Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת פג'ו 306 XSI, התלבטות בין כמה רכבים שמצאתי לרכישה

avihai-e
שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום אנשים יקרים,

אני חדש באתר זה וחדש בכל תחום מכוניות הספורט, אז רחמו עלי אם אני כותב משהו לא "מקצועי", אבל אתם מוזמנים לצחוק עלי חופשי.:-)

ברצוני לרכוש רכב ספורט מהנה בתקציב יחסית נמוך (עד 20K), לאחר שיטוט של מספר ימים באתר זה ובלוחות המודעות למכירה מצאתי את הדגם שנראה לי הכי מתאים לדרישות שלי ולתקציב, לאלו שלא קראו את הכותרת פז'ו 306 XSI, אותי מעניין בעיקר התנהגות כביש, אחיזה ופחות פוזה של אוטו יפה או מנוע זריז וחזק, מקריאה כאן באתר הבנתי של-306 נתונים טובים בכל הקשור להתנהגות ואחיזה וגם המנוע נפלא, הבעיה האמיתית היא למצוא רכב כזה שעדיין נוסע כמו שצריך שלא "שחטו" אותו ושישרת אותי יותר מאשר ישרת את בעל המוסך שלי (אני יודע שאני אבקר במוסך אבל מקווה שכמה שפחות).

לכל אלא שאין להם כוח להקדמות קראו מכאן:

מצאתי מספר רכבים והנה קישורים לשניים מהם, הם מיצגים פחות או יותר את הבעיה שלי.

הראשון שמור בקנאות, יד ראשונה, שנת 94 מטופל ע"י מכונאי שהוא גם בעל הרכב אבל הוא רוצה מחיר מאוד גבוה כמעט כפול מהמחירון, אני מניח שאפשר לרדת קצת במחיר אבל גם אז המחיר יהיה גבוה בהרבה מהמחירון, קישור למודעה :

http://www.winwin.co.il/Cars/Ads/CarsAds,3269215.aspx

השני פחות שמור, יד 7, שנת 96 אבל עולה עוד פחות מזה של שנת 94, קישור למודעה:

http://www.winwin.co.il/Cars/Ads/CarsAds,3273292.aspx

ופה מגיעה השאלה, מה עדיף רכב שאתה יודע שהיה שמור ומטופח במחיר גבוה בהרבה מהמחירון או רכב שעבר המון ידיים אתה לא בדיוק יודע איזה התעללות עבר אבל מצד שני הוא שנתון גבוה יותר ומשאיר לך עוד עודף בכיס.

אני לוקח בחשבון שהרכבים יצטרכו טיפול ותוספות, ביטוח וכדומה ויש גם תקציב לזה, לכן לא יודע האם כדאי לקנות רכב ולהתחיל לשפר ולהלחליף בו דברים או להסתפק בשנתון נמוך יותר עם מחיר גבוה יותר אך רכב שמור.

סליחה על החפירה ומי שהגיע עד הלום ועוד יענה לי אני מודה לו מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה ק"מ עשה הראשון (הבורדו שנראה מצויין)? שים לב שהלבן הוא 5 דלתות והבורדו 3, מה יותר מדבר אליך?

כמו כן מה בדיוק המחיר שרוצה הלבן? ועד כמה אתה חושב שגמיש הבורדו, (שד"א יד 2 אבל גם זה נתון מצויין)?

לדעתי, אם הבורדו יש לו היסטוריית טיפולים מלאה, הוא נקי מתאונות, הק"מ סביר,והוא משופר באלגנטיות ובמקצועיות (בעיקר בכל הנוגע לשיפורים התורמים להתנהגות כביש), אז הייתי בוחר בו.

אבל זה ממש על פניו, נסה להביא עוד נתונים שיתרמו להשוואה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תסתמך על הפרטים היבשים - סע לראות את הרכבים\מוכרים על מנת לקבל תמונת מצב טובה יותר.

מנסיון - פרטים יבשים (כמו גם תמונות) לא אומרים כלום על הרכב - אצל רוב מוחלט של רכבים אלה הקילומטרז' הורד בשלב כזה או אחר של החיים שלהם.

הרכב בצבע בורדו הוא ללא סאן-רוף, עם ק"מ גבוה, והבעלים שנשמע דיי טוב. הרכב נמצא בלוחות כבר הרבה זמן (יותר מחצי שנה) והמחיר הראשוני שהבחור ביקש היה 27 (!!) אלף.

הדגם עצמו חלומי - ההתנהגות, האבזור, המראה, תנוחת הישיבה וההרגשה הכללית של רכב שמזמין אותך אליו ומציע לך תמיד להשתעשע עם הישבן. ומצד שני אפשר לנסוע איתו גם ברוגע, צריכת דלק סבירה למנוע 2000, אבל כמובן הכל תלוי ברגל ימין שלך.

חובה חובה להשאיר סכום כסף נאה לפני הרכישה בצד - תמיד יהיו הפתעות כאלה ואחרות, בין אם זה טיפולים שותפים\תקלות וכו'.

הצד החיובי של הדגם שתמיד יש חלקים בשפע, עוד לא נתקלתי בחלק מסויים שהיה צריך לחכות\להזמין (חוץ מצינור מים עליון - שיהיה בריא - שביקשו ממני אלפייה תמורת אחד מקורי). רוב החלקים הם חלקים של רכבים גדולים יותר בקונצרן - דוגמת 406 דור ראשון, קסנטיה, וולקן וכו'. כמו כן תמיד ישנם מלא חלקים למכירה בפורומים השונים שיכולים לחסוך המון.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ברכישה, ואל תשכח לעדכן :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר'ה ממש תודה, אתם לא יודעים כמה אני צריך את התמיכה הזאת וההסברים, אני מרגיש אבוד.

iluxxxa יכול להיות שראיתי ביד 2 שאתה מוכר את הXSI שלך ? אפורה באשדוד ?

כן הבחור של הרכב בצבע בורדו אחלה בן אדם, מכונאי רכב שמאוד שמח לעזור בלי קשר לקניית המכונית שלו, ביד 2 הוא מוכר את הרכב ב-15K, אני חושב שעם טיפת מאמץ אני יכול להוריד אותו גם ל14000 (לשאלתך loty) בנוסף לא באמת משנה לי 3 או 5 דלתות, באמת שמצידי לנסוע בעגלה עם חמור אם היא עם אחיזה והתנהגות, מהירה ומהנה לנהיגה.

מבחינת כסף להשאיר בצד ידוע וגם דאגתי לכך מבעוד מעוד, את האמת אני יכול להרשות לעצמי רכב במחיר כמעט וכפול אבל מעדיף לקנות את ה-306 גם כי זה חלום שמלווה אותי הרבה זמן וגם כי אז ישאר לי לא מעט כסף לטיפולים/אחזקה ושיפורים כאלו ואחרים.

מבחינת נתונים אני לא באמת יודע וזה מהסיבה שאני לא באמת יודע מה לשאול מעבר לשאלות הבנאליות של אדם רגיל שהולך לקנות אוטו רגיל (מה שממש לא נכון במקרה הנ"ל).

תשובת לכמה מהשאלות שלך loty: עבר 240000 ק"מ, נקי מתאונות הוא מתחייב שכל חלק וחלק זה מהרכב המקורי שנת 94 (לא יודע כמה אני אדע בכלל לזהות את זה אבל בסדר), היסטורית טיפולים מלאה ומשופר במקצועיות ואלגנטיות אני לא יודע באמת כמה זה נכון אבל הבן אדם מכונאי רכב שנשאר עם הרכב 11 שנה אז אני מניח שהיא שמורה ומטופלת היטב.

תקציר של החפירה מעלה:

1. יש כסף ואני יודע שצריך לשמור בצד

2. אפשר להוריד את הבחור עם הרכב בצבע בורדו לבערך 14K

3. מה אני צריך לשאול ומה הכי חשוב לדעת ברכישת רכב כזה ? מה לבדוק כשאני עם המוכר וכשאני איתו במוסך ?

4. כמה חשוב שנתון הרכב ? (96 יד5 או 94 יד2, סתם כדוגמא, אני יודע שזה לא אבסולוטי ותלוי ברכב עצמו ואולי עניתי לעצמי כאן)

5. כמה קילומטר לשנה נחשב תקין ? וכמה זה באמת משנה אם הרכב עובר טיפולים ?

ובאופן כללי ראיתי עוד לא מעט רכבים בסגנון, פשוט לא יודע מה לשאול ומה לבדוק כשאני הולך לראות את הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא יודע מה לשאול ואיך לבדוק אולי כדאי שתקרא את המדריך הזה ואת המדריך הזה.

חוץ מזה, היסטוריית טיפולים זה אחד הדברים היותר חשובים ברכב ישן. רכב שנמצא כבר 11 שנים אצל אותו הבעלים והוא מחזיק בספר טיפולים מלא לתקופה זו הוא רכב ששווה לבדוק בצורה יסודית, ויש סיכוי יותר מסביר שהוא יתברר כדאי לרכישה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשאל דברים שיחסכו לך כסף:

א. מתי נעשה שיפוץ סרן אחורי? (אם לא נעשה עדיין - אז הוא צריך) כ2000 ש"ח

ב. מתי הוחלפו בולמים? (אם לא הוחלפו עדיין - אז צריך) - החלפה כראוי כולל הכל - מעל 5 אלף ש"ח

ג. מתי נעשה טיימינג (כל 3 שנים או 60 אלף קילומטר) - לא סגור על העלויות במנוע הזה - כנראה סביב ה1500

ד. מתי שופץ מסרק הגה (בקילומטראז' הזה - כבר שופץ פעם אחת כנראה) - סביבות ה1500 ש"ח

ה. מתי הוחלף קלאץ' פעם אחרונה? - לא סגור איזה קלאץ' יושב פה - סביב ה1500 ש"ח כנראה

ו. האם המזגן פועל? אם לא פועל - בין מאות בודדות ל4 אלף - תהמר... (4 אלף ליחידה פנימית + מדחס - WORST CASE)

ז. האם החימום פועל? (מערכת נפרדת שבחאפריות מתקנים ע"י ניתוק הצינורות ...) - 2000 ש"ח פלוס מינוס (תלוי בדגם רדיאטור , מי עושה את העבודה והאם צריך צינורות חדשים)

ח. האם יש ממיר תקין? (עוד 800 ש"ח)

כל השאר זה קטנות יחסית לאילו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכמובן להוסיף את הדברים הרגילים לרשימה של ליביו, כגון:

מנוע - האם הוחלף/שופץ לאחרונה.

מערכת בלימה, צמיגים, חלקי פנים וכו'.

כן, את הרכב שלי ראית למכירה ביד2, אך כרגע החלטתי לחכות אם זה. סה”כ השקעתי המון ברכב, וחבל לי להפסיד את כל זה.

אם אתה רוצה להתפשר קצת בשנתון ובמראה כדאי להוסיף גם את וולקן לרשימה, אשר יתן לך התנהגות דומה ומחיר קניה נמוך יותר בהרבה. ראה שרשור של בחור שקנה אחד כזה לאחרונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולכם אתם מאוד עוזרים, אעדכן בהמשך לגבי הקנייה או עוד שאלות תהיות שיעלו לי.

לגבי הוולקן, בדקתי ראיתי אבל לא מוצא חן בעיני האוטו, מעדיף את הפז'ו.

אבל סתם לידעתי הכללית הוולקן משתווה בהתנהגות הכביש ל306 ? אני אחפש שירשור בנושא.

שוב תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מס' הבדלים מינורים ביניהם (מסרק הגה , בלמים , מוטות פיתול בחלק מהדגמים).

היום - 15 שנה אחרי שהרכבים האלו היו חדשים - רק מצב הרכב קובע.

יכול ליהיות וולקן שתעשה בית ספר ל306 מסוימת ויכול ליהיות הפוך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

חברים תודה על כל העזרה, קניתי את הרכב, אני בעל 306 XSI.

עוד לא צילמתי תמונות שלה אז אין ממש מה להעלות.

רק רציתי שוב להודות לכם שעזרתם לי לגבש דעה ולבחור את הרכב הנכון עבורי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש ומזל טוב, סע בדרים טובות ומלאות פיתולים ועיקומים:wink:

מקווה בשבילך שנפלת על רכישה מוצלחת ושלא תצטרך לחורר את הכיסים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז קנית את הבורדו?

תתחדש. אשמח אם תספר לנו קצת יותר על הקנייה ועל הרכב עצמו. שיהיה במזל טוב,

תהנה ובהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים תודה על כל העזרה, קניתי את הרכב, אני בעל 306 XSI.

עוד לא צילמתי תמונות שלה אז אין ממש מה להעלות.

רק רציתי שוב להודות לכם שעזרתם לי לגבש דעה ולבחור את הרכב הנכון עבורי

תתחדש ותהנה. רק ציין איזה מהם...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי את זאת בת ה16 (נשמע קצת סוטה):-).

שנת 94, שמורה מאוד, עכשיו כשאני איתה כבר שבוע אני יכול להיות יותר בטוח שהקנייה טובה.

הבחור שקניתי ממנו הוא מכונאי ונשאר חבר טוב שעוזר לי בכל דבר שאני נתקל בו ברכב, אין לי ספק שהיא תצטרך בכל מקרה השקעה לא מבוטלת בשביל להביא אותה למצב שאני רוצה, המצב שאני רוצה הוא של רכב משוחזר ולא משופר (מקווה ומניח שזה זול יותר).

אני חייב להודות שקצת קיבלתי כאפה, שכחתי שאני בכל זאת קונה רכב שנת 94, עם כל המשתמע מכך, כל חיי אני נוסע על רכבים שיוצאים ישר מהמפעל ושלא זקוקים להרבה תשומת לב או לחיצה על הגז בהתנעה וכמה שניות של פחד שאולי הרכב לא יתניע וכדומה..

בכל מקרה אני עדיין יודע שעשיתי את הרכישה הנכונה מהסיבה הפשוטה שכשאני נכנס לאוטו אני אדם מאושר.

אם כבר הגבתי אז אוסיף שתי שאלות:

1. כמה יעלה לי להחליף גיר (נראה לי לקראת סוף חייו או סתם תחושה שלי).

2. עכשיו כשיש לי רכב איך אני מתחיל ללמוד אותו מבחינה מכנית כדי שלא על כל שטות אגש למוסך, נחשפתי לספרי היינס שווה משהו למתחיל כמוני או שזה יהיה מסובך מדי ומה עוד ניתן לעשות בכדי ללמוד.

ועוד שאלה קטנה מישהו מכיר פחח/צבע טוב (צריך לגג ולמכסה מנוע).

תודה לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...