Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנאדם אחד אמר לי פעם.

רוצה לרכוש רכב יד שניה?, תחפש תמיד את זה שרוצה קצת מעל המחירון, בטח הוא שווה את זה.

לדעתי זה כ"כ נכון.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בדיקת הזיהום בוצעה על מנוע חם?

אם לא אז זו הבעיה.

אין מה לרוץ להחליף ממיר, יכול להיות שעם קצת מזל / דלק לא מהול / תוסף / נסיעת התגרזנות לפני הטסט לא תהיה בעיה.

אני חושב שלשלם 3000 שקל מעל המחירון על רכב תקין פיקס, בהנחה שאתה מחזיק אותו כמה שנים - זה סבבה לגמרי אם זה באמת המצב שלו.

יש מעט מאוד רכבים בני 13 שטופלו רק במורשה והקילומטרז' לכן מוכח כאמיתי.

רכב "ממוצע" יכול בלי שום בעיה להכניס אותך להוצאות של 3000 שקל תיקונים כבר בשנה הראשונה בגלל הזנחה של הבעלים הקודם.

ברכב "מלוקק" יש סיכוי הרבה יותר נמוך לדבר כזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא ידועה הסיבה מדוע הוחלף הממיר בפעם הקודמת, אך אני מניח שהוא הוחלף עקב כשלון בטסט.

הרכב הגיע לטמפ' של האמצע, אבל נסע קילומטרים בודדים לפני הבדיקה, לא יודע אם זה אומר משהו.

כאשר התכופפתי לראות את השלדה של הרכב, היה נחמד לגלות שהוא לא סובל, גם לא מהנזילה הקטנה ביותר.

הבעיה היא שאני צריך להחליף את ארבעת הצמיגים, נראה לי שאני אחפש בפירוקיות ג'אנטים 14 או 15 עם צמיגים במצב טוב ואסגור סיפור בפחות מאלפייה.

מבחינת פנים, הרכב נראה חדש, ללא שריטה, הכל במקום ועובד כמו שצריך.

דבר נוסף שאני צריך לעשות זה כנראה צביעה כללית, אבל לא חובה. במידה ואני אקבל אחריות ל4 שנים מהבחור שצבע לי את הרכבים עד כה(והיו לא מעט כאלה...) אז אני אלך על זה, סיפור של 2000 ש"ח בערך.

פורסם

לא ייאמן איך אנשים מוכנים לחסוך על צמיגים, הקשר היחיד לכביש.

שילמת על רכב שנמצא שנתיים לפני גיל גריטה, סכום של 27,500 ש"ח. הצמיגים זה מה שמרתיע אותך?

תתחדש וסע בדרכים טובות, אבל אל תקנה צמיג משומש או סיני.

פורסם
שילמת על רכב שנמצא שנתיים לפני גיל גריטה, סכום של 27,500 ש"ח.

אתה יודע, לא כולם פועלים לפי שיקולים כלכליים נטו, ומחפשים רכב שנותן תמורה מקסימלית לכסף או יחס טוב בין מחיר לשנתון.

בעיני הרבה מאוד אנשים יש המון ערך מוסף לצמד המילים "הונדה האצ'בק", ובעלות על אחת כזאות עושה להם טוב על הנשמה, הרבה יותר מאשר בעלות על פיאט פאנדה או יונדאי גטס ממודל חדש יותר.

זה מצב קיים, לא כולם רובוטוים נטולי רגש, שקונים את המשתלם ואת הזול ביותר.

ולגבי גריטה - זה שוטיות, גריטה זה למכוניות גמורות ובלויות. וכאן מדובר ברכב תקין במצב מצויין.

אני למשל לפני כמה שנים קניתי רכב שנת 77, במחיר של פונטו שנת 97. הוא כבר מזמן מתאים לתוכנית הגיטה, ואפילו קיבלתי הביתה הזמנה רשמית להגיע לאחד המגרשים הפרוסים ברחבי הארץ. אז מה, עם קבלת המכתב הייתי אמור ישר לצאת לדרך, רק בגלל שברישיון הרכב מופיע "1977"?

לפותח השירשור - תתחדש ותהנה מהאוטו.

פורסם

לפותח השרשור

אני אתן לך דוגמא לפני כחודש אבי מחר פונטו 1200 שנת 2008 יד ראשונה עם 21000 ק"מ בלבד

דרשנו מחירון לפי לוי יצחק + 1500 ש"ח על גאנטים בסה"כ זה יצא 6500 מעל המחירון

פרסמנו מודעה ביד 2 ובתוך 40 דק' בדיוק הרכב נמכר כאמור 6500 מעל המחירון .

הראשון שהגיע לקח את הרכב לבדיקה כמובן שהכול יצא תקין והרכב נמכר .

הכול עניין של מי מחפש רכב ספציפי ובאיזה מצב ,היצע ושוק .

יוסי

פורסם

תודה לכולם,

רק כדי להבהיר כאן משהו, יכולתי באותה מידה לקנות יונדאי גטס 2006 עם המנוע החדש או סיריון חדשה מודל 2006, אבל אלה מכוניות שלא מדברות אלי. הגטס רכב גרוע ואמנם מוצע עם גיר רגיל, אבל זה פשוט לא זה. והסיריון, שהוא רכב חביב, אמין וחסכוני, אבל מלבד השילוב של הגיר מנוע, מדובר על רכב נחות בעיני, לא נוח בעליל ולא מוצע עם אפשרות לגיר ידני.

כסף זאת לא הבעיה, אם הייתה אפשרות לרכוש סוזוקי סוויפט חדשה עם גיר ידני, לא הייתי חושב פעמיים וקונה את הרכב הזה. אבל אין.

הסיביק מציעה חבילה מגוונת(ולא, אני ממש לא ערס, אלא רק אחד שיודע לזהות ולהעריך איכות, זה אמנם לא מרצדס, אבל ביחס למה שנמכר בשוק הישראלי, זה קצת מעבר והיא נותנת ערך מוסף בדמות הנאה מנהיגה, איכות נסיעה טובה, אמינות ושרידות ביצועים טובים ונכחות מסויימת).

ואני אסתכן ואומר שהערך שלה יהיה יותר גבוה מזה של הפנדה או גטס, שצעירות ממנה בכמעט עשור, עוד כמה שנים.

פורסם

הכל על הכיפאק רק תחליף צמיגים לחדשים, החורף מתקרב.

לגבי גיל גריטה - דיברו פה לפני על רכבים תקינים ולא תקינים וכך הלאה - בתור בנאדם שנסע על ליאונה 86 שהייתה מטופלת בטירוף ובמצב מעולה וכו' וכו' - אני מבין במה מדובר. אבל, זה לא יציל אף אחד מטסט פעמיים בשנה ואישור רכב מיושן - שזה מה שרוצים לעשות עם רכבים בני 15, בקרוב מאוד.

הכיוון הוא אחד - החמרה עם מחזיקי רכב ישן. זה פקטור שצריך לבוא בחשבון כשרוכשים רכב בן 12, אוטוטו בן 13.

ייתכן שמצב הסחירות יהיה שונה לגמרי כאשר תנסה למכור רכב בן 15 עם טסט פעמיים בשנה וזה ירתיע רוכשים רבים ויביא למחיר נמוך במכירה.

פורסם

drsubaru - סליחה על הסטייה מהנושא, אבל החמרת המדיניות לגבי רכב ישן חייבת לבוא תוך הקלה ברכישת רכב חדש. כל עוד זה לא קורה מדובר על עוד שיטה מבית היוצר של ממשלת ישראל לסחיטה של בעלי הרכב.

ולפה"ש - תתחדש, סע בזהירות אבל על גבי צמיגים טובים וחדשים, זה השדרוג הטוב ביותר שתוכל לעשות לרכב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מצטרף לד"ר סובארו,

ראבאק, תדחה את הצביעה ב-2000 שקל ותרכוש לעצמך צמיגים חדשים ונורמלים! זה המינימום שדורש התייחסות.

התרבות הקלוקלת הזאת של השקעה ב"ניקלים" ו"השחמת חלונות" ע"פ צמיגים חדשים וטובים פשוט מבחילה ובוודאי שמסוכנת.

(באופן כללי, לא קשור לשרשור ספציפי).

תתחדש וסע בדרכים טובות (עם צמיגים טובים וחדשים).

פורסם

נמשיך בחטיפת השרשור -

כמה פעמים רואים ג'אנטים מבריקים ויפים שעולים אלפי שקלים, שעוטפים אותם צמיגים של LINGLONG או TRIANGLE?

אני הייתי מעדיף לנסוע על ג'אנט ברזל בלי טאסה אפילו, והעיקר לא לנסוע על ג'אנק סיני זול.

פורסם

עד כה בכל אחד מהרכבים שהיו ברשותי החלפתי את ארבעת הצמיגים, גם אם היה מקום לספק, ולחברה איכותית כגון קלאבר ולא איזה זבל סיני.

אם יש משהו שאני יודע זה שהרכב שרכשתי אינו בטיחותי ולכן עלי להשקיע בבטיחות פאסיבית כגון צמיגים.

אני עדיין מתלבט אם לעשות צבע כללי, ולא בטוח שאני אלך על זה בסוף, ואני לא מבין מאיפה הגעתם למסקנה שאני אעשה קודם כל צבע ורק אחר כך אדאג ליתר הדברים.

פורסם

המחיר סביר יחסית למצב הרכב וגילו. אסור לשכוח שזה רכב שברוב המקרים משמש ערסים למיניהם ומקבל תוספות מצועצעות, אז למצוא אחד מקורי עם נתון ק"מ ויד יפים ומטופל כמו שצריך - שווה את הכסף.

חוצמזה אני לא יודע מה מידת הג'נט ברכב הזה (מהמר על 14) אבל רבייעיה נורמלית צריכה לעלות סביב 1200.

נמשיך בחטיפת השרשור -

כמה פעמים רואים ג'אנטים מבריקים ויפים שעולים אלפי שקלים, שעוטפים אותם צמיגים של LINGLONG או TRIANGLE?

אני הייתי מעדיף לנסוע על ג'אנט ברזל בלי טאסה אפילו, והעיקר לא לנסוע על ג'אנק סיני זול.

:mm_yeah:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עד כה בכל אחד מהרכבים שהיו ברשותי החלפתי את ארבעת הצמיגים, גם אם היה מקום לספק, ולחברה איכותית כגון קלאבר ולא איזה זבל סיני.

אם יש משהו שאני יודע זה שהרכב שרכשתי אינו בטיחותי ולכן עלי להשקיע בבטיחות פאסיבית כגון צמיגים.

אני עדיין מתלבט אם לעשות צבע כללי, ולא בטוח שאני אלך על זה בסוף, ואני לא מבין מאיפה הגעתם למסקנה שאני אעשה קודם כל צבע ורק אחר כך אדאג ליתר הדברים.

זה הגיע מכך שאמרת שאתה הולך לחפש צמיגים בפירוקיה :crazyeyes

• תוכן חדש...