Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שבקרוב אחליף את הצמיגים של ההונדה שלי (פלקן 512 מידה 185/60/14), אם אני כבר מחליף צמיגים, ונוסע על הג'אנטים המקוריים, חשבתי אולי להעלות את מידת הג'אנט ל15 אינץ' ולקנות צמיגים תואמים.

הבעיה: מנוע 1.4 (90 כ"ס) שמשמועות הבנתי שדיי מתקשה לרוץ עם המידה הנפוצה אצל הסיוויקיות בעלות חישוקי ה15 אינץ' (195/55/15).

למיטב הבנתי, צריכת הדלק ומאמץ המנוע בהאצה עולים כתוצאה מכך שהצמיג רחב יותר ושטח המגע שלו עם הכביש גדול יותר ועל המנוע להפעיל יותר כוח כדי לסובב את הגלגל.

רציתי לדעת אם אני עולה בקוטר הג'אנט ויורד בחתך, אך נשאר ברוחב המקורי (משהו כמו 185/55/15) אני צפוי גם כן להיתקל בהבדלים בסחיבה ובעליה קלה בצריכת הדלק?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

א. צריך לבדוק האם שינוי המידה מאושר לרכב שלך. בצע חיפוש בפורום.

ב. יש לשמור על קוטר חיצוני דומה. כשהקוטר זהה, אין שינוי משמעותי בביצועים ובצריכת הדלק.(אך יש שינוי באחיזת הכביש).

ב- 185/55/15 אין הבדל בקוטר לעומת 185/60/14.

במידה 195/55/15 יש שינוי של למעלה מ- 3% בקוטר - זה לא טוב.

ראה מחשבון שיסייע לך בקישור הזה:

http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm

פורסם

השרשור הזה נורא ארוך וקשה להתמצא בו.

בבדיקה באוטודאטה מצאתי את המידות האלה:

123lws.jpg

כך שהמידה שאני רוצה לאשר לא נכללת ברשימה, אך גם המידה הקיימת והמאושרת כרגע על הרכב אינה קיימת...

פורסם

במכון הטסטים באיזור התעשיה ברחובות.

אבל זה לא העניין. מידת הצמיגים שמורכבת לי על הרכב זו מידה נפוצה מאוד ברכבים האלה. אני לא מבין למה באוטודאטה היא לא מופיעה...

פורסם

כן, שתיים.

-בתור אחד שגם רוצה להוריד חתך (להקטנת זווית גילגול בפניות) ומחפש את החתך האופטימלי לרכב שלי, מעניין אותי כיצד המידה הקיימת והמאושרת כרגע על הרכב אינה קיימת באוטו-דאטא ועדיין עוברת טסט.

-מה אתה מנסה להרוויח בהחלפת הצמיגים? התנהגות כביש? בלימה? שווה לך לשלם בצריכת דלק וסט חדש של חישוקים?

פורסם
כן, שתיים.

-בתור אחד שגם רוצה להוריד חתך (להקטנת זווית גילגול בפניות) ומחפש את החתך האופטימלי לרכב שלי, מעניין אותי כיצד המידה הקיימת והמאושרת כרגע על הרכב אינה קיימת באוטו-דאטא ועדיין עוברת טסט.

אין לי מושג למה המידה הזו לא מופיעה באוטו-דאטא, אבל המידה הזו מאוד נפוצה על סיוויק וכך הרכב גם נקנה מהחברה...

-מה אתה מנסה להרוויח בהחלפת הצמיגים? התנהגות כביש? בלימה? שווה לך לשלם בצריכת דלק וסט חדש של חישוקים?

הצמיגים ידרשו החלפה בקרוב וסט החישוקים הוא הברזל המקורי של הרכב שאני מעוניין להחליף בכל מקרה.

העניין בעליית קוטר החישוק והקטנת החתך בא מתוך ענייני יופי בלבד (גם ככה מחליפים הכל אז יש את האופציה). אם העניין ישפר את ההתנהגות/בלימה - מצויין.

מה שאני מעוניין לדעת בסך הכל זה האם עליה בקוטר החישוק, ירידה בחתך והישארות ברוחב המקורי יגרמו לעליה בצריכת הדלק ומאמץ גדול יותר על המנוע?

תגובתי באדום.

פורסם

אם אתה עובר ל 185/55/15 אז צריכת הדלק לא תשתנה. אאל"ט אתה נשאר עם אותו היקף צמיג ואותו רוחב סוליה כך ששטח המגע עם הכביש אינו משתנה ורק גובה הדופן קטן.

ההבדל שתרגיש בנסיעה יהיה:

-הקטנת זווית הגילגול מיכוון שגובה דופן נמוך יותר יגרום לפחות עיוות בצמיג בזמן פנייה.

-נסיעה פחות חלקה על כבישים משובשים מיכוון שגובה דופן נמוך גורם לצמיג לספוג פחות זעזועים.

ד"א, בדוק אם תוכל להשיג חישוקים משומשים מתוצרת טובה, הפרש המחירים הוא כמעט 50%. כשהתחלתי לחפש חישוקים חדשים לרכב שלי גילית כי חישוק סגסוגת חדש מתוצרת טובה עולה כ 2K לחישוק...

פורסם

מבחינת גודל הגלגל הכללי ברור לי שאשאר באותו ההיקף ורוחב, אך נאמר לי שיתכן ויגרמו שינויים בצריכת הדלק בשל ההפרשים במשקל בין גלגל בעל חישוק גדול וצמיג "קטן" (חתך נמוך) לבין גלגל בעל חישוק קטן וצמיג גדול יותר (חתך גבוה יותר). יתכן?

פורסם

אתה מתכוון להשקיע 2000-3000 ש"ח בשינוי אסתטי אבל מוטרד משינוי זניח בצריכת הדלק?

גם אם יהיה הבדל במשקל הצמיג והחישוק לא נראה לי שהוא יהיה ניתן למדידה.

פורסם

הצריכת דלק המוגברת תהיה בגלל שיהיה יותר חיכוך עם הכביש בין היתר..

רוחב צמיג יותר גדול, המנוע צריך להתאמץ קצת יותר בשביל לסובב את הצמיג ולהזיז את הרכב.

יהיה שינוי בצריכת דלק, במקרה שלך זניח מאד! לא משהו שתרגיש כל כך.

אבל מה שכן, יהיו לך זיופים בלוח שעונים במידה שאתה רוצה לעבור אליה, לא קריטי אך יהיה זיוף..

העלתי לך תמונה מהמחשבון צמיגים, הסטיה במידה שאתה רוצה מהמקורית היא 2.99%, מעל 3 כבר לא מומלץ להחליף מידה.

Untitled.jpg

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
מבחינת גודל הגלגל הכללי ברור לי שאשאר באותו ההיקף ורוחב, אך נאמר לי שיתכן ויגרמו שינויים בצריכת הדלק בשל ההפרשים במשקל בין גלגל בעל חישוק גדול וצמיג "קטן" (חתך נמוך) לבין גלגל בעל חישוק קטן וצמיג גדול יותר (חתך גבוה יותר). יתכן?

שלילי. הפרשי המשקל זניחים לחלוטין (הפרשי המומנט הסיבובי בזמן האצה כבר יותר גדולים וגם הם זניחים...)

קרא את מה שכתבתי, "עם אותו היקף צמיג ואותו רוחב סוליה" = הצמיג הנוכחי שלך מכל בחינה מעשית.

• תוכן חדש...