Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 924
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במיוחד עבור ראש השנה, שניה לפני שחוזרים לשיפוץ: ככה המכונית הזו נראית היום.

בטוח שעיצוב הפנים של הלוטוס "הישראלית" לא יהיה זהה, כמו גם הצבע של הריפודים, אבל בעיני מאוד מוצאים חן הכנפיים הקטנות, הפנסים והגריל.

096.JPG

097.JPG

098.JPG

099.JPG

102.JPG

103.JPG

104.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ממשיכים להרכיב את המנוע ונלך היישר לתמונות:

1. אחרי הצביעה, אפשר להרכיב את הגלגלות ולחזקן למקומן.

2. עכשיו מגיע תורו של המפלג. כמובן שכאן יש להקפיד על הרכבה לפי תזמון מדויק, אחרת אין סיכוי שהמנוע יניע.

3. אחרי הרכבת המפלג, אפשר גם לסגור סוף-סוף את מכסה השסתומים ולחווט את חוטי ההצתה למצתים המתאימים. חוטים אלו הם זמניים בלבד.

4. עוברים לחלק האחורי של המנוע.

5. קיט מצמד מושלם - חדש.

6. שאחרי הרכבת גלגל התנופה, אפשר להרכיב את יחידת המצמד למקומה, כמובן תוך עזרה של ציר הילוך ישיר, על מנת לוודא התאמה.

20092011282.jpg

20092011284.jpg

20092011285.jpg

21092011286.jpg

21092011288.jpg

21092011289.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הדבר האחרון שנשאר לפני הסיום היא מערכת הטעינה. במקור מגיע כאן דינמו מיושן והוא הוחלף על ידי קיט מושלם של אלטרנטור, הכולל גם תושבות. כמובן שמערכת החשמל תעבור התאמה (חידוש, למעשה) למערכת הטעינה המשופרת.

אז הנה התמונות האחרונות של יחידת הכוח, ממש לפני שממשיכים הלאה, אחורה, לעבר הסרן האחורי...

1. תושבת האלטרנטור התחתונה. מותאמת במיוחד לבלוק המנוע הזה.

2. האלטרנטור מורכב למקומו, אחרי התקנת התושבת העליונה.

ולסיום - סוף-סוף! התוצאה הסופית:

3. המנוע המושלם מהצד האחד.

4. ומהצד השני.

עכשיו אפשר להוריד אותו מהשולחן באמצעות החמור, ולאכסן אותו מכוסה בפינה חשוכה, עד להתקנה המחודשת בשלדה.

21092011290.jpg

21092011292.jpg

21092011291.jpg

21092011293.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און אם רק היית אומר הייתי נותן לך תושבת מקורית לאלטרנטור ומותחן כולל אלטרנטור מתנה!

בכל אופן הכל ניראה חגיגה לעיניים!

נדב

פורסם
רגע רגע עצור....שכחת את הרצועות! - רן

תודה על התזכורת!!! לא נורא, נשים מאוחר יותר. :wink:

און אם רק היית אומר הייתי נותן לך תושבת מקורית לאלטרנטור ומותחן כולל אלטרנטור מתנה!

בכל אופן הכל ניראה חגיגה לעיניים!

נדב

נו, מי ידע? את האלטרנטור קובי קנה כבר ממש מזמן.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי שהסתיים פרק המנוע, הגיע הזמן לעבור לסרן האחורי. הנ"ל עבר מבעוד מועד ניקוי חול וצביעה בצבע יסוד, שלא יחליד וכך שכב וחיכה ליגיע לפרקו. אז הגיע...

1. הסרן האחורי - לפני הפירוק.

2. בכדי להוציא את הצירים, יש לשחרר את ארבעת הברגים האוחזים את המכלול למקומו.

3. עכשיו, בעזרת חולץ, ניתן לשחרר את הצירים ממקומם ו...

4. להוציא את המייסבים הישנים ולהחליפם בחדשים.

5. כעת ניתן לשחרר את כל האומים האוחזים את בית הדיפרנציאל למקומו, ולהוציא אותו (כמובן, אחרי ניקוז השמן).

6. ולנקות את כל המכלול ולבדוק מצב מיסבים, גלגלי שינים, חופשים וכדומה.

7. מכיוון שהכל נראה בסדר ולהיכנס לכאב הראש של כיוון כל מכלול הדיפרנציאל מחדש, בשביל להחליף מיסבים - מיותר, אז נחליף רק את מחזיר השמן שנמצא מלפנים.

8. וגם ננקה אותו כהלכה, אם אנחנו כבר פה...

21092011294.jpg

21092011295.jpg

21092011297.jpg

21092011298.jpg

21092011296.jpg

22092011303.jpg

22092011301.jpg

22092011302.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי הניקוי היסודי, של הסרן עצמו וכן של הדיפרנציאל והרכבת מחזיר השמן, הגיע הזמן להתחיל ולהרכיב הכל מחדש.

1. מרכיבים מחזיר שמן חדש.

2. עכשיו אפשר להרכיב בחזרה את הדיפרנציאל למקומו.

3. ולשלוח אותו לצביעה.

4. בחזרה מצביעה...

5. שמים את הסרן על השולחן ומתחילים לעבוד.

6. לכאן יחוברו בחזרה הצירים, אבל עוד לפני כן צריך להכין אותם.

7. למשל, להחליף את הגוז'ונים המקוריים - הקצרים מדי לחישוקים החדשים - בכאלו ארוכים.

8. אפשר באמצעות מכשיר הלחיצה ההידראולי (פרס. לא הנשיא, המכשיר...), או באמצעות הברגה של אום ועל ידי כך להכניס את הגוז'ון למקומו.

המשך יבוא.

22092011304.jpg

22092011305.jpg

22092011308.jpg

25092011341.jpg

27092011353.jpg

27092011354.jpg

27092011352.jpg

27092011355.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שגמרנו להכניס את הגוז'ונים למקומם, אפשר להמשיך הלאה:

1. אחרי שהרכבנו את המייסבים החדשים, אפשר להרכיב בחזרה את "הצלחת" האחורית של מכלול הבלמים ואת הציר למקומו לחזק את הברגים המאבטחים.

2. בשלב הבא: משאבת בלם ומנוף בלם יד.

3. אחריהם, את גומיית האבק.

4. וככה המכלול הזה נראה מהצד השני.

5. עכשיו אפשר להרכיב למקומם את "הסנדלים".

6. ואותם סנדלים מזווית אחרת.

7. אחרי שמסיימים עם הרכבת הבלמים ומכוונים את המרווח מהתוף (שכחנו לצלם...), אפשר להרכיב את החישוקי המיני-לייט החדשים. ככה זה נראה, יפה, לא?

8. ואחרי ששמים גם את הגלגל השני - הנה התוצאה הסופית.

זהו, עוד מכלול מוכן להרכבה, עכשיו אפשר להמשיך הלאה.

27092011356.jpg

28092011358.jpg

28092011357.jpg

28092011359.jpg

28092011360.jpg

28092011361.jpg

03102011364.jpg

03102011365.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און קובי נראה יפה מאד.

עצה קטנה.

תצפו בעיה במכסה המפלג ,אני מבין שהולכת להיות מורכבת סעפת לווברים כפולים זה בדיוק מעל המפלג ומאד קרוב אליו תווצר בעיה עם כניסת חוטי ההצתה (הסעפת לוחצת) .הפיתרון התקנת מיכסה שהחוטים יוצאים ממנו ב 90 מעלות .

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

יופי של בחירה לגלגל, ויתרון אדיר במשקל, גם בחירת הצמיג לטעמי היה לי מישלין "אנרג'י"

כזה שעבר חיים קשים מאד, והחזיק מצויין, היום יש לי בגולף צמיג קונטינטל ואני די מאוכזב...

איזה צבע מתוכנן לרכב? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

און וקובי, שלום ושנה טובה,

נראה לי שאני כבר לא צריך לומר לך שאני 'פותח את הבוקר' עם בדיקה מה חידשת אתמול, על הלוטוס וכמובן על 'טינה'.

בכלל, בהתחלה הייתי בודק בשירשור זה מה כבר התקדם - שלפי זה אני יודע מתי כבר תחזור לרום כרמל... אבל בסוף הדבקת אותי בהתלהבות גם על הלוטוס.

בכל אופן, האם אלו החישוקים הסופיים? רן העלה תמונה של לוטוס יפיפיה עם גלגלים מדהימים בעמוד 1 [לא העליתי אותה כי נזל עליה רוק:-D] וזכור לי שכתבו/כתבתם שברצונכם לשים כאילו, אבל לא מצאתי]

מה שכן מצאתי זה את הפניה הזו של קובי:

שלום חברים

לרגל התחלת שלב א' בשיפוץ הלוטוס 7 (שלב איסוף החלקים) , אשמח לדעת אם יש למישהו מידע על צמד ווברים 40 וגלגלי סגסוגת מתוצרת מינילייט בקוטר 13 על 5.5 בעלי מרחק של 108 מ"מ בין הברגים

האם לזה התכוון המשורר?

בכל אופן,למרות ידיעותיי הדלות במכניקת הרכב אני ממש מלקק את האצבעות מלקרוא את ההתקדמות כאן, ונהנה מכל שלב [קובי, כשגייסת את און למשימת השיפוץ, לקחת בחשבון שהקוראים הינם שותפים מלאים לשיפוץ:oops: רגשית, רגשית... לא נבקש סיבוב]

ולכן אשאל גם: האם יש לך צפי לתאריך סיום השיפוץ?

ושוב נאחל לכם ול'שותפים' שנה טובה, שנה של עשיה מבורכת, שנה שנצליח להגשים את כל משאלותינו לטובה.

שימוניק

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
און קובי נראה יפה מאד.

עצה קטנה.

תצפו בעיה במכסה המפלג ,אני מבין שהולכת להיות מורכבת סעפת לווברים כפולים זה בדיוק מעל המפלג ומאד קרוב אליו תווצר בעיה עם כניסת חוטי ההצתה (הסעפת לוחצת) .הפיתרון התקנת מיכסה שהחוטים יוצאים ממנו ב 90 מעלות .

הי דורון.

חשבתי על הנושא כאשר הרכבנו את המפלג. בכל מקרה, קובי קיבל מפלג עם הצתה אלקטרונית של פיאסטה. לא יודע עדיין אם זה מתאים או לא, או אם זה בכלל יהיה טוב יותר (אני יודע שדיברת איתו על זה), אבל גם במקרה הזה ההצעה שלך כנראה הכרחית. מהיכן ניתן להשיג מכסה מפלג כזה?

יופי של בחירה לגלגל, ויתרון אדיר במשקל, גם בחירת הצמיג לטעמי היה לי מישלין "אנרג'י"

כזה שעבר חיים קשים מאד, והחזיק מצויין, היום יש לי בגולף צמיג קונטינטל ואני די מאוכזב...

איזה צבע מתוכנן לרכב? - רן

לגבי הצבע, קובי צריך לענות על זה. אני חושב שהוא מתכנן שילוב של אדום ושחור, אבל אל תתפוס אותי במילה.

און וקובי, שלום ושנה טובה,

האם אלו החישוקים הסופיים? רן העלה תמונה של לוטוס יפיפיה עם גלגלים מדהימים בעמוד 1 [לא העליתי אותה כי נזל עליה רוק:-D] וזכור לי שכתבו/כתבתם שברצונכם לשים כאילו, אבל לא מצאתי]

האם יש לך צפי לתאריך סיום השיפוץ?

שימוניק

לעת עתה - החישוקים הללו הם אלו שישארו. הם מתאים לסגנון הישן של האוטו והם לטעמו של קובי.

צפי סיום? קצת בעיה... השאיפה היא שעד סוף חודש זה נגיע למצב של "Rolling Shassis". כלומר, שלדה מושלמת ומורכבת, עם מתלים, בלמים, מערכת היגוי, יחידת כוח וגלגלים. בדומה לתמונת הטנדר שלי המצורפת. קשה לי לראות אותנו מספיקים יותר מזה, בהתחשב בחודש מרובה החגים הזה. הסיבה לדד-ליין היא שאחרי מועד זה קובי לא יהיה זמין לאיזו תקופה והסבירות גבוהה שהפרוייקט יכנס להקפאה.

מצד שני, כשזה יקרה, טינה תחזור למרכז הבמה, אז בעצם ההקפאה לא כזו נוראית - לא כך?

03052011832.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בין לבין העבודות על המנוע והסרן האחורי, אספנו את כל החלקים - שעברו ניקוי חול מבעוד מועד ומיד לאחר מכן צבע יסוד - והחזרנו אותם לראסם הצבעי לצורך צביעה סופית.

אחרי דין ודברים הוחלט לצבוע כמעט את כל החלקים בצבע שחור. הסיבה היא שאת רובם לא רואים ממילא ואת אלו שכן רואים גם בשחור - מאחר ששחור זה צבע מרזה וגם מסווה לכלוך...

אז הנה החלקים - לפני ואחרי.

22092011307.jpg

22092011306.jpg

25092011340.jpg

25092011342.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...