Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם אחרונה נקנה מכשיר דרכם לפני 3.5 שנים ככה שזה כבר לא לקח.

לא מעניין אותי לשלם יותר כל עוד אני לא מחויב להם לרגע.

Veni Vidi Vici

פורסם

איך החברות חוסמות מכשיר / הופכות אותו ללבנה?

אם יש לי מכשיר מחו"ל, הן עדיין יכולות לחסום לי אותו?

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

הפתרון הטוב ביותר הוא לא לרכוש מכשיר דרך חברות הסוללר.

ככה נהנים ממכשיר מתקדם ללא החיוב המיותר של חבילת גלישה.

אני אישית למדתי את זה על בשרי אחרי שהחלטתי לקחת מכשיר דרך סלקום בהצעה מפתה (מכשיר חינם לאחר החזרים).

הם נהנים בכל חודש מכמעט 30 שקל שאני משלם להם על כלום!

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך מתבצעת החסימה והאם ניתן לעקוף אותה בעזרת התקנת גרסה ג'נרית?

או שאולי אפשר להפוך את המכשיר לטוקמן.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

על מנת לא להשאיר נושא פתוח ללא פיתרון וגם בגלל שרשור זהה כמעט שנפתח אני מעדכן:

לפני שבוע הלכתי לסניף בכפ"ס (אחרי שמנהלת שירות לקוחות רדפה אחרי בטלפון) וביצעתי את מה שרציתי.

הגעתי עם שני מכשירים לא של סלקום (נוקיה ישנה ואייפון 2G) ובמקום נעשה שינוי. החלפה לסים דור 2.5 עולה 50 ש"ח ובעת ההחלפה, מצמידים את המס' מנוי לטלפון שאני מציג להם כדור 2.5 (למרות שמבחינתי יכולתי לשים על השולחן גם את הדיזייר שלי ולא היו יכולים להגיד כלום). מכשירי דור 3 שברשותי לא נחסמו, והסים דור 2.5 הוכנס עוד במרכז שירות לטלפון דור 3 של סלקום.

מה שמרתיח אותי בסיפור הזה הוא הניסיון "לאנוס" אותי לשלם על חבילת דור 3 גם אם אני לא מעוניין בכך ואין לי שום התחייבות לסלקום. רק בעת שיחה עם מנהלת שירות לקוחות קיבלתי את התשובה החד משמעית שהמכשיר דור 3 שלי לא ייחסם ועלות ההחלפה הינה 50 ש"ח ושאין בעיה למכשיר דור 3 לעבוד עם סים 2.5 (לפני כן טענו בתוקף שהדבר לא אפשרי וזה שקר גס) אם לא הייתי צריך לטוס תוך מס' ימים, כנראה שהייתי פותח מלחמה על לקוח בינם לבין אורנג' (שמבחינתם היו מאוד מעוניינים ורדפו אחרי לעבור אליהם - בכל זאת 5 מנויים).

סוף סיפור.

Veni Vidi Vici

פורסם
מישהו יכול להסביר לי איך מתבצעת החסימה והאם ניתן לעקוף אותה בעזרת התקנת גרסה ג'נרית?

מספר ה IMEI (למעשה מספר ה"ברזל" של כל מכשיר ברשת GSMית) של כל מכשיר שנקנה מספיק סלולאר בארץ (או מכשיר שנקנה "בחוץ" וצומד לקו) נכנס לבסיס נתונים מרכזי המשותף לשלוש המפעילות הגדולות. כאשר מכשיר כזה אובד/נגנב, הוא נחסם בבסיס הנתונים הזה, מה שאומר שגם אם יכניסו אליו סים תקין, הרשת לא תאפשר לו להתחבר כיון שהרשת תזהה שמדובר במכשיר שמדווח כגנוב.

מכשיר שנקנה בחוץ ולא צומד לקו, לא יוכל להחסם.

מכשיר שחסום בארץ יהיה פעיל לחלוטין בחו"ל.

אין שום קשר לגרסת התוכנה של המכשיר, כיון שה IMEI הוא מספר "ברזל" שצרוב במכשיר, בלי קשר לגרסת התוכנה שלו.

יש דרכים, לא חוקיות, לצרוב למכשיר מספר IMEI חדש ובכך לעקוף את החסימה, אולם כאמור זה מהלך לא חוקי, ויש שאומרים אפילו פלילי.

פורסם

אם כך יכול להיות מצב שאדם קונה מכשיר משומש ולאחר חצי שנה המוכר (שהמכשיר כבר לא ברשותו) מחליט שהוא לא רוצה לשלם לסלקום דמי דור 3 ואז המכשיר נחסם והקונה אוכל אותה?

ממש לא הגיוני ואף נשמע לא חוקי שחברת סלולר תהפוך מכשיר שהוא שלך לברזל בגלל שאתה לא מוכן לשלם להם על שירות שאתה לא מחויב אליו (בקיצור פרוטקשן).

גם אני מעונין לבטל את השירות הזה באחד המכשירים שלי, שאלתי בסלקום לגבי ענין החסימה ונאמר לי שהמכשיר לא יחסם.

עוד נאמר שכדי לקבל סים דור 2 צריך להציג חשבונית על שמי ומכשיר דור 2 ולשלם 180 ש"ח, סתם מכשיר משומש לא תופס.

לחילופין אפשר להטביע את המכשיר דור 3 באסלה,ללכת איתו למעבדה,לחכות שעתיים שבסופן יגידו לך שהמכשיר לו ניתן לתיקון בגלל קורוזיה,לשלם בדיקה,לסרב לשדרוג,לשלם 180 ש"ח ולצאת עם סים דור 2 בלי מכשיר וחור בכיס.

מה אכפת להם איזה מכשיר יש לי ומאיפה ולמה בכלל אני צריך להוכיח שיש לי מכשיר דור 2 ועוד לשלם 180 ש"ח, סחטנים.

אסי

פורסם

הצגת חשבונית רק אם אתה רוצה זיכוי חודשי עליו, ביטוח וכו'.

אם אתה לא מעוניין בשום דבר מעבר לסים 2.5 זה לא אמור לעלות 180 ש"ח.

Veni Vidi Vici

פורסם
הצגת חשבונית רק אם אתה רוצה זיכוי חודשי עליו, ביטוח וכו'.

אם אתה לא מעוניין בשום דבר מעבר לסים 2.5 זה לא אמור לעלות 180 ש"ח.

הסברתי בפירוש שאני לא מעונין בזיכוי, 50 ש"ח והצגת מכשיר ישן נשמע יותר הגיוני, השאלה אם זה קרה בעקבות השיחה עם מנהלת שירות לקוחות או שעושים את זה לכל אחד בלי צורך באיומים.

אסי

פורסם
אם כך יכול להיות מצב שאדם קונה מכשיר משומש ולאחר חצי שנה המוכר (שהמכשיר כבר לא ברשותו) מחליט שהוא לא רוצה לשלם לסלקום דמי דור 3 ואז המכשיר נחסם והקונה אוכל אותה?

לא רק שזה "יכול להיות" - זה קורה, אפילו לא מעט.

אז נכון, זה פלילי, אבל בשביל להתלונן על מישהו אתה צריך למצוא אותו ולהוכיח שלא גנבת ממנו את המכשיר. קניה של מכשיר סלולארי יד שניה זה שוק פרוץ ופוטנציאלית מלא במכשולים. בהרבה מקרים כשמישהו מוכר לך מכשיר שהוא מתכוון לחסום, אתה תגלה מאוחר מדי שהמספר הסלולארי שלא כבר לא מחובר, וש"בוא נפגש מתחת לעבודה שלי כי זה יהיה הכי נוח" בעצם אומר "בוא ניפגש ברחוב, כדי שלא תדע עלי כלום". עוקץ.

פורסם
טוב, אחרי שיחה נוספת איתם, עדיין טוענים שאני מחויב בחבילת דור 3 אם ברצוני להשתמש במכשיר דור 3 בסלקום.

אם אני לוקח סים דור 2, טוענים שהמכשיר לא יעבוד. כמו כן, אומרים שיחסמו את המכשיר אם אבטל את הדור 3.

מה עושים ?

תבדוק עם כרטיס דור 2 של חבר ...

• תוכן חדש...