Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

נפגעתי ביום שישי האחרון בתאונת דרכים, במהלך העבודה. אני עובדת כמאבטחת במעלה אדומים במחסומים השונים ובמהלך העבודה, הגיעה משאית גרר במהירות גבוהה. סימנתי לנהג לעצור, אבל הוא לא עצר, אלא האיץ, לקח את הסללום במהירות ופגע במחסום שהייתי מאחוריו (מחסום משטרתי מסורג).

מאחורי היה מתנדב משטרה שמנע את הנפילה לכביש. הנהג המשיך בנסיעה עד שהמתנדב עצר אותו, ולקח את פרטיו. המתנדב נתן לו דו"ח בסה"כ 100 ש"ח על נסיעה ללא רישיונות. הוא לא עדכן את המשל"ט, לא את ק. היחידה ולא כלום. לא הגיע בוחן למקום, ואחרי שעתיים פוניתי על ידי הבן שלי (roeibf, חבר הפורום) לבית החולים באמבולנס.

הנזק הוא זה - סדק בקרסול, ברך מסובבת ועצם מסובבת. חוץ מזה בגב יש מכות יבשות ועוד כמה שטפי דם קטנים.

מה עושים במצב הזה? אני מושבתת מעבודה, ויושבת בבית. עוד לא יצרתי קשר עם עורך דין (אם יש לכם מה להציע...) נכון להיום, אין לי הכנסה נוספת חוץ מהעבודה, אני אם חד הורית.

תודה על העזרה, ברוריה.

פורסם

מישהו צריך לקחת את המתנדב הזה ולהעיף אותו לכל הרוחות יחד עם תלונה על אי הגשת עזרה.

את מתארת פה מצב שבו נהג משאית דרס אותך, נעצר ע"י מתנדב משטרה וקיבל על-ידו דו"ח ע"ס 100 שקל עקב אי-המצאות רשיונות(!), ללא התייחסות בכלל לעובדה שהיתה פה תאונת דרכים עם נפגעים, הזוי בכלל לא מתחיל לתאר את הסיטואציה.

עוד לא נתקלתי בחיים שלי בזילזול כזה בוטה בחיי אדם,אני מודה שאינני משפטן אבל מהמעט שאני יודע לגבי החוק, יש לך תיק מאוד כבד נגד משטרת ישראל ונגד המתנדב.

זאת בהנחה שהאירוע אכן קרה כפי שסיפרת.

פורסם

מיד למצוא עו"ד.

זו תאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים וצריך לבדוק באיזה מסלול כדאי ללכת. רק עו"ד שמתמחה בנזיקין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה שאת צריכה חבצע זה:

1. לדווח למעסיק כי נפצעת בזמן העבודה ולפרט את המקרה.

2. לדרוש מהמעסיק טופס תאונת עבודה.

3. לבקש ייעוץ על המשך הדרך

יש לבצע את השלבים לפי סדר זה בדיוק. חייבים להודיע לעבודה באופן אישי על המקרה (רצוי עם צרוף פרטי עד) ועדיף לקבל את הטפסים המתאימים לפני שמערבים עורך דין - וזאת כדי למנוע ממצב שמעסיק לא ימלא טפסים כדי להמנע מתביעה.

שימו לב כי המעסיק חייב למלא את טופס תאונת העבודה - אבל דרך מילוי הטופס יכולה להשפיע על המשך הטיפול של הביטוח הלאומי.

מה שקורה זה שהמעסיק יצטרך לשלם את המשכורת כל עוד את ממשיכה לעבוד, אחרי היום התשיעי הוא יקבל החזרים מהביטוח הלאומי.

פורסם

בוקר אור לכולם

אני מודה לכל אלה שענו ייעצו לי בעניין התאונה יישר כוח לכם חיממתם לי את הלב אחלה יום שיהיה לכולם תודה

פורסם

היי, ללכת לרופאים הכי טובים שיש, כמה שיותר, הרבה פיזיותרפיה, לשמור כל מסמך ומסמך, כולל קבלות מחניונים של מרפאות ובתי חולים, נסיעות במוניות, וכל דבר הקשור לזה.

ליצור קשר עם עו"ד שמתעסק בנזקי גוף ולהתחיל להריץ תביעה.

יש לי כמה עו"ד באיזור המרכז אם תצטרכו המלצה.

חשוב מכל הוא שתהיה החלמה מהירה וקלה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ברוריה שלום.

כל הכבוד על הערכתך כלפינו כמבביני עניין, אך עצותינו חובבניות.

הדבר שיש לעשות במיידי הוא התייעצות עם עו"ד שעוסק בתחום נזיקין ותאונות דרכים.

רק לאחר שיחה עימו יש להחליט מה לומר, מה לכתוב, מה לטעון וכנגד מי.

אה, כן, הראי לו גם מה כתבת פה בפורום. לפעמים חשוב שיידע כל מה שיצא ממך החוצה.

לפעמים המילים קובעות (לטוב ולרע).

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תאונת דרכים במסגרת עבודה היא תאונת עבודה. עליך לגשת למוסד לביטוח הלאומי הקרוב לביתך תראי כאן:

http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/%D7%93%D7%9E%D7%99%20%D7%A4%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94/Pages/default.aspx

למעשה במשך שלושה חודשים את תקבלי 75% מהמשכורת שלך. יתר 25% את תתבעי מחברת הביטוח (אבל לזה יש עוד זמן). דמי הפגיעה בעצם נותנים לך את האפשרות שתוכלי להמשיך את שגרת חייך ללא מועקה כלכלית.

לאחר שתקבלי את דמי הפגיעה תוכלי גם לגשת לועדה רפואית בביטוח הלאומי. חשוב לדעת, משום שמדובר בתאונת עבודה ההליך המשפטי מתנהל בבית המשפט ובביטוח לאומי זאת להבדיל מתאונה שלא קרתה בעבודה שאז אין קשר לביטוח הלאומי והמומחים הם מומחים שבית המשפט קובע.

הרבה הצלחה ואיחולי החלמה.

פורסם

ערב טוב.

דבר ראשון תרגישי טוב!

אז ככה,

את צריכה לבקש מהמעסיק טופס לנפגע בעבודה (ב.ל 250).זהו טופס למתן טיפול רפואי לנפגע בעבודה.

צריך לגשת למשטרה ולהגיש עדות ותלונה על התאונה ולקבל מהם טופס אישור.

עם הטופס אישור את הולכת לחדר מיון. (כך לא תאלצי לשלם מכיסך על הביקור בחר מיון).

לפנות לקופת החולים שלך ולהגיד שהיית מעורבת בתאונת דרכים. רצוי להגיע עם האישור מהמשטרה וטופס שחרור מחדר מיון.

בקופת החולים את מקבלת "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה ע"פ חוק הביטוח הלאומי" וגם לוקחת מהם טופס להגשת תביעה לביטוח לאומי. (טופס ירוק אם אני לא טועה.)

אם קיבלת ימי מחלה מרופא המשפחה או מחדר המיון, את צריכה להציג אותם בפני הרופא שמטפל בך על מנת יכתוב את זה בתעודה הרפואית.

לאחר מכן את ממלא את הטופס ומצרפת את כל המסמכים הדרושים(זה די מפורט וברור) ומגישה אותו לביטוח לאומי על מנת שיכירו בך כנפגעת תאונת עבודה. ברגע שמכירים בך ככזאת את נגשת עם האישור הזה לקופת החולים ומזדכה על התשלומים ששילמת עבור ההוצאות עד לאותו הרגע. (צילומי רנטגן, תחבושות אלסטיות וכו'..)

תבקשי לעשות פיזוטרפיה (גם בגלל שזה עוזר וגם כדי שיהיה תיעוד לטיפולים על מנת לתבוע את הביטוח במקרה הצורך).

חשוב מאוד לשמור ולצלם כל מסמך שאת מקבלת מכל גוף שמטפל בך.

יתכן ולא תקבלי תשלום מהמעסיק על כל ימי המחלה שלך (הוא מחוייב לשלם רק על חלק מהימים), את ההפרש תקבלי מביטוח לאומי.

אלו פחות או יותר הדברים ה"קריטים" שצריך לעשות אחרי תאונת עבודה.. (אני עברתי אחת לפני שנה וחצי בערך)

כדאי למלא את הטפסים של הביטוח הלאומי בדיוק מירבי ולפי ההוראות, כי אם לא הטופס יחזור אליך וזה סתם מבזבז המון זמן ואנרגיה.

תתעזרי בהמון סבלנות!! זה לא קל.

בהצלחה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

למעשה במשך שלושה חודשים את תקבלי 75% מהמשכורת שלך. .

תאונת עבודה היא לא מחלה. מקבלים 100% מהשכר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תאונת עבודה היא לא מחלה. מקבלים 100% מהשכר.

בחייך, תבדוק שוב.

דמי פגיעה ליום הם 75% משכרו הרגיל של העובד, אך לא יותר מ-75% מהשכר המרבי לניכוי דמי ביטוח-לאומי.

ישנם חריגים כמו בהסכם קיבוצי אשר מזכים את העובד בהשלמה של דמי הפגיעה לשיעור גבוה יותר (100%-80%) משכרו. ההשלמה ניתנת לעובד ישירות ממעבידו, או באמצעות קרן הפנסיה כאשר הוא מבוטח בה בביטוח דמי פגיעה משלימים.

• תוכן חדש...