Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוקית, כל כביש מותר לאופניים..

מה? :shock:

התמרור הזה:

349.jpg

מורה בברור ובצורה חד משמעית שאין כניסה לאופניים!

כניסה לדרך מהירה: אין כניסה להולכי רגל, לאופניים, לרכב איטי, לעגלות יד, לבעלי חיים ללכל רכב אשר אינו מסוגל או מורשה לנוע במהירות שצויינה בתמרור 74 המוצב לפני הכניסה לדרך מהירה עד תמרור 76.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נודניק, נודניק... אבל צודק! :fist:

:roflmao::roflmao::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא בכניסה לכל כביש מהיר יש את השלט הזה :fist::-D

אני יכול לחשוב על לפחות 3 עליות לכביש מהיר בהם אין את השלט הנ"ל.

אבל לא על זה הדיון.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
אין שום מקום שאפשר להתאמן בו באופניים.

חוקית, כל כביש מותר לאופניים.

אבל חורה לי שאתה, בתור מתחרע נס הרים בואכה סדום ערד, מגלגל עיניך השמיימה בהתחסדות כשמישהו אחר הופך כביש ציבורי למגרש משחקים. ממך ומשכמותך הייתי מצפה לקצת התחשבות והכרה בכך שאנחנו לא חיים רק כדי להגיע מ-א' ל-ב'.

תקרא טוב ידידי,

באם אינך יודע אז הכביש עליו אתה טוען שאני !!! (מבלי שאתה מכיר/פגשת/שוחחת) מתחרע הינו כביש שמוביל למספר לא קטן של ישובים ואף באזור זה יש פעילויות של יחדיות צבאיות בשעות לא שעות ,הכביש הינו כביש צר ורוכבים האופניים שם נוסעים בו כאילו והכביש ריק וזו חוצפה ,ולמה חוצפה כי זה כ ב י ש ציבורי ולא מסלול רכיבה ,ולא סתם כביש אלא כביש מסוכן ואף לרוכבי אופניים בפרט .

ברור שאני אגלגל עיני השמימה וזאת כי לא רק שמפחיד לנסוע בכבישים רגילים עם רוכבים אופנים שבודקים אותך בכל מצבים (ובאם תתעקש אז אני גם אצלם לך בכל יום ויומו כיצד הרוכבים מתנהגים בכיבישים )אלא גם כי עוד הנהגים הם אלה שאוכלים עונשים לחיים בגלל רוכבי אופנייים (מסכנים שאין להם מקום להתאמן :oops:),ולא עונשים מבתי משפט אלא העונש של לסחוב את זה שהרגת בנאדם !!! (ואני לא מתייחס לחלאה שהרג עכשיו כי הוא עבריין בדיוק כמו רוב העבריינים).

אמיגר,

אני איתך בצעד שתעשה וזאת כי נמאס מהמצב הזה ואני גם בטוח שלהם לא תהיה בעיה להקים (תבדוק מי האוכלוסיב ובמה היא עוסקת ולמי היא קשורה)מקום שבהם יוכלו להתאמן ולהתחרות (שלא כמו בספורט המוטורי המפותח בארצנו -:lol:).

דדי

שאוהב אופניים אך לא בכביש מהיר .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

זהו עוד מקרה מצער - אבל אני בחיי לא מצליח להבין את רוכבי אופנעים ששמים את עצמם בסכנה.

אפילו לחנות בשוליים זה מסוכן ולא חסר תאונות שאנשים נהרגים כי נהג זה או אחר לא שם לב.

למי ששכח לא מזמן נהג אוטובוס לא שם לב שסמי טריילר חונה בשוליים.

נסו לתאר בכמה גדלים סיכוים שמישהו לא ישים לב לרוכב אופנעיים?????............

והרוכבים עושים את זה הרבה.

לדעתי כל הסיכויים נגדם ובתור אדם שפויי הייתי מתרחק משול הדרך כמו מאש.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
החלטתי שהפעם לא אסתפק בשפיכת זעמי ודעותיי מעל גבי הפורום והתחלתי מהלך של דחיפת חקיקה בנושא הורדת אופני הכביש משולי דרכים בין ערוניות.

כבר יצרתי קשר עם פעילים פוליטיים שאני מכיר בתחום אחר וצפויה לי פגישה עם שר התחבורה בעניין בקרוב.

אשמח לקבל מחברי הפורום הנכבדים כל מידע/הכוונה/רעיון שיכולים לסייע בכוון מעל דפי הפורום או בהודעה פרטית.

תודה

ומה בדיוק תהיה הטענה שלך?

על פי חוק אופניים זה כלי תחבורה, לפחות פעם זה היה כך ועד עכשיו אף שר או ועדה לא חשבה שלנות את זה.

כאחד שרוכב על אופניים בשטח ומודע לזה שפקחים של רשת"ג נותנים דו"חות לרוכבי אופניים שרוכבים בשמורה, ואתה יודע איך החוק מתיחס לאופניים? כמו אל רכב!!! ולך תשכנע את הפקח שאין לך אמא.

אני בטוח שאתה יודע מה המדינה חושבת על ספורט מוטורי בארץ, למה אתה חושב שהמדינה תבנה פארקים מיוחדים לרוכבי כביש?

ברוב אירופה ובארה"ב וקצת בישראל יש מסלול מיועד לאופני כביש בין הנתיב לשוליים, וכאחד שרכב כביש בארה"ב לא תקלתי נרכב שצפר או שנסע על הנתיב וקיבלתי זכות קדימה בצמתים, לא פעם פגשנו רוכבי אופניים שנסעו על כבישים ללא שוליים בעליה ולא ראיתי שום נהג יוצא מגידרו ומתחיל לצפצף או לעבור סנטימטרים בודדים מהרוכב.

דעתי על אופני כביש היא לא שונה ממה שכתב roee, לא הייתי רוכב בכבישים מהירים כגון 4, 444 ובטח לא 5 עם סתטיסטיקה, אבל מכאן עד להורדת האופניים מהכביש הדרך עוד ארוכה.

אופניים היום זה תחביב פעם זה היה כלי תחבורה, ויש תעשיה שלמה סביב האופניים שהגדול הוא טור דה פרנס.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם
תקרא טוב ידידי,

באם אינך יודע אז הכביש עליו אתה טוען שאני !!! (מבלי שאתה מכיר/פגשת/שוחחת) מתחרע

אני מצטט אותך:

להבא באמת לפני שאתה נוסע מאותגר בכביש ציבורי למד להכיר את הרכב בשטח סטרילי ,

כמו כן קורס אישי מומלץ מאוד במיוחד עם הרכב הפרטי שלך (ילמדו אותך הרבה דברים שלא ידעת למרות שחשבת שאתה כן ).

אז אפשר לנהוג "מאתגר" בכביש ציבורי, אה?!

כמובן, צריך להיות מיומן קודם.

כמובן, צריך עדיין להתחשב בתנאים.

אבל מותר.

לא?!

לגיטימי.

לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מצטט אותך:

אז אפשר לנהוג "מאתגר" בכביש ציבורי, אה?!

כמובן, צריך להיות מיומן קודם.

כמובן, צריך עדיין להתחשב בתנאים.

אבל מותר.

לא?!

לגיטימי.

לא?!

האם יש ברירה ?,

לא!

האם זה לגיטימי?,

לא אנחנו נגיד?

האם זה קשור לזה שעדיין הם רוכבים בזוגות ואף סוגרים נתיבים???

האם חלק התנאים הם רוכבי אופניים ששמים זין על רכבים בכביש???

וסחתיין על המעקב אחריי:-D

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אמיגר כל הכבוד ליוזמה

תחושתי האישית שאבא חשין יירתם לנושא הזה על כל הבטיו כיד לזכר בנו ז"ל. נקווה שבמתכונת מוצלחת יותר מאור ירוק.

דעתי האישית ה פ ר ד ה.

או כפי שנאמר לי פעם בהומור אף פרדה

כפי שנעשית הפרדה בין רכבת לכלי רכב ונמצאו כספים לאחר תאונות קשות בנפש גם כאן זה הפתרון, לטווח הארוך.

במקביל לרוב כבישי ארצינו ישנם שבילי כורכר. ייתכן שזיפות בשכבה דקה ובהשקעה לא גדולה יחסית יהווה פתרון.

המחוקק כפי שהביא בגירה כבר אמר את דברו בכל הנוגע לכביש מהיר.

רוכבי האופניים מביאים על עצמם סיכון במודע , כי אפילו במקרה של טעות אנוש של נהג נורמטיבי התוצאה מבחינת רוכב האופניים היא ידועה מראש.

רוכב האופניים עושה זאת להנאתו ולבריאותו , האם כל זה שווה את הסיכון?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אנחנו מדינה של בהמות!

נהגים בהמות, רוכבים בהמות ובאופן כללי אוסף של בבונים שסבורים שאי ציות לחוקים ונורמות חברתיות מצביע על אסרטיביות וחדות.

אותם רוכבים שרוכבים זה לצד זה וחוסמים נתיב, כשיושבים מאחורי ההגה הם זורקים את הרכב שלהם איפה שמתחשק להם כי "מה קרה? מה אתה לחוץ? שניה עצרתי להגיד שלום...".

ועכשיו לגופו של המקרה הנוכחי - רוכבים לא צריכים להיות על כבישים בין עירוניים! חד וחלק!

נפגע לכם התחביב? תמצאו תחביב אחר.

לגבי הנהג הפוגע - צריכים להמציא עונש מיוחד לכלב הזה. נהג ללא רשיון בתוקף, פגע ברוכב ולא עצר אפילו :evil:.

פורסם

מה לגבי איזה מבחן שפיות לפני שמוכרים לבן-אדם אופניים?

לפני כשנתיים כמעט דרסתי רוכב (בתוך העיר). מי שמכיר את הפניה שמאלה מרחוב עזה לרמב"ן בירושלים (ממש מול מלון המלכים) יודע שלא רואים שום דבר ממה שקורה בפניה עצמה ואחריה. אז אני פונה לי רגוע ב-20 קמ"ש, פתאום מופיע מולי רוכב באמצע הכביש שנסע מהר ממני אפילו, להזכירכם בכיוון נגד התנועה במקום שאין לנהג אפשרות לראות כלום. מיד בלמתי ועצרתי והוא בקושי התחמק ממני, ממש סנטימטר או שתיים. אם הייתי נוסע 25 קמ"ש, בטוח הייתי פוגע בו. לך תוכיח אחרי זה שנסעת כחוק וזה הרוכב שאשם.

פורסם
מה לגבי איזה מבחן שפיות לפני שמוכרים לבן-אדם אופניים?

לפני כשנתיים כמעט דרסתי רוכב (בתוך העיר). מי שמכיר את הפניה שמאלה מרחוב עזה לרמב"ן בירושלים (ממש מול מלון המלכים) יודע שלא רואים שום דבר ממה שקורה בפניה עצמה ואחריה. אז אני פונה לי רגוע ב-20 קמ"ש, פתאום מופיע מולי רוכב באמצע הכביש שנסע מהר ממני אפילו, להזכירכם בכיוון נגד התנועה במקום שאין לנהג אפשרות לראות כלום. מיד בלמתי ועצרתי והוא בקושי התחמק ממני, ממש סנטימטר או שתיים. אם הייתי נוסע 25 קמ"ש, בטוח הייתי פוגע בו. לך תוכיח אחרי זה שנסעת כחוק וזה הרוכב שאשם.

זה מקרה אחד בודד, אתה יודע כמה מקרים אני יכול לספר לך מהכיוון ההפוך?

אתה יודע מה קורה לגב שלך כשפוגע בו חפץ שנזרק מרכב ב 80 קמ"ש? וזה בכביש עירוני עם שדה ראיה אינסופי שבו הרוכב לא מפריע לאף אחד (סובב סופרלנד בראשון).

אני להתאמן בעיר הפסקתי, רק שטח.

פורסם

1. ממתי נס הרים זה כביש מהיר?

2. כל אותם כבישים "מהירים" שאתם מכנים ללא התמרור 349.jpg

הם אינם כבישים מהירים אלה בינעירוניים.

רכיבה על אופניים אסורה רק בכבישים מהירים, שבכניסה אליהם מוצב התמרור הנ"ל, כבישים אסורים לרכיבה הם לדוגמא כביש 6, איילון(ברוב קטעיו) וכו', בשאר הכבישים אין הבדל בין רוכב אופניים לרכב פרטי לדו"ג או לטרקטור.

3. ממתי נס הרים הפך למסלול מרוצים שאתם "לוקחים" בו פניות עיוורות.

4. בארץ אין מקום אחר לרכב בו, פשוט אין.

לפי דעתי בארץ חסר סבלנות וסובלנות,

לכן תהיו סבלניים וסובלניים וכאשר אתם רואים בכביש רוכב אופניים, תעטו מעט ותעקפו אותו בבטחה, זה לא יאריך לכם את הדרך אבל בטוח יבטיח מסיעה יותר בטוחה לך ולרוכב שגם הוא בסך הכל רוצה לסיים את אימונו לחזור הבייתה למשפחתו.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

המסקנות: על 4 עדיף בארופה, בארץ עדיף על 2.

פורסם

זה שאין מקום אחר זה עניין אחד.

זה שמקומם של אופניים במהירות 15-20 קמ"ש אינו בכביש בו נוסעות מכוניות פי חמש יותר מהר זה עניין אחר.

מחר בבוקר יקום לו דובר מסדר האבירים שאומרים ני (מי שלא ראה מונטי פייטון שיחפש), יחליט שהם עורכים תחרויות דו קרב על סוסים בשולי כבישים ויודיע לנו שאין מקום אחר לעריכת הדו קרב פשוט אין.

חוסר ההגיון פה פשוט זועק אתם לא מבינים שאתם מסכנים את עצמכם ואת הסביבה?

• תוכן חדש...