Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם היום, ב2011, עדין בני אדם עושים את הרוב? למישהו אולי יש סרטון?

מדובר על מכוניות כמו מזדה 3, קיה פורטה, הונדה סיויק וכדומה, לא בוגאטי או פרארי ששם הרוב זה בני אדם.

אפשר תשובה חד משמעית? סרטון גם מאוד יעזור.

פורסם

תלוי איפה. יש מקומות שעבודת יד מעלה את המחיר לשמיים, ויש מקומות שעבודת יד מורידה את המחיר לריצפה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בכל זאת, נניח במפעלי ניסן, במכוניות הרגילות (לא GTR וכדומה), על רכב אחד, כמה אחוז עובד רובוט וכמה אחוז עובד בן אדם?

יש כאן התערבות עם מישהו, לי אישית קשה להאמין שאנחנו עדין עד כדי כך פרימיטיביים שרוב העבודה נעשית ע"י בני האדם.

פורסם

במכוניות הפאר כמו הרולס רויס יש הרבה עבודה ידנית,עדיין רובוט זה לא אדם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עקרונית, כל מה שניתן להעביר לרובוטים, עבר לרובוטים- הוזלת עלויות.

ועדיין, יש דברים שרק עובד אנושי יכול לעשות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רוב הדברים שצריך לבצע בדיוק מאוד גבוה אך במחזוריות, כמו הלחמת חלקים בשלדה, עבר לרובוטים

כל מה שעדיין צריך בו "טאץ" כדי לדעת שהכל מורכב כמו שצריך, כמו הרכבת וחיווט הדאשבורד, עדיין נשאר לא ממוכן.

פורסם

אין לי מושג בקשר לשאלה שלך, אבל:

ממליץ בחום לראות את הסדרה "תעשיות על".

רק שבוע שעבר יצא לי לראות שני פרקים, אחד על איך מיצרים בנטלי, השני על מפעל מזראטי.

פשוט מדהים, במיוחד לראות את ההבדלים בין רכב כמו בנטלי למזראטי (המפעלים של מזראטי -שמדהימים בפני עצמם- נראים כמו שוק לעומת בנטלי).

פורסם

ידידי, ראיתי כל פרק שקיים בסדרה, ואין ספק שהוא מומלץ לכל מי שעדין לא שמע/ראה על זה, בכל זאת תודה על ההמלצה, אבל תעשיות על מתעסקת בדיוק בהפך מהשאלה שלי :)

פורסם

למה בן אדם שואל פה על טויוטה וניסן ואנשים עונים לו פה על מזראטי ורולס רויס? הוא כבר אמר את זה בהודעה הראשונה שהוא יודע איך זה ברכבי יוקרה והוא מתעניין לגבי מכוניות פשוטות...

בכ"מ אני מאמין שרוב העבודה כיום מתבצעת ע"י רובוטים, לא ראיתי את המפעל של טויוטה ככה שאני לא יכול להגיד במאה אחוז אבל אני לא רואה סיבה למה להשתמש בבני אדם, את האמת? גם במפעלי יוקרה אין שום טעם להשתמש באנשים חוץ מבשביל להגיד "השתמשנו באנשים" הריי כיום רובוטים מסוגלים לעשות הכל יותר טוב מאנשים, החיסרון היחידי שלהם על בני אדם הוא רגש, ואם כמה שאנחנו רוצים להאמין בזה, בבניית רכה לא באמת צריך רגש...

פורסם

מתחילת הדרך הבנייה הידנית הייתה יקרה מאוד ורק כאשר הנרי פורד הצליח לבנות בשיטת הסרט הנע, הצליח להוזיל את עלות בניית הרכבים וייצר רכב שמתאים לכיסו של הפועל הפשוט (נקרא בזמנו "מודל T").

מאז החלה המהפכה התעשייתית, לשיטת הסרט הנע הוכנסו בכל מקום שניתן רובוטים, מאותה סיבה שבגינה נולד רעיון הסרט הנע - הוזלת עלויות וייצור רכב אותו יכול לרכוש כל אחד.

הרוב המוחלט של ייצור הרכבים העולמי מתבצע בידי רובוטים. אנשים מסייעים בתהליך ברוב המדינות, ומחליפים רובוטים רק במידה ומדובר בהליך שלא כלכלי לבנות בשבילו רובוט, או שאיגוד העובדים במפעל חזק מאוד (למשל בארה"ב - GM, FORD וקרייזלר) ומאלץ את ההנהלה להפחית את כמות הרובוטים על מנת להוסיף מקומות עבודה (גם זה לא פשוט, יש תחרות עולמית שגורמת להוזלת מחירים מצד המתחרים והאיגוד מבין שלא כדאי למוטט מעסיק על מנת ליצור מקומות עבודה, אבל לא אכנס לנושא).

בכל מקרה, לשאלתך, רוב הרכבים שמיוצרים בעולם נבנים ברובם המוחלט בידי רובוטים ורק מקצת מהרכבים שנמכרים בעולם נבנים באופן ידני.

מקווה שעזרתי.:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

מה שעממי בחו"ל יכול להיות פאר בארץ.

היתי במפעל של אוודי לפני 8 ימים, הם עובדים עם רובוטים ב-90 אחוז בערך (קח בחשבון שלא הכל הם מייצרים לבד אלא מקבלים מספקים חיצוניים). צא מנקודת הנחה שמזדה וכל שאר היפנים הזולים לא יורדים מהאחוז הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כעיקרון כמה שסדרות הייצור יותר גדולות הכדאיות ברובוטיקה עולה.

לרולס רויס למשל אין טעם להכניס קו ייצור שכולו אוטומטי כי הוא יעלה המון ונפח השוק קטן מידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המפעלים עובדים ב 90% רובוטיקה.

האנשים אחראיים על חומרי הגלם. להכניס למכונות. לראות תקלות ובקראת איכות. (בנוסף לאלפי המצלמות / סורקים ושאר הטכנולוגיה)

כל השאר זה סרט נע.

בן אדם לא יכול לבצע את העבודה באותה איכות. מהירות ועיקביות כמו רובוט.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...