריך הפרש של 1000%?

500% זה לא מספיק? אולי 200%? הבעיה היא שאנשים ממשיכים לשלם בארץ את המחירים

האלה, ולכן החנויות/עסקים האלה ממשיכים לגבות את אחוזי הרווח שבא להן.

אני אישית כבר מזמין המון דברים מחו"ל(לא רק איביי), כי כמעט בכל דבר גונבים אותך בארץ,

ולא רק על שלטים למזגן.

חבל שוועדת טרכטנברג לא הלכה עד הסוף, ופתחה את היבוא האישי של המוצרים לגמרי,

ללא מיסי קניה ו/או מע"מ. ואז היינו רואים תחרות אמיתית.

פורסם

בתחרות חופשית אתם צריכים להניח שהיבואנים לא יכולים לגזור קופון אדיר.

אם זה נורא רווחי לייבא שלטים ב-1000% אחוזי רווח, אז זה גם בטח רוחי לייבא את אותם שלטים ב- 990% רווח - ולכן ליבואן המצליח יקום מתחרה במחיר נמוך יותר ו"יגנוב" לו את כל הלקוחות, וכך הלאה.

בחיפוש ברשת, מצאתי את השלט שלנו ב 89 ש"ח, 99 ש"ח ו- 110 ש"ח לפני משלוח. אז המסקנה היא שכדי להצדיק ייבוא של מוצר כזה צריך כמה מאות אחוזים. לא מאמינים, הזמינו ארגז ונסו למכור ב-79 ש"ח :lol:

מתי הבעייה ? - כשאין תחרות. לפני הצבא עבדתי אצל יבואן תרופות מסויים, שלתרופה מסויימת ויקרה מאוד היה לו חוזה בלעדיות עם היצרן, ולקוח אחד ויחיד שנקרא משרד הבריאות. הוא היה מזמין קופסה אחת קטנה, ובה כמה אלפי מנות, בשווי של מאות אלפי ש"ח, אותה הייתי מעביר בידיים רועדות ישירות מהמכס למשרד הבריאות. אפס תחרות, אפס סיכון, אפס מאמץ שיווק, פרסום, מאות אחוזי רווח, ומאות אלפי ש"ח רווח.

:turn-l:

• תוכן חדש...