Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב הבנתי ע"פ נתונים ברשת השמן האחרון ברשימה (TOPTEC) מיועד לרכבי טורבו דיזל משובחים, כגון BMW ומרסדס וכמובן עומד בתקנים מחמירים של החברות הנ"ל.

http://www.autofiltersplus.com/Synthetic-Oil-Liqui-Moly-Longtime-High-Tech-5W30-1L_4

עריכה: עומד גם בתקנים של VW

OEM Classifications - ACEA A3-04/B4-04/C3-04 ; API SM/CF ; BMW Longlife-04 ; Ford WSS-M2C 917-A ; MB-Freigabe 229.31 ; Porsche ; VW 502.00 / 505.0

מעניין אם שמן טוב לרכבי בנזין

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

אביתר

הבחירה שלך מעולה, גם אני משתמש כבר 5 שנים ו55K ב LM 5W40 הסגול (הלאון שלי עם 105K)

אף פעם לא הוספתי גרם שמן בין הטיפולים ואף פעם לא היה חסר לי שמן.

מכיוון שהרכב שלי עובד לפעמים קשה, אני מחליף שמן כל 7.5K (ופילטר + שמן כל 15K)

גם לי יש אינלט, אבל לדעתי אם הטורבו שלך מזיל שמן, אתה תראה את זה רק אחריו, לכיוון הקולר או בית המצערות ולא באינלט.

ד"א בטיפול האחרון החלפתי גם את הפלגים (PFR6Q) שעשו 45K, הם יצאו נקיים ויבשים "כמו שכתוב בספר"

בוא נמתין לדיאגנוזה של רון על הרעיונות שעלו כאן ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני לא מאמין שזה מהטורבו, ברכב הוחלפו כל הצינורות של הגדישה.

בצינור ה-"ר" ביציאה מהטורבו לצנרת היניקה שהחלפתי לא היו סימנים של שמן.

וגם בשאר הצינורות לא היה שמן.

פורסם

אביתר, מצאתי את הקובץ אבל לצערי טעיתי מכיוון שמדובר על התקנת נשם עם פיקוד חשמלי במקרים של הצטברות שמן על חיישן MAF.

אולי ניתן ללמוד משהו מהפיתרון.

שים לב מק"ט הקיט הוא:

breather valve kit Part No: 037 198 002

http://personalpages.tds.net/~luvail/v249904b.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, רון או כל אחד אחר שיודע בוודאות.

האם צינור קרוע\ שסתום לא מתפקד במערכת של הנשם מנוע, יוביל למעבר יותר גדול של שמן לכיוון המצערת?

מה הלחץ במערכת הנ"ל?

אני שואל כי הצינור התחתון, מתחת לצינור בצורת Y, ההוא עם העיקולים כמו במסלול מרוצים :) פשוט כמעט נשבר לשניים יש בו סדק שהתפתח לחור כמעט לכל רוחב הצינור. גיליתי את זה רק עכשיו, הרגע ירדתי לרכב לעשות סיור במנוע.

IMG_0086.JPG

IMG_0087.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

הצינור הזה מוביל אויר ממשאבת האויר המישנית

אל שסתום המערכת שעל ראש המנוע .

זה לא נשם והסדקים שם לא מפריעים לכלום .

אביתר מתפתח כאן שרשור של שלושה עמודים בגלל כלום ,

בסך הכל קצת לכלוך במצערת שנוקה והכל טוב .

אין צורך לחפור במערכות הנשם של הרכב הזה כי אין איתם בעיות ידועות

למעט משיכות אויר וזיוף מנוע ,מה שאין במקרה שלך .

באמת עזוב ,תהנה מהרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון תודה על תגובתך

אני לא חושב שאני עושה פיל מזבוב כמו שנראה לך :)

אני שמח לשמוע שלא אמור להיות בעיה עם המערכת הזאת, אבל מצד שני מגיע לי יותר מדי אדי שמן לכיוון המצערת זאת הפעם השנייה שאני מנקה אותה בפחות מחצי שנה. והפעם הנוכחית הייתה מלווה בקרטועים מהמנוע בגלל הלכלוך, וסלד סרק לא יציב שכמובן נפתרו אחרי הניקוי והאיפוס של המצערת.

רון אתה טועה קצת, זה לא הצינור שמוביל אוויר ממשאבת האויר המשנית אלא אחד מצינורות מערכת הPVC, וזה לא סדק אלא חור וכמעט שהצינור עומד להישבר, הזמנתי כבר אחד חדש.. הבנתי את מקור הטעות והיא בזיהוי הצינור עשיתי שני חצים תתייחס לחץ השמאלי שלידו מסומן עיגול לבן.

ואני מאוד נהנה מהרכב גם כרגע :) פשוט יש לו הרבה קריזות לאחרונה, הבעלים הקודם די הזניח אותו. אני לא מסוגל לדעת שיש בעיה ולעזוב אותה בשקט חייב לפתור אותה כמה שיותר מהר :)

ראה תזכורת על השרשור של הטרמוסטט שבסוף היה תקוע על מצב סגור, ומזל שפתחתי לבדוק ולהחליף למרות שכולם אמרו שאני סתם קופץ למסקנות. ראה קישור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309757

• ספונסר פורום
פורסם

טוב ראיתי עכשיו עשית חץ עם שני ראשים סחטן .

בכל מקרה הצינור השמאלי הוא צינור נשם שנקרא "צינור נשם עליון "

מחירו של מקורי כזה כ 500 שח לפני מעמ .

צינור כזה קרוע יגרום לבריחת אדי נשם אל האויר ,כדאי להחליף אותו אבל זה לא דחוף .

• ספונסר פורום
פורסם

הצינור הזה נקרא העליון כי זה שהוא מתחבר אליו ביציאה

מבית הנשם נקרא צינור נשם תחתון .

פורסם

אוקיי עכשיו הבנתי אותך, יש כמה שמות לצינורות האלו, אז מקובל עליי ההסבר :)

אגב מתחת לסעפת היניקה יש מספר צינורות, צינור בצורת S ויש עוד אחד בצורת L שמתחבר לבית נשם CRANKCASE לפי השם המקצועי. יש עוד כמה חלקים במערכת כמו PCV VALVE שיושב בין הצינור בצורת S לבין צינור הL. ומהמכסה שסתומים על המנוע יש את הצינור בצורה Y מה שבעצם מתחבר לצינור S. מקווה שזה ברור ההסבר שלי :lol:

כמה שלמדתי על המנוע הזה כבר דרך האינטרנט :)

• תוכן חדש...