Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבצע טיפול של החלפת שמן מנוע ופילטר שמן לרכב מסוג: סוזוקי ליאנה, שנת 2002, אוט, 120K ק"מ.

את הטיפול אני יעשה באוטו דיפו. השאלה שלי היא איזה סוג שמן מומלץ? נאמר לי שעלי לשים שמן חצי סינטטי אך כל מוכר המליץ על סוג צמיגות אחר ויצאתי ממש מבולבל.

האם ללכת על שמן של חברת דלק 10W-40, או אולי ללכת על חברות אחרות כמו AGIP 5W-30 או LIQUI שייקרות מאוד.

כמו כן, האם יש הבדל משמעותי בין פילטר מקורי לפילטר תחליפי חוץ מבמחיר?

יש לציין שהרכב שלי לא נוסע הרבה ק"מ בשנה, מאז הטיפול הקודם שנעשה לפני שנה בדיוק הרכב נסע 4K ק"מ בלבד.

תודה על עזרתכם.

פורסם
אני רוצה לבצע טיפול של החלפת שמן מנוע ופילטר שמן לרכב מסוג: סוזוקי ליאנה, שנת 2002, אוט, 120K ק"מ.

את הטיפול אני יעשה באוטו דיפו. השאלה שלי היא איזה סוג שמן מומלץ? נאמר לי שעלי לשים שמן חצי סינטטי אך כל מוכר המליץ על סוג צמיגות אחר ויצאתי ממש מבולבל.

האם ללכת על שמן של חברת דלק 10W-40, או אולי ללכת על חברות אחרות כמו AGIP 5W-30 או LIQUI שייקרות מאוד.

כמו כן, האם יש הבדל משמעותי בין פילטר מקורי לפילטר תחליפי חוץ מבמחיר?

יש לציין שהרכב שלי לא נוסע הרבה ק"מ בשנה, מאז הטיפול הקודם שנעשה לפני שנה בדיוק הרכב נסע 4K ק"מ בלבד.

תודה על עזרתכם.

שים את הצמיגות עליה ממליץ היצרן, אתה יכול לבדוק זאת בכל מוסך מורשה או בספר רכב אם יש לך. לגבי חברה של שמן זו כבר תורה שלמה שניתנת לדיון מעמיק. מבחינת פילטר שמן עדיף מקורי, בחליפיים יש לא מעט זבל.

בעניין הקלימוטראז' הנמוך שהאוטו נסע זה לא תמיד מעודד ובריא לרכב ולשמנים שאמורים לעשות את העבודה שלהם שהרכב עובד.

דווקא בגלל שהאוטו כימעט ולא נוסע הייתי מבצע החלפת שמן בתדירות גבוהה יותר.

:)
פורסם

בחסכון של ה40 ש"ח המסכנים האלה אתה רוצה להרוג רכב בעשרות אלפי שקלים?

התחליפיים ברמה ירודה ואתה לא יודע מה מקור שלהם, אלא אם כן הם OEM. בכל מקרה שים מקורי.

לגבי השמן תקשר למוסך מורשה סוזוקי ותשאל אם אין לך ספר רכב.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
בחסכון של ה40 ש"ח המסכנים האלה אתה רוצה להרוג רכב בעשרות אלפי שקלים?

התחליפיים ברמה ירודה ואתה לא יודע מה מקור שלהם, אלא אם כן הם OEM. בכל מקרה שים מקורי.

לגבי השמן תקשר למוסך מורשה סוזוקי ותשאל אם אין לך ספר רכב.

מסכים לגמרי, לא כדאי להתעסק עם חלפים לא מקוריים בשביל רווח של 40 שקלים.. זה יכול לעלות לך ביוקר.

ובקשר לקילומטראז' הנמוך (מאוד) שמע חבר עם קילומטראז' כל כך נמוך אתה צריך אופניים ולא רכב :)

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

פעם אחרונה שרכשתי מסנן שמן מקורי לסוזוקי הוא עלה 50 שקלים באחת מחנויות יצחק שדה בת"א, לפני מיקוח.

במקום לרכוש את החלקים באוטודיפו קפוץ לאיזור רווי בחנויות חלקי חילוף לרכב ורכוש חלפים איכותיים במחירים טובים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

האם אתה יכול להמליץ על מקום ספציפי ביצחק שדה בו ניתן לרכוש פילטר שמן מקורי של סוזוקי?

יואב.

פורסם
מסכים לגמרי, לא כדאי להתעסק עם חלפים לא מקוריים בשביל רווח של 40 שקלים.. זה יכול לעלות לך ביוקר.

ובקשר לקילומטראז' הנמוך (מאוד) שמע חבר עם קילומטראז' כל כך נמוך אתה צריך אופניים ולא רכב :)

15 אלף לשנה זה נמוך מאוד? סטנדרטי לחלוטין.

ממליץ על שמן של LM, מאוד מרוצה ממנו באופן אישי.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אגב, מישהו יודע היכן אני יכול לקנות מסנן שמן מקורי לרכב (סוזוקי)?

מדובר על איזור חיפה והצ'ק פוסט ואיך אני יכול לדעת שהמסנן אכן מקורי של סוזוקי ושלא עבדו עלי ונתנו לי מסנן תחליפי במחיר של מקורי.

תודה לכל העוזרים.

• תוכן חדש...