Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

המטרה: רכישת רכב שיסיע אותי מהבית לעבודה ובחזרה - נסיעה בינערונית של כ-60 ק"מ ביום (פקקים בבוקר). מכיוון שמדובר ברכב שני אין צורך ברכב גדול ודי בכך שיוכל לשאת שני כיסאות בטיחות ועגלת תאומים בעת הצורך.

 

התקציב: כ-60K ש"ח. אומנם אני גמיש בתקציב, אך לפי בדיקות שביצעתי מדובר בתקציב מספק לדרישות שלי (כמובן שאשמח לרדת לאזור ה-50K). אגב, אין לי בעיה לרכוש רכב יוצא ליסינג.

 

הדרישות: בעיקר אמינות וחיסכון בדלק.

 

גיר: עדיפות לאוטומט או רובוטי (אשתי תנהג עליו מדי פעם). אגב, איך הגיר הרובוטי של הגרנדה פונטו?

 

אופציות אפשריות: סיריון; גרנדה פונטו; גטס; אקסנט וקיה ריאו. לגבי האקסנט והריאו - הרכבים הנ"ל לא היו על הכוונת אולם הזדמן לי לאחרונה לשכור את שתיהן בארה"ב והופתעתי לטובה (אין לי מושג לגבי צריכת הדלק שלהן). ניתן כמובן להציע רכבים אחרים.

 

אופציות לא רלוונטיות: סוזוקי אלטו ושברולט אוואו.

 

נטיית הלב: גרנדה פונטו.

 

נטיית הראש: יונדאי.

 

אודה לכל תובנה או ייעוץ בעניין, בעיקר מכאלה שיש להם ניסיון אישי עם הרכבים.

פורסם

אני לא יודע ,איזו עגלת תאומים יש לכם,

אבל לי נשמע ממש לא פשוט, להכניס עגלה כזאת לבגאז' של גטס או סיריון.

גם בגרנדה פונטו אין בגאז' גדול .

בדקתם שהעגלה בכלל נכנסת לרכבים האלה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לנו עגלת סיטי-מיני.

 

עוד לא יצא לי לבדוק האם היא נכנסת לתא המטען של הגטס/סיריון/פיאט (המבחן ייערך כנראה ביום שני), אך עגלת התאומים הקודמת שלנו (פג-פרגו) נכנסה די בקלות לתא המטען של סיריון ולכן לא נראה לי שצפויה בעיה. אני מקווה שלא להתבדות.

 

העגלה נכנסה בקלות לתא המטען של האקסנט (דגם 2007+) והריאו.

פורסם

אם כך, אני לא מבין, מדוע "נטיית הראש יונדאי"? איזה יונדאי, גטס או אקסנט?

למה לא סיריון? לדעתי, סיריון עדיפה על גטס. היא יותר חיסכונית, גם מגטס וגם מאקסנט.

שומרת יותר טוב על ערכה, אמינה מאוד , אחזקה לא יקרה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קראתי שהסיריון עדיפה, אולם הראש אומר גטס כי לפי המחירים המבוקשים ביד2 הוא זול בכ-15K ש"ח (ואף יותר) מהסיריון. זהו פער משמעותי (מעל 20%) - האם הוא מוצדק?

פורסם

אם ההפרש הוא בהשוואה לגטס מדגם GLS אז לדעתי אין שום הצדקה לפער. לרמת גימור זו 4 כוכבי בטיחות, 4 כ"א, ABS. לGLF לא הייתי מתקרב (ללא ABS ורק עם כ"א אחת). מבחינת צריכת דלק הגטס כנראה תהייה יותר שתיינית אך היא עדיין תעשה בנהיגה נורמאלית בסביבות ה1-12 ממוצע עירוני ובין עירוני (זה מנסיון של שנה,כמובן זה יכול להשתנות בהתאם לעוד פרמטרים). מה שבטוח הגטס אמינה מאוד (וכנראה גם הסיריון לא נופלת בתחום זה, איתה אין לי ניסיון), זולה לאחזקה ויותר מרווחת מהסיריון, מבחינת כוח, לסיריון יש עוד 6 כ"ס (81 לעומת 87). לגטס גם דגם 1600 זריז ביותר (105 כ"ס) וגם די מאובזר (כולל חלון שמש ומגנזיום).

בכל אופן כאן ניכנס ענייין ההפרש במחיר, ובהפרש כזה הייתי הולך על הגטס ללא כל היסוס (שוב רק דגם GLS).

בכל אופן הגרנדה פונטו, לדעתי היא האופצייה העדיפה (עם מנוע ה1400 סמ"ק) ומהווה את אחת התמורות היותר טובות, ללא הרבה כסף (יחסית). כך גם מבחינת בטיחות (5 כוכבי ריסוק ו6 כ"א), מרווח, נוחות ומראה. כמו כן היא גם תהייה זולה לאחזקה אבל הרבה יותר חסכונית, ולהרגשתי מנסיעה קצרה, גם יותר מרווחת ונעימה בתא הנוסעים.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

רוב תודות על התגובות.

 

מה לגבי צריכת הדלק? אני מתכוון לדגמים של 2007 ומעלה. האם הגטס המחודשת צורכת 1/12 או שזה הנתון לדגם הקודם?

פורסם

מבדיקה שביצעתי היום עגלת התאומים וכסאות הבטיחות נכנסים בקלות לגטס (וכנראה גם ליתר הרכבים).

 

להלן נתוני צריכת דלק שקיבלתי היום מקל אוטו:

 

גטס (דגם 2007+): 1/12.5

 

אקסנט (דגם 2007+): 1/13.5

 

סיריון: 1/13.5

 

גרנדה פונטו: 1/18

 

האם מישהו יכול לאשר או לסתור?

פורסם

קיבלתי היום הצעה לרכישת אקסנט 2007 מליסינג עם 37K ק"מ בלבד. צריכת הדלק שלו מאוד מטרידה אותי לאור ניסיון עבר עם אקסנט מהדור הראשון (אני יודע שמדובר במכוניות שונות לחלוטין, אך בכל זאת). האם מישהו יכול לשפוך אור על צריכת הדלק של הרכב הנ"ל?

×
×
  • תוכן חדש...