Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 2003 או c4 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אחרי שברחתי מסוחרי הרכב שהתחזו לבעלים פרטיים עם סיפור משפחה טרגי - ממש טלנובלה מה שהיה שם,

החלטתי לנסות את מזלי עם מגרש וסוחר שעל פני השטח נראה אמין,

כרגע מול עיניי יש שתי אופציות -

בפינה הימנית - C4 מבית לובינסקי טרייד, שנת 2007 עם 90K קילומטרים יד ראשונה מליסינג,עשתה טיפולים כל 30K במוסכים מורשים כמובן, היא מגיעה עם אחריות למשך שנתיים שכוללת טיפולים במוסך מורשה,חלפים(הכל חוץ ממצברים וצמיגים) ושעות העבודה במוסך - כלומר הטיפול הקרוב יכנס לשם אבל הטיפול הבא שהוא בעוד שנתיים או 30K כבר תלוי בכמה שאסע עם האוטו. בנוסף הם מתחייבים בבדיקה וכמו שהבנתי - מה שימצא לא תקין יטופל. כל החבילה הנעה הזאת ב-59K ש"ח.

ב-פינה השמאלית - יאריס מבית סוחר רכב שהזדהה כסוחר בעל מגרש במרכז מלכתחילה, שהוא מוכר טויוטה יאריס שנת 2003 שהיא יד ראשונה פרטית שבצעה את כל הטיפולים במוסך מורשה - טיפול אחרון ביוני, עברה 79K קילומטרים. עליה רוצה הסוחר 49K וגם הוא מתחייב בבדיקה.

עכשיו אני חושב מה לעשות?

ללכת לכיוון הליסינג או הסוחר? אצל הסוחר אני מקבל רכב קטן יותר אבל חסכוני יותר שהוא ישן יותר אבל נחשב כאמין יותר וסחיר יותר. מצד שני אני מקבל רכב עם "גב" למשך שנתיים שהוא חזק יותר ומפנק יותר אבל יקר יותר ב-10K ובמידה ואצטרך(אני כל הזמן מעלה את הנושא של המכירה כי אני מסתכל קדימה - אם קורה מצב שאצטרך למכור את הרכב - לדוגמא אני מתחיל ללמוד ומפסיק לעבוד ואז אין כבר כסף להחזיק את הרכב) למכור אותו עוד כמה שנים זה יהיה ממש לא פשוט - רכב מליסינג בעל קילומטרג' גבוהה.

את הרכבים עדיין לא ראיתי מפאת חוסר זמן - המון עבודה ולימודים.

אבל אמי שמשתתפת בתהליך ראתה את היאריס ואמרה שהרכב נראה טוב(אין מכות ומסודר מבפנים ומתחת למכסה מנוע הכל נראה בסדר ואין ריח של דברים שרופים) והסוחר נראה אמין והמסמכים נראים תקינים, והיא כנראה גם זאת שתלך לראות את הC4 בלובינסקי..

אמא שלי לא יכלה לעשות נסיעה - קצת מפחדת לנהוג, אז אני רוצה להיפגש עם הסוחר מחר ולנסוע קצת על הרכב.

נקודה שלילית לכיוון הסוחר - אני מפקפק בשנתון של הרכב - הסוחר טוען שהרכב שנת 2004 - אמא שלי לא זוכרת מה רשום ברשיון רכב אבל בספר טיפולים רשום משהו על מסירה בשנת 2003 ובנוסף המחיר הוא נמוך ב-7K משנת 2004.

אחרי הסיפור הארוך אשמח לשמוע דעות שיעזרו לי - שני הרכבים קורצים לי מאוד - את חיפוש הרכב התחלתי ברצון לקנות יאריס מצד שני ה-C4 אוטו מעולה לדעתי(אני באמת לא יודע למה אני חושב ככה) אז אני באמת לא יודע מה להחליט ובמיוחד בתנאים האלו..

נ.ב.

דודו סורי על הפונטו, אני לא מצליח לתפוס את הבחור.

תודה רבה לכל העוזרים ואני באמת לא יודע מה הייתי עושה בלעדכם..

פורסם

גם לובינסקי טרייד זה סוג של סוחר, רק מטעם היבואן ועם שקיפות יותר גדולה.

יש לבדוק את הרכב כמו כל רכב אחר, רצוי אפילו יותר בקפידה על הפרטים הקטנים (שני המפתחות תקינים, פנסים, ידיות, כפתורים, ריפוד ואפילו וישרים),

ואת כל זה כדאי שיירשם בטופס בדיקה ובמעמד קבלת הרכב יש לוודא שהכל סודר.

כי אחרי שהרכב ייצא מהמגרש, את הדברים הקטנים לא תוכל כבר לסדר על חשבונם.

אני לא מוצא הסבר, מדוע יאריס (אחד הרכבים היותר סחירים בשוק) מיד ראשונה עם קילומטראז' נמוך מאוד לא נמכרה ע"י בעלי הרכב ונמצאת במגרש של הסוחרים.

לי אישית הספיק רק לקרוא את הסיפור שלך עם הסוחר הקודם, כדי לא לפגוש עוד אחד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה!

אין לי מושג איך מגיעות אל הסוחרים מכוניות כאלו..

השאלה אם בודקים הכל כמו שצריך העניין לא שווה בדיקה?

כמובן שלא אוותר על בדיקה ואגיע למוסך מורשה לקבל חוות דעת ועלויות תיקונים (שני הרכבים).

בכלל לא פשוט.

פורסם

אני בדיעה ש "מכוניות כאלו" הם רק על הנייר\ מודעה בלוחות. בפועל צריך לחפש קאטצ'.

לא תוכל לקחת את הרכב מלובינסקי טרייד למוסך מורשה לצורך קבלת הצעת מחיר - כל מה שיימצא בבדיקה יתוקן במוסך מורשה.

לוקח להם עד שבועיים להכין רכב למסירה.

נ.ב - תוודא שהחלפת טיימינג כבר נעשתה\ תהיה על חשבונם בטיפול שקיבלת במסגרת העיסקה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם לדעתי היאריס משנת יצור 03 לא שווה 50 ש"ח.

כמו כן אחריות לשנתיים שכוללת טיפולים בפנים, זו אופצייה שווה במיוחד, כזו שאפילו הייתי מוסיף עליה כסף אם הייתי מתבקש ואילו כאן היא חלק מהעיסקה.

לובינסקי, למיטב ידיעתי, נחשבים לאמינים בכל הנוגע למחלקת הטרייד\יד שנייה שלהם. כמו כן, לקבל רכב (אומנם יוצא ליסינג אך בכל זאת...) לאחר שכל "ריג'קט" קטן טופל\הוחלף, והרכב מוגש לך לאחר יישור קו ועם האחריות המדוברת, נשמע כמקסימום שהייתי מבקש בעת קניית רכב יד שנייה.

נ.ב

לא נראה לי שיאריס עם הנתונים המדוברים הייתה מגיעה לסוחר שאינו יבואן כך סתם. לרוב מניסיוני, הרכבים האלו לאחר תאונות, לפני שיפוץ גיר\מנוע (משהו באמת יקר), או כל דבר אחר שהביא אותם לסוחר זה או אחר. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. בכל מקרה, העסקה עם לובינסקי נשמעת לי הרבה יותר משתלמת.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

גם לי היאריס נראית כמו איזה משהו מאוד מאוד מוזר - פשוט טוב מדיי בשביל להיות אימיתי.

מצד שני גם אם לובינסקי הם מאוד אמינים ואני לא אשלם על הטיפולים אפילו שקל, אני לא רוצה להיות במצב שאני מגיע כל חודש למוסך ואחרי השנתיים במסגרת האחריות שהרכב יתפרק, אני לא יוכל למכור אותו ורק אמשיך לבקר במוסכים.

אין לי מושג איך אפשר לקבל החלטה כזאת.

השתגעתי כבר, אתם באמת תותחים! אין לי מושג איך עוד השתגעתם ממני =)

פורסם

בחיי שאני לא מבין אותך.

כמעט נדפקת בגלל סוחר, וזה לא היה רחוק מלהגיע לבית משפט, ועכשיו אתה שוקל עיסקה נוספת עם עוד סוחר כשמראש היא ניראת לך מפוקפקת? :?

אם אתה צריך את התנאים והתשלומים, ולא אכפת לך לנסוע ברכב ליסינג, אז לפחות תיפנה למגרשים הרציניים יותר, לא לכול מיני חאפרים ועבריינים מקומיים.

פורסם

דווקא העסקה לא נראית כל כך מפוקפקת,

יש פרט אחד שאני לא כל כך סגור עליו שזה השנתון, אין לי הסבר שהוא מספיק הגיוני למה לסמוך עליהם יותר מהקודמים, מעבר לזה הכל יתגלה בבדיקה ובמוסך.

אני לא צריך תנאים ותשלומים, אני רוצה רכב טוב שלא נכנס למוסך - היאריס עונה על העניין הזה,

מצד שני הסיטרואן נותנת שקט לשנתיים - בעד 10 אלף שקל ואי ידיעה של מה יהיה אחר כך...

פורסם

יאריס 03 ב50K מסוחר? תגיד אתה אמיתי? בפחות מחצי המחיר אתה קונה פונטו אוטומטית מאותה שנת ייצור, או לחילופין באותו מחיר סופר מיני אחרת צעירה ב5 שנים.

פורסם

אני חייב לציין שעד עכשיו לא נתקלתי במכוניות(אוטומטיות) משנת 2008 ב25K,

היאריס נסחרת במחירון הזה - סליחה היאריס נסחרת אפילו מעל המחירון הזה..

אני מסכים עם העובדה שאלו דברים מאוד לא הגיוניים אבל זה השוק =\

האם העם קבע נגד היאריס ובעד ה-C4?

או נגד שתיהן ולחפש תחליף - שזאת גם אופציה - אופציה שאני לא כל כך נמשך אליה כי בכל זאת אני מחפש רכב כבר קרוב לחצי שנה, אבל בשביל שיהיה פחות כאב ראש אני מוכן לסבול עוד קצת..

פורסם

מי סיפר לך שc4 יתפרק לאחר שנתיים? אני גם מתקשה להבין (כקודמיי בשירשור זה) מדוע להכנס שוב להרפתקה עם סוחר שהוא לא יבואן (שכפי שצוין כבר, גם זה סוחר אבל יש לו "אבא ואמא" ואחריות מקיפה) ולקחת את הרכב לבדיקה? לא חבל לך על הכסף? חוץ מזה מאין לך הביטחון הזה שהיאריס משנת 03 תהייה עדיפה על הC4 משנת 07? אולי בצריכת הדלק זה כן, חוץ מזה אני לא מוצא שום יתרון ליאריס בהשוואה זו. אלא אם אתה משווה ל"סופר מיני" אחרות, וגם שם עניין המחיר של היאריס משחק לרעתה.

ואם כבר נדלקת על הc4 ואתה משווה אותה ליאריס, לא עדיף לך לקנות פז'ו 206 בנפח 1600 סמ"ק (אותו המנוע כמו לc4), שוק יותר טוב, צריכת דלק עדיפה, זריזה יותר, זולה יותר בביטוחים וטסט... כך גם הC3 בנפח מנוע זה.

אולי אפילו תמצא כזו בלובינסקי עם ההטבות המדוברות, ואפילו במחיר נמוך יותר לאותו השנתון או בשנתון גבוהה יותר לאותו המחיר.

לדעתי, ולאור ההתלבטות שלך זה שווה בדיקה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הרבה תלוי כמה זמן אתה מעוניין להשאר עם הרכב... אם זה מה שניקרא "רכב לכול החיים" אז זאת ניראת עיסקה די טובה, אם זה רכב לשלוש, ארבע שנים,לא הייתי ממליץ, הירידת ערך של סיטרואן פשוט על הפנים, שלא לדבר על השוק שלא קיים.

מצד שני, לקנות יאריס/ג'אז בנות 8 שנים ב-50 אלף, גם קשה לקרוא לו עיסקה טובה, כי בכול זאת, 8 שנים על הכביש עושות את שלהם, למרות שמועות האמינות.

מה שכן, אפשר ללכת על האמצע, לדוגמא, דייהטסו סיריון 2005, לא כול כך מיושנת, חסכונית, אמינה, וגם ירידת ערך מאוד נמוכה.

פורסם

אני רוצה אוטו ל"כל החיים" - אני לא מאמין במסחרה של המכוניות, אם הרכב טוב למה לא להישאר איתו - אבל זה דיון לפעם אחרת, השאלה שלי היא האם ה-C4 יכולה להיות כזאת(לדעתי היא כן, אבל הדעה שלי מבוססת בדיוק על כלום)

אבל אני לא יכול לדעת מה יקרה בדרך לכל החיים הזה...בגלל זה אני גם מסתכל על הצד של מה יקרה אם אאלץ למכור

אני גם לא חושב C4 מתפרקות אחרי 5 שנים אפילו אם הן מליסינג - אבל זה השם הרע שיצא להן, ובדיוק בגלל זה אני שואל באחת עדיפה על השנייה.

היאריס עדיפה על כל החברות בקטגוריה זה בטוח, אבל כמו שאמרת מבחינת המחיר - לא משהו בכלל, בגלל זה כל כך היא כל כך מפתה אותי כי זה רכב ממש טוב.

עדיין לא יצא לי לבדוק את ה-206,

אבל אם כבר אני הולך לכיוון ה1.6, למה שזה לא יהיה אוטו גדול ומפנק(אני לא בטוח שצריכת הדלק משתנה באופן משמעותי אגב אני רואה רק את דגם ה-XS בעל 110 כוחות סוס שאם אני לא טועה זה הדגם בעלם 3 דלתות)? וה-c4 בהחלט כזאת (לא השוותי אותה להרבה מכוניות אחרות בקטגוריה אבל איכשהו היא שבתה את לבי - אולי בגלל ההפליה שלא בצדק והחן והייחוד שיש ברכב)

פורסם

פורסם במיוחד בשבילך, לטוב ולרע:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=363012

• תוכן חדש...