Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שהמוכר לא מתחייב בבדיקה, ומכיוון שזהו דגם שיחסית נדיר, חשבתי אולי מישהו בפורום מכיר את הבורה שיש ביד 2 ויכול למסור לי עליה פרטים.

תודה מראש.

ואם מישהו פה מקומבן ויכול להגיד לי אם היא עברה תאונות או שאתם מכירים שמישהו קרע אותה, מ.ר. בפרטי.

שוב תודה :-P

פורסם

לא נראה לך מעט חשוד שמוכר לא מתחייב בבדיקה?

או שהוא לא יודע מה עבר על הרכב, או שיש לו מידע והוא רוצה להסתיר ממך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בכל הכבוד, מוכר פרטי לא אמור להתחייב בבדיקה (בטח לא כשמדובר ברכב כבן 10 שדו"ח הבדיקה שלו צפוי להית שחור בכל מקרה). אני למשל מחזיק בשני רכבים המתוחזקים מעולה אך אני לא יודע איך הם יצאו בבדיקה ואני לא מתכוון להתחייב כלפי אף אחד.

מה שכן, המוכר אמור למסור את הליקויים הידועים לו כגון תקלות או תאונות בעבר.

פורסם

יש אנשים שלא מוכנים להתחייב בבדיקה כי הם לא בדקו בעצמם או מסיבות כאלה ואחרות, זה לא באמת אומר שום דבר.

מה שכן, חשוב לבדוק את הגיר האוטומטי שם(במידה והוא כזה) טוב טוב יש לו נטייה למות בהפתעה.

פורסם

לפני שנה בערך הייתי בצד השני.

היתה לי איסוזו טרופר משנת 99 יד 3 שקניתי אותה עם מנוע גמור והמחיר בהתאם כמובן. לא לקחתי את הרכב לבדיקה כי ידעתי שאני קונה רכב בשליש ואפילו פחות מהמחירון ואני אקח על עצמי כל דבר שיצטרך תיקון. המוכר כמובן נתן לי גילוי נאות והיה ישר מאד שאמר על כל הליקוים שהוא מכיר.

עשינו העברת בעלות ולקחתי את הרכב על גרר ישר למוסך. לרכב שופץ המנוע והוחלפו מזרקים. חוץ מזה הכל היה בסדר חוץ מצמיגים.

למען הפורטוקול לקחתי את הרכב לבדיקה מקיפה באחד מהמכונים במרכז שנמצא בבעלות קרוב משפחה ועשיתי בדיקה מקיפה ובחינם אך לא הוצאתי תדפיס כי הבדיקה היתה תכל'ס רק בשביל הסר ספק שהרכב לא עבר תאונה רצינית והשלדה נפגעה אבל הכל היה בסדר.

לאחר שנה כמעט שהרכב היה אצלי החלטתי שאני רוצה למכור אותו. הטרופר הוא רכב שגם ככה קשה למכור ולמרות כל השיחות וכל הטלפונים לא התפשרתי ולא הסכמתי להתחייב על בדיקה לאף אחד. מדובר בג'יפ בן 11 שנים שעבר 3 ידים לפני,מי יודע מה תיהיה טיב הבדיקה והכסת"ח של הבוחנים ומה יהיו תוצאתיה,במיוחד כשהיום רכב שנמצא חצי שנה על הכביש יכוסח ע"י הבוחנים האלה.

אני לא מוכן לקחת על עצמי דבר כזה ובטח עוד לשלם על הבדיקה בגלל איזה משהו שטותי שיגרום לקונה להתחיל להרהר עם עצמו.

לעומת זאת לא היתה לי בעיה להגיע עם הרכב למוסך שאחד מהקונים רצה לבדוק בו את הרכב כדי שיהיה בראש שקט.

פורסם

מי שלקח רכב לבדיקה או בדק רכב או מכיר את מכוני הבדיקה או לחלופין מכיר רכבים אמור לדעת שלרכב ישן תמיד יתגלו ליקויים וכאשר מוכר מתחייב בבדיקה אני הייתי מצפה שזה יהיה רק על דברים קריטיים כמו שלדה קומפרסיה וכד'..

לא פעם גם רכבים חדשים מתגלים עם ליקויים על מנת שהמכון יכסה את הטוסיק של עצמו שלא יהיה לו קר בלילה.

אישית הייתי מכין זכרון דברים ביניכם שאומר שבמידה והרכב תקין אתה משלם את הבדיקה ומתחייב לקנות ובמידה והוא לא תקין אתם מתחלקים חצי חצי במחיר הבדיקה -לדעתי זה ראוי לשתי הצדדים..

במצב כזה אתה יכול למכור לו את החצי שלך בבדיקה ולתת לו את הטופס במידה והוא ירצה לקונים עתידיים ובמידה ולא הפסדת רק חצי בדיקה במקרה הכי גרוע.

כמובן שבזכרון דברים יש לציין מראש דברים ספציפיים בבדיקה שבגינם לא תקנה את הרכב -שלדה /קומפרסיה או לחלופין משהו אחר שמטריד אותך.

אתה לא יכול לצפות ממוכר של רכב ישן גם אם היה אצלו כל החיים להתחייב בבדיקה שכן זה לא מציאותי גם לרכב בן שנה שהכל יצא תקין.

תמקד אותו בדברים שקריטיים לך בבדיקה ושיהיה בהצלחה..

אני נכוותי פעם אחת כשלקחתי קאפריס LT1 לבדיקה..יש כזו אחת בארץ היא ישנה והגיעה מערב הסעודית..בזכרון דברים ציינתי שבמידה ובבדיקה מתגלה קומפרסיה אני לא מעוניין לקנות והוא מחזיר לי את המקדמה-מה ששכחתי לציין זה שנתחלק חצי חצי בבדיקה -הופה הלכו להם 800 שקלים לפח.

אני במקומך לא הייתי סומך על משהו שיכתב פה לגבי הרכב ולא מתפשר על בדיקה במידה ואני קונה אותו..קומפרסיה עלולה להיות מכה קשה בכסף ובזמן וביכולת במידה ויש..

פורסם

שלום.

אני לא רוצה להדחף אך ברצוני לשאול שאלה:

אם בן אדם כותב במודעה שהוא מתחייב נגיד למנוע שלדה וגיר זה אומר שהוא מוכן לשלם במידה והבדיקה לא תצא טובה?

כי המשפחה שלי מחפשת רכב והורי כבר שילמו על בדיקה שיצאה לא טוב ולא רצינו את הרכב אז סתם העפנו 400 שקל.

תודה מראש!!!

פורסם

מכיר לא כלכך, סתם שלום שלום..

ועכשיו בנימה רצינית - חבר, יצא לי להתקל בבורות V5 לא מעט יחסית ואפילו באחת שנראיתה ממש טוב בעיניי. 250 אלף קילומטר על השעון זה ה-מ-ו-ן(לדעתי בכל אופן). לצורך השוואה - הרכב שלנו(בורה 1.6 שנת 2002 אנחנו רכשנו אותה מהיבואן) כרגע בעל + - 90 אלף קילומטר(אני לא זוכר במדוייק).

לדעתי תחפש רכב שמור יותר. מה גם שהמנוע הזה לא נחשב לכלכך מוצלח.

פורסם

להתחייב בבדיקה על רכב וותיק זה לא פשוט.

אני בכל אופן הייתי מבקש התחייבות על שילדה.

בעל הרכב אמור לדעת אם לרכב יש פגיעת שילדה או לא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא מבין את הקטע הזה של ה"התחייבות" בכלל, גם לא לרכב עם 5 קילומטרים על השעון.

למה להתחייב על משהו שאתם לא בטוחים בו? איך אפשר להתחייב על מנוע וגיר? ראיתם מה קורה בפנים? ביצעתם ניתוח מעבדתי והערכתם כמה שחיקה יש במכלולים? אותו דבר לגבי השלדה. אני לא מבין למה להכניס ראש בריא למיטה חולה. אם הרכב ימצא חן בעיני הקונה הוא יפעיל את שיקול דעתו. יש כל כך הרבה פרמטרים אחרים שמשפיעים על ההחלטה אם לקחת לבדיקה או לא וההתחייבות המטופשת הזאת (שרק עלולה לסבך את המוכר) היא ממש לא deal breaker.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשאתה קונה רכב והולך לראות אותו אין לך את כל הכלים(לפחות לא לאדם נורמלי) לבדוק את תקינותו..לפעמים גם אין לך את הידע.

אתה כקונה אמור לבדוק את כל מה שרצית ויכלת ולאחר מכן כשהתברר שהכל בסדר וסוכם מחיר אין שום מניעה להעלות זכרון דברים להשאיר מקדמה ולציין בזכרון דברים שהקניה מותנת בכך שבבדיקה יוצא X Y Z תקין ובמידה ולא חולקים בבדיקה חצי חצי.

זה כאות של רצון טוב ורוח טובה משתי הצדדים שרוצים לקנות ולמכור ולאף אחד מהם אין את הכלים והידע לבדוק את הרכב.

אם יש שלדה לאוטו אז אמנם הוא לא יקנה אבל המוכר ידע שיש שלדה וכך לא יתחייב בבדיקה הבאה או לחלופין יעדכן מראש את הקונה הפוטנציאלי הבא.

לדעתי זה מבורך ורצוי שכולם יאמצו את הגישה הזו של -לאחר שיש רצינות ממשית של זכרון דברים ומקדמה לבצע בדיקה שמקובל על שתי הצדדים שבמידה וסעיפים מסויימים לא מתקיימים הכסף של הבדיקה מתחלק חצי חצי המקדמה חוזרת לבעליה והקניה מבוטלת.

זה פייר כלפי שתי הצדדים.

פורסם
אני לא מבין את הקטע הזה של ה"התחייבות" בכלל, גם לא לרכב עם 5 קילומטרים על השעון.

למה להתחייב על משהו שאתם לא בטוחים בו? איך אפשר להתחייב על מנוע וגיר? ראיתם מה קורה בפנים? ביצעתם ניתוח מעבדתי והערכתם כמה שחיקה יש במכלולים? אותו דבר לגבי השלדה. אני לא מבין למה להכניס ראש בריא למיטה חולה. אם הרכב ימצא חן בעיני הקונה הוא יפעיל את שיקול דעתו. יש כל כך הרבה פרמטרים אחרים שמשפיעים על ההחלטה אם לקחת לבדיקה או לא וההתחייבות המטופשת הזאת (שרק עלולה לסבך את המוכר) היא ממש לא deal breaker.

איתמר.

כל כך צודק.

הבעיה מתחילה בזה שאנשים לא באמת יודעים איך להתיחס לבדיקת קנייה, בדרך כלל רשום שם כל כך הרבה שטויות שלפעמים הם ממציאים, באחת הבדיקות שעברתי טענו שרצועת האביזרים מתוחה יותר מדי (בגלל זה שמו X על מערכת מנוע) - במוסך מורשה צחקו על הסעיף הזה.

מתוך זה נולד המערכון של "מתחייב שלדה מנוע וגיר" - אני תמיד נוהג לציין שאני מוכן להתחייב שלרכב אין ריתוכים או פגיעות בשלדה, ושלכל הידוע לדעתי הלא מקצועית הגיר והמנוע במצב תקין לחלוטין (הכל עובד כמו שצריך = תקין).

• תוכן חדש...