Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

בת זוגתי מתחילה באוקטובר לימודי תואר ראשון במדעי המחשב באונ' באר שבע.

הגיע הזמן להתחדש במחשב נייד, הוא הולך לשמש אותה גם באונ' וגם בדירה.

כל המלצה תתקבל בברכה, אין הגבלת תקציב.

הוא אמור להתאים לכל התוכנות שלומדים(שאין לי מושג מה הם, אני בטוח שיש כאן כאלה שכן יודעים לכן אשמח לעזרה).

היא מתעקשת שהוא יהיה בגודל 15.6.

חשוב שיהיה קל(כמה שאפשר לגודל הזה).

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

היא צריכה להחליט: או "15.6 או נייד. בגודל הזה מדובר על 2.5-3 ק"ג ואורך חיי סוללה די מוגבל (בגלל גודל המסך - שהוא צרכן אנרגיה גדול במחש נייד).

אם הכוונה למחשב שיתנייד הרבה בין הבית לאוניברסיטה - שתקנה מחשב בגודל "13.3 או , לכל היותר "14.1. אלה שוקלים בין 1.5-2 ק"ג והרבה יותר נוחים. לנוחיות העבודה בבית (או במעונות) יש להצטייד בעכבר ומקלדת סטנדרטיים, ואם באמת להתפנק - גם במסך "20-22.

כמוכן יש לדאוג לציוד פריפרי: תיק איכותי, נוח, מרופד ואטום - עניין של 300 ש"ח לפחות שאסור לחסוך בו, עכברון ובמידת הצורך סוללה נוספת (זה יכול להמתין עד שהיא תגלה מה תנאי השימוש באוניברסיטה).

אין לי הרבה נסיון עם מחשבים, אבל אני אזכיר מה שכתבתי לפני כמה ימים - לפני מספר חודשים רכשתי לבני - סטודנט להנדסה אוירונוטית - מחשב Asus U35J - גודל "13.3, קל, מעבד i5-480m, עלה לי כ-4,000 ש"ח ב-KSP. כאמור - מדובר בלפני כמה חודשים ובינתיים סביר שדור מעבדים יותר חדיש נכנס לשכבת המחיר הזו, אבל זה נותן סדר גודל של עלויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל נייד שהוא עם i5 2410M יתאים.

יש לוודא שהוא מגיע עם home professional לפחות.

קל הוא לא יהיה בשום צורה.

2500-3000 ש"ח ללנובו או משהו בסגנון.

למעבד הזה יש גם יתרון קל בחיי סוללה, בזכות צריכת זרם נמוכה יותר,

אבל עדיין, לא כדאי לצפות לניסים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בניגוד למה שחושבים מדעי המחשב שנה ראשונה מצריך מעט מאוד מחשב והמון המון נייר.

כמות המתימטיקה עצומה, זה לא משהו שאתה יכול להכניס בזמן הרצאה ל WORD

נכון, יש קורסי תיכנות, והיא תצטרך מחשב שסוחב .net ו/או אקליפס, כל מחשב עם 4 גיגה זכרון ומעבד I5 יעשו את העבודה היום מעולה לתלמידי מדעי המחשב.

בלי בעיית תקציב הייתי הולך על X220 משודרג ל SSD, זו מפלצת (וגם המחיר, מגיע ל 5 ספרות)

הבעיה שהוא "רק" 12.

T420 זה כנראה המחשב שהיא צריכה, עמיד מאוד, איכותי, לא סובל את המשקל שלו. עולה חצי מ X220, אותם ביצועים +-

אם רוצים לשדרג אותו קצת - להחליף לו HD ל SSD יעשה לו פלאים.

(כל הדגמים בהודעה זו - לנובו)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מחזק את כולם,למעט עניין ה SSD (לטעמי הוא עדיין לא מצדיק את המחיר,ולא כל אחד צריך אותו,אלא אם כן אתה כל היום הולך לטחון תוכנות רצחניות סטייל פוטושופ\פרימייר\אוטוקאד\תכנות-כבד-ביותר וכו')

אמליץ גם ללכת על מותג כמו DELL,עם 3 שנים אחריות לפחות (לאקסית יש דגם ישן בן שנתיים,סטודיו 1555 נראה לי,עובד כמו שד ולא מראה בעיות) [אין לי נסיון עם אחרים]

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

חשוב שיהיה מחשב איכותי ולא משהו בינוני.

לי יש מק פרו, החיי סוללה שלו מדהים לעומת מחשבים אחרים(אני יכול לסחוב איתו יום שלם בלימודים לעומת אחרים שכל הזמן בטעינה) אבל היא לא מעוניינת במק.

גם אני אמרתי לה שעדיף מחשב 13.3 ולחבר אותו למסך בבית אולם היא שללה ישר.

תודה לכל העונים, אבל רוב ההצעות כלליות מידי ובלי דגמים ספיצפיים שעולים על האחרים, האם ה"שם" של החברה זה פקטור?

Got To love It

פורסם

מק למדעי המחשב זה לא רק יקררצח, זה בעיקר מיותר לגמרי. להזכירך, כאן מדינת מייקרוסופט :wink:.

ה"איכותי" זלג היום למחשבים הכי זולים, כל מה שנותר זה שם, מוניטין ותוספות מצועצעות או קשקושים לגיימרים.

אני כבר עבדתי עם 3 לנובו שונים מדגמים שיצאו בחודשים האחרונים, וכולם היו בסדר גמור

(במילים אחרות, לא מוצא שום סיבה לשלם יותר).

אם היא לא מתכוונת למלא את המחשב בכל מיני שטויות, SSD זאת אופציה לא זולה

אבל קורצת. visual studio 2010 ו-matlab עולים תוך שנייה וחצי. זה לא סתם ביטוי,

באמת שנייה וחצי!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ועדיין מקבוק אייר 13" הוא בערך המחשב המושלם לסטודנטים (וכל המתחרים שלו ברמות שלו - עם SSD , מעבד דומה ומפרטים דומים - עולים כמוהו או יותר ... קצת לא מסתדר עם תאורית ה"יקררצח" , אולי לעומת דגמים לא מקבילים).

אני ביליתי כמעט את כל התואר עם מקים (אחרי שעברתי מ... IBM בהתחלה 15" ל12" ואז עברתי למקבוק 13" ולאייר 11"), היתרון של המשקל והחיי סוללה + ביצועי SSD בהחלט הופכים את האיירים החדשים למחשבי סטודנט מדהימים (למי שלא מחפש נייד בתקציב - או מביא מחו"ל).

הם תמיד היו תחרותיים מול מחירים של דל לדוגמא בדגמים הגבוהים על מפרטים זהים.

ב15" אבל לאפל אין מה להציע לסטודנטים. הפרוים במחירים האלו הם תחנות עבודה למי שצריך באמת מק - ולא תחליף PC.

בן - זוגתך לקחה פעם מחשב 15" איתה במשך יום שלם לכל מקום?

כנגד - היא לקחה מחשב 13" איתה יום שלם לכל מקום?

יש לי תחושה שלא.

צריך להגיד לה שעם כל הכבוד לשלילה שלה - היא פשוט תתבאס רצח תוך חודש.

שתלמד מניסיונם של סטודנטים אחרים - סטודנט (גם למדעי מחשב) לא צריך יותר מ13".

וגם זה בלחץ והייתי יורד אפילו ל12" (איזה X של לנובו) או 11" במקרה של כאלו מוצלחים כמו האייר 11"

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפני שהגברת בוחרת מחשב תן לה להחזיק מחשבים בשתי המידות - ושתבבין מה משמעות הק"ג הנוסף של "15.6.

לגבי "איכות" - חשוב מאוד שהמארז יהיה איכותי, אחרת המחשב יימעך בתיק. זה מה שקרה לבני עם המחשב הקודם שלו - גם "13.3 אבל "מחשב מדיה" עם מקלדת מעולה ומסך מדהים, אבל מארז פלסטיק שהחל להסדק תוך מספר חודשים בתיק.

לגבי מחשבי "12 - לטעמי הם מיועדים לאנשי עסקים שמשתמשים בהם על מגשי האוכל במטוסים, לסטודנט הם גם יקרים וגם עלולים להיות קצת חלשים כיון שבד"כ הם מצריכים רכיבים "קרים" ויקרים בגלל הצפיפות שבתוכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הסתדרתי עם מחשב 12" לפני 4-5 שנים - אין שום בעיה להסתדר עם 12" חדשים.

סה"כ אלו DUAL COREים חזקים בצורה סבירה , עם 4 גיגה זיכרון - אתה כבר לא תבחין כמעט בשום הבדל בשימושים יומיומיים / מטלות אוניברסיטה.

זה לא נטבוק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מחזק את כולם,למעט עניין ה SSD (לטעמי הוא עדיין לא מצדיק את המחיר,ולא כל אחד צריך אותו,אלא אם כן אתה כל היום הולך לטחון תוכנות רצחניות סטייל פוטושופ\פרימייר\אוטוקאד\תכנות-כבד-ביותר וכו')

דווקא לנסיוני הפוך, העבודה עם תוכנות מקביליות, FF פתוח על 15 אתרים, WORD, אוטלוק, מסנגר סקייפ, מוזיקה ברקע, דווקא עבודה כזו היא שמרוויחה מ SSD שיכול לדלג בקלות ולשרת את כולן יחד, זמני עליה וכיבוי של המחשב נחתכים לשליש אם לא פחות מזה וכל החוויה מרגישה כאילו כל המחשב חזק פי כמה וכמה וממחישה כמה הדיסק הוא החוליה החלשה ביותר במחשבים היום.

התוכנות שציינת, אם עובדות "לבד" עדיין מרוויחות מ SSD אבל לא כמו שחושבים, הקריאות והכתיבות לדיסק של תוכנות אלה הן בצאנקים גדולים רציפים שקלים יחסית ודווקא שם זמן עיבוד יכול להיות פאקטור ואז זה כבר יחסי מעבד-זכרון.

לגבי מחיר שכל אחד יעשה חשבון שלו, ברור ש 1200 שקל ל 160 גיגה זה המון כסף לעמות 500 גיגה ב 200 שקל של מסתובבים, אבל זה רק אם מחשבים גיגה לשקל בלבד ולא לוקחים בחשבון פאקטורים אחרים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצטרף להמלצה על הT420 של לנובו, יש לי כזה מהעבודה (תכנת), מחשב מעולה וגם הסוללה די חזקה.

בעיקרון אני גם אוהב תפוחים, ויש לי בבית איימק ומקבוק פרו, אבל בעבודה כל הצוות עם PC אז שיהיה.

אם חברה שלי הייתה מתחילה ללמוד מדעי המחשב לא בטוח שהייתי ממליץ לה על מק, אבל הכל תלוי בה מבחינת התקנות וקופניגורציות שעם המק כנראה היא לא תהיה כמו השאר ותצטרך למצוא תוכנות מקבילות ותתקל בקשיים נוספים מלבד הקוד עצמו.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מVisualStudio, עם כל השאר אין בעייה, בשביל VS צריך להתקין Windows ומבחינתי זה מוציא את כל הקאץ' מהמק..

נ.ב - אין בעייה כלומר יש חלופיות בד"כ. לרוב יש גירסא למק שלעיתים קצת שונה מהגירסא של חלונות.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...