Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחיל ללמוד באוקטובר ומחפש רכב עד 20 אלף ש"ח שהולך לשמש בעיקר לנסיעות עד הרכבת וחזרה, פחות מ 20 ק"מ ליום.

מן הסתם מחפש פחות או יותר מה שכולם מחפשים בטווח הזה, רכב אמין עד כמה שאפשר שבמקרה של תקלה לא עולה יותר מידי לטפל בו בארץ.

חוץ מזה אני מעדיף רכב עם מרווח סביר לנהג כי כבר היו לי בעיות עם רכבים קטנים.

פורסם

אני ממשיך להמליץ על פיג'ו 206 [בדיוק כמו שיש לי].

הרכב טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה אמין, לא עושה בעיות בנסיעות של פקקים ו-11 ק"מ כל בוקר לעבודה וחזרה תצרוכת הדלק נעה על 10 ק"מ לליטר ממוצע .

החלקים זולים.

ואם תחפש שירשורים ישנים שלי תראה מה החלפתי כבר [הרכב שנת 2001] בשבוע האחרון ניגשו אלי 3 אנשים שונים ושאלו אותי אם אני מוכר ,כמובן שלא.

אני מרוצה מהרכב וחושב שהוא אמין בניגוד לדעה הרווחת על צרפתיות.

בגדול שיפצתי גיר כשהרכב הגיע לכיוון ה138K ק"מ וזאת היתה הוצאה כבדה [בסביבות ה-6K] אבל חוץ מזה שאר הטיפולים היו טיפולים סטנדרטיים וטיפולים של רכב ישן ובלאי שהיו קורים לי בכל רכב אחר בעל אותו השנתון.

אני חושב שאין שום טעם לשלם את אותו המחיר ולקבל רכב בעל שנתון ישן יותר בגלל שיש לו סמל מתוצרת יפן בחזית ובסוף תקלות שבר עקב גיל הרכב יקרו בכל רכב.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כמה מקום יש לנהג ברכב, מבחוץ ה206 נראה די קטן, חוץ מזה שאתה החלפת גיר ב138 אלף אם, זאת בעיה חוזרת בפג'ו בדיוק בשביל זה אני עושה את הבדיקה הזאת כדי שהחלפת גיר כזאת לא תיפול עלי.

יש משהו במה שאתה אוצר על גיל הרכב אבל עדיין.

חשבתי על פולו ישנה או קורולה ישנה או משהו בסגנון, ראיתי שבדרך כלל לטווחי מחיר האלה מציעים כאן דווקא שרייד או פונטו ספייס בדרך כלל.

פורסם

גם אני חושב שבכזה מחיר אין טעם לשלם על קורולה 97,כאשר אפשר לקנות למשל ספייס מודל 2004, מדובר פה על 7 שנים הבדל.הספייס מומלצת כי היא מציגה שנתון מתקדם,חסכון בדלק,ואמינות טובה. למען אמינות טובה יותר,עדיף גיר ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלה היא עד כמה הספייס באמת אמין, מה עם קליאו B? כנראה אני יוכל לקנות דגם בשנה או שנתיים יותר ישן מהספייס אבל עם מנוע יותר חזק וגם לפי מחירון יד2 2002 ידני 1.4 באזור 15,600 נכנס טוב מאוד בטווח מחירים שלי.

פורסם

אבל איכות חלקים של קרולה זה לא איכות חלקים של ספייס,

קרולה 94 של אחותי כבר קרובה ל900 אלף קילומטר!!!, עדיין לא נפתח הראש מנוע,

האוטו לפניכן היה אצל אמא שלי ולפני כן אצל המנהלת שלה, תחשוב מה זה 900K

קילומטר ורוב הרכיבים לא הוחלפו, משאבת ברקס, משאבת הגה, משאבת מים, ורק האלטרנטור שופץ,

אך תחשוב שמ1994 הרכב הזה על אותו גיר, ואתה יודע למה? כי זה טויוטה! ועם טיפול נכון ותחזוקה נכונה

הרכב הזה גם יכול להגיע לך למיליון, חפש אחת ידנית,

בוריס, אני חושב שיפנית מאמצע/סוף שנות ה90 תענה לדרישות שלך,

למה אתה חושב שטויוטה שומרת יחסית על המחירון שלה? כי זה רכב מאוד אמין שבנוי בצורה מאוד איכותית,

הפונטו הוא גם רכב מאוד נפוץ בארץ וגם מאוד נמכר, למה אתה חושב שהמחירון שלו נפל ושל הטויוטה

נשמר (ביחס לשוק) עד כדי כך שבמחיר של טויוטה 97 אתה קונה ספייס מ2004 (כפי שקודמי הטיב לומר)

קצת חומר למחשבה....

בכל אופן אתה יכול להכניס לחשבון גם אימפרזה מסוף שנות ה90, וכמו שאמרתי בכלל יפאניות משנות ה90

יהיו מרווחות ואמינות עבורך, ואלו רכבים שהוכיחו את עצמם מבחינת הסחירות והאמינות,

תנסה למכור פונטו ותנסה למכור קרולה, הקרולה תמכר יותר, ואחת שמורה גם יתנו לך עליה מחירון (ואולי גם פלוס)

דרך צלחה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

תנסה למכור פונטו ותנסה למכור קרולה, הקרולה תמכר יותר, ואחת שמורה גם יתנו לך עליה מחירון (ואולי גם פלוס)

סלח לי על הביטוי, אבל, חרטא!

לך תמכור היום קורולה במחירון (הזוי) ואז דבר.

משכנתא זה קל

פורסם

הציעו לאחותי מעל המחירון, היא יודעת כשהיא תרצה למכור אני זה היד הבאה של האוטו,

המחירון שלה הזוי אולי - אך היא שווה כל שקל, השקט שהיא נותנת לך מבחינת האמינות

זה ממש לא יאומן, גם בגדול אני חושב שיפנית תהיה יותר אמינה ועמידה מרוב האירופאיות,

ויש לי סומכין לכך, תראה את הדוגמא הקלאסית שזה הסובארו DL,

רכב שלא מת, בנוי בפשטות אך באיכות, עדיין דוהר (בעיקר אצל חרדים/בשטחים)

עדיין זול לתחזוקה, וגם אם צצה אחת ל... תקלה, זה לא עולה גם הרבה,

לעומת הסובארו, תראה לי כמה רכבים אירופאים שרדו משנות ה80 עד היום? תהיה בטוח שפחות מהסובארו DL

אך עזוב רגע את שנות ה80 - רכבים משנות ה90... הכבישים מוצפים ביפאניות וקוראניות שמבוססות עליהן,

פחות אירופאים, ואם כבר אירופאים אז הרוב זה פולסוואגן/סיאט שבאמת אין עוררין שהם גם יצרנים מעולים,

מצטער...אך בפג'ו, סיטרואן, רנו, ופיאט, אני מפקפק, ומפקפק מאוד, (בלשון המעטה ומניסיון עם כמה דגמים שלהם)

לגביך:

תשמע, אין אתה יכול לזלזל בדעותיהם של אחרים וניסיונם כפי שלא זילזלו בשלך,

פורסם

רכבים משנות ה 80 זה כבר זן כמעט נכחד היום,במיוחד אחרי אפשרות הגריטה,אבל אפשר לראות הרבה צעירים נוסעים בפיגו 205+306,פונטו דור ראשון,קליאו,אני חושב שקשה לתת סטיסטיקה כמה רכבים שרדו,כי אתה לא יודע את היחס המכירות שלהם כחדשות.

לתת לרכב שעשה 900K מעל המחירון?:shock:

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תרא קליאו דור ראשון כמה כבר עולה? הרבה צעירים מתחילים עם זה עד שיהיה להם כסף לזוז

מצד שני, תראה כמה בעלי יפאניות/קוראניות יש על הכבישים, - לא מעט,

בנוגע ל900K בחיי גם אני לא האמנתי ששמעתי את זה,

אם לא הייתי עם אחותי באוטו באותו יום הייתי חושב שזה מתיחה על חשבוני, אבל לא,

פורסם
הציעו לאחותי מעל המחירון, היא יודעת כשהיא תרצה למכור אני זה היד הבאה של האוטו,

המחירון שלה הזוי אולי - אך היא שווה כל שקל, השקט שהיא נותנת לך מבחינת האמינות

זה ממש לא יאומן, גם בגדול אני חושב שיפנית תהיה יותר אמינה ועמידה מרוב האירופאיות,

ויש לי סומכין לכך, תראה את הדוגמא הקלאסית שזה הסובארו DL,

רכב שלא מת, בנוי בפשטות אך באיכות, עדיין דוהר (בעיקר אצל חרדים/בשטחים)

עדיין זול לתחזוקה, וגם אם צצה אחת ל... תקלה, זה לא עולה גם הרבה,

לעומת הסובארו, תראה לי כמה רכבים אירופאים שרדו משנות ה80 עד היום? תהיה בטוח שפחות מהסובארו DL

אך עזוב רגע את שנות ה80 - רכבים משנות ה90... הכבישים מוצפים ביפאניות וקוראניות שמבוססות עליהן,

פחות אירופאים, ואם כבר אירופאים אז הרוב זה פולסוואגן/סיאט שבאמת אין עוררין שהם גם יצרנים מעולים,

מצטער...אך בפג'ו, סיטרואן, רנו, ופיאט, אני מפקפק, ומפקפק מאוד, (בלשון המעטה ומניסיון עם כמה דגמים שלהם)

לגביך:

תשמע, אין אתה יכול לזלזל בדעותיהם של אחרים וניסיונם כפי שלא זילזלו בשלך,

שמע, אני ומספיק אנשים שאני מכיר, אכלנו לא מעט קש מלהתבסס על אגדות כאלה.

לי הייתה האמא של המכונית עם האמינות שלא נגמרת! טויוטה סטארלט האגדית! ומה? כמה פעמים נתקעתי באמצע הדרך? כמה פעמים הייתי במוסכים? ממש לא קצת.

חבר שלי גם קנה את הסובארו די אל המהוללת, ומה? אמנם הוא לא נתקע בצד הדרך כמוני אבל גם, כול שבועיים-שלוש הפתעה חדשה ולמוסך.

זה טבעו של רכב ישן. אין אבקת קסמים על החלקים של היצרנים היפנים וגם הם נכנסים למוסך בקביעות כשהרכבים בגיל מתקדם(יש לי מספיק דוגמאות גם עם מיצובישי ודייהטסו ) וזה מקובל לגמרי.

פשוט כשאצל רכב יפני יש תקלות, זה בלאי טבעי וזה רכב לימון כניראה, וכשזה קורה אצל רכב אירופאי אז הוא רכב חרא עם אמינות בתחת.

ותאמין לי, אין לי סימפטיה יותר מדי לרכבים צרפתיים. הייתה לי צרפתייה שעשתה לי גם חיים לא קלים,אבל ממש לא כמו הטויוטה והאירוניה שהם עלו לי כמעט אותו מחיר(טויוטה 92 לעומת סיטרואן 99).

הנקודה שלבוא לבנאדם ולהגיד לו שיקנה גרוטאה שעוד מעט משלימה 15 שנה על הכביש, ושהיא יכולה לנסוע עכשיו עוד 5 שנים ללא תקלות, זה יומרני ביותר.

פורסם

בשורה התחתונה ממה שהבנתי עד עכשיו, רצית רכב עד עשרים אלף תקבל רכב באיכות של עד עשרים אלף...

אפשר לקנות רכב ישן עם מוניטין טוב שהוא כמעט בגיל צבא ודי עשה את שלו או רכב חדש יותר עם מוניטין מתפרק גם בגילאים האלה.

פורסם

לספייס ממש אין מוניטין של רכב מתפרק,הדעות שפיאט מתחמם בעליות וכול מתפרק שייכים להיסטוריה.

פורסם

אני אמנם משוחד מאט כרגע, אבל יגיבו אחרים בנוסף.

אני חושב שאם כבר לחפש רכב "ישן" או בתווך המחירים הללו, אז הרעיון הוא למצוא רכב שהוחלפו בו כבר כל הרכיבים והמכלולים הקריטים שלו.

זה לא חכמה לקנות רכב שעשה 900K קמ' ועד היום לא התקלקל, כי הרכב נוסע על זמן שאול. במוקדם או במאוחר יותר יגיע הרגע שהכל יקרוס וכדי להחזיר אותו למצב נסיעה, זה ילווה בהשקעה של כמה אלפים טובים.

בעוד שאם תקנה רכב שכבר עבר את הנקודה הקריטית הזו, ולא משנה עם ב-900K קמ' או ב-200K קמ' וכבר הושקעו בו אלפי השקלים וכל המכלולים הקריטים הוחלפו, הרי שקיבלת רכב שהוא כביכול חדש, או יותר נכון מחודש שהאמינות שלו תיגזר אך ורק מההשקעה והשמירה שלך לרכב.

ולא יהיה תלוי בקודמיו.

זו דעתי.

ככה שלדעתי, חפש רכב בתווך המחירים שלך, שכל המערכות כבר הוחלפו ורצוי במוסך מורשה שיתן גם אחריות, וקנה רכב בראש שקט.

• תוכן חדש...