Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוויק 95 EX אוטו' 1600 (1590) סמ"ק ובגלל העלות הגבוהה של הדלק כיום ההעלאה האחרונה בגלל מחירי הנפט הגבוהים, חשבתי לבצע המרה להנעה בגז (גפ"מ) ברכב.

עד היום לא עשיתי זאת כי הייתי עם רכב צמוד מהחברה בה עבדתי וכיום אני כבר לא.

ביררתי בכמה מקומות וקיבלתי הצעות שונות, בין 6000 ל 7500 ש"ח כולל מע"מ וטיפול בשינוי הרישוי ברשיון - המתקינים אמרו שהם יילכו במקומי לבצע את השינוי במשרד התחבורה או במשרד הרישוי - איפה שזה לא אמור להיות.

ב 6000 שקל קיבלתי הצעה למערכות landi rentzo או משהו כזה וגם אחת אחרת בשם LOVATO אם אני לא טועה שאותו מתקין אמר - על LOVATO קראתי פה קצת בפורום. שתי המערכות תוצרת איטליה ממה שהבנתי מהמתקינים.

ב 7000 שקל הציעו ONVO.

ב 7500 שקל הציעו בדיני איטליה.

כמעט בכולם הציעו אחריות של שנתיים, כשבאחד מהם אמרו שזה או 100,000 ק"מ.

אגב, בחלק מהמקומות הציעו את המחיר עם משמנת לרכב ובחלק אמרו שאין צורך בזה.

רציתי לדעת, מעבר לשינוי הרישום בפעם הראשונה שעולה 180 ש"ח ושזה כלול בעלות ההתקנה - האם אגרת הרישוי נשארת אותו הדבר או שהיא באמת קפצה ל 3000 שקלים? כיום אגרת הרישוי עולה משהו כמו 1200 שקל לרכב הזה.

מחיפושים בפורום עדיין לא הבנתי אם העלו את זה או לא והאם מתכוונים להעלות מתישהוא או שזה עדיין במגירה של משרד האוצר / רשות המסים.

באחד מהמקומות שהציעו לי את ההתקנה ב 6000 שקל הציעו גם פריסה חלקית לכמה תשלומים (על חלק מהסכום) ואמרו שאצלם מחיר לגז עולה 3.65 ש"ח (כנראה ליטר או מ"ק - לא אמרו לי איזה מהם...). - הצעה כזאת נשמעת ממש אטרקטיבית כי העלות נמוכה יחסית וגם מחיר גז הוא חצי או פחות מליטר בנזין כיום (7.5 ש"ח בבדלוק עצמי החל מפברואר נדמה לי,לא ?).

רציתי לדעת גם אם יש עוד דברים נוספים שצריך לדעת עליהם מראש והאם כדאי לבצע את השינוי הזה?

הרעיון הוא שהרכב יילך לגריטה עוד שלוש שנים כשיהיה אפשר לגרוט אותו ואת המערכת אעביר לרכב אחר שאקנה קצת יותר חדש, כך שאם אחרי 3-4 שנים נגרם נזק למנוע זה לא יהיה נורא כל כך.

כיום הרכב עבר כבר 216000 ק"מ בערך ולא היו לו תקלות מיוחדות עקב הבלאי מהנסיעות.

הוא ברשותנו משנת 2000 מאז היה חמש שנים על הכביש.

בנוסף הרעיון הוא לנסוע הרבה על הרכב הזה לטיולים ונסיעות ארוכות בעיקר ומחוץ לעיר, כשלנסיעות קצרות ועירוניות וגם לחניונים תת קרקעיים שאין כניסה אליהם, נשתמש ברכב השני עם המנוע הקטן והרגיל (בנזין).

תודה.

• תוכן חדש...