Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל את השאלה בשביל חבר.

החבר התחיל לעבוד במוקד שירות לקוחות מאוד מסויים לפני כ 7 שנים. בעת הקבלה לעבודה לא נחתם חוזה ממשי אך הוצגו לו תנאי השכר, שעות העבודה וכן הובטח לו שהוא יעבוד באותו מוקד טלפוני מסויים ושלא יועבר תפקיד. בגלל שמדובר על חברה גדולה שנותנת שירותים להרבה חברות אחרות הדבר היה חשוב. אותו הדבר הובטח לשאר העובדים שהתקבלו לעבודה באותה תקופה.

לאחר 3-4 שנים חברה אחרת "השתלטה" על אותו מוקד אך החליטה להמשיך ולהעסיק את העובדים תחת אותם התנאים של המעסיק הקודם. בתור הוכחה יש תלושי שכר שמראים על רציפות ותק העבודה.

כעת החליטה החברה לצמצם את הכוח אדם ולהעביר את החבר (ועוד מישהי) לעבוד במוקד טלפוני אחר בחברה. היקף המשרה, השכר ושאר התנאים זהים. יש לציין שהחבר והבחורה השנייה הם הכי ותיקים באותו מוקד.

החבר לא מעוניין לעבוד במוקד אחר. הוא נקשר לעבודה (יש פה היבט אידיאולוגי) וגם ללקוחות. בנוסף הוא חושש שמנסים לגרום לו לעזוב ולייאש אותו (כדי להתחמק מתשלום פיצויים במקרה של פיטורים).

האם העברת תפקיד בניגוד לחוזה שהוסכת בתחילה מהווה הרעת תנאים?

אסף

פורסם

ההעברה היא בניגוד מובהק לחוזה תעסוקה תקף?

להזיז תפקיד זו לא הרעה אוטומטית, אבל אם יש חוזה שהתפקיד מוגדר בו במדוייק...

בקיצור, אולי יש מקום להתייעצות משפטית קצרה. 7 שנים פיצויים זה לא כסף קטן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התפקיד והתנאים לא משתנים , רק המיקום , לא חושב שיש בחוזה סעיף מיוחד שהם מתחיייבים לו לאותו מוקד

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מיקום גיאוגרפי? או בתוך הבניין?

האם אופי החברות שונה מהותית? האם השוני משפיע על היכולת לעבוד?

האם המוקד הקודם ממשיך כסדרו?

בעקרון, למעביד יש פררוגטיבה ניהולית בדברים מסוג זה, אבל צריך תשובות כדי לדעת יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הובטח להם בעת הקבלה לעבודה שלא יעבירו אותם למוקדים האחרים. הדבר הובטח להם בשנית כשהחברה עברה בעלות.

החברה נותנת שירות מוקד טלפוני למספר חברות ופרוייקטים. הכוונה של המעסיק היא להעביר את החבר ממוקד טלפוני אחד למוקד טלפוני אחר שמטפל בנושא/חברה שונים לגמרי מהעבודה עד היום.

התפקיד החדש הוא באותו הבניין, אותם השעות, אותה המשכורת. רק שהמוקד משתנה.

המוקד שהם עובדים בו כרגע עוסק בצורה כלשהי באיכות הסביבה. המוקדים האחרים לא. זו אחת הסיבות שהחבר התחיל לעבוד במוקד הזה.

אסף

פורסם

מיקום גאוגרפי אכן יכול להוות הרעת תנאים במקרים מסוימים ,למשל אם מעבירים אותך מרחק גדול במיוחד . אבל זה לא תמיד נכון.

פורסם
אין חוזה העסקה בכתב.

תמסור לו שהוא אידיוט.

יש לי גם חבר כזה, שהתחיל לעבוד באיזשהו מקום בתור "מנהל פרויקט".

המשכורת, התנאים והכול הוסברו לו בעת הכניסה לתפקיד.

אחרי כמה זמן, התחילו לצוץ סינג'ורים כמו "קח את ההוא לפה, את ההיא לשם".

עכשיו הוא שבוע שלם (!) עובד במה שאפשר להגיד "עבודות רס"ר".

גם חבר שלי אידיוט.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

המקרה גבולי.

יש משקל להבטחה ולסיבת בחירת העבודה, ולכן יש סיכוי שהוא יכול להתפטר בדין מפוטר (ולהיות זכאי לפיטורים). עם זאת, אני מעריך את הסיכוי שיתנו לו אפשרות כזו ב"התנדבות" (כלומר מבלי להגיש תביעה) כנמוך מאוד, ואת סיכויי ההצלחה בתביעה ב- 50%. לא יותר, אבל גם לא פחות. הסיבה היא, שמחד הוא הגיע לעבוד בחברה מתוך רגש של אחריות חברתית כלשהו, וגם הובטח לו בע"פ (יש עדים?) פעמיים שזה מה שיעשה. עם זאת, מאידך, זה לא שמבקשים ממנו עכשיו להיות פועל ניקיון (לא שיש בזה משהו רע), אלא מעבירים אותו באותו בניין ובאותם תנאים, למשרה מאוד דומה.

האם הסבירו לו מדוע מעבירים אותו? כי שרירות לב עשויה לתרום להצלחת תביעה עתידית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הסבירו את ההעברה בתור "אבטלה סמויה". יותר מידי נציגים ופחות מידי עבודה. רק שהם העבירו את ה 2 נציגים הכי ותיקים.

מבחינת עדים, הוא בקשר עם עובדים אחרים שמזמן לא עובדים שם שהובטח להם גם שלא יועברו תפקיד. בנוסף, מנהלת מוקד לשעבר שהתחילה בתור נציגת שירות שגם לה הובטח אותו דבר. היא עזבה את החברה בעצמה (לא פוטרה) והיא יכולה להעיד.

אסף

פורסם

אני חושב שהמקרה היה גבולי עם החברה המקורית הייתה מעבירה אותו. גם אז הוא היה צריך להתווכח על האם סוכם איתו שלא יעבירו אותו מוקד ולמה זה לא מופיע בכתב.

לאחר שהחברה נרכשה על ידי חברה אחרת - אני בספק שתיאמו איתו פעם נוספת על הישארותו במוקד בספציפי הזה.

בכל מקרה, כנראה שבית המשפט יבקש מהאנשים להגיע לפשרה בקשר לפיצויים ולא ממש יילך בהתאם להבטחה בעל פה של המעסיקה הקודמת של העובד...

אפשרות שתמיד יש - לדבר עם המנהל ולהסביר את עמדת העובד. במקרה שכזה חייבים לציין כי הייתה הבטחה מפורשת שלא יעבירו אותו מוקד, אולי אפילו לרמוז כי יש מסמך חתום על ידי המעסיק הקודם...

פורסם

אם התנאים, המשכורת ושעות העבודה נשארו זהים, יהיה לו קשה להוכיח הרעת תנאים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...