Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

זה המצב :

האוטו מגמגם ונכבה בזמן נסיעה . לאחר התנעה עם כבלים המצבר (החדש) מחזיק 5 דקות ושוב הרכב מדומם.

כל נורות הלוח מחוונים מהבהבות כבר שבוע. אין לי מד זרם כרגע.

א. האם ניתן להסיק בוודאות שהאלטרנטור הלך :x ?

ב. כדאי לקחת לבדיקה לחשמלאי כדי לוודא שלא מדובר במשהו אחר? ( כמה יקח לי על בדיקה כזאת?)

כמה יקח לי על אלטרנטור משופץ + עבודה ?

נ.ב. את האלטרנטור (המשופץ) הקיים החלפתי לפני בערך 3 שנים .

( נקנה במכון בסגולה-פ"ת , לא זוכר כרגע את שמו) עלה לי 300 ש"ח 

ג. ועוד שאלה: מה יכולה להיות הסיבה לבלמים אחוריים (בני חצי שנה) שורקים? אגב, בולם בעיקר ע"י הורדת הילוכים.

תודה.

פורסם

שלום רב !

כמעט בוודאות ניתן להסיק שהבעייה באלטרנטור.

רצוי ומומלץ ללכת לחשמלאי על מנת לוודא זאת, בפתח תקווה יש לך את יצחקי שידוע כיצחקי הצדיק, והוא גם חבר פורום זה.

פנה אליו ותקבל את כל המידע הדרוש.

לא ציינת היכן אתה מתגורר, משום שלא תוכל לנסוע עם הרכב אלא מספר מטרים ספורים, ללא טעינה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עוד משהו :

מה יכולה להיות הסיבה לחום מנוע נמוך ( גם לאחר זמן מספיק להתחממות לטמפ' עבודה) ?

המחוג לא מגיע לרבע ראשון ( קר ב60 אחוז מהטמפ' הרגילה) .

לפני כשבוע המנוע היה מתחמם במהירות - הסיבה : צינורית ברזל (מתחתית המאייד) שעליה מתלבש הצינור מים , נרקבה בחלקה התחתון ונוצר חור - והאטימה של הבנד מתכת לא הספיקה ודלפו מים . סידרתי את זה ע"י 7 בנדים מפלסטיק ש'יגבסו' את הצינור מים

בחלק שמולבש על הצינורית .

א. האם יש קשר לאובדן אלטרנטור?

ב. התיקון הנ"ל יעבור טסט? אם לא, מה כן?

ג. מה הסיבה לטמפ' הנמוכה מאד?

תודה.  

פורסם
שלום רב !

כמעט בוודאות ניתן להסיק שהבעייה באלטרנטור.

רצוי ומומלץ ללכת לחשמלאי על מנת לוודא זאת, בפתח תקווה יש לך את יצחקי שידוע כיצחקי הצדיק, והוא גם חבר פורום זה.

פנה אליו ותקבל את כל המידע הדרוש.

לא ציינת היכן אתה מתגורר, משום שלא תוכל לנסוע עם הרכב אלא מספר מטרים ספורים, ללא טעינה.

בברכה

צביקה

צביקה

תודה רבה,

פ"ת מתאים לי...

פורסם

שלום רב !

הסיבה למד חום נמוך, יכולה להיות אחת מהסיבות הבאות:

תרמוסטט תפוס במצב פתוח.

אלטרנטור שלא טוען גורם לזיוף מד החום.

אלטרנטור שהתקצר עקב נזילת המים עליו, ואו קונקטור או כבל ראשי לאלטרנטור התנתק, וגורם לחוסר טעינה, שהחלה אני מסיק מאז האלתור החוובני עם צנרת החימום, שיתכן ומשפיעה לרעה גם על התרמוסטט.

אין קשר בין האלתור החובבני, לטסט, אך לא ממליץ לך לנסוע עם אלתור חובבני כזה הרבה זמן, זה עלול לעלות לך במנוע, שעולה על ערך התיקון.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

הסיבה למד חום נמוך, יכולה להיות אחת מהסיבות הבאות:

תרמוסטט תפוס במצב פתוח.

אלטרנטור שלא טוען גורם לזיוף מד החום.

אלטרנטור שהתקצר עקב נזילת המים עליו, ואו קונקטור או כבל ראשי לאלטרנטור התנתק, וגורם לחוסר טעינה, שהחלה אני מסיק מאז האלתור החוובני עם צנרת החימום, שיתכן ומשפיעה לרעה גם על התרמוסטט.

אין קשר בין האלתור החובבני, לטסט, אך לא ממליץ לך לנסוע עם אלתור חובבני כזה הרבה זמן, זה עלול לעלות לך במנוע, שעולה על ערך התיקון.

בברכה

צביקה

החכמתי .. לא נראה שהתקצר בגללו. נזל על הבלוק - לא בכיוון של האלטרנטור אבל א"א לדעת.

באמת לא העפתי מבט בקונקטור.

אולי יש לך רעיון לתיקון יותר מוצלח? אני חשבתי בכיוון של פלסטלינה אבל אז קשה להלביש את הצינור גומי על גבי התיקון .. בנד מתכת יותר רחב ?

פורסם

הרעיון היחיד שעולה בראשי להחליף את כל הצינור מתכת.

האם מדובר בצינורית הדקה היוצאת מסעפת היניקה, וממוקמת מתחת לקרבורטור?

אם כן, ניתן לבטלה על ידי הרכבת פקק מגומי, בראש הצינורית מתכת בחיבור לסעפת, ואת צינור הגומי, לסתום בעזרת בורג ובנד.

האלתור הזה עדיך מאשר עשית עד כה.

תפקיד הצינורית לחמם את בסיס הקרבורטור העשוי ממתכת, כדי למנוע מהדלק להתעבות על דפנות הקרבורטור, במקרה שלך הייתי מוותר על מעבר מים לשם.

בברכה

צביקה

פורסם

בברכה

צביקה

אני לא מול הצינור כרגע .. נשמע לי סיפור מורכב מדי. מקווה לטוב .

אולי אארגן איזה בנד מתכת / אומגה קטנה .

תודה רבה.

פורסם

האם מדובר בצינורית הדקה היוצאת מסעפת היניקה, וממוקמת מתחת לקרבורטור?

אם כן, ניתן לבטלה על ידי הרכבת פקק מגומי, בראש הצינורית מתכת בחיבור לסעפת, ואת צינור הגומי, לסתום בעזרת בורג ובנד.

האלתור הזה עדיך מאשר עשית עד כה.

תפקיד הצינורית לחמם את בסיס הקרבורטור העשוי ממתכת, כדי למנוע מהדלק להתעבות על דפנות הקרבורטור, במקרה שלך הייתי מוותר על מעבר מים לשם.

בברכה

צביקה

כן , סביר להניח שזה הצינור. משום מה כתבתי שיוצאת מהמאייד למרות שלא נראה לי שיש צורך לקרר את הדלק/אוויר..

האמת שזה מזכיר את הצינור שעשוי מסוג של קרטון לא מוצלח שאמור לעזור בהתנעות בוקר .אתה בטח מכיר אותו.

סתם סקרנות : מה הבעיה בדלק שמתעבה על הדופנות ? הורס את היחס הנכון ? או נהיה צמיגי יותר ?

פורסם

רועי שלום רב !

חוסר ידע אינו בושה, ואתה לצערי סובל מחוסר ידע בסיסי, ואיני מאשים אותך בכך, לא כל אחד בקיא בתום אחר שהוא לא עיסוקו העיקרי !

ועכשו אבהיר את האשמותי:

צינור המים בבסיס סעפת היניקה , מחממם את תערובת הדלק בסעפת היניקה, ומונע עבוי , הגורם לדרישה לתערובת דלק עשירה יותר למשך זמן ארוך יותר, במנוע קר, אשר רק בתחילת עבודת הבוקר שלו תערובת הדלק העשירה, יורדת דרך דפנות הסעפת וחודרת ישירות לתא השריפה, ומתקשה להשרף שם בגלל חוסר חמצן מספיק, הדרוש לבעירה נכונה, וכאן צינור המים החמים יחסית המחממן את דפנות הסעפת, וצינור האזבסט המגיע ישירות מדוד פליטה קדמי ומחובר לבית מסנן האוויר, ודרך תריס יעודי המאפשר הכנסת אוויר חם מדוד הפליטה , ומאפשר יניקת אוויר חם המסייע לבעירה נקייה יותר ועשירה פחות, תוך כדי הספקת האוויר החם מצינור האזבסט, וחימום פני הסעפת, מצערת הצוק מתנטרלת בהדרגה, ומאפשרת החדרת אוויר נקי וחמצן המסיע לבעירה ומסיע להספקת דלק אופטימלית יותר, המתקרבת לתערובת הבסיסית האידאלית למנוע ביחס של 1:14,7 כלומר על כל גרם דלק, 14.7 אוויר.

לטווח ארוך חיי המנוע מתארכים עקב קבלת תערובת דלק אופטימלית יותר בזמן הקצר ביותר הנדרש לכך.

מאותה סיבה יש חשיבות לתרמוסטט במנוע, המזרז את חימום מי הקירור, ומאפשר למנוע להגיע במהירות הגדולה והרצוייה ביותר לטמפרטורת עבודה יעילה, שגם שומרת ומאריכה את חיי המנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...