Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי הרבה ויש לי הרבה מה להגיב אבל מעט כוח, לכן רק אזרוק איזה רעיון שעבר לי בראש.

שאחד ממגזיני הרכב (מודפס או אינטרנטי, וואלה רכב לדוגמה) יעשה ניסוי וינסה לאשר הגדלת כותר צלחות בלימה לרכב פרטי תוך כדי תיעוד התהליך.

הרי אין וויכוח שזה רק יוסיף לבטיחות וישפר לטובה את הרכב, את זה גם בוחן התנועה הכי מטומטם יודע, אבל גם אין וויכוח שזה בלתי אפשרי.

פארדוקס.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
.

אני מבין שאתה מומחה לאוגנדה ובכל זאת לא אסמוך על הבטחתך ששם זה לא היה קורה. באוגנדה אמנם המשטרה יחסית נחמדה אבל ישבתי במעצר ללילה/לילה ויום ב 3 מדינות דומות (וגם נשדדתי 4 פעמים) כשהייתי טירון באפריקה ועניתי לשוטרים. לא רציתי לשלם שוחד במחסומים. הסוף כמובן שאתה משלם יותר כי בבוקר זה כבר גם הקצין, לא רק שוטרי המחסום. ובמעצר אתה ישן על רצפת בטון עם עוד מיליון מסריחים בחדר שכאן היו שמים בו 8 והיו מביאים בצלם ואמנסטי.אוכל ? מה זה ,מסעדה ? בסה"כ עניתי לשוטרים. אח"כ למדתי.

ספר לנו אחרי שבאמת היית באוגנדה מה כן ומה לא היה קורה ואיפה יותר טוב להיתקל בשוטר.

רגע אני לא מבין ,אז אפשר לשפר רכבים באוגנדה או שצריך אישור ממשרד התחבורה?

התגובה על אוגדנה הייתה בצחוק.[http://www.youtube.com/watch?v=fUnGtbR0OeU]

נשים אי אפשר איתן,וכבשים לא יודעות לבשל .......:-D

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה באמת לא נלמד מהגרמנים, ניצור רשימה של שיפורים מותרים בפיקוח המדינה ונקים סדנאות שיפורים שימכרו ויתקינו רק חלקים עם תקן ובצורה מקצועית? הרי זה מקצוע, ככה גם יווצרו עוד מקומות עבודה, הכל יעשה באופן בטיחותי והשיפורים שהותקנו ברכב ירשמו ברישיון הרכב. כל מי שמשפר רכב יחתום על חוזה/הסכם שהוא לא מקיים איתו מרוצים בכביש ואם יתפס מחרימים את הרכב בלי אפשרות להחזרה. זה ירתיע על בטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ההשואה לרפואה לא טובה לך ?. ניקח יותר קלה :- אני אומר לך בביטחון שהמערכות בססנה 172 הרבה יותר פשוטות מאוטו ממוצע. גוף. כנפיים, מנוע. ניהוג עם כבלים - כלום לא POWER. למה שלא בן 18 שסיים (או לא ) תיכון במדינה שמדורגת בין ניג'ר לניגריה יישפר את המנוע ? מנוע לייקומינג פשוט יותר מרוב המכוניות.הרמת שסתומים פרימיטיבית עם פושרודס,הצתה מיושנת. כל מי שכמו שאתה אומר חובב מכניקה יעשה את זה יותר קל מאשר במנוע DOHC עם מחשבי הצתה והזרקה. כי לא רוצים שהוא ייפול לאנשים על הראש ? הסבירות שאוטו ששינו לא מקצועית יהרוג אנשים גדולה לאין שיעור וזה עוד לפני שהכנסנו את גורם הנהיגה - האופי של מי שרוצה לשפר.

בינינו, ההשוואה הזו לא ממש מדוייקת: אם לדייק אז במדינת ישראל שלנו, כל בן 18 שסיים (או לא) תיכון יכול לבנות מטוס בעצמו, להתקין בו איזה מנוע שהוא רוצה (תעופתי או לא), לשפר את המנוע כאוות נפשו, ולטוס איתו בשמי המדינה כאוות נפשו - וכל זה נכנס תחת קטגוריית Experimental.

אתה יודע מה? הייתי שמח אם בתחום הרכב היה לנו את החופש (היחסי) שיש בתחום התעופה בארץ. חופש כזה היה מאפשר לבנות, לדוגמה, קייטרהאם לבד ולסוע בה בכבישי המולדת.

פורסם
להזכירכם כבר ניסינו להילחם בתופעה ולבוא בגישת ההסברה:

http://tunerholics.com/board/viewtopic.php?f=23&t=1491&start=0&hilit=%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94

זה לא חדש שחוסר המקצועיות וההבנה המכאנית של המשטרה תבוא לידי ביטוי ע"י כתב שעוד יותר לא מבין על מה מדבר.

הקשר בין האיביזה המרוסקת, אפקט הסאונד שהוסיפו בלחיצות שצילמו וצילומי מנוע "מפחידים" הוא טיפשי ונראה לעין האזרח התמים כמפלצות שצריך להשמיד.

אין פה דרך להיות צודק עם לובשי המדים אלא להיות חכם, אל תשכחו שהם צריכים להצדיק את היחידת עלית שהקימו כנגד משפרי המכוניות

אפשר להציע משהו אחר ?

סתם רעיון

בואו נבדוק את הרכבים שבשירות המשטרה !

לא...לא את הניידות הרגילות , הן בטוח לא משופרות (סתם מתוחזקות גרוע...)

את רכבי ה 4X4 של המשטרה - שם מותקנות הגבההות ופגושי ברזל שאינם עומדים בתקני פגיעה בהולכי רגל.

מעניין ששיפורי ה 4X4 פטורים מכתבות במדיה רק כי לא משתמשים בהם למרוצי כבישים פירטיים

מעניין יהיה להשוות מרחק בלימה של רכב שטח כבד ומוגבהה עם צמיגי שטח לעומת רכב ספורטיבי קטן...

או אולי להשוות פגיעה בהולך רגל עם רכב ספורטיבי קטן לעומת פגיעה ביצירה 'החוקית' הזאת -

http://www.enduro.co.il/default.asp?id=50005

תראו מה מצאתי כאן - בתחתית העמוד -

http://www.4x4projects.co.il/page87.html?

בתחום ה 4X4 כנראה שהכל מותר !

זה מעצבן !

פורסם

עכשיו אנחנו נכנסים ללעשות מבחני ריסוק לג'יפים?

יש מתנדבים להיות בובות הריסוק?

בחייאת רבאק, מותר לשפר ג'יפים? אחלה, מגניב, שיהיה לקהילת משפרי הג'יפים בכיף. זה שאסור לשפר רכבי ספורט לא אומר שצריך לגרום לאיסור שיפור הג'יפים גם כן, צריך לעבוד ביחד ולגרום לכך שיהיה אפשר לשפר רכבי ספורט.

22FAST4U: קראתי את הכתבה, וראיתי את הסרטון עוד כשפורסם לראשונה. הרעיון נחמד, אבל לא היה שם בשר. כל הכתבה נראית כמו חבורה של אנשים שמתלוננים על כמה שעושים להם עוול וכמה שלא נותנים להם לעשות מרוצים במסלולים מסודרים וכמה שלא נותנים להם לשפר את המכוניות שלהם. במשפט אחד זה נשמע כמו "נו תנו לנו לשפר... בבקשה... מבטיחים שנתנהג יפה... אוף איתכם...". לא הייתה שום נגיעה לרמת האחזקה חוץ מאחד שאמר שהרכבים מתוחזקים "ברמות הכי גבוהות" ועוד אחד שהתחייב ש"כולם פה עוברים קורסים והכשרות". מעבר לזה, כל הצילומים נעשו בלילה, מה שנותן לכתבה נופח עוד יותר מחתרתי

הכוונה שלי הייתה לגשת מכיוון אחר, לשים דגש על התחזוקה של הרכבים, להראות את הבלמים ובולמי הזעזועים, לעשות "walkaround" לרכב ולהסביר מה זה מה ומה כל דבר עושה.

לעומת זאת, להראות את רמת התחזוקה של רכבים פרטיים (ליסינג או לא, זה לא משנה, ישה) וכמה שהיא לקוייה באחוז גדול מהרכבים.

להכניס צילומים מטיולים, צילומים של שיירות של עשרות רכבים נוסעים ביחד בשקט וברוגע, וצילומים כאלה אני יודע בוודאות שכבר קיימים, כי ראיתי אותם. שיירה של 15-20 רכבים שנוסעים כולם בימין בלי להתפרע ובלי שום דבר.

ומצד שני לצאת ולצלם איך נוהג הנהג הישראלי הממוצע (לא צריך להרחיב)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בינינו, ההשוואה הזו לא ממש מדוייקת: אם לדייק אז במדינת ישראל שלנו, כל בן 18 שסיים (או לא) תיכון יכול לבנות מטוס בעצמו, להתקין בו איזה מנוע שהוא רוצה (תעופתי או לא), לשפר את המנוע כאוות נפשו, ולטוס איתו בשמי המדינה כאוות נפשו - וכל זה נכנס תחת קטגוריית Experimental.

אתה יודע מה? הייתי שמח אם בתחום הרכב היה לנו את החופש (היחסי) שיש בתחום התעופה בארץ. חופש כזה היה מאפשר לבנות, לדוגמה, קייטרהאם לבד ולסוע בה בכבישי המולדת.

אמנם ישראל הורדה בדירוג נוהלי הבטיחות בתחזוקה אוירית אבל עדיין, אם היו לכל אוטו משופר (ובכלל לכל אוטו ) ספרים כמו לכל ססנה ואם על כל עבודת תחזוקה (כולל החלפת בורג עם הסיבה וציון מספרו הקטלוגי של היצרן !) היו מפרטים איך לעשות את זה, איזה מכונאי עם איזה הסמכות ואיזה התמחויות מוסמך לעשות,לאשר,לבקר - כמו בתעופה האזרחית (וגם בחיל האויר) - הייתי ישן בשקט אם אראה ילד בן 17 ברמזור על ידי יושב באמבטיה עם מנוע של D9. עד שנהיה ארה"ב/שוייץ - טוב שהבוחן יחשוד בכל נאד שאולי זה אגזוז לא מתאים.

פורסם

המינימום שאפשר לעשות זה להקליק על הכתבה, לעשות לייק לשלוח לחברים וכו'

רייטינג לא מגיע מהשמים הוא מגיע מאיתנו, תפיצו, אנשים יכנסו, המונה יצבור עוד ועוד קוראים ומגיבים, אולי זה יעזור להגיע למהדורות בטלוויזיה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מצחיק איך שבכתבה מתייחסים למילה "שיפורים" כמו שמתייחסים למילה ארגון טרור.

הרכב שופר? אבוי! אוטומטית, נחרץ דינו כרכב מסוכן, ממש פצצת זמן מטקטקת, ודין הנהג כדין אנס סדרתי.

חבל באמת שלא מתמקדים בגרוטאות הליסינג או המכוניות השכורות שבאמת הן סכנת נפשות מבחינת בטיחות ושימור חלקים. כנראה קל יותר להתנגח בקומונה קטנה יחסית שבאמת משקיעה ברכבים שלהם, מאשר בתאגידי ענק שהזנחת הרכבים שלהם היא כבר יותר מדרך חיים.

חבל באמת שיש כאן "כמה" אנשים שבאמת נשגב מבחינתי להבין מה הקשר בינם לבין התחום המוטורי, ומה בדיוק הם עושים פה (חוץ מלהלל כל תנועה של משטרת ישראל, משרד הרישוי ואור ירוק - ולהשמיץ מנגד כל שינוי נגד יצרן הרכב), שינצלו כל הזדמנות להצטרף להתנגחות נגד אנשים בעלי אהבה אמיתית למוטוריקה.

לטענת ה"ילד בן 16 שמחליט ללכת נגד הוראות היצרן", לפי דעתי התופעה קיימת בעולם בסדר גודל הרבה יותר גדול משל ילד בן 16, בוודאי כאשר ישנם עשרות סדנות שיפור מסחריות. אה רגע, הם בטח גם ילדים חוצפנים בני 16 שרוצים לעשות רעש עם האגזוז, נו ברור.

מטריד גם, שאף אחד לא העיר ל"חיימי" על האנלוגיה הפשטנית בשקל שמציגה את העובדות כאילו הילד בא בעצמו, עם הידע שלו בלבד, להתעסק עם הרכב כנגד הוראות היצרן. כאילו שזה לא ברור מאילו שהאוטו נשלח לסדנה מקצועית שעובדת ע"פ חוק.

ושוב, חבל שיש אנשים שמעדיפים להלל כל דבר שמוצג ע"י המשטרה כאילו זה היה קדוש מבלי לשאול את עצמם "אז רגע, למה בכל מדינות העולם המפותחות (וגם ברוב אם לא בכל המדינות הלא מפותחות) התופעה מותרת, אם כאן זה אסור?"

אם כל הטקסט למעלה ארוך מדי בשבילכם, עזבו אתכם - לכו לנהוג בפוקוס האוטומטית שלכם, תתעצבנו על כל נהג ששיפר רכב כאילו הוא עבריין, ותחושו חובבי מוטוריקה.

פורסם
מצחיק איך שבכתבה מתייחסים למילה "שיפורים" כמו שמתייחסים למילה ארגון טרור.

הרכב שופר? אבוי! אוטומטית, נחרץ דינו כרכב מסוכן, ממש פצצת זמן מטקטקת, ודין הנהג כדין אנס סדרתי.

חבל באמת שלא מתמקדים בגרוטאות הליסינג או המכוניות השכורות שבאמת הן סכנת נפשות מבחינת בטיחות ושימור חלקים. כנראה קל יותר להתנגח בקומונה קטנה יחסית שבאמת משקיעה ברכבים שלהם, מאשר בתאגידי ענק שהזנחת הרכבים שלהם היא כבר יותר מדרך חיים.

חבל באמת שיש כאן "כמה" אנשים שבאמת נשגב מבחינתי להבין מה הקשר בינם לבין התחום המוטורי, ומה בדיוק הם עושים פה (חוץ מלהלל כל תנועה של משטרת ישראל, משרד הרישוי ואור ירוק - ולהשמיץ מנגד כל שינוי נגד יצרן הרכב), שינצלו כל הזדמנות להצטרף להתנגחות נגד אנשים בעלי אהבה אמיתית למוטוריקה.

לטענת ה"ילד בן 16 שמחליט ללכת נגד הוראות היצרן", לפי דעתי התופעה קיימת בעולם בסדר גודל הרבה יותר גדול משל ילד בן 16, בוודאי כאשר ישנם עשרות סדנות שיפור מסחריות. אה רגע, הם בטח גם ילדים חוצפנים בני 16 שרוצים לעשות רעש עם האגזוז, נו ברור.

מטריד גם, שאף אחד לא העיר ל"חיימי" על האנלוגיה הפשטנית בשקל שמציגה את העובדות כאילו הילד בא בעצמו, עם הידע שלו בלבד, להתעסק עם הרכב כנגד הוראות היצרן. כאילו שזה לא ברור מאילו שהאוטו נשלח לסדנה מקצועית שעובדת ע"פ חוק.

ושוב, חבל שיש אנשים שמעדיפים להלל כל דבר שמוצג ע"י המשטרה כאילו זה היה קדוש מבלי לשאול את עצמם "אז רגע, למה בכל מדינות העולם המפותחות (וגם ברוב אם לא בכל המדינות הלא מפותחות) התופעה מותרת, אם כאן זה אסור?"

אם כל הטקסט למעלה ארוך מדי בשבילכם, עזבו אתכם - לכו לנהוג בפוקוס האוטומטית שלכם, תתעצבנו על כל נהג ששיפר רכב כאילו הוא עבריין, ותחושו חובבי מוטוריקה.

כל מילה בסלע !

ובכלל , המילה שיפור , היא כפי שהיא נשמעת כלומר משהוא חיובי ולא שלילי .

מה פירוש המילה , " הלך נגד הייצרן " ? מה מי שהחליף לבולמים , בלמים, פילטר אוויר פתוח, צנרת, רדיאטור, ניהול מנוע, משאבת דלק , וכו , נחשב לאחד שהלך נגד הייצרן ? למה הוא החליף את החלק המקורי בחלק פחות טוב ?

ברור שלא ! מהות המילה שיפור היא שהמשפר שם חלקים הרבה יותר איכותיים , אז איך הוא בדיוק עבריין ?

את זה אני לא מבין.....

ואם הוא הוציא מהרכב ביצועים יותר טובים בבלימה , אחיזה , היגוי , או סחיבה , אז ה "משפר" עבריין ?

חוצפה ממדרגה ראשונה.....

אז כל אחד שהרכב שלו מקורי , ועוצר פחות טוב או סוחב פחות טוב או שהוא פחות יציב , אז זה אומר שהוא

אזרח מין השורה? איזה מין דבר זה......

אני מתחיל לחשוב שהמשטרה עושה קומבינה עם יצרני הרכב כדי שכולם יחליפו חלקים מקוריים רק אצלהם

וכולם יהנו מיכך , היבואנים ממכירות מוגברות והמישטרה מהדוחות ......

אני רוצה לדעת למה כבל מקום בעולם זה חוקי כולל עשרות סדנאות לשיפורי רכב ורק כאן המשפר הוא עבריין .

כבר לא יודע מה לחשוב לעזזאל....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

כרגיל, אני וכולנו מתעצבנים על זה, בסופו של דבר נעשה מהפכה, אני רציני. ובתור אחד ששונא בוחני תנועה, תיראו סירטון קצר שמצאתי, http://www.youtube.com/watch?v=O9gjzIeJdXE&feature=player_embedded רינגים טבעות להרחבת צמיג?! טוב זה גמר אותי מצחוק.

העיקר לעשות את ''העבודה'' עם בוחנים מטומטמים שלא יודעים בכלל מה זה רינגים, והעיקר לעשות כסף על אזרחים כמונו. באמת צריך לעשות שינוי רציני פה, זה מתחיל להימאס בצורה מדאיגה.

יש לי 306 סיבות לחייך בכל סיבוב :lol:

• תוכן חדש...