Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין צורך לשחזר את השרשור. העלו טעון קלוש של לחץ על ספייסרים של גל הארכובה, שגם מפריע למתנע. העומס הנוסף של התמסורת רב יותר וזו המלצה כוללת של יצרני הרכב ללחוץ על המצמד בזמן ההתנעה.

פורסם

בשירשור ההוא לא הגיעו לשום מסקנה חד משמעית.

אני יכול להעיד מניסיוני האישי, שברכב עם מצבר חלש, שבקושי מצליח להניע את המנוע ניתן היה ללא שום צויד מדידה אלא "לפי אוזן" בלבד להבחין בהבדל במהירות סיבוב הסטרטר עם קלאץ' מופרד לעומת קלאץ' מחובר.

למען הסר ספק - עם קלאץ' מופרד הסיבוב היה מהיר יותר.

פורסם

זה ברור לי לגמרי, ואני בעצמי רשמתי את זה בתגובה הראשונה לפותח השירשור.

התכוונתי, שבשירשור הישן ההוא דוד מזר ניסה להוכיח שההפך הוא הנכון, מדד צריכת זרם של הסטרטר, ולא הגיע לשום מסקנה.

פורסם

המדידה לא הייתה רלונטית בעליל.

בכל מקרה גם ההיגיון שלי אומר שהנעה עם קלאץ' לחוץ מעמיסה פחות. מאחר ואף אחד מאיתנו לא הולך לבזבז את זמנו בבדיקה עם סקופ ופרוב זרם נראה לי שנסגור את הנושא. לפותח השרשור- עשה מה שנוח לך.

פורסם

גם אבל לא רק. היא לא רלוונטית כי לא נכון למדוד קפיצת זרם בהנעה עם רב מודד השראתי. במקרה הטוב- שהמודד הוא מסוג true RMS וגם יש לו פונקציה של max זה עשוי להיות נכון, אבל לא הייתי בונה על זה כלל. אין במקרה הזה תחילף לסקופ דיגיטלי עם פרוב זרם.

אגב אם אתה עובד עם רב מודד על מה תשים אותו- מצב DC או AC?

כל התשובות האלה תלויות מאד באיך המודד עובד, על פני איזה זמן הוא מחשב מתח RMS ומה מרווח הדגימה שלו. בקיצור זה דרעק!

כאמירה כללית- רב מודד איננו כלי למדידת הפרעות חד-פעמיות. הוא מיועד בעיקר לאותות מחזוריים בתדר נמוך.

• תוכן חדש...