Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר רשמתי לפני כמה שבועות, אבוהב הוא עסקן פוליטי שיגיע רחוק, הוא פשוט רוכב על הגל של הזהירות בדרכים לתפקיד הביצועי הבא עם טענות פופוליסטיות וחשיפה יומיומית בכל אמצעי המדיה האפשריים.

אם אני זוכר נכון, הוא היה בעבר מנכ"ל השלטון המקומי ומנכ"ל משרד ממשלתי

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא, אם הם היו מבקשים את זה, הם היו כותבים ככל הנראה:

שוב סיכנו אותך בכביש? הפסיקו להתרכז במעשה הנהיגה, הוציאו את הנייד שלכם בניגוד להוראות התעבורה, הפעילו את המצלמה שבו (או השתמשו במצלמה ייעודית), הורידו את הידיים מההגה וצלמו או הסריטו אירועי דרך מסכני חיים, העלו לדף הפייסבוק של אור ירוק (אפשר גם תוך כדי נהיגה, כשהברך מנווטת את הרכב והעיניים מביטות על הכביש ועל הסלולרי לסירוגין!) ואולי גם תזכו במחשב נייד!.

...

רוני

בוא נפסיק להיות ציניים , בגלל שמטרות האגודה לא לרוחינו, רוחינו כולל גם אותי בתוך.

אתה נוהג חברתך לידך - היא מצלמת

אתה ברחוב וקטנוע שועט מולך על המדרכה - אתה מצלם.

להמשיך בדוגמאות או הבנו את הפרינציפ

מאז, אני יורק על הארגון הזה. ואם יום אחד אני אראה את האנשים שעומדים מאחוריו, אני מקווה שתהיה לי הזדמנות לירוק עליהם גם פיזית.

עוד ישראלי חסר נימוס אלמנטרי. קרא את השורה האחרונה למטה.

אתה יכול לא להסכים לדעתו . ומה שכתבת לא עושה אותך "גבר"

עמותת "אור ירוק" הוקמה בשנת 1997 מתוך הכרה בחשיבות העליונה של מאבק ללא פשרות בתאונות הדרכים וחשיבות מעורבות הקהילה בו. המטרה המוצהרת של העמותה היא לצמצם עד כמה שאפשר את מספר הנפגעים בתאונות דרכים ולהשפיע על שינוי תרבות הנהיגה בישראל.

מאז הוקמה, חוללה העמותה מהפך של ממש בתודעה הציבורית בתחום התאונות, הן בפעילותה הישירה והן בעידוד שנתנה בפעילות זו לשאר הגופים העוסקים בתחום.

תקציב העמותה ממומן כולו מאמצעים עצמיים, ללא תרומות חיצוניות או תמיכה ממשלתית או ציבורית כלשהי.

יו"ר העמותה ומייסדה הוא אבי נאור, אביו של רן נאור ז"ל, שנהרג בתאונת דרכים בעת שירותו הצבאי, והוא טרם בן 20.

כל מה שבאדום ובכחול בהודעה שלי למעלה זהו ציטוט מתוך האתר שלהם.

שתי השורות הראשונות הם התגובה שלי לחוסר התרבות של ההודעה מעלי, של EncOder

ואני יכול רק להעריך את אבי נאור על רצונו להירתם למען מטרה טובה שפגעה בו באופן אישי, הורדת מספר ההרוגים בתאונות דרכים.

האם פעולתה היא נכונה ומסייעת לכך זו שאלה אחרת.

עם כל הכבוד לטרגדיה האישית של מייסד העמותה, אובדן בנו עדיין אינו מעניק לו את המנדט לקבוע את סדר העדיפויות במדיניות האכיפה של משטרת התנועה.

בכלל, בכל מדינה מתוקנת סביר להניח שמבקר המדינה כבר היה מתחיל לבדוק כיצד יתכן שגוף פרטי, תהיינה מטרותיו אשר תהיינה, מממן בכל צורה שהיא את המשטרה, וכיצד המשטרה מוכנה לקבל את המימון הזה.

נניח שמחר יתגלה שראשי העמותה נחשדים בהפרת חוק העמותות וכי המשטרה חוקרת את הנושא. האם אתה מאמין בלב שלם שהחקירה הזאת תהיה קשה ונוקבת בהשוואה לחקירה שהיה עובר אדם שאינו קשור לאור ירוק ושנחשד באותן האשמות?

בושה וחרפה למדינת ישראל.

אלעד אני מסכים איתך במאה אחוז לגבי גוף פרטי - שלטון

מה שאנחנו צועקים ומבקרים יחסי הון שלטון , רק שהפעם ההון נותן לשלטון. הבדל קטן.

ועדיין לא תקין מבחינה ציבורית.

רוצה לקוות שכן לגבי שאלתך בסוף ההודעה.

נאיבי אולי ,או אולי ראש אגף החקירות לא סובל אותם.

כאשר אבי נאור עמד בראש העמותה, הם עשו עבודת קודש.

כעת, כשבראשה עומד שמואל אבואב, עסקן פוליטי (ראה כאן) שכל מה שמעניין אותו זה הוא עצמו, שאינו מבין מאום בנושא שעליו הוא מופקד, אז ככה זה נראה.

שמואל אבואב היה ראש מועצת קרית טבעון מגיל צעיר ועשה בה נפלאות במשך 15 שנה.

אני חושב שהמטרה המוצהרת של אור ירוק היא מבורכת.

המהירות אמנם לא הבעיה הראשונה במעלה לתאונות אבל אין ספק שתאונה במהירות גבוהה גורמת לנזק רב יותר. אם אנחנו ציבור הנהגים היינו קצת יותר טובים בנהיגה אני מניח שמצבנו היה נראה אחרת. כל עוד המצב הנוכחי של לימוד נהיגה בשיטת ארכאיות ובחוסר מקצועיות של היום המצג לא ישתפר ונמשיך לראות עוד אכיפה מטופשת שמטרתה להפחיד ולא ללמד.

סיכם זאת Y.O יפה.

הוסף לכך תשתיות טובות , אכיפה של העבירות המסוכנות באמת , החמרת הענישה על אותם עבירות , ספורט מוטורי חוקי שבין השאר יביא להוצאת אגרסיות שהיום מוצאות בכביש ו....

חינוך מגיל 0 בנשא נהיגה נכונה

אז בעוד X שנים יהיה פה טוב יותר ופחות הרוגים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שהמטרה המוצהרת של אור ירוק היא מבורכת. אני גם יודע שאבי נאור הוא אדם רציני (היה מנכ״ל אמדוקס למי שכבר שכך) והיא הוקמה ומומנה מכיסו ומרווחיו ועל כך אני מצדיע. אני חושב שהעמותה התנהלה בצורה טובה מאוד כאשר אבי נאור ניהל אותה, מה שאני לא חושב היום תחת השרביט של המנהל הנוכחי. נו.

בדיוק.

ואני לא מבין איפה המייסד כדי להרגיע את המנכ"ל הזה.

כנראה שהוא מסכים עם פעילות המנכ"ל והוא כנראה זה שקיבל אותו לעבודה, לא?

בקיצור - כוונות טובות אבל כיווני פעולה מעוררי תמיה לרוב.

הכי גרוע זה שקרים והטעיות שהם מפזרים - זה ממש פשע כי הציבור רואה בהם גורם מקצועי/מוסמך ומאמין לכל מה שהם אומרים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
עם כל הכבוד לטרגדיה האישית של מייסד העמותה, אובדן בנו עדיין אינו מעניק לו את המנדט לקבוע את סדר העדיפויות במדיניות האכיפה של משטרת התנועה.

בכלל, בכל מדינה מתוקנת סביר להניח שמבקר המדינה כבר היה מתחיל לבדוק כיצד יתכן שגוף פרטי, תהיינה מטרותיו אשר תהיינה, מממן בכל צורה שהיא את המשטרה, וכיצד המשטרה מוכנה לקבל את המימון הזה.

נניח שמחר יתגלה שראשי העמותה נחשדים בהפרת חוק העמותות וכי המשטרה חוקרת את הנושא. האם אתה מאמין בלב שלם שהחקירה הזאת תהיה קשה ונוקבת בהשוואה לחקירה שהיה עובר אדם שאינו קשור לאור ירוק ושנחשד באותן האשמות?

בושה וחרפה למדינת ישראל.

מחזק.

עם כל הכבוד לטרגדיה האישית של מייסד העמותה, את מי זה מעניין?

עובדתית זה עוד גוף מטונף שפועל בשיתוף פעולה עם המשטרה במסע השקרים שלה נגד המהירות. גוף שצריך להשמיד בדיוק כמו את המשטרה, שחייבת לעבור רפורמה ומהפך מהיסוד, אם רוצים שהיא באמת תעשה משהו מועיל במדינה יותר מאשר לשמש קופה רושמת של משרד האוצר במחלקת גביית המיסים.

פורסם
אלעד אני מסכים איתך במאה אחוז לגבי גוף פרטי - שלטון

מה שאנחנו צועקים ומבקרים יחסי הון שלטון , רק שהפעם ההון נותן לשלטון. הבדל קטן.

ועדיין לא תקין מבחינה ציבורית.

אותו "הבדל קטן", כפי שגם אתה בוודאי מבין, אינו לענייננו, בהתקיים העובדה שהחיבור הזה פסול מיסודו. הכיוון שאליו ההון עובר כלל אינו רלבנטי, שכן מאיזו זוית שלא ננתח את הנושא, תמיד שני הצדדים הללו יצאו נשכרים בעוד ששאר הציבור סובל.

ראה את מקרה גאידמק, שניסה לסלול את דרכו לשלטון באמצעות שפיכת כספים ברמות שטרם נראו פה. הבנאדם השקיע בכל דבר אפשרי - החל מחברות נדל"ן אפרוריות ויבואני טונה וכלה בחגיגות יום העצמאות ונופש מאורגן לתושבי קו העימות בדרום.

דא עקא, חטאו הסתכם בשני דברים: היבריס והתגרות חוזרת ונשנית בנציגי החוק.

הציבור בישראל, כך התברר בהמשך, למרות כל הסטיגמות שהודבקו לו במרוצת הפרשה, אינו עיוור, וביום הבחירות הצביע ברגליים. הבנאדם נותר עם הרבה פחות כסף וללא כל תמיכה ציבורית שהיא. המצב הזה הפך אותו לטרף קל עבור המשטרה שגם ככה היתה חמה עליו מכל התעלולים שהוא עשה להם עד לאותה תקופה, ולכן אפשר להבין מדוע האיש ארז את הפקלאות שלו וברח מכאן כל עוד נפשו בו.

בהקשר הזה, אני מאמין שמה שקרה לגאידמק באחריתו של דבר לא יקרה לאור ירוק, ולו רק מפני שקברניטיה השכילו להבין שלא כדאי להם להכניס את עצמם למצבים הללו.

עמותת אור ירוק סומכת את האידאולוגיה השנויה במחלוקת שלה על סטטיסטיקות שהוכח שהן חסרות אחיזה במציאות. הבעיה היא שאותן סטטיסטיקות משרתות את קו הפעולה שנוקטת צמרת המשטרה ב"מלחמתה" בתאונות הדרכים, ומכאן, בראייתי, ההצלחה לה זוכה ותזכה העמותה ופועלה. הסיכוי היחיד שהמצב הזה ישתנה הוא כאשר לסיטואציה יכנס גורם רם-דרג שלא יפחד לדפוק על השולחן ולקבוע מדיניות אמיתית למלחמה בתאונות הדרכים - כזאת שאינה מִתּממת או מגלגלת עיניים נוכח המציאות שלה אנו עדים ביומיום, ואולי גם על הדרך יגאל אותנו מעונשה של עמותה זאת.

בינתיים, נראה ששר התחבורה הנוכחי עושה קולות מבורכים כאלה, אבל עדיין יש לו עוד כמה דברים להוכיח כדי שבאמת נוכל להכתיר אותו בתואר אביר התחבורה של מדינת ישראל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

quote]

אותו "הבדל קטן", כפי שגם אתה בוודאי מבין, אינו לענייננו, בהתקיים העובדה שהחיבור הזה פסול מיסודו. הכיוון שאליו ההון עובר כלל אינו רלבנטי, שכן מאיזו זוית שלא ננתח את הנושא, תמיד שני הצדדים הללו יצאו נשכרים בעוד ששאר הציבור סובל.

ראה את מקרה גאידמק, שניסה לסלול את דרכו לשלטון באמצעות שפיכת כספים ברמות שטרם נראו פה. הבנאדם השקיע בכל דבר אפשרי - החל מחברות נדל"ן אפרוריות ויבואני טונה וכלה בחגיגות יום העצמאות ונופש מאורגן לתושבי קו העימות בדרום.

דא עקא, חטאו הסתכם בשני דברים: היבריס והתגרות חוזרת ונשנית בנציגי החוק.

הציבור בישראל, כך התברר בהמשך, למרות כל הסטיגמות שהודבקו לו במרוצת הפרשה, אינו עיוור, וביום הבחירות הצביע ברגליים. הבנאדם נותר עם הרבה פחות כסף וללא כל תמיכה ציבורית שהיא. המצב הזה הפך אותו לטרף קל עבור המשטרה שגם ככה היתה חמה עליו מכל התעלולים שהוא עשה להם עד לאותה תקופה, ולכן אפשר להבין מדוע האיש ארז את הפקלאות שלו וברח מכאן כל עוד נפשו בו.

בהקשר הזה, אני מאמין שמה שקרה לגאידמק באחריתו של דבר לא יקרה לאור ירוק, ולו רק מפני שקברניטיה השכילו להבין שלא כדאי להם להכניס את עצמם למצבים הללו.

עמותת אור ירוק סומכת את האידאולוגיה השנויה במחלוקת שלה על סטטיסטיקות שהוכח שהן חסרות אחיזה במציאות. הבעיה היא שאותן סטטיסטיקות משרתות את קו הפעולה שנוקטת צמרת המשטרה ב"מלחמתה" בתאונות הדרכים, ומכאן, בראייתי, ההצלחה לה זוכה ותזכה העמותה ופועלה. הסיכוי היחיד שהמצב הזה ישתנה הוא כאשר לסיטואציה יכנס גורם רם-דרג שלא יפחד לדפוק על השולחן ולקבוע מדיניות אמיתית למלחמה בתאונות הדרכים - כזאת שאינה מִתּממת או מגלגלת עיניים נוכח המציאות שלה אנו עדים ביומיום, ואולי גם על הדרך יגאל אותנו מעונשה של עמותה זאת.

בינתיים, נראה ששר התחבורה הנוכחי עושה קולות מבורכים כאלה, אבל עדיין יש לו עוד כמה דברים להוכיח כדי שבאמת נוכל להכתיר אותו בתואר אביר התחבורה של מדינת ישראל.

זה האתר של אור ירוק.http://www.oryarok.org.il/

מי שנכנס לשם רואה שיש לה שלל פעולות ולא רק המהירות על סדר יומה.

לכן לאמר שרק המהירות היא על סדר יומה , זה פשוט לא נכון. זו פשוט עלילה.

הסרטון המבוקש בו נפתח השרשור , לא יצלם נהג בעבירות מהירות אלא עבירות שונות לחלוטין שחלקן מסוכנות ועליהן יש הסכמה רחבה שיש להילחם בהם, אפילו כאן בפורום.

יש לך אלעד הוכחה שאור ירוק קובע את מדיניות האכיפה של משטרת ישראל.

כפי שכתבתי, גם לי לא נראה הקשר הזה תקין מבחינה ציבורית , לכן אתה מתפרץ לדלת פתוחה.

ההשוואה לגאידמק ממש לא במקומה .

אבי נאור חיפש דרך נאותה למנוע מאוד משפחה אחת להיקלע למצב שאליו הוא נקלע, מות בנו בתאונת דרכים.

לגיטימי ביותר מבחינתי, וכיוון שלבחור יש כסף הוא מנסה באמצעות כספו לפעול בכיוון.

הוא לא רוצה להיות ח"כ או משהו בסגנון, תרצה יד לזכר בנו .

ובוא נבחן את הדברים מזוית אחרת.

למשטרה יש X מטלות לעשות כדי לשמור על בטחונינו , מתוכם Y מטלות קשורות לתנועה ו Z מטלות אחרות.

היא אינה מסוגלת לבצע את כולם.

בא גוף ואומר אני אסייע לכם במילוי מטלות Y ( כאמור סיכמנו לא תקין ).

הסיוע הזה מאפשר למשטרה למלא ביתר שאת את מטלותיה ב Z.

מתאים לי. ולך?

בוא נראה את אור ירוק כגוף פרסומי שבא למכור לנו קוקה קולה. רק המוצר שלו שונה בטיחות בדרכים ( ולא רק במהירות עוסק אותו הגוף ) מה הפסול.

רוצה קונה קולה , לא רוצה לא קונה. כנ"ל עם אור ירוק.

תרצה הסתכל עליהם כמו על לוביסט בכנסת שדואג לאינטרסים של שלוחיו, שהם בד"כ לא לטובת הכלל , כי אם הם לטובת הכלל, לא הכרחי לוביסט.

פה לפחות המטרה לא להעשיר את השולח.

ככל שהמהירות גדלה תוצאות התאונה מחמירות . ב 50 אתה פצוע ,ב 100 אתה מת, ב 150 אתה מת קשה .

עם חבר בגרמניה עם פורשה קררה טורבו סיכמנו את הטבלה במהירות 150 ו 250 בהתאמה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש לך הוכחות שאור ירוק והמשטרה מתעסקת (מעבר לעיסוק ברמה קלושה עד זניחה) בדברים נוספים מעבר לאכיפת מהירות?

זה שהם כותבים כל מיני דברים באתר שלהם זה נחמד מאוד. אבל זה לא קשור למציאות בשטח... 99% מפעולות האכיפה של משטרת התנועה הן אכיפה של מהירות. עובדה. מתי לאחרונה ראית ניידת משטרה שעושה משהו אחר?

פורסם

הון, שלטון ושרלטון.

חבורה של נוכלים - כן, נוכלים - שתחת דגל המטרה הטובה משחיתים כאן כל חלקה טובה במאבק אפשרי בתאונות, מבצעים שטיפת מוח דמגוגית וגורמים רק לנזק.

שלוש דוגמאות לנכלוליותם:

א. בעימות טליוויזיוני איתי בנושא עתירתי לבג"ץ נגד מצלמות המהירות, טען מנכ"לם במצח נחושה, ש"חלק מהמצלמות יוצבו במפגש כביש עם מסילת רכבת"...

ב. בתשדיר ברדיו - שרק השד יודע איך הם מצליחים לשדר כ"תשדיר שירות" ציבורי - הם טענו ש"הכבישים בארץ הפכו למסלול מירוצים" וש"מחצית מההרוגים זה בגלל מהירות מופרזת".

ג. ומי אינו זוכר את קמפיין ההחתמה על עצומה למען "תוכנית" עלומה, שכאשר כבר נחשפה - חודשים ארוכים אחרי - התברר שמטרתה אינה אלא "מיתון המהירות"?

בקישור הנ"ל תמצאו פרטים נוספים על מעלליה של התנועה. אור אדום לאור ירוק.

פורסם

הגורם האנושי - הסחות דעת בנהיגה / ראם סמואל - מסלולים

מי מכם מגדיר עצמו כנהג מסוכן? מן הסתם, חלק מזערי מכם חושב שבנהיגתו הוא מסכן את עצמו ואת הסביבה. אם כך, מי הם הנהגים המסוכנים, אלו שגורמים לתאונות הדרכים.

סביר מאוד להניח שתענו שהנהגים המסוכנים הם אלו ששותים, הצעירים, אלו שנוסעים מהר, אלו שמזלזלים בחוקי התנועה וכו'. אתם כמובן צודקים, אבל הם רק חלק קטן, מאד קטן.

אל תיקחו את זה אישית, אתם בחברה טובה. בכל תחילת אימון נהיגה נכונה ובטוחה ב"מסלולים", אנחנו שואלים את החניכים את אותה השאלה בדיוק ורק פחות מ- 5% מהנשאלים מגדירים עצמם כמסוכנים (ואגב, אף אחד מהם לא מהסיבות הנכונות). הרוב המוחלט בטוחים שהם לא נהגים מסוכנים ומאשימים את הנהגים ה"אחרים" במצב.

ובכן, מסתבר שרוב התאונות נגרמות לא ע"י הקבוצות המושמצות, אלא על ידי נהגים כמוכם וכמוני. אף אחד מהנהגים שאני מכיר לא יוצא מהבית בהחלטה שהיום זה היום לעשות תאונה, שהיום הוא חייב להרוג מישהו על הכביש או לחילופין לחזור הביתה על כסא גלגלים או שבדיוק היום נמאס לו מהילדים שלו, והוא יעשה הכל כדי שהם יהרגו בדרך לגן או לבית הספר. ובכל זאת, תאונות קורות, והמון.

מאות אנשים נהרגים בישראל בשנה, אלפים נפצעים קשה ונשארים עם נכות לכל החיים ועשרות אלפים נפצעים פחות קשה וגם הם סוחבים מגבלה גופנית ו/או רגשית כזו או אחרת לכל חייהם. האמת היא, שרוב תאונות הדרכים נגרמות בגלל שנייה או שתיים של היסח דעת ו/או טעות בשיקול דעת ו/או תגובה שגויה לסיטואציה שנוצרה בכביש. זאת ועוד, אם תשאלו את הנהג אחרי התאונה מה גרם לה, רובם לא ידעו לענות לכם. התשובה השכיחה תהיה "נהגתי לתומי ופתאום קרתה התאונה...".

החדשה הרעה בכל הסיפור הזה היא, שכל אחד ואחד מאיתנו מסכן, בעצם נהיגתו, את עצמו ואת הסביבה. החדשה הטובה מאידך היא שזה תלוי בעיקר בנו וניתן לשפר את המצב באופן מהותי.

אישית אני לא מתחבר לעליהום שמקובל לעשות במחוזותינו על ה"גורם האנושי". קודם כל כי אני לא "מכיר" אותו ושנית, הבנתם כבר שאני לא בעד האשמות. אני מאמין ויודע שרוב התאונות אינן נגרמות מנהיגה מסוכנת מכוונת אלא מהתנהגויות שגויות. מירב הטעויות אגב, נובעות מחוסר מודעות, חוסר ידע וחוסר מיומנות, ואת זה אפשר וצריך לתקן.

נתונים:

מחקר רחב היקף שנערך לאחרונה בארה"ב תומך בתיאוריה הזאת. במחקר שנערך על ידי אוניברסיטת וירג'יניה, במימון מנהל הבטיחות האמריקאי, הותקנו חיישנים ומצלמות במכוניותיהם של 240 נהגים, שעקבו ותיעדו את כל פעולות הנהיגה שלהם, במשך יותר משנה.

במהלך תקופת הניסוי תועדו 82 תאונות, 760 מקרים של כמעט תאונות וכ-8,300 מצבים מסוכנים שחייבו תמרון התחמקות.

הממצאים החשובים של המחקר היו ש"טעויות נהג" היוו גורם תורם במעל 90% מהתאונות, כאשר ב-80% מהתאונות וב-65% מהכמעט תאונות, דעתו של הנהג הייתה מוסחת ומבטו לא היה ממוקד בכביש שלפניו בשלוש השניות שקדמו לאירוע. בתאונות המאוד שכיחות של לפנים-אחור נמצא שב-93% מהן, מבטו של הנהג לא היה ממוקד בתנועה שלפניו, בשלוש השניות שקדמו לתאונה.

מהנתונים שנאספו במחקר, למדו החוקרים גם כי קיימת משמעות רבה למיומנות של הנהג. הממצאים הצביעו על כך שבאופן כללי הנהגים היו מסוגלים לבצע תמרון התחמקות במקרים שתנאי התנועה היו טיפוסיים. יחד עם זאת נמצא שהנהגים מתקשים מאוד להגיב בצורה מתאימה ונכונה, במקרים שמכוניות אחרות ביצעו תמרונים בלתי צפויים, כמו עצירה פתאומית או סטייה מנתיב.

הסחות דעת:

"הסחת דעת" היא שם כולל למגוון פעולות שהנהג עושה ושאינן קשורות לנהיגה עצמה. למשל קריאה, אכילה, איפור, גילוח, חיפוש דיסק/תחנה ברדיו, שיחה בטלפון, התבוננות בשלטים ובפרסום חוצות, חיוג, טיפול בילדים, חשיבה על נושאים שונים, sms (קריאה וכתיבה), עיון במפה וכו'. הסיבה העיקרית לכך היא, שקצב החיים המודרני מכתיב לנו אורח חיים "מרובה משימות". על מנת להספיק הכל, אנו עוסקים בכמה משימות בו זמנית, כמעט בכל שעות היום. מושגים כמו "פרה פרה" או "להרוג תורכי ולנוח" אינם מעשיים יותר - מי שחי בטור, מתדרדר מהר מאוד לסוף הטור...

הבעיה העיקרית בכל הסיפור הקפיטליסטי הזה היא, שאנו מאמצים את אורח החיים הזה גם בנהיגה, ורובנו עושים תוך כדי הנהיגה המון פעולות שאינן קשורות אליה ישירות. מכאן שבעודנו בטוחים שאנחנו חוסכים זמן, אנו בעצם קוצבים את הזמן שלנו ושל יקירנו.

סיבה נוספת למגוון הפעולות שמלוות את הנהיגה היא שעמום. גם בנהיגה, כמו גם בתחומים אחרים, השגרה היומיומית גורמת לנו לקהות חושים. אנו עושים את אותה הדרך הלוך וחזור כל יום, ומפסיקים להיות ערים לניואנסים הקטנים, שהם אלו שעושים את ההבדל. השגרה גורמת לנו להפליג במחשבות ו/או להעסיק את עצמנו פיזית בדברים שמסיטים את הריכוז שלנו מהכביש.

מכאן שההמלצה הראשונה שלי היא לא לקחת את הדברים כמובנים מאליהם. הנכון ביותר הוא, לנהוג בכל פעם כאילו זו הפעם הראשונה שאתם נוסעים בדרך הזו ולהיות ערים וערניים לעצמכם ולסביבה ולשים לב במיוחד, לכל רמז של שינוי שעלול להתפתח לסיטואציה בעייתית.

וברוח זו, אציג בפניכם קצת מספרים:

כל הסחת דעת שהיא, גורמת לנו לא להיות מחוברים למה שקורה על הכביש לפחות למשך 2 שניות שבהן הנהג קולט את המידע (למשל הודעת sms שהתקבלה), מעבד ומפענח אותו, מחליט מה לעשות איתו והעשייה עצמה (בהנחה שהיא קצרה מאוד). עכשיו בואו נתרגם את פסק הזמן הזה למרחקים ונראה כמה מטרים עבר הרכב באותן שתי שניות קריטיות, במהירויות שונות:

1. ב- 50 קמ"ש: 28 מטרים בשתי שניות.

2. ב- 70 קמ"ש: 40 מטרים בשתי שניות.

3. ב- 90 קמ"ש: 50 מטרים בשתי שניות.

4. ב- 120 קמ"ש: 67 מטרים בשתי שניות.

המרחק העצום שהרכב עובר בזמן שאתם עסוקים בענייניכם, מביא אותו ואתכם למציאות שונה לחלוטין מזו שזכורה לכם מהעיתוי שעוד הייתם עם העיניים והמחשבה על הכביש. הבעיה מחריפה כאשר מישהו מהמשתמשים האחרים בכביש עושה בזמן הזה מהלך/תמרון לא צפוי ומכאן ועד לתאונה, המרחק קצר.

אתם בטח שואלים מה אני מציע. עדיף כמובן לא לעשות אף פעולה שלא קשורה ישירות לנהיגה. יחד עם זאת ברור לי שלהימנע מכך לחלוטין, ב- 100% מזמן הנהיגה זה לא ריאלי ולכן חשוב ביותר לתכנן מראש מתי ובעיקר איך לעשות את הדברים.

להלן המלצותיי:

1. צפו מראש כל פעילות שאינה קשורה לנהיגה ועשו הפסקות מתוכננות כדי לבצען. למשל, עיון במפה.

2. הניחו כל דבר שאתם או הנוסעים עשויים להזדקק לו במהלך הנסיעה בהישג יד ולא עמוק בתוך התיק. למשל, מים וחטיפים לילדים.

3. נטרלו מראש את גורמי ההפרעה. למשל אם אתם יודעים שאחרי חצי שעה הילדים מאבדים סבלנות, עשו הפסקה קצרה כל 25 דק' (לפני שמתחילות הצרחות...).

4. דחו כל פעילות שאינה דחופה, לעצירה הקרובה (רמזור אדום, פקק, תמרור עצור וכו'). למשל, חיפוש והחלפת דיסק/תחנה ברדיו, קריאת/כתיבת הודעת sms וכו'.

5. בצעו הכנה מקדימה לפני ביצוע הפעולות ה"דחופות" שאינכם "יכולים" לדחות:

א. האטו ב- 20% לפחות את מהירות הנסיעה.

ב. שימרו מרחק כפול (4 שניות לפחות) מהרכב שלפניכם.

ג. עברו לנתיב הימני.

6. חלקו את הפעולות ה"דחופות" לפרוסות (בנוסף להכנה המקדימה!). עשו זאת בצורה כזו שכל חלק מהפעולה לא יגזול מכם יותר מחצי שנייה של הסרת המבט מהכביש. בברוטו הפעולה אומנם תיקח לכם יותר זמן, אך הנטו (הזהה) יתחלק לכמה פרקי זמן קצרים שבכל אחד מהם לא תפסידו יותר מדי מידע ממה שקורה על הכביש.

בזמנו הייתה פרסומת שהבטיחה ששימוש במוצר מסוים מאפשר "ללכת עם ולהרגיש בלי". בנהיגה, לצערי, זה לא עובד. נהגים שעסוקים בדברים שאינם חלק אינטגרלי מהנהיגה ובמקביל נוהגים "כרגיל", מסכנים באופן משמעותי את עצמם ואת הסביבה.

הדבר הנכון והבטוח ביותר לעשות הוא, שבכל פעם שאתם רוצים לבצע משהו שלא קשור לנהיגה, תדליקו לעצמכם מול העיניים "נורה אדומה" (וירטואלית כמובן), שתזכיר לכם לפעול לפי כל המלצות שלעיל. נהיגה היא אחריות כבדה ואין לעשותה "על הדרך".

הכתבה באדיבות מסלולים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הון, שלטון ושרלטון.

חבורה של נוכלים - כן, נוכלים - שתחת דגל המטרה הטובה משחיתים כאן כל חלקה טובה במאבק אפשרי בתאונות, מבצעים שטיפת מוח דמגוגית וגורמים רק לנזק.

שלוש דוגמאות לנכלוליותם:

א. בעימות טליוויזיוני איתי בנושא עתירתי לבג"ץ נגד מצלמות המהירות, טען מנכ"לם במצח נחושה, ש"חלק מהמצלמות יוצבו במפגש כביש עם מסילת רכבת"...

ב. בתשדיר ברדיו - שרק השד יודע איך הם מצליחים לשדר כ"תשדיר שירות" ציבורי - הם טענו ש"הכבישים בארץ הפכו למסלול מירוצים" וש"מחצית מההרוגים זה בגלל מהירות מופרזת".

ג. ומי אינו זוכר את קמפיין ההחתמה על עצומה למען "תוכנית" עלומה, שכאשר כבר נחשפה - חודשים ארוכים אחרי - התברר שמטרתה אינה אלא "מיתון המהירות"?

בקישור הנ"ל תמצאו פרטים נוספים על מעלליה של התנועה. אור אדום לאור ירוק.

רוני

לדעתי אתה ... בלתי נלאה פופוליסטי ורוצה להיות שר התחבורה או מינימום ח"כ.

זו לא בושה, רק תאמר זאת בפה מלא .אולי יאמינו בך ויבחרו בך. נסה.

הכתבה שהבאתי בהודעה הקודמת היא מאתר אור ירוק.

לא רוצה לבזבז את עמוס השרת. כל אחד יכול להיכנס לאתר אור ירוק ולראות עוד פעולות שהם עושים.

ניידות של אור ירוק גם מסייעות למשטרה בבדיקות שכרות .

גם אלה מיותרות, לדעתך אדוני הח"כ המיועד.

ניידות שמסתובבות ברחובות העיר מרתיעות לא רק נהגים אלא גם פושעים סתם , אתה יודע כאלה שגונבים אונסים ועוד מיני פגעים רעים.

אבל יש לי הצעה בשבילך.

פניה לשר התחבורה ולשר לבטחון פנים בדרישה להפסיק את הקשר הבלתי נסבל בין אור ירוק לבין השלטון.

תשובה הרי לא תקבל ואז...

הופ עוד בג"ץ.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ובוא נבחן את הדברים מזוית אחרת.

למשטרה יש X מטלות לעשות כדי לשמור על בטחונינו , מתוכם Y מטלות קשורות לתנועה ו Z מטלות אחרות.

היא אינה מסוגלת לבצע את כולם.

בא גוף ואומר אני אסייע לכם במילוי מטלות Y ( כאמור סיכמנו לא תקין ).

הסיוע הזה מאפשר למשטרה למלא ביתר שאת את מטלותיה ב Z.

מתאים לי. ולך?

יש לך הוכחות שאור ירוק והמשטרה מתעסקת (מעבר לעיסוק ברמה קלושה עד זניחה) בדברים נוספים מעבר לאכיפת מהירות?

זה שהם כותבים כל מיני דברים באתר שלהם זה נחמד מאוד. אבל זה לא קשור למציאות בשטח... 99% מפעולות האכיפה של משטרת התנועה הן אכיפה של מהירות. עובדה. מתי לאחרונה ראית ניידת משטרה שעושה משהו אחר?

הבנת הנקרא פשוטה

אני לא מדבר רק על עבירות / אכיפת תנועה.

אז כן המשטרה עושה משהו.

לא מספיק אבל עושה.

ואם מתפנה לה כוח אדם שעסק בעבר בעבירות שיטור תנועה ויכול כרגע לעסוק בנושאים אחרים בגלל הסיוע שהמשטרה מקבלת מאור ירוק, אז מה רע?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ואם מתפנה לה כוח אדם שעסק בעבר בעבירות שיטור תנועה ויכול כרגע לעסוק בנושאים אחרים בגלל הסיוע שהמשטרה מקבלת מאור ירוק, אז מה רע?

תרשה לי לכתוב את תגובתי המלאה והמלומדת לעניין זה:

:lol::rofl::biglaugh::hihi::loco::screwy::roflmao:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מהיכן הבאת במהירות מופרזת שכזו כל כך הרבה סמיילים מקסימים

תאר לך שהתגבור של אור ירוק לא היה, המצב הלא טוב היה הופך לגרוע.

כידוע לכל מטבע יש שני צדדים.

וחצי הכוס , היא או חצי מלאה או חצי ריקה. כל אחד לפי פרשנותו.

ראו את כל הסמיילים בהודעה הקודמת כמועברים גם לכאן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מאמר טוב ישה (הכוונה למאמר של רם סמואל) , בלי קשר לנושא השרשור.

לי זה לא חידש הרבה אומנם, אבל בהחלט לקחתי ושלחתי את זה לחבריי שלא תמיד מבינים אותי ועל מה אני מדבר איתם וכועס עליהם.

לנושא השרשור.

אני הייתי אישית בהרצאה של אבי נאור שהציג את העמותה ואת התחומים שהיא פועלת בהם - בהתמקדות על פעילות התנדבותיות.

גם אני כמוכם, בעודי ניזון ממה שכתוב בפורום, באתי לשמוע את "גחמותיהם" בגישת אנטי די רצינית - כי כמו שכולם יודעים הם רק אוכפים מהירות ומתמקדים בשטויות.

אז להפתעתי המהירות כמעט ולא הוזכרה, האג'נדה שלהם זה להוריד את מספר התאונות\נפגעים - כאשר הם מאמינים בחינוך הדור הגדל והגברת המודעות לנהיגה. במישור החוקי - כלומר לבוא ולהעניש עברייני כביש, ידיהם די כבולות.

הפעולות שהם מעודדים - חניכה של נהגים צעירים, כולל חניכה של המשפחה כולה. ליווי והדרכה של נהגים חדשים, ערכות וכולי.

כלומר הכיוון וקו המחשבה שלהם כן די נכון, לפחות בחלק מהפעילות שלהם.

לצערי - כל מה שיוצא החוצה אל תודעת הציבור הם דברים באמת די "שליליים" בעינינו. כל מיני הצהרות פופוליסטיות של "מהירות הורגת" וכו'. ככה נוצרת לנו התמונה שכל מה שהם מתעסקים זה בשטויות שעוזרות למדינה לגרוף עוד כסף מדוחות המהירות וזה לא ממש נכון. השאלה היא למה זה קורה - גם הם מנסים להשיג להם כותרות, כי מהירות זה סקסי? למה אין קמפיינים שכן באים לשנות את תפיסת הציבור, הרי הם עוסקים גם בתחום הזה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
מאמר טוב ישה (הכוונה למאמר של רם סמואל) , בלי קשר לנושא השרשור.

לי זה לא חידש הרבה אומנם, אבל בהחלט לקחתי ושלחתי את זה לחבריי שלא תמיד מבינים אותי ועל מה אני מדבר איתם וכועס עליהם.

לנושא השרשור.

אני הייתי אישית בהרצאה של אבי נאור שהציג את העמותה ואת התחומים שהיא פועלת בהם - בהתמקדות על פעילות התנדבותיות.

גם אני כמוכם, בעודי ניזון ממה שכתוב בפורום, באתי לשמוע את "גחמותיהם" בגישת אנטי די רצינית - כי כמו שכולם יודעים הם רק אוכפים מהירות ומתמקדים בשטויות.

אז להפתעתי המהירות כמעט ולא הוזכרה, האג'נדה שלהם זה להוריד את מספר התאונות\נפגעים - כאשר הם מאמינים בחינוך הדור הגדל והגברת המודעות לנהיגה. במישור החוקי - כלומר לבוא ולהעניש עברייני כביש, ידיהם די כבולות.

הפעולות שהם מעודדים - חניכה של נהגים צעירים, כולל חניכה של המשפחה כולה. ליווי והדרכה של נהגים חדשים, ערכות וכולי.

כלומר הכיוון וקו המחשבה שלהם כן די נכון, לפחות בחלק מהפעילות שלהם.

לצערי - כל מה שיוצא החוצה אל תודעת הציבור הם דברים באמת די "שליליים" בעינינו. כל מיני הצהרות פופוליסטיות של "מהירות הורגת" וכו'. ככה נוצרת לנו התמונה שכל מה שהם מתעסקים זה בשטויות שעוזרות למדינה לגרוף עוד כסף מדוחות המהירות וזה לא ממש נכון. השאלה היא למה זה קורה - גם הם מנסים להשיג להם כותרות, כי מהירות זה סקסי? למה אין קמפיינים שכן באים לשנות את תפיסת הציבור, הרי הם עוסקים גם בתחום הזה.

יואב

לדעתי חייבים להפנות משאבים למגזר הערבי מקו חיפה בית שאן ועד קו עכו עמיעד.

שם ההשתוללות מגיעה לשיאים חדשים יום יום.

• תוכן חדש...