Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ע. השירוקו זה רכב נישה סמי-פרימיום. הוולוסטר זה רכב נישה אופנתי בר השגה.

you say tomato i say tomahto

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם להאמין שבאמת אתה מחליף מכונית חדשה כל כמה חודשים (תרשה לי לפקפק מעט אבל תהנה מהספק) זה המזל היחיד שלך כי לעולם לא תוכל להשוות בין האיכות של פולקסווגן ותא הנוסעים האיכותי שלה לזה של המכוניות שמגיעות מהמזרח. אולי יבוא יום שכן, אבל כגרע עדין רב המרחק כמו המרחק ממזרח למערב. הוולסטר נראיית שונה ויופי זה עניין של טעם (תשאלו את אשתי...) אבל בקונצנזוס השירוקו היא אחת היפות שיש על הכביש ונמכרות במחיר נגיש לרוב האוכלוסיה. (לא מדבר על R8 או Z370 וכו'). אישתי נוהגת כיום ביונדאי (שנייה ברציפות) ואני אחרי שתי "גולפיות" לא יכול להשתחרר מהתחושה הזולה והאיכות הירודה של תא הנוסעים לעומת מה שאני רגיל מהגולף. זה פשוט אחרת ומי שיש לו יודע על מה אני מדבר. קשה להעביר את זה המילים. זאת פשוט הרגשה אחרת.

את כל האמור אני כותב מבלי שנהגתי כמובן על הוולסטר או אפילו ישבתי בתוכה ואם מדובר במוצר לא אופייני אז אני אוכל את המקלדת ואשמח להתבדות, אבל יונדאי זה יונדאי ופולקסווגן זה איכות אחרת. יכול להיות שההפרש של 35K הוא משמעותי אבל טוב שניתנה לנו הבחירה ושכל אחד יכול לרכוש מה שמתחשק לו וידו משגת.

פורסם

עשית בחירה מצויינת רכב יפה ואיכותי במחיר מצויין גם אני הייתי הולך על הרכב הזה במקום כל משפחתית אחרת במחיר של 110 אלף .

תתחדש !

ובכלל מקווה שילך ליונדאי עם הרכב הזה אולי המתחרים יתחילו להרגיש מאויימים ויורידו את המחירים ההזויים שהם דורשים

על רכבים כאלו .

פורסם

אני ממליץ לכל מי שרוצה לקנות רכב מצ'מפיון שלא יתקרב לאולם התצוגה המרכזי בחיפה.

כשהלכתי לשם זכיתי ליחס מזלזל ולא יפה, בסופו של דבר קניתי בסוכנות/מוסך פולקסוואגן ליד המוסך המרכזי (בחוף שמן) ולא רק שקיבלתי מחיר יותר טוב, פינקו אותי בטיפולים חינם והנחה משמעותית. לדעתי למוסך יש אינטרס לתת טיפולים על חשבונו מאשר אולם תצוגה שאין לו את היכולות האלה וגם אם נותן אז זה טיפול אחד בלחץ (אצלי 2)

מי שרוצה את שם הסוכנות מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית

פורסם
לעולם לא תוכל להשוות בין האיכות של פולקסווגן ותא הנוסעים האיכותי שלה לזה של המכוניות שמגיעות מהמזרח. אולי יבוא יום שכן' date=' אבל כגרע עדין רב המרחק כמו המרחק ממזרח למערב.[/quote']

מיתוס נפוץ. במבחן המציאות אותה איכות מורגשת רק במעט השנים הראשונות של הרכב על הכביש. הן פשוט לא מזדקנות טוב (גם אם זה לא רלוונטי לפותח השרשור). המותג היחיד מהקונצרן שנראה טוב גם בחלוף שנים (בהכללה גסה, כמובן) זה אודי - פועל יוצא של מיצוב פרימיום אמיתי (כולל בקרת איכות, מרווחים, גימור וכו'). אם לצרף את זה לעובדה שהעיצוב של רוב הפולקסווגנים שבלוני לחלוטין, בהחלט אפשר להבין את אלה שרוצים משהו שונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תתחדש, בחירה מעניינת.

אני לא חושב שהוא הלך עם מה שהוא אוהב.

אם זה היה מה שהוא אוהב, הוא בכלל לא היה נכנס מלכתחילה לסוכנות צ'מפיון ולא היה מעניין אותו המחיר של השירוקו.

לדעתי הוא הלך על פשרה מסויימת בין מה שהוא אוהב לבין מה שמנהל הבנק שלו אוהב והוא מנסה למצוא חיזוקים לבחירה הזו (שעל פניו אין בה שום דבר רע) :)

אם שני הרכבים היו עולים אותו סכום, אני בטוח שלא היה בוחר ביונדאי.

שוב, הבחירה הזו ממש נחמדה בעיני אבל בן אדם צריך להיות ישר עם עצמו :)

אתה צודק חלקית. אני בהחלט אוהב את השירוקו אבל היונדאי היא סוג של פשרה שאני בהחלט יכול לחיות עימה. ממילא הרכב יהיה איתי עד שנה ולא יותר, אז זה לא באמת משנה. מן הסתם בעוד שנה אשנה כיוון ב=180 מעלות - ראה את רשימת הרכבים שהיו לי בתחתית ההודעה כדי להבין שאני מעדיף לטעום קצת מהכל מאשר להיות עם מנה אחת טעימה אבל לזמן ארוך...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
עם כל הכבוד לוולסטר ויש לה כבוד היא ממש לא ברמה של השירוקו.

הלכתי לשבת בה באולם תצוגה בראשון בגירסא הבחירה עם מושבי עור.

הכל פלסטיקים בפנים , אין חומר שהוא רך ונעים למגע. המושבים עצמם הם פינוק אמיתי גם יפייפים וגם נוחים.

הרכב צפוף משמעותית. בשירוקו ניתן להסיע מאחורה 2 בכיף בוולוסטר ממוצעים ימצאו את עצמם חוטפים בראש בכל באמפר שהרכב יעלה עליו.

היא ממש לא מתחרה לשירוקו. השירוקו זה רכב נישה סמי-פרימיום. הוולוסטר זה רכב נישה אופנתי בר השגה.

סכ"ה אהבתי את הוולסטר היא נראית טוב ומאובזרת מאוד במחיר נמוך יחסית.

השאלה אם הייתי קונה ווסלוסטר בגרסא המאובזרת או שירוקו בגרסאת בסיס היא שאלה קשה אבל אני חושב שהייתי הולך על הוולוסטר.

I REST MY CASE

אם בעל שירוקו מודה, מי אני שאחלוק עליו ? :)

וברצינות - אני לא טענתי שהיונדאי עדיפה מבחית רכב כולל. ממש לא. אבל בהתחשב בפער המחיר הגדול (שליש!) ובאבזור העדיף (קלות) התמונה מתחדדת. ובתור הורה לדלת שלישית יש יתרון ענק שמטה את הכף.

ואגב - השירוקו היא ממש לא גולף דור 6 אלא מעין פשרה בין דור 5 לדור 6. ומאחר שממילא הדור השישי הוא עדכון קל לדור החמישי, ברורה הרגשת ה"כאן כבר הייתי" כשישבתי בה. ואם אני מחפש משהו שונה ממה שיש לי, אז עד הסוף.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תתחדש.. כמה זמן הספקה? בטח יש להם כבר מאות במלאי.

מנצל את השרשור, כדי לא לפתוח שרשור נוסף, היה איזה מבצע "סודי"\היה מלאי לחסל של איביזה בוקנגרה? כי מאז שהיא יצאה לפני שנתיים ראיתי אחת באיזה כביש נידח בצפון, אבל בשבוע האחרון ראיתי 4 שונות בחיפה בכל מני צבעים (בורדו, אדום, לבן וכדומה).

פורסם
אם להאמין שבאמת אתה מחליף מכונית חדשה כל כמה חודשים (תרשה לי לפקפק מעט אבל תהנה מהספק) זה המזל היחיד שלך כי לעולם לא תוכל להשוות בין האיכות של פולקסווגן ותא הנוסעים האיכותי שלה לזה של המכוניות שמגיעות מהמזרח. את כל האמור אני כותב מבלי שנהגתי כמובן על הוולסטר או אפילו ישבתי בתוכה ואם מדובר במוצר לא אופייני אז אני אוכל את המקלדת ואשמח להתבדות' date=' אבל יונדאי זה יונדאי ופולקסווגן זה איכות אחרת. יכול להיות שההפרש של 35K הוא משמעותי אבל טוב שניתנה לנו הבחירה ושכל אחד יכול לרכוש מה שמתחשק לו וידו משגת.[/quote']

1. היונדאי תהיה המכונית ה-20 שלי (לא כולל אופנועים ומכוניות של אשתי) מאז 1995. מספיק הוכחה מבחינתך???

2. לא ניתן להשוות בין פולקסוואגן למזרחיות? היו לי 3 גולפים, אחד לאשתי, 3 לאימי ושניים לאחי. האיכות טובה בדור 5, גרועה בדור 4. מצד שני, על לקסוס שמעת? זה יצרן קטן ואיזוטרי מהמזרח שמייצר באיכות לא רעה... ואוכל אאודי לארוחת הבוקר (מנסיון).

3. אם לא ישבת איך אתה קובע? החומרים אמנם קשיחים אבל האיכות מעולה מבחינת הגימור, המרווחים וכל המבחנים מהללים אותה ואת כל סדרת ה-I החדשה.

4. אל תדאג לי כלכלית. אני יכול להרשות לעצמי הרבה יותר אבל לא מוצא לזה צידוק. ממש כך. כתחזיק מכוניות ב-400 אלף על הכביש כמו שאני החזקתי ותחטוף ירידת ערך של 60-70 אלף כל שנה מחד ותשלם שווי שימוש מטורף ואחזקה בשמיים עד שרואה"ח שלך יחטוף התקף לב, תבין.

הכל באהבה כמובן.

פורסם
ובתור הורה לדלת שלישית ..

מזל טוב! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
I REST MY CASE

אם בעל שירוקו מודה, מי אני שאחלוק עליו ? :)

וברצינות - אני לא טענתי שהיונדאי עדיפה מבחית רכב כולל. ממש לא. אבל בהתחשב בפער המחיר הגדול (שליש!) ובאבזור העדיף (קלות) התמונה מתחדדת. ובתור הורה לדלת שלישית יש יתרון ענק שמטה את הכף.

ואגב - השירוקו היא ממש לא גולף דור 6 אלא מעין פשרה בין דור 5 לדור 6. ומאחר שממילא הדור השישי הוא עדכון קל לדור החמישי, ברורה הרגשת ה"כאן כבר הייתי" כשישבתי בה. ואם אני מחפש משהו שונה ממה שיש לי, אז עד הסוף.

כמובן ששירוקו 160HP זה כבר עולם אחר לגמרי מוולוסטר.

דיברתי על דגם 122 כ"ס של שירוקו מול הוולוסטר אייליט(מושבי עור) וגם אז הבחירה היא לא קלה.

פורסם

אני בטוח שהם יוציאו גרסא יותר ספורטיבית, מבחינת כיול כמובן, לאו דווקא הספק.

כשהגנסיס קופה יצאה נוספה לה גרסת R-SPEC עם כיול טוב יותר, אני מאמין שזה יגיע גם לוולוסטר בשלב מסויים.

עם הסונטה הם הפתיעו כאשר השיקו את הטורבו 2.0 והביקורות מצויינות.

ויש את ההיבריד שהיא בכלל יוצאת דופן במיוחד בהשוואה למתחרות.

הנה הסונטה:

http://www.youtube.com/watch?v=dJgT7F7R57k דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והאחות התאומה :

http://www.youtube.com/watch?v=9On0r86NIJo&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם
תתחדש, בחירה מעניינת.

אני לא חושב שהוא הלך עם מה שהוא אוהב.

אם זה היה מה שהוא אוהב, הוא בכלל לא היה נכנס מלכתחילה לסוכנות צ'מפיון ולא היה מעניין אותו המחיר של השירוקו.

לדעתי הוא הלך על פשרה מסויימת בין מה שהוא אוהב לבין מה שמנהל הבנק שלו אוהב והוא מנסה למצוא חיזוקים לבחירה הזו (שעל פניו אין בה שום דבר רע) :)

אם שני הרכבים היו עולים אותו סכום, אני בטוח שלא היה בוחר ביונדאי.

שוב, הבחירה הזו ממש נחמדה בעיני אבל בן אדם צריך להיות ישר עם עצמו :)

ישר עם עצמו, ועם הכיס שלו ! (וצריך לקחת בחשבון גם שחלק מאיתנו אינם לבד וחולקים את חיינו ביתינו וכיסינו עם עוד אנשים).

alfa 156 2.5.

פורסם

אל תדאג לי כלכלית. אני יכול להרשות לעצמי הרבה יותר אבל לא מוצא לזה צידוק. ממש כך. כתחזיק מכוניות ב-400 אלף על הכביש כמו שאני החזקתי ותחטוף ירידת ערך של 60-70 אלף כל שנה מחד ותשלם שווי שימוש מטורף ואחזקה בשמיים עד שרואה"ח שלך יחטוף התקף לב, תבין.

הכל באהבה כמובן.

זה אמנם לא במנדט שלי, אבל הייתי מציע לך לשנות גישה ב- 180 מעלות.

במקום לרכוש מכונית "זולה", לספוג (באחוזים) ירידת ערך כבדה (בשקלים 15-20 א' ש"ח לשנה) ולרוץ למכור אותה אחרי שנה - הייתי מחליף דיסקט לטקטיקה הבאה:תרכוש רכב יקר שממש מספק אותך ותחזיק בו לאורך זמן של לפחות 5 שנים.

העלות השנתית תהייה דומה אבל התועלת שתפיק מהמהלך שונה לגמרי.

• תוכן חדש...