Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

מדי יום בדרך לעבודתי אני חולף על פניי מגרש של סוחר רכבים, ותפס את עייני פורד אסקורט קבריולט או קופה (לא זוכר),

בהנחה שאני רוכש אותו, למה אני צריך לדאוג? (חוץ מתחזוקה כמובן)? האם יש חלקים לרכב הזה בכלל? האם שווה לרכוש אותו אם אני רוצה להגשים את החלום של רכב אספנות? (אני מסתכל מצד אחד שיש לי כרגע זמן להתעסק איתו, אבל עוד כמה חודשים לא יהיה מי שייגע בו כי אתגייס)...

מה דעתכם בנושא?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כדאיות כלכלית אין בוודאות- האסקורטים לא שווים הרבה, וכנראה גם לא יהיו שווים הרבה, במיוחד בהנחה שאתה מדבר על הדגם משנות ה-80-90, ממה שנראה לי... יש כאן בן אדם שניסה כמה חודשים למכור קבריאולט כזה ב-3 אלף ולא הצליח!

אז רק אם אתה אוהב את האוטו, ויש לך מקום להחנות אותו- לך על זה. עם החלקים לא תהיה ביעה חמורה- אם כי כמובן כמו לכל רכב ישן לפעמים קשה להשיגם- אין מה לעשות... בקיצור- אם בא לך לנסות והמחיר לא יהרוג אותך- לך על זה. כלכלית- בטח שלא! :-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כדאיות - באחת מ-2 מקרים:

רק אם אתה מוכר אותה למחרת ביותר מהמחיר ששילמת.

או:

רק אם אתה נהנה ממנה / מההתעסקות בה / מהנהיגה בה. (מזכרוני, נהיגה בXR3I היתה מהנה מאוד).

אחרת היא לא כדאית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כדאיות כלכלית אין בוודאות- האסקורטים לא שווים הרבה, וכנראה גם לא יהיו שווים הרבה, במיוחד בהנחה שאתה מדבר על הדגם משנות ה-80-90, ממה שנראה לי... יש כאן בן אדם שניסה כמה חודשים למכור קבריאולט כזה ב-3 אלף ולא הצליח!

אז רק אם אתה אוהב את האוטו, ויש לך מקום להחנות אותו- לך על זה. עם החלקים לא תהיה ביעה חמורה- אם כי כמובן כמו לכל רכב ישן לפעמים קשה להשיגם- אין מה לעשות... בקיצור- אם בא לך לנסות והמחיר לא יהרוג אותך- לך על זה. כלכלית- בטח שלא! :-D

זתומרת שגם אם אשיג אותו במחיר טוב והוא תקין ועובר טסט וכו' אז הוא עדיין לא שווה הרבה?

איזה רכב אספנות אני יכול לקנות בזול יחסית, עם חלקים לא יקרים וזמינות סבירה (לא מצפה שיהיה כמו לגטס או מאזדה 3, אבל שיהיה אפשר להשיג באופן סביר חלקים)?

התקציב כמובן קטן ככל הניתן... עדיף משהו מיוחד.

מקום להחנות זה קצת בעיה, אני אוהב את הקטע של אספנות, אחד החלומות שלי זה אלפא רומיאו אספנות, אבל זה לא ריאלי כרגע ואני מניח שאם אתחיל באספנות אז אתחיל ממשהו בסיסי וזול יותר ופשוט יותר...

אני מוכן להחנות את הרכב שלי מחוץ לחניה הפרטית (של הבניין) ולהכניס במקומו את האספנות...

כדאיות - באחת מ-2 מקרים:

רק אם אתה מוכר אותה למחרת ביותר מהמחיר ששילמת.

או:

רק אם אתה נהנה ממנה / מההתעסקות בה / מהנהיגה בה. (מזכרוני, נהיגה בXR3I היתה מהנה מאוד).

אחרת היא לא כדאית.

אני חושב שכרגע האופציה השניה היא יותר מעניינת...

אני מחפש את האספנות בשביל החוויה, באמת שעד היום לא חוויתי אוטו ישן, הרכב הכי "ישן" שנהגתי עליו היה מודל 2005...

אספנות זה גם מעבר, זה באמת אוטו שאתה יכול לאהוב ולשנוא אותו ברגעים מסוימים, זה לא כמו הגטס שמניעה לי כל בוקר וערב כמו גדולה ומביאה אותי, היא עושה את העבודה אבל היא די אפורה ומשעממת... הוא יכול פתאום לא להניע לי ולך תחפש מה הבעיה שלו...

אספנות זה רכב עם ערך, זה משהו אחר... הרבה יותר מיוחד מסתם רכב רגיל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

רכב אספנות זה בדכ הרבה "התעסקות" במיוחד לכאלו שאינם יכולים לממן שרותי מוסך VIP.

לכן המלצתי : תמשיך להתענין אבל תקנה רכב רק אחרי הצבא.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
רכב אספנות זה בדכ הרבה "התעסקות" במיוחד לכאלו שאינם יכולים לממן שרותי מוסך VIP.

לכן המלצתי : תמשיך להתענין אבל תקנה רכב רק אחרי הצבא.

הבנתי אותך.

בקיצור אני אמשיך לחסוך, בנתיים אממש חלום מוטורי אחר בזמן הצבא (בתקווה שאוכל להגיע עם רכב לבסיס), אחריי הצבא כמו שאמרת נטפל באספנות.

אז החלום יחכה עוד 3 שנים וחצי לשחרור שלי....

פורסם

היתה לי XR3I קבריולט שנת 90 רכב מאוד כייף אבל לא ניתן להשיג חלקים בארץ.תשאל את זה שרכש ממני השקיע כבר כפול ועדין לא סיים ולא בגלל שהאוטו לא היה טוב

בגדול חפש לך רכב אחר

לא מה שזול כדי לקחת לפעמים רכב יקר בקניה אבל זול לאחזקה

פורסם
אבל לא ניתן להשיג חלקים

מה לא ניתן?

אולי רק חלקים של הגג הנפתח בדגם הקבריולה.

חלקים מכניים יש כמו זבל.

גם חלקי פנים.

המכונית קלה לאחזקה.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

האסקורט עברה "מהפך " בשנת 1980 שעיקרו מעבר מהנעה אחורית להנעה קדמית.

בנוסף נכנס דור חדש של מנועים וממסרות הלוכים. מרבית הממסרות האוטומטיות מהשנתונים המאוחרים לא ברות שיקום\תיקון.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
באיזו שנה האסקורט?

שאלה טובה... לא יודע, צריך לבדוק, אם אני לא טועה יש לה 08 בסוף או 88...

האסקורט עברה "מהפך " בשנת 1980 שעיקרו מעבר מהנעה אחורית להנעה קדמית.

בנוסף נכנס דור חדש של מנועים וממסרות הלוכים. מרבית הממסרות האוטומטיות מהשנתונים המאוחרים לא ברות שיקום\תיקון.

הנאה אחורית אתה מתכוון :-P

בקיצור צריך לבדוק את העניין הזה.

פורסם

מכונית מאוד קלה לאחזקה.

אפילו חלקים לשלי משנת 86 שיחסית ממש יש מועטות ביותר ממנה בארץ (בכל הדגמים) קל מאוד למצוא חלקים.

אז כמו לכל אוטו בן 25 יש קושי עם חלקי פנים מפלסטיק אבל גם לזה יש פתרונות מאולתרים.

בקיצור אוטו כיפי ברמות, אמין מאוד, קל וזול לתחזוקה וזול לרכישה.

אבל אין לו שוק (אני זה שגלוק התייחס אליו כמי שמנסה למכור אותו) - אישית מעוניין לעבור לאוטו רכב רק שנת 94/95 וכן הוא מוצע חודש לפני הטסט במחיר מאוד זול (לא בשלוש אלה קצת יותר) - הסיבה שוב הרצון לרכוש חדש יותר.

אז אם אין קונה ... אני עושה לפני כל טסט חשבון כלכלי מאוד פשוט. עלות הטסט + העברת הטסט והתיקונים התקופתיים כ-3 אלף שזה 500 שח לחודש עבור כ-1000 קמ = חצי שקל לק"מ.

ואז מעביר את הרכב טסט ונהנה עוד חצי שנה.

הרכב בבעלותי כבר 7 שנים ....

פורסם

בקיצור, כפי שזה נראה, כדאי שאלך מחר לראות את הרכב בתקווה שהמגרש יהיה פתוח אחריי שאסיים לעבוד... (או שאצא לעבודה לפניי הזמן) ונספר לכם קצת יותר פרטים.

פורסם

ברכבים הללו נעשו שינויים בשנת 88 וגם ב90, כמו מערכת הזרקה שנוספה ושונתה, משאבת דלק, שינויים ודגמים רבים של ראש מנוע בוכנות וגלי זיזים (ושסתומים וכו)

כמו כן ל XR3I ולRS טורבו היו מערכות בלמים מעט שונות ושינויים במתלים גם

לארץ ה XR3I יובאו מעט מאוד ולכן להן לעיתים קשה למצוא חלפים למנוע

RS טורבו לא יובאו בכלל ויש רק מעט מיבוא אישי

החלפים הפשוטים כמו מסננים וחלקי היגוי מתלים ניתן להשיג, אבל כשצריך חלק קצת יותר אקזוטי מזה, רק בחו"ל

הרכב עצמו די פשוט לתיקונים וטיפולים

באנגליה ניתן להשיג הכל כולל שיפורי מנוע בלמים ומתלים (הם חולים על פורדים שם)

בעוד 10 שנים כשהרכבים הללו יהיו אספנות, הם יהיו מבוקשים מאוד

• תוכן חדש...