Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

סלקום מחייבים אותי על חבילת דור 3 בטענה שהמכשירים הם דור 3 - המכשירים אכן דור 3 אבל סיימתי לפני חצי שנה כבר לשלם עליהם. כלומר, אין לי שום התחייבות אצל סלקום. אני מעוניין להפסיק לשלם על חבילת דור 3 שאין לי צורך בה.

סלקום אומרים שכל עוד מדובר על מכישר דור 3, אני מחויב לשלם על חבילת דור 3 ולהשתמש בסים דור 3.

מבדיקה, מכשיר סוני W880 שנקנה מחנות פרטית (מכשיר דור 3) משתמש ללא שום בעיה בסים דור 2 כבר מעל שנה.

איך מכופפים את סלקום להפסיק לחייב אותי על חבילת דור 3. המכשיר דור 3 אכן נקנה אצלהם אבל זה היה לפני יותר מ-3 שנים ואין כבר שום התחייבות עליו, מה שאומר בעצם שהמכשיר שייך לי. הם טוענים שהמכשיר לא יכול לעבוד עם סים דור 2.

אני יודע בוודאות שכן ניתן. הם טוענים שאם ינתקו, אז יכריזו על המכשיר כגנוב מה שבעצם יגרום לו להיות "לבנה" שאין מה לעשות איתה יותר. האם יש להם את הזכות לעשות זאת למרות שהמכשיר שייך לי ?

מחיפוש בגוגל, ישנן לא מעט כתבות שאומרות שלא ניתן לחייב אותי על חבילת דור 3 למרות שהמכשיר שלי הוא דור 3 (מן הסתם אם אין התחייבות).

לכן, אני מחפש את הנוסח של החוק + עצות איך להתמודד מולם.

כרגע יש בידי הצעת מעבר לאורנג' שגם תהווה משהו בהתמודדות.

תודה לעוזרים

Veni Vidi Vici

פורסם

תודה אבל פתחתי את השרשור אחרי קריאת הכתבה. עדיין לא מצליח למצוא את הנוסח של החוק ומשרד התקשורת לא עונה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אהלן Wiking

ישנם מספר פתרנות לסוגיה שהעלאת אציין 2 דרכי התמודדות:

1.אם קיים ברשותך מכשיר דור 2 ישן בבית (גם אם אינו בשימוש/תקין)גש עימו למרכז שירות ובקש לבצע פעולה שנקראת צימוד,כלומר אתה מצהיר כביכול שזהו המכשיר שאתה הולך להשתמש בו והם מחוייבים להחליף לך את הסים מדור 3 ל דור 2

עלות הפעולה הינה : 50 ש"ח

2.איום התנתקות יכול להועיל שכן החברה תציע לך איזושהי הטבה כנגד החיוב עבור דור3,כמדומני החיוב עבור חבילת גלשיה בסיסית הינו 27 ש"ח על כן הם יכול לתת לך החזר חודשי של 20 ש"ח כתלות בזמן האוויר שצרכת,שים לב שהנחה זו כרוכה בהתחייבות מחודשת לחברה(מה שמגדיל את דמי היציאה במידה ואתה עוזב) בנוסף ההנחה ניתנה לתקופה של עד 18 חד'(בהתאם לתקופת ההתחייבות).

ד"א באורנג' אתה יכול לבטל את חבילת הדור 3 ברגע שהסתיימה תקופת ההתחייבות שלך לחברה

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

תודה על עזרתך.

לא רוצה את חבילת הגלישה הזאת תחת שום הטבה. רוצה שינתקו וזהו. למה אורנג' כן מבטלים וסלקום לא ? הרי החוק אומר שהם לא יכולים לחייב אותי. נציגת שירות אומרת שאני משתמש בציוד שלה ומשקרת שסים דור 2 לא יעבוד במכשיר דור 3.

Veni Vidi Vici

פורסם

אולי כאן

http://www.lawdata.co.il/UpLoad/Hok/34331.rtf

תבדוק אןלי גם באתר משרד התקשורת עצמו. בטלפון? נו באמת מה אתה ילד??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טוב, אחרי שיחה נוספת איתם, עדיין טוענים שאני מחויב בחבילת דור 3 אם ברצוני להשתמש במכשיר דור 3 בסלקום.

אם אני לוקח סים דור 2, טוענים שהמכשיר לא יעבוד. כמו כן, אומרים שיחסמו את המכשיר אם אבטל את הדור 3.

מה עושים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אתה מחוייב בחבילה? אם כן אז הם לא חייבים להוריד את הדור 3. היתה לך הזכות להיות לקוח שלהם ללא חבילה ואז חוקית הם לא יכלו לחייב אותך על הדור 3, ברגע שהסכמת לחבילה (כשמה כן היא) אתה מחוייב לכל מה שיש בחבילה. מה שהם עושים זה מעלים כל חודש את התעריף למי שלא בחבילה כדי לאלץ אותו לקחת חבילה שהיא כמובן בהתחייבות לשנה וחצי וככה מאלצים אותך להיות כבול אליהם.

ברגע שתעבור לדור 2 מבחינתם, המכשיר של הדור 3 שווה לאבן, הם חוסמים אותו בכל צורה אפשרית מה שלא יתן לך אפשרות להשתמש בו בכלל (בעצם המכשיר מוכרז כגנוב אם זכור לי נכון).

לגבי זה שסים דור 2 לא יעבוד על מכשיר דור 3, קישקוש! אבל אם יחסמו לך את המכשיר של הדור 3 אז גם סים דור 3 לא יעבוד בו אז מה זה כבר משנה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תודיע להם שהעברת את המכשיר לשימוש של בת דודה שלך, ואתה משתמש מהיום במכשיר דור 2 ומעוניין לקבל סים דור 2 ולבטל את חבילת הגלישה.

אם יחסמו את המכשיר כגנוב תגיע למרכז שירות ושב להם על הראש עד שיבטלו את החסימה.

אם עושים לך בעיות קח את השם המלא של המנהל שאיתו אתה מדבר ותודיע לו שאתה מדווח על ההתנהלות שלהם למשרד התקשורת.

יש גם משהו יותר פשוט שאתה יכול לעשות - להתנייד לאורנג'...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם אני חשבתי שאין להם שום אפשרות לחסום אותו אבל הם טוענים אחרת. אם אני מבקש מהם סים דור 2, הם חוסמים לי את המכשיר כי הוא דור 3.

Veni Vidi Vici

פורסם

קודם כל תהיה חכם:

שלח להם מכתב (בפקס עם אישור קבלה + דואר רשום עם אישור מסירה) שאומר שלאור זה שאיימו עליך במרכז שירות שאם תקח סים דור 2 יחסמו לך את המכשיר (למעשה יכניסו אותו לרשימת הIMEI השחורה של החברות בארץ), אתה מודיע להם שכיון שסיימת לשלם עבור המכשיר הרי הוא רכושך, ובמידה ותבוצע חסימה כזו, אתה תפנה לערכאות.

מכתב כזה אומנם לא ימנע מהטמבלים במרכזי השירות לחסום לך את המכשיר, אבל הוא יכסת"ח אותך לא רע בכלל להמשך.

לאחר מכן, במידה ואתה לא מעוניין להתנייד לאורנג', לך למרכז שירות, תראה להם את המכתב ששלחת, ותגיד להם שאתה רוצה סים דור 2 כיון שאת הטלפון שלך אתה מוכר (רכוש שלך, כן?), ושאם הם יחסמו אותו, אתה תתבע. אם יש לך טלפון דור 2, תגיע איתו למרכז שירות ותגיד להם שזה יהיה הטלפון שלך מעתה והלאה.

מעבר לזה, לא לשכוח לקחת את הפרטים של הנציג/ה שמולך, ואם אתה מדבר עם מנהל (מה שבהחלט עשוי לעזור) גם את פרטיו של המנהל.

והנה הצעה יותר קלה:

תתנייד לאורנג'. אם תעשה את זה בעסקה טלפונית (ותקליט את השיחה, כן?) תהיה בטוח שסלקום ירדפו אחריך וימצאו את הדרך להחזיר לך את הסים דור 2. היתרון בעיסקה טלפונית (גם ניוד למיטב ידיעתי) זה שניתן לבטל אותה תוך שבועיים, אפילו בלי שום סיבה מיוחדת, אלא סתם כי בא לך לבטל.

פורסם

באוראנג' לא נותנים לך סים דור 2 ברגע שנגמרת ההתחייבות,הם פשוט מבטלים את החבילות "חובה" שמגיעות עם החבילת דור 3.

(חבילות גלישה ותוכן וכו').

תבדוק עם סלקום אם זה ניתן לביצוע,אתה לא צריך להחליף את הסים.

פורסם

אני לא מבין איפה כאן בכלל הבעייה.

חברות הסלולר כבר מזמן לא מחזיקות אותנו בביצים. פנה לעצמך אחר צהריים פנוי וגש לאחד ממרכזי השירות של אורנג'. תראה שללא כל מיקוח תקבל הצעה לחבילה אטרקטיבית יותר מסלקום.

לאחר שששמעת את ההצעה (כי לא תקבל אותה כתובה, רשום את הצעת הנציג לעצמך) גש למוקד שירות לקוחות של סלקום ותבקש להתנתק. אל תכנע לאיומי הנציג ולהבטחתו ש"אי אפשר לתת לך הצעה יותר טובה" ותתעקש להתנתק - יומיים אחר כך תקבל טלפון מנציג שימור לקוחות שיתחנן שתישאר אצלם ותראה איזה פלא - חבילת הגלישה שלך תבוטל כליל.

עצוב, אבל ככה זה עובד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז זהו, שזה לא עובד ככה. הצעה כתובה יש לי מאורנג' (שלא ממש אטרקטיבית).

בכל מקרה, אחרי שיחה עם מנהלת שירות לקוחות, הוסבר לי שאם אגיע עם מכשיר דור 2 ואבקש לצמד אליו את הקו לא תהיה שום בעיה מעבר לתשלום על הסים דור 2 וכך בעצם אפסיק לשלם על חבילת דור 3. מכשיר הדור 3 שברשותי לא ייחסם (נלקחו פרטי המנהלת והוסבר שבמידה ותהיה בעיה, אפנה מיד אליה). עידכונים בהמשך.

לגבי אורנג' - אומנם השירות שקיבלתי היום היה טוב, אך ההצעה שלהם לא אטרקטיבית + ישנה התחייבות. אני לא מוכן להתחייב יותר אף פעם לשום חברת סלולר וכמו כן, בחיים לא אקנה יותר מכשיר דרכם.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...