Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סופש מצויין לכולם,

כל הפירסומות של אופטיקה הלפרין ודומיו, ממש מבלבלות אותי. אני מבין שיש עכשיו ממש מבצעי כאסח בכל החברות, אבל אני לא תמיד מבין מה כוללים המחירים. האותיות הקטנות יותר מדי קטנות, ואני כרגע בלי משקפיים (ישבתי עליהם באוטו).

אצל מי כדאי לעשות?

פורסם

אהלן,

אנצל את הנושא לשאול שאלה בנושא, לא להכביד על עמוס השרת :lol:

אז התבשרתי שאני זקוק למשקפי ראייה. מספר -0.75 וצילינדר קטן (לא זוכר, הדף לא איתי). הראייה בלילה חלשה, וכתוביות לא ברורות מרחוק.

זה רק בעין אחת. העין השניה הבנתי אין לה כלום (מוזר שעין אחת לא רואה טוב, והשניה מעולה).

עכשיו פעם ראשונה שלי: אני לא יודע - על מה לשים לב? איזה ציפוים לבקש? קראתי בגוגל יש מיליון סוגי ציפוים, סוגי מסגרות מתכוונות, גמישות, מתכתיות, אלומניום.

אני שואל פה כי נכנסתי למספר חנויות, כל חנות מייד הציעה לי ככה וככה, וכל הציפוים עלינו, תקבל גם מתנה בקבוק ומטלית ותיק למשקפים.

אין לי מושג, פעם ראשונה בוחר. בינתיים לאף אחד במשפחה אין משקפיים ככה שנותר לי לחכות לתשובות מבעלי ניסיון 8)

תודה.

פורסם

super-man, אם אתה צריך משקפיים רק לנהיגה בלילה, אז תקנה את הזולות ביותר שאתה מוצא ונראות סביר. בלי ציפויים בלגאנים, לדעתי סתם מיותר.

אני משתמש במשקפיים בנהיגה, בטלויזיה ולפעמים סתם ברחוב, ואני לקחתי את העדשות הכי פשוטות ומסגרת שנראית סביר ושלא נשברת בקלות, אחת שעברה הרבה מאוד (דרכו עליה, התישבו עליה, מעכו אותה ואני גם ישן עם המשקפיים) והיא שורדת לא רע.

בקיצור, אם אתה לא תשתמש בהם הרבה, אין טעם ללכת על משהו יקר.

פורסם

Step, תודה חבר!

רק שאני לא יודע מה טווח המחירים...

מה נחשב זול במשקפיים? אין לנו ניסיון במשפחה, ולא לי.

אני לא יודע מה מחיר סביר למשקפיים איכותיות, אבל בכמה שפחות נזק.

הדוגמא שהבאתי שכל חנות שנכנסתי אליה הציעו לי (4 חנויות שונות, פרטיות לא רשתות), הכי יקר היה 1600 שירד לאחר מכן ל - 1200. והכי זול 950 שירד ל - 650. (המחירים כולל עדשות, ומסגרות הכי פשוטות. אני לא מתלהב מארמני, ורסאצ'ה, וכל העיצובים).

כששאלתי אם יש במחיר נמוך יותר, כי אני לא מתכוון להיות איתם תמיד. שהרי לא להתרגל. הראייה שלי בסדר. רק בלילה זה מציק.

שאלתי אם יש משהו יותר זול ופשוט - אמרו חבל לך. אתה תקנה זול, אחרי זה תחזור אלינו אחרי חודש, ואז תקנה שוב ושוב.

האם אפשרי להשיג משקפיים טובות ואיכותיות ב 300 שקלים ופחות? או שהגזמתי?

לא אכפת לי העיצוב, אני אפילו מעדיף את האלה ללא המסגרת.

רק מה שהבנתי מהחנויות שחשוב ציפוים שיעשו את העדשה נקייה, יפה, איכותית יותר, עמידה נגד שריטות ללא השתקפות וכל מה שהסבירו לי

פורסם

יש בעיה עם מחירי משקפיים - מתח הרווחים עצום עד בלתי סביר. מאידך - אין לך הרבה ברירות, אלא לשלם תמורת השירות והמוצר. השירות קריטי כיון שהתאמת העדשות היא העניין המרכזי ברכישה, ואופטומטריסט טוב חיוני, תשוה את זה לבחירה ברופא.

משקפיים הם מהדברים שבהם צריך להשקיע, כמובן במידה סבירה. לא צריך לשלם תמורת שם מותג, אבל אתה חייב לרכוש מסגרת איכותית וכן להתאים עדשות איכותיות.לעתים השקעה של כמה מאות ש"ח תחסוך החלפת המשקפיים (בעיקר המסגרת) בעוד זמן לא רב.

ראשית - תביא בחשבון שתשתמש במשקפיים הרבה יותר מכפי שאתה חשוב כעת. תנסה אותם פעם פעמיים מול הטלויזיה ותבין שהם שימושיים הרבה יותר מאשר לנהיגה בלבד.

שנית - סביר שקוצר הראיה שלך יתקדם, בלי קשר לשימוש שלך במשקפיים. מסגרת טובה תוכל לשמש אותך בעוד שנה עם עדשות חדשות שיותאמו לצרכיך.

סופר-מן - לא ברור לי מי מדד לך את המשקפיים, אבל אם מדובר ברופא עיניים ולא באופטומטריסט תביא בחשבון שזו לא מומחיותו ואתה זקוק למדידה מדוייקת על ידי אופטומטריסט. בכל מקרה לא ימכרו לך משקפיים בלי מדיד מעודכנת, ושירות זה כלול במחיר המשקפיים.

ההמלצה שלי היא לבחור במסגרת קלה ואיכותית, גם אם מדובר בתוספת של מאות שקלים. לא חייבים להציג שם של מעצב אופנה יוקרתי, אבל המסגרת חייבת להיות מ"בית טוב", עם אחריות. והחשוב ביותר - שתהיה קלה ונוחה לך מבחינת מבנה הפנים שלך.

לגבי עדשות - הוועץ באופטומטריסט. יתכן מאוד שדווקא לנהיגת לילה יהיה כדאי להוסיף ציפויים למניעת סינוור.

לגבי שבירתמסגרות - מדובר בנקודה כאובה, במיוחד אצל צעיים שנוטים להשתתף בפעילויות ספורטיביות. אם הנושא רלונטי לכם בדקו גם נושא של עדשות מגע, אם כי בכל מקרה חיוני להחזיק במשקפיים למצבים בהם עדשות לא שמישות (למשל - בעת דלקת עיניים, או כאשר אין לכם התנאים ההיגייניים הדרושים להתקנתן).

לגבי המקום לרכישת משקפיים - לי יש משקפי קריאה שהוכנו ב"אופטיק דורון" והם בסדר, כולל תיקון מוט שנשבר ללא תשלום כשנתיים לאחר רכישת המשקפיים. אשתי (משקפי קריאה), שני בנים (משקפי ראיה מרחוק) וההורים שלי (משקפי מולטיפוקל מסובכים) רכשו ב"אופטיקה הזורע" ומרוצים מאוד. שתי החנויות בגרנד קניון בחיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סופרמן, אתה גנב שירשורים שלא בוחל באמצעים.

ולגבי ההודעה המקורית שלי, לא התכוונתי ללוגיקת מחירי המשקפיים בכלליות, אלא למבצעים שכרגע מפורסמים ברשתות.

כמו למשל אופטיקה הלפרין שמפרסמת מסגרות ב-128 שקל. האם מישהו מכיר את זה ורכש שם? כמה הם לוקחים על עדשות ממוצעות? אני יודע שיש מלא סוגים, אבל פחות או יותר טווח מחירים.

פורסם

פרז, אני יכול לענות לך לגבי המבצע של הלפרין:

משקפיים ב128 ש"ח- הכוונה היא שנותנים לך מסגרת שמחיר המחירון שלה הוא עד 700 ש"ח, תמורת 128 ש"ח.

העדשות במחיר רגיל.

בדקתי לפני שבוע, ועבור זוג משקפיים במבצע, עם עדשות ללא שום ציפויים הציעו לי מחיר של 350 ש"ח אאל"ט.

סופר-מן, אתה יכול למצוא משקפיים החל מ200 ש"ח (100 למסגרת ועוד 100 לעדשות, בלי ציפויים, ציפויים מכפילים את מחיר העדשות), כשמדובר כמובן על אופטיקות די אנונימיות ונידחות. על אחריות לטווח ארוך אין מה לדבר כמובן, נשברה מסגרת, שלם 100 שקל תמורת מסגרת חדשה.

אם אתה מצליח למצוא מחירים עד 500 ש"ח הכל כולל הכול באופטיקה שגם מוכנה לקחת אחריות במידה ומשהו ישבר במשקפיים, הרווחת.

לגבי הציפויים, כמו שכבר אמרתי, אני אישית לא משתמש בהם. את המשקפיים אני נושא עליי בלי נרתיק, סתם ככה בתוך הכיס של הג'ינס, ובכלל אצלי הן עברו חיים מאוד לא קלים, ואין אפילו שריטה אחת על העדשות.

פורסם

הכל עניין של שפה . אם אתה לא מדבר בשפה שכולם מבינים יהיה קשה לך ,אני מוכן להודות בזה,זה הפגם גם שלי ,בבורמה תתנהג כבורמאי ,בקשר למשקפיים, המחירים בארץ סבירים עד שזה נוגע למסגרות ,כמובן גם כאן עניין של "סמוך עליי" בא לביטוי - אופטיקה הלפרין 250 ש"ח לעדשות ומסגרות סיניות ,הבעייה שגם ב 600 שקל אתה לא יכול להיות בטוח שמה שימכרו לך מגיע מבית טוב ,לדוגמא זייס ,תצטרך לסמוך עליי ועל העם הסיני .:lol:

פורסם

ברור שאפשר לרמות אותך, אבל זו בדיוק הסיבה שצריך לרכוש משקפיים בחנות שעליה אתה סומך. מסגרות קלות עשויות חומרים יקרים או קשים לעיבוד, וזה חלק ממחירן. כמובן שיש מחיר גם לשם המוטבע עליהן, אם כי אישית מעולם לא רכשתי מסגרות של מותג יוקרתי, אבל בהחלט הקפדתי על מסגרות קלות ומתאימות לפנים.

מזכיר לי את זוג משקפי הקריאה הראשון או השני שאשתי רכשה: ניסתה עשרות מסגרות שלא יו נוחות לה. עד שפתאום אורו עיניה - מצאה מסגרת מצויינת. התברר כי מדובר ב-Rodenstock, יצרן גרמני ידוע. כנראה שאין תחליף למעצב מסגרות שהנוחיות וההתאמה לפנים היא עניינו העיקרי.

אין לי נסיון עם "אופטיקה הלפרין" והאמת היא שגופים שעוסקים במבצעים בעניינים רפואיים גורמים לי חשדות לגבי האיכות, החסכון יהיה או באיכות המסגרת, או באיכות העדשות, או באיכות האופוטומטריסט, ואולי ביותר מרכיב אחד. תביא בחשבון - בנהיגה משקפיים הם אמצעי בטיחות לא פחות חשוב מ-ABS, למעשה הרבה יותר. אבל אתה יכול ללכת לסניף הקרוב ולהתרשם מהמסגרת ב-128 ש"ח. נסה להתנסות גם במסגרת של 500-1000 ש"ח במקום אחר. אני מהמר 1:100 שתבין מדוע המסגרת השניה יותר יקרה. זה ההבדל בין משקפים שזרוקים בתיק למשקפים שיושבים על האף.

Step- הגישה שלך להתעללות במשקפים גרועה מאוד. נדמה לך שאין שריטות. משקפיים צריכים טיפול שוטף, כולל אחסנה בתוך נרתיק מתאים (עדיף קשיח) וניקיון סדיר. אם אתה משחק כדורסל על משקפיים קנה זוג ייעודי - אבל ההוצאה תהיה בהתאם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסגרות נוחות? אין דבר כזה.

יש מסגרות קלות וכבדות, ומן הסתם, מסגרת דקיקה שהיא גם חזקה תעלה בהתאם.

לאף שלי ממש לא אכפת איזו מסגרת יושבת עליו, כרגע יש לי מותג-מדבקה של אופטיקנה

ואין לו שום יתרון או חיסרון בהשוואה למשהו ממותג שעלה לי בדיוק פי 2 בזמנו.

שריטות בעדשות פלסטיק זה גורל בלתי נמנע, כמובן שאחסון נאות

וניקוי עדין דוחים את הקץ. לי אחרי כמה שנים נמאס, ועברתי לעדשות זכוכית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נוחיות של מסגרת היא עניין קיים וחשוב. לכל אחד מבנה פנים שונה, רוחב גשר אף שונה וכו'. לכן דרושה מסגרת בהתאמה אישית שתשב בצורה יציבה ולא תפריע לפנים.מ עבר לכך יש עניין של מסגרות המיועדות למטרות שונות - למשל מסגרת למשקפי קריאה המאפשרת מבט מעליה שונה ממסגרת לראיה מרחוק, וגם יושבת במיקום שונה על האף - וצריכה להתאים לכך.

פורסם

בסוף קניתי היום משקפיים. מסתבר שנגמר המבצע ההוא של ה-128, ויש להם את המבצע המגוחך הזה של 3 במחיר אחד.

לקחתי זוג אחד, יצא לי 800 שקל למסגרת כזו שלא עוטפת את העדשה אלה רק "רגליים" ומוט שמחבר בין העדשות (לא יודע איך קוראים לזה), ולזוג עדשות ללא צילינדר.

זה בדיוק מה ששילמתי לפני 5 שנים, מסתבר שלא הרבה השתנה.

פורסם

חבל שרק עכשיו שמתי לב לשרשור הזה - אני לא ממליץ לאף אחד להתקרב לאופטיקה הלפרין!!! הסרט שאני עברתי איתם לפני שנתיים בערך כאשר רכשתי משקפי שמש אופטיים במבצע של 3 במחיר אחד היה פשוט הזוי :?

לא מקצועיים ולא איכותיים (גובלים בחאפריות).

בקיצור: מה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר.

פורסם

תאמת המשקפיים הקודמות שעשיתי אצלם היו בסדר, החזיקו חמש שנים ומתו אחרי שאני ועוד כמה אנשים התיישבו עליהן בטעות.

אבל דוגרי, המשקפיים שמהם אני הכי מרוצה עשיתי בתאילנד לפני שנתיים. משקפי שמש "ארנט" עם עדשות מרשם, מוכן תוך שעה -ב 300 שקל :)

פורסם

מצטרף לאזהרות מהלפרין.

אבא שלי עשה אצלם משקפי שמש אופטיות שלא הפסיקו להתקלף (לזכותם יאמר שאחרי 3 פעמים ששלחו שוב לציפוי הם החזירו את הכסף) ואצל הבת שלי וגם אצל אשתי הם טעו במספר שלם במשקפיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...