Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מספר שאלות, הכל למעשה קשור בסופו של דבר...

1. לגבי הסיגנל מרדיו-דיסק (אל המגבר), האם הוא יוצא בתצורה דיגיטלית? (נניח למשל 24 ביט?) אז אם אני שם דיסק או USB, האם יכול להיות הבדל בין רדיודיסק שעולה 700 שח לבין HU ב7000 שח?

לכאורה מדובר ביציאה שקופה למגבר - סיגנל של 24 ביט זה נתון דיגיטלי אבסולוטי ולא אמור להיות הבדל (כל עוד אתה לא מתערב בצליל עם EQ וכאלה).

אולי כששומעים רדיו FM זה כבר משהו אחר, כי גלי רדיו לכאורה הם מקור אנלוגי לצליל, ואז צריך ממיר איכותי.

אגב רדיו, נראה לי שזו האופציה העיקרית לשמוע באיכות של WAV ולא MP3 אם הבנתי נכון כי לתחנות רשמיות אסור לשדר MP3 לפי החוק (זו שמועה ששמעתי אני מקווה שהיא נכונה :-). והHU שלי לא קורא WAV.

2. (שאלה שניה), יש לי את הרמקולים הבאים, שאמרו לי שהם לא רעים:

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/CarAudioVideo/Speakers/D-Series/Pioneer/TS-D1602R

אני רוצה לחתוך אותם כאילו הם 2 הגבוהים מתוך מערכת קומפוננט 3WAY. (כלומר שיהיה עוד וופר חוץ מהם שהוא יהיה הנמוך) איך אני מגיע לתדרים הנכונים? (גם להם וגם לוופר)

3. שאלה אחרונה - כשאני חותך את הפיוניר האם זה משנה אם אני עושה את זה מהHU או מהמגבר? כלומר האם יש טעם לקנות HU איכותי עם אופציה של קרוס אובר דיגיטלי, או פשוט לחתוך אותם מהמגבר לפי הנתונים שמתאימים להם? (זה בעצם עוד צד לשאלה למה לקנות HU איכותי)

זהו,

מקווה שיצא פחות או יותר מובן, (אם לא תשאלו).

אשמח לשמוע את דעתכם...

פורסם

עירבבת כמה מושגים, אענה לך בקצרה:

1. לא, הסיגנל שעובר למגברים הוא אנלוגי. כאשר כונן הדיסקים ברדיו-דיסק קורא את הדאטה הוא מבצע המרה מדיגיטלי לאנלוגי. משם הסיגנל עובר עיבוד בתוך המכשיר, מוגבר ויוצא אל עבר המגברים.

יש הבדל באיכות השמע של דיסק (לצורך העניין מקורי) בין HU של 700 שקל ל 7000 שקל. למרות ששני המכשירים מבצעים בדיוק את אותה פעולה, אחד משתמש ברכיבים זולים ובלי יותר מדי פילטורים בעוד המכשיר היקר משתמש בדרך כלל ברכיבים איכותיים יותר ובעיקר בעל בנייה הרבה יותר מדוייקת ומדוקדקת. לגבי הרדיו אני נוטה להאמין שהם משדרים אך ורק מדיסקים מקוריים, אבל יש הרבה גורמים בדרך שמאבדים את האיכות. מעולם לא התעמקתי בזה, אבל כל אחד יודע ששיר ברדיו או שיר ישירות מדיסק נשמע שונה לחלוטין.

2. כן, ככל הנראה מדובר ברמקולים לא רעים בכלל, אני משער שלא קנית אותם בארץ?

כדי לבצע את החיתוך שאתה רוצה יש להוסיף קרוס פאסיבי או לרכוש HU בעל אפשרות חיתוך תדרים, כמו פיוניר P880 או אלפיין 9887. אתה יכול להריץ חיפוש כדי להבין מי נגד מי, חפש "הגברה אקטיבית".

3. אני תומך באסכולה שחיתוך דיגיטלי עדיף על אנלוגי, מה גם שהוא הרבה יותר פשוט ונוח. לדעתי שווה להשקיע ב HU איכותי שיתן איכות שמע מצויינת כמו גם אפשרויות חיתוך שיתנו לך לעשות מה שאתה רוצה. ברגע שהכל מתבצע דרך המכשיר את המגברים אפשר להעביר למצב FULL ולהתעסק רק עם הגיינים שלהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על ההסבר!

אני מעוניין בסופו של דבר להגיע למערכת הי אנד אבל כרגע התקציב מאפשר לשדרג רכיב אחד, ואני מתלבט איזה מהם. (מעדיף לשים את כל התקציב על אחד ולא להתפזר).

כל החוליות במערכת יחסית באותה רמה, (שהיא לא רעה אבל לא הי אנד).

לפי מה שאמרתם - הדבר הראשון שצריך להשקיע בו יהיה HU.

כי היות שהHU מתערב באיכות הצליל, זה קריטי שהוא יוציא צליל נורמלי למגבר.

גם מגבר יקר יותר לא יכול להוציא משהו שהוא לא מקבל מהHU.

וגם רמקולים מאוד מעולים בסופו של דבר תלויים במה שהם מקבלים.

הייתי מוסיף נימה ציורית ואומר - ממש חבל שהHU מתערב בסיגנל.

לולי ההתערבות הזו היינו יכולים לרכז את ההשקעה בהגברה אחת ומשיגים תוצאות יותר טובות לאותה השקעה כספית.

אך במצב הנתון חייבים להשקיע בשתי הגברות בשרשרת, הראשונה בHU ואחר כך שוב במגבר.

(אתם מסכימים איתי...?)

לגבי האלפין 9887, הנ"ל, בדקתי בזאפ וראיתי שעם R בסוף מוסיף עוד אלף שח. :roll:

(כלומר האם הכוונה ל 9887 שעולה כ2000 שח, או ל 9887R שעולה מעל 3000 שח?)

פורסם

ה R באלפיינית מציין מכשיר עם RDS, כלומר מכשיר אירופאי שקולט תדרים ישראליים ויודע להציג כתוביות RDS של תחנות רדיו.

המכשירים נטולי ה R הם לרוב ייבוא מארה"ב שלא קולטים תדרים ישראליים. ניתן לבצע ל 9887 כיול במעבדה, ואם נוח לך עם הידיעה שפתחו את המכשיר ופשפשו בקרביים שלו אז אין שום מניעה מללכת עליו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי עכשיו ברור.

כאמור אשמח לשמוע דעות מהי החוליה הראשונה לשדרג.

כל החוליות באיכות סבירה אבל לא הי אנד, והייתי רוצה לשדרג אחד מהם. (כדי לא לפזר תקציב).

לפי מה שאמרתם זה יהיה קודם כל HU (כי כל האחרים מקבלים ממנו את הסיגנל).

רק לוודא שהבנתי נכון...?

פורסם

בוא נתחיל מהסוף-איזו מערכת אתה רוצה לקבל אחרי כל השידרוגים?

3WAY אקטיבית? 2WAY? הגברה פאסיבית אולי?

איזה תקציב יש לך?

דיברת על היי אנד,אבל עם כל הכבוד ל9887 הוא רחוק מאוד מלהיות ברמה של היי אנד

אילו פונקציות אתה רוצה מהHU?

BT,USB,חיבור לIPOD,קרוס אקטיבי אולי

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

נכון שיש המון אפשרויות, אבל השאלה שלי לא במישור של הפרטים, אלא היא יותר כללית...

הנה אני אנסח בצורה שאולי תהיה יותר ברורה:

כיום כל המרכיבים במערכת הן באותה רמה, ומכאן נובעת השאלה ממה להתחיל.

אני טוען להתחיל מהHU, כיוון שממילא כל האחרים מקבלים ממנו.

אבל אני חסר נסיון ורציתי לשאול אם מישהו מנוסה חולק עלי בעניין הזה.

פורסם

אז כן! תתחיל מהHU

אבל לפני שאתה משדרג את הHU,אתה צריך לדעת בדיוק לאיזו רמה של המערכת אתה רוצה להגיע

באיזו צורה אתה רוצה לעבוד וכו"

כל זה צריך לדעת לפני כדי שלא תשדרג את הרכיבים כל כמה חודשים,כי הם כבר לא מתאימים לכל המערכת שלך

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

אוקיי תודה, זה מה שרציתי לשאול. (ואגב מעניין אם מישהו חושב אחרת או שזה קונצנזוס)

לגבי הפרטים ששאלת, הייתי רוצה USB, ואופציה לקרוסובר אקטיבי, אם לא 3 אז לפחות 2WAY.

זה בגלל מה שאיתמר אומר שעדיף שהקרוס יהיה דיגיטלי. אבל האמת שרציתי לשאול על זה, אם אני מגביר טוויטרים בנפרד, ולמעשה חותך את הנמוכים מהמגבר (ולא משתמש בקרוסובר), האם גם זה פחות טוב מדיגיטלי?

או שאני שוב מערבב מושגים...? :?

פורסם

אתה יכול גם לחתוך דרך הקרוס של המגבר אם יש לו קרוס

לפי דעתי לא נוח.

ובקשר לעדיפות של שידרוג של הHU לפני זאת דעתי בלבד

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

ואגב ככל שאני חושב על מה שאמרת אתה ממש צודק,

נניח שאקנה אלפיין 9887, אני לא ידעתי שזה רחוק מהי אנד.

אז איך אני יכול לדעת שאני לא אתחרט וארצה משהו יותר טוב אחר כך?

מצד שני אולי אני לא אתחרט וחבל להשקיע 4000 שח או יותר בHU שלעולם לא ישנה לי ההבדל?

(בכל מקרה לא נראה לי שיש לי את הכסף) בקיצור מאיפה אמורים לדעת דברים כאלה:?:

חוץ מזה בגדול הייתי רוצה מערכת בי אמפ 3WAY וסאב.

אבל זה אומר בערך 8 ערוצים של הגברה.... אני לא יודע אם אי פעם אגיע לשם.

מעניין אם דבר כזה גם יקח יותר מדי חשמל מהמצבר.

טוב חייב להודות ככל שאני יותר מבין אני יותר מבולבל.

פורסם

אל תשדרג כרגע כלום. תתחיל ללמוד את הנושא, כדי להבין מי נגד מי. איזה מערכת אתה רוצה - עם או בלי מעבד, קרוס אקטיבי או פסיבי. אם תחליט על פרוססור - איזה? בתוך HU או חיצוני? כול עוד לא תפנים ולא תענה על השאלות האלה, לא תוכל לעשות בחירה נכונה של HU. תחליט איזה סוג של מערכת אתה רוצה. הי אנד זה הגדרה די רחבה. אתה גם צריך להיות מודע למחירים. וזה רק התחלה.

פורסם

קודם תגדיר לעצמך תקציב לכל המערכת ולהתקנה,בידוד,חיווט

התקנה לסט 3WAY לא זולה בכלל,אז תשקול גם את הנושא זה

ד"א-כן,ה9887 זה לא ממש היי אנד,אבל הוא מכשיר מאוד איכותי

קשה מאוד להגיע לרמת המערכת (וגם מאוד יקר) כשה9887 יהיה חוליה החלשה

ועוד דבר נוסף-ל9887 אין USB,צריך לקנות מתאם,שמחירו בארץ קרוב ל1K

ובחו"ל בסביות 140-160$

ECLIPSE 7200 MK II

• תוכן חדש...