Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין ליצור נקודת הארקה עצמאית ונקייה ברכב שלי. הבעייה היא שככל הנראה שלדת הרכב (כל השלדה, ניסיתי כמה וכמה מקומות) רועשת מדי ומכניסה רעשים לא רצויים.

האם ניתן ליצור נקודה כזאת? אני יודע שאודיופילים ביתיים לעיתים משתמשים בעציץ עם אלקטרודה הנעוצה בתוכו ע"מ להשיג הארקה שלא קשורה להזנת החשמל בבניין, השאלה היא האם יש פתרון דומה (וקצת פחות יצירתי) גם לרכב?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל בעיות רעשים במערכות אודיו ברכבים, ניתנות לפתרון ובד"כ, הבעיה קלה משנראית היא.

מי קבע שהבעיה נובעת מחיבור מינוס "בעייתי" ועל פי מה?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אכן,אתה צודק בכך ששלדת הרכב מטבעה משמשת כ"אנטנה" רגישה שקולטת רעשי סביבה,כגוף מתכתי ללא הארקה.

קודם כל ולפני הכל,איך קבעת שנכנס לך רעש מחיבור "מינוס" בעייתי? האם בדקת עם רב מודד או סקופ נקודה מסויימת וראית רעש סטטי גדול?

אם ברצונך ליצור "הארקה נקייה",מה שעליך לעשות הוא לקחת פס גומי בעובי של חצי סנטימטר עד סנטימטר,וללפף אותו על אזור מתכתי ברכב שלך (למשל על חלק מקורה של השלדה ליד תא הנהג או בתא המנוע).

לפס גומי זה אתה יכול להכניס עם קצת כוח זוג חוטים שזור בעל קצה מחודד (הקפד שהקצה המחודד יגע בגומי!) בטור לקבל בעל כמה מיקרו או ננו פאראד (שניתן להלחמה בקלות),ואז להעביר אותו לאן שתרצה.דבר זה ייצור לך נקודה מבודדת משאר הסביבה שאינה מושפעת מרעשים חיצוניים.הקבל שמחובר בטור לחוטים הללו (שמוליכים בעצמם רעש) ידכא את הרעש.

פורסם
כל בעיות רעשים במערכות אודיו ברכבים, ניתנות לפתרון ובד"כ, הבעיה קלה משנראית היא.

מי קבע שהבעיה נובעת מחיבור מינוס "בעייתי" ועל פי מה?

כנראה שלא תמיד :wink:

יש לי סיפור אהבה ארוך עם הפרוייקט שעשיתי ביאריס והוא הוצאת המגבר הפנימי וחיבור RCA ישירות לבורד.

הכל עובד טוב ויפה רק שמאז התלבש על הסיגנל רעש מעצבן שמשתנה לפי הסל"ד.

נסיתי את כל המשתיקים האפשריים (שני סוגים של משתיק ל RCA (שבאמת הורידו בצורה ניכרת את הרעש, ביחד עם התדרים הגבוהים שהפכו את הטוויטרים ללא קיימים) ושני סוגים של משתיק שבא לפני הרדיו, סליל וקבל) ושום דבר לא עזר, הרעש ממשיך.

כשהרכב היה מונע נתנו היום לרדיו + ממקור חיצוני ואת המינוס השארנו מחובר והרעשים המשיכו, מכאן אנחנו חושדים שמדובר במינוס שסופח רעשים מהשלדה.

אני מעוניין לנסות לחבר מינוס "סטרילי" ולראות מה קורה.

מתן, לא הבנתי את מה שהצעת עם הגומי, אני אעביר את הצעתך לחבר שמבין בזה יותר ממני. בקשר לקבל, ניסינו כבר פתרון כזה בדמות המשתיק שמתחבר לפני הרדיו (סליל בטור, קבל במקביל) ולא היה שום שינוי :?

גם למינוס קבל יכול להיות יעיל?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי סיפור אהבה ארוך עם הפרוייקט שעשיתי ביאריס והוא הוצאת המגבר הפנימי וחיבור RCA ישירות לבורד.

הכל עובד טוב ויפה רק שמאז התלבש על הסיגנל רעש מעצבן שמשתנה לפי הסל"ד.

כשהרכב היה מונע נתנו היום לרדיו + ממקור חיצוני ואת המינוס השארנו מחובר והרעשים המשיכו, מכאן אנחנו חושדים שמדובר במינוס שסופח רעשים מהשלדה.

אני מעוניין לנסות לחבר מינוס "סטרילי" ולראות מה קורה.

רעש שמשתנה על פי הסל"ד?יכול להיות שזו בעיה שמופיעה עקב בידוד לא תקין או מגע של של חוט חשוף.

חיבור RCA ישירות לבורד יוצר רעש סטטי.האם הבורד חשוף בחלק חיצוני? או שאיזשהו חוט חשוף או נוגע בשלדה?

לדעתי זהו עניין של בידוד לא תקין ברכבך לאחד המעגלים של הרדיו אחרי הפרוייקט שביצעת.

עריכה:ראיתי את צילום הפרוייקט,וראיתי שם שהגוף עצמו של היחידה מחובר עם ברגים פשוטים.דהיינו-כלוב המתכת שבו הHU עצמו נמצא לא מוארק והוא חשוף ומחובר לשלדה.עצתי לך-חבר את הגוף הזה מחדש לשלדה,רק שמסביב לברגים שים טבעות גומי עבות.

בנוסף,

מתן, לא ממש הבנתי את מה שהצעת עם הגומי, אני אתן לחבר שלי שמבין בזה קצת יותר ממני לראות למה התכוונת. בקשר לקבל, ניסינו כבר פתרון כזה בדמות המשתיק שמתחבר לפני הרדיו (סליל בטור, קבל במקביל) ולא היה שום שינוי :?

גם למינוס קבל יכול להיות יעיל?

סליל בטור יבצע לך שיכוך זרם אך הוא לא מונע "פיקים" של מתח.קבל בטור מונע אותם וידכא כל רכיב DC במבוא בתלות בגודלו.קבל במקביל לא משנה מבחינת הDC-שיעבור בגלל החיבור המקבילי.אני ממליץ לך לחבר סליל בטור וגם קבל קטן בטור.

פנה אלי בה"פ לגבי יישום אפשרי אם אתה מעוניין.

בנוגע לחיבור מינוס-גם קבל יכול להועיל.

פורסם

הארקה שלא תלויה בגוף הרכב כבר לא תהייה הארקה כלל. אם תסביר לאיזה שימוש אתה מעוניין בנקודת הארקה נקייה אולי נוכל להציע פתרון יצירתי.

פורסם

RCA לא אמור לייצר רעש סטטי, בטח אם דואגים לייצר הארקה שאותה עשינו.

הכלוב מאורק למינוס שיוצא מהקונקטור של המכשיר. עשינו גם הארקה חיצונית וזה לא שינה כלום. ניסנו גם להאריק רק את ה RCA וזה לא שינה דבר, הרעש בשלו.

אתה יכול לראות כאן את כל מה שניסיתי לעשות עד היום. הדבר היחיד שלא עשיתי הוא הוספת הנגדים ש bobby דיבר עליה בהודעה מס' 55 ו 57 אבל חבר שלי פסימי ביותר באשר לאפשרות שזה מה שיפתור את הבעייה.

איתמר.

פורסם
RCA לא אמור לייצר רעש סטטי, בטח אם דואגים לייצר הארקה שאותה עשינו.

הכלוב מאורק למינוס שיוצא מהקונקטור של המכשיר. עשינו גם הארקה חיצונית וזה לא שינה כלום. ניסנו גם להאריק רק את ה RCA וזה לא שינה דבר, הרעש בשלו.

הכלוב מוארק למינוס של הקונקטור שהולך לאן?למינוס הכללי?

הארקה חיצונית לא תשנה לך כלום כי הרעשים באים מתוך הגוף עצמו.אתה מבטל אפשרות לרעשים חיצוניים אך הרעשים הפנימיים בגלל הרכיבים החשמליים והחום נשארים.זה מיותר.

הארקה של RCA לא תעזור לך,כי הגוף עצמו רועש.אתה בידדת רק מכלול אחד של ההגברה.

פורסם

אני לא איש אודיו אבל מניסיוני האישי, ביפאניות שהיו לי (סובארו) - בהן היה מחובר מגבר ל-HU, תמיד היה רעש סל"ד כאשר הרכב היה מונע (הרעש היה משתנה בהתאם לסל"ד). כמדומני זה נקרא "יבבת אלטרנטור".

ניסיתי את כל הפתרונות המוכרים והמקובלים (כבל עבה לבורג עבה, הפרדה בין חוטי המתח ל RCA - כל אחד בצד אחר וכו' וכו'), כלום לא עזר.

הדבר היחידי שפתר את הבעיה לחלוטין היה משיכה של כבל (-) וכבל (+) באותו העובי והאורך ישירות מהמצבר לחלקו האחורי של הרכב, שם היה מותקן המגבר. קניתי בזמנו 5 מטר כבל מכל צבע, עם סופיות מתאימות, ובא לציון גואל. הכבלים היו דיי עבים והם נדדו איתי כל פעם שהחלפתי מכונית. לא יודע וגם לא רלוונטי מה יגידו האודיופילים (כל אחד והתיאוריה שלו והניסיון שלו) אבל זה פתר את הבעיה לחלוטין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הדבר היחידי שפתר את הבעיה לחלוטין היה משיכה של כבל (-) וכבל (+) באותו העובי והאורך ישירות מהמצבר לחלקו האחורי של הרכב, שם היה מותקן המגבר. קניתי בזמנו 5 מטר כבל מכל צבע, עם סופיות מתאימות, ובא לציון גואל. הכבלים היו דיי עבים והם נדדו איתי כל פעם שהחלפתי מכונית. לא יודע וגם לא רלוונטי מה יגידו האודיופילים (כל אחד והתיאוריה שלו והניסיון שלו) אבל זה פתר את הבעיה לחלוטין.

איציק

אכן פתרון טוב,עובי המתכת שממנה עשויים הכבלים גורם להנחתה רצינית של כל רעש שמתווסף.

פורסם
הכלוב מוארק למינוס של הקונקטור שהולך לאן?למינוס הכללי?

הארקה של RCA לא תעזור לך,כי הגוף עצמו רועש.אתה בידדת רק מכלול אחד של ההגברה.

כן, המינוס מוארק בהמשך לשלדת הרכב.

למה אתה חושב שהגוף רועש? ההארקה של ה RCA מחוברת ל SIGNAL GROUND והיא שקטה יחסית. כאשר ביטלנו את ההארקה הזאת (לשם בדיקה) אז הופיעו רעשים חזקים מאוד.

איציק, אין לי בעייה של רעשים באופן כללי, העניין נבדק. יש בעייה ספציפית עם הרדיו, שלאחר הפרוייקט התחיל להכניס רעשים.

ההשערה של חבר שלי טוענת כי מלכתחילה מהנדסי טויוטה לא התאמצו לבודד רעשים ברדיו המקורי אלא פשוט הגבילו את צ'יפ ההגברה שהיה ברדיו שיחתוך מעל ומתחת תדרים מסויימים (ז"א יצרו band pass). עכשיו שהוצאתי את צ'יפ ההגברה ואני בעצם מקבל את כל טווח התדרים אז מתגלה הבעייה.

הנקודה היא שכשאר הרכב איננו מונע אין שום רעשים, לכן אני לא מאמין שיש איזו בעייה לרדיו להוציא את כל טווח התדרים בצורה טובה. אותי מעניינת הסיבה להופעת הרעשים האלה כאשר הרכב מונע.

איתמר.

פורסם
כן, המינוס מוארק בהמשך לשלדת הרכב.

למה אתה חושב שהגוף רועש? ההארקה של ה RCA מחוברת ל SIGNAL GROUND והיא שקטה יחסית. כאשר ביטלנו את ההארקה הזאת (לשם בדיקה) אז הופיעו רעשים חזקים מאוד.

איתמר.

ה"מינוס" ברכב הוא לא "מינוס" טהור אלא מינוס צף,שמסתמך על כך שעובי הקורות הגדול מבצע הנחתה.

ההארקה מחוברת לSIGNAL GROUND ?יש לך תמונה של החיבור הנ"ל או שרטוט שלו?

ומה זה "שקטה יחסית"?כמה מתח מדדת?מיקרו וולט?מילי וולט?

בכל מקרה,לדעתי הכל מסתכם בבידוד לא תקין.אם אתה מעוניין,אני יכול לנסות ולתכנן לך מסנן band pass שיחתוך לך תדרים נמוכים וגבוהים מאוד.

פורסם

זה ברור לי שהמינוס משמש כאנטנה לספיחת רעשים ואת זה בדיוק אני מעוניין לנטרל ע"י מינוס "סטרילי".

אתה יכול לראות כאן מה שעשיתי ולאן החוטים מחוברים.

כשהתכוונתי שקטה יחסית התכוונתי שה signal ground שקט משמעותית ביחס ל power ground, שהכניס רעשים חזקים ביותר (נמדד באמצעות האוזניים, לא היה צריך מכשיר מיוחד בשביל זה :wink:).

פורסם
זה ברור לי שהמינוס משמש כאנטנה לספיחת רעשים ואת זה בדיוק אני מעוניין לנטרל ע"י מינוס "סטרילי".

אתה יכול לראות כאן מה שעשיתי ולאן החוטים מחוברים.

כשהתכוונתי שקטה יחסית התכוונתי שה signal ground שקט משמעותית ביחס ל power ground, שהכניס רעשים חזקים ביותר (נמדד באמצעות האוזניים, לא היה צריך מכשיר מיוחד בשביל זה :wink:).

אני רואה שברגליים 19 17 20 יש חיבורים שלא עוברים דרך קבל.גם דרך ה power ground לא עובר שום כבל בכניסה לרגל.נסה לחבר לשלושת הרגליים הללו קבל קטן.

פורסם

רעשים במערכת השמע ברכב נובעת בד"כ ממפלי מתח שנוצרים בין הארקת הHU והארקת המגבר.

עצתי לך לחבר כבל מתח עבה מהמגבר ישירות לקוטב המינוס של המצבר, ובאופן דומה לגבי הHU.

כמו כן, ייתכן שהאדמה של הRCA במכשיר עצמו אינה מבודדת מרעשים, וזה מה שיוצר את הבעיה.

• תוכן חדש...