Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב מכיון שמחקו לי את השרשור הקודם בגלל כותרת לא אינפורמטיבית מספיק, אני פותח בשנית.

הייתי מעוניין ברכב ספורטיבי, אבל לצערי אקזמפלרים נורמלים עולים לפחות 45-50 אלף שקל. ובסטטוס הנוכחי שלי,אני אצטרך לעבוד ממש הרבה זמן בשביל לחסוך מספיק כסף.

אני כרגע ללא רכב, ואני ממש לא יכול להרשות לעצמי להיות כול כך הרבה זמן בלי רכב. אז חשבתי על האופציות הבאות:

1.לחסוך כמה שאפשר+לקחת הלוואה ולקנות את הרכב שאני רוצה

2.להמנע מדברים כמו הלוואות כרגע, וללכת על רכב שישמש ככלי תעבורה נטו משנתון יחסית מתקדם(פיאט פונטו, יונדאי גטס) בסביבות 20-25 אלף, עד שיהיה לי את מספיק כסף לקנות את הרכב שאני רוצה

3. ללכת עוד יותר הארדקור בקשר לחיסכון, ולנסות למצוא רכב המוגדר כאמין במצב הכי טוב שאני יכול בסביבות ה-6-7 אלף(יונדאי אקסנט,פורד פיאסטה)

מה אתם הייתם עושים/עשיתם במצב שלי?

ואם באופן כללי, יש לכם רעיונות נוספים, אני אשמח לשמוע

פורסם
ובסטטוס הנוכחי שלי,אני אצטרך לעבוד ממש הרבה זמן בשביל לחסוך מספיק כסף.

רכב ספורטיבי לבד מעלות הרכישה מצריך גם תחזוקה יקרה, הן בביטוח, הן בצריכת הדלק והן בהפתעות שרכב ש"עובד קשה" יודע להפתיע. בנוסף אם מדובר על רכב משומש ובעל גנים "שנויים במחלוקת" אתה צפוי להוציא הרבה כסף בכל ביקור במוסך.

אם ה"סטטוס הנוכחי שלך" הוא כזה שאין לך יותר מדי עודף כדי לסגור את החודש, ותר על הרעיון. רכב היא הוצאה כבדה מאוד מלכתחילה, ולהכניס למשוואה הזו גם את המילה "ספורטיבי" זה מתכון בטוח לחריגה מהתקציב.

אם ה"סטטוס הנוכחי שלך" מאפשר לך לסיים את החודש עם פלוס נחמד בבנק אחרי כל ההוצאות (כולל חישוב החזר ההלוואה) - רכוש את רכב חלומתיך והתגרזן עליו בנחת.

על האופצייה השלישית הייתי מוותר.

לחילופין, ניתן לשלב בין האופציות הראשונה והשנייה שהעלת ולרכוש רכב "ספורטיבי לייט" כדוגמת 206XS, יאריס TS, איגניס ספורט וכו' או סתם רכב עם קצת פלפל כמו מאזדה 3 מנוע 2 ל' שדי מהנה לנהיגה ובעלת ביצועים עדיפים על משפחתומטית רגילה. עדיין, עם רגל כבדה על הדוושה הימנית אל תצפה לעלויות דלק נמוכות ויש לקחת זאת בחשבון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנסיון העבר וממה שראיתי מסביב, תמיד רצוי רכב כמה שיותר חדש, ככל שהולכים אחורה בשנתון פותחים פתח גדול יותר לצרות:

יותר ידיים, יותר קילומטרז, יותר פקטורים לא ידועים, זה מתחזק פי כמה וכמה ברכב ספורטיבי

ברכב ספורטיבי, אלא אם כן אתה יודע בודאות מה אתה קונה אתה לוקח סיכון מסויים בעיקר ברכבים הזולים והקטנים אשר עברו יותר ידיים "מתעללות", תאלץ לבחון כל רכב בקפידה דבר אשר עלול לעלות לך בבדיקות רבות (אולי תהיה בר מזל ותמצא אקסמפלר במצב מעולה על התחלה)

איתמר צודק, אתה חייב לקחת בחשבון אחזקה אשר משמעותית לא פחות ממחיר הקנייה: צריכת דלק, בלאי מוגבר הכולל צמיגים יקרים יותר, ביטוחים וטיפולים, רכב ספורטיבי ידרוש ממך גם יותר הקשבה ותשומת לב אך מאידך יתן לך התרגשות ותמורה ברמה אחרת

אם אין בידך את הזמן או היכולת להתמודד עם הבלתמי"ם הללו, אז לך על בטוח, שים את ההפרש בצד, המשך לחסוך מעט ושקול את הנושא שוב שנה הבאה

רכב ספורטיבי לא קונים בחישוב עלות/תועלת גריידא אחרת לא היו רכבים כאלו נוסעים על הכבישים, בהחלטה כזאת יש גם שיקולים והעדפות מהפן "הרגשי", ואתה חייב לתרגם אותם לכסף לפי טעמך ולראות אם הויתור הזה כדאי אצלך

פורסם

זהו, שכניראה לא הסברתי טוב, אבל התכוונתי לרכבים בסיגנון של ה-206 , והיאריס TS.

פשוט אקזמפלרים נורמלים עולים בסביבות המחירים האלה(מחיר ממוצע ל-TS שלא שחוטה, ו-206 לא מוכן לגעת בשנתון נמוך מ-05).

איתמר, האם אתה מכיר רכבים כמו שאמרת "עם קצת פלפל" שיהיה אפשר לקנות ב-25-20?

פורסם

את דעתי כבר שמעת בשירשור שנמחק.

אבל אני לא מצליח להבין, מדוע פיז'ו 206 שנת 2005 זה בסדר ושנת 2004 או 2003 או 2002 זה לא.

הן יכולות להיות במצב זהה או טוב יותר ממודל 2005, ובאמת ששנה או שנתיים לא עושות את ההבדל.

צריך לבדוק כל רכב לגופו, ולדעתי יש כאן מקום לפשרה בהתאם לתקציב שלך.

וכמובן להתמקד ב 1400 ידנית ולא בדגמי איקס אם .

פורסם

אני יודע שאני עושה הכללות גדולות מדי. תמיד יכול להיות שאני אמצע פיזו 02 שתהיה במצב יותר טוב מאחת 05, אבל אני לא הולך לבדוק עכשיו 50 רכבים בשביל למצוא את ההכי מושקעת(בתמונות הם כולן ניראות אותו דבר)

מנסיון שלי, ושל חברים שלי, אני רואה את זה מספיק. כול רכב אירופאי, גם אם טופל כמו שצריך, כשהוא מתחיל להזדקן, כול מיני שטויות מתחילות להגיע.

לכן קבעתי לעצמי תקרה מסויימת של שנתון(כמובן לא הכי מוחלטת, אבל ממילא זה לא כול כך משנה במחיר) שאני מעדיף לא לרדת ממנה.

פורסם

אם זו הגישה - אין מה לדבר על רכב עם כוונות ספורטיביות כלשהן.

מכוניות ש"לא נקרעו" יהיו אך ורק מכוניות רגילות ובנאליות, כאלו שהיו בבעלות של אנשים שרצו רכב בשביל להגיע מנקודה לנקודה וזהו.

פורסם
אם זו הגישה - אין מה לדבר על רכב עם כוונות ספורטיביות כלשהן.

מכוניות ש"לא נקרעו" יהיו אך ורק מכוניות רגילות ובנאליות, כאלו שהיו בבעלות של אנשים שרצו רכב בשביל להגיע מנקודה לנקודה וזהו.

בוקי, יש אמת בדבריך, אומנם חלקית, רכב ספורטיבי "מתבלה" מהר יותר מרכב רגיל ולכן גם דורש "אהבה" והשקעה גדולה יותר בתחזוקתו, השקעה של זמן וכסף וזה דבר שצריך לקחת בחשבון ולהחליט אם מעוניינים להשקיע את האקסטרה הנדרש

אפשר למצוא רכבים במצב טוב אך זה דורש שכל הידיים לפניך הבינו את ההשקעה הנדרשת ונתנו אותה, ככך שמדרימים בשנתון הסיכוי פוחת, עניין של סטטיסטיקה...

• תוכן חדש...