Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים קניתי רכב אוטומאט ראשון (מגאן 2008), עד כה נהגתי 16 שנה ברכבים ידניים, איתם תמיד יכולתי להרגיש את המנוע ולשחק איתו באופן ישיר, גם לצורך ביצועים וגם לצורך חיסכון.

השאלות הראשונות אולי קצת מפגרות אבל נובעות מחוסר היכרות עם תיבות אוטו':

1. להעביר ל N בהמצע נסיעה וחזרה ל D (נגיד ירידות ארוכות, או רמזור אדום) זה משהו שמזיק לתיבה? האם יש איזשהו חיסכון במהלך זה או סתם שריטה שלי?

2. האם התיבה "לומדת" ומתאימה עצמה לסגנון נהיגה?

לגבי צריכת דלק, אני נוהג די רגוע. מוציא מהאוטו ביו 1:13 משולב עד 1:16.5 בין עירוני, תמיד סביב 2500 סל"ד (-+200). אבל יש משהו שמשגע אותי, במחשב יש חישוב של צריכת דלק בזמן אמת. בידני הקשר בין מהירות/סל"ד/לחיצה על דוושה היה לי ברור. ברכב הזה קרה לי כבר כמה פעמים שבסל"ד ומהירות נתונים, צריכת הדלק השתנתה לפי שיפוע הכביש. הרבה פעמים אני רואה צריכות מוזרות במצבים של מהירות/סל"ד מוכרים לי כחסכוניים יותר, ואני פשוט לא מבין את זה.

3. האם המנוע/מחשב/ת.הילוכים מקבלים החלטות בשימוש הדלק שלא קשורות לדוושת הדלק? או פשוט התצוגה לא אמינה בעליל?

4. האצה הדרגתית חסכונית יותר? לפעמים נראה כאילו המשיכה דווקא צורכת יותר.

פורסם

1. מזיק כן וחסכוני ממש לא, אפילו להפך. מעבר לעניין הבטיחותי נסיעה בניוטרל צורכת דלק בעוד בעזיבה של דוושת הגז הצריכה היא 0. ערוך חיפוש.

2. כן, מדובר בתיבת ה AL4 ה"חכמה" שמתאימה עצמה בהתאם להרגלי הנהג.

3. כן ולא. מאחר ולא מדובר בתיבה "טיפשה" - לעיתים לחיצה הגונה על דוושת הגז דווקא לא תוריד הילוך בניגוד לתיבה פלנטרית פשוטה. ככלל תן למחשב הרכב לעשות את העבודה ותמיד לחץ כמה שפחות על דוושת הגז אם ברצונך לחסוך בדלק.

4. לחיצה מתונה ועדינה על הדוושה הימנית משפרת את צריכת הדלק ברכב ובכל רכב. האצה מתונה חסכונית יותר בעשרות אחוזים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוסיף משלי:

בAL4 אין צורך להעביר מD לN גם ברמזור (עצירה של מעל דקה - יש המלצה כללית לדומם מנוע ואז כן מעבירים לN)

לגבי תצרוכת דלק בהתאם לשיפוע:

הנתונים אמינים ויש בהם הגיון רב. נניח שיש תצרוכת מסויימת במהירות מסויימת בגז קבוע במישור. בירידה הרכב יצרוך פחות דלק באותה מהירות (עד 0 בשיפוע מספיק חד, בו הירידה "תפעיל" את המנוע), ובעליה הרכב יצרוך יותר דלק. ככה זה גם באופניים - גרביטציה פשוטה.

פורסם

אני מניח שברכב הידני לא היה מחשב דרך, ולכן מתגלות כל מיני תובנות.

אצלי, בסניק, התצוגה הכמעט קבועה היא על צריכה נוכחית. מהתנסות של כמה שנים - המחשב הוא לא כל יכול אבל נותן אינדיקציה די נכונה - אבל לא לגמרי - על מה שקורה.

בקש פעם שמישהו מאחור יצלם את שעון הסל"ד ותצוגת המחשב. תראה שיש שיהוי בתצוגת הצריכה בעוד הטורים עולים בחדווה.

בגלישה בכביש ישר - ותשאיר את הרכב בהילוך! - או בירידה ארוכה, המצב הפוך: הטורים יורדים לאט, הצריכה מהר יותר.

ניסוי מעניין הוא לבדוק כמה דלק ממלאים - לפי התצוגה במחשב ולפי הכמות במשאבה. אולי אעלה בקרוב ממצאים על זה, כי היו מקרים שהמשאבה מראה פחות ומקרים שיותר.

לפי עצתו של איתמר תוכל לראות כי הפער בצריכת דלק במישור בין האצה חזקה להאצה סבירה הוא 50 עד 100%, כלומר עד פי 2. לחיצות מתונות עד שמגיעים למהירות הרצויה בדרך בינעירונית יורידו מהר יותר את הצריכה הנוכחית, ואין הבדל גדול בזמן.

הגיוני ונכון ששיפוע משפיע הרבה על הצריכה. נסה פעם לראות מה הצריכה בעליות ארוכות ובירידות. יהיה מעניין....

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מנסיון שלי עם מגאן 2005. המחשב מדוייק מאוד. ביצעתי מספר השוואות בין מדידה ידנית למדידה במחשב הדרך והשינוי זניח.

לגבי הצריכה שאתה מגיע אליה במשולב (1:13) נראית לי אופטימית מאוד...אלא אם אתה מתכוון לנסיעה בינעירונית במהירות 90 קמ"ש. במשולב אצלי לא עובר 1:10 בימים טובים.

• תוכן חדש...