Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי : פונטו 96, 1300 , 350,000 קילומטר.

היום, יצאתי עם הרכב מחוץ לעיר, כעבור נסיעה של חצי שעה,

המחוג של חום המנוע התחיל לאט לאט לעלות,

עד שהגיע לקו האחרון,עצרתי לפני כמובן,

פתחתי מכסה מנוע, וכמובן שהמים פרצו החוצה, למרות שהפקק סגור ( פקק תחליפי )

המים פשוט רתחו, בועות. קרה לי כבר כמה וכמה פעמיים.

נתתי לרכב לנוח כשהוא מכובה. וכעבור 10 דקות המחוג צנח למטה,

כאשר אני מתחיל נסיעה, האוטו מגמגם, מסרב לדוושת גז, גם בניוטרל.

אז התחלתי נסיע איטית מאוד ואחרי כמה ניסיונות, הצלחתי להמשיך בנסיעה.

כשהגעתי ליעד שלי, בהתחלת של הנסיעה בדרך חזרה שוב, אותם גמגומים ושוב סירוב גז,

אך אחרי זה בנסיעה של שעה עם כביש מהיר, אין זכר להתחממות, אין זכר לגמגומים.

ברצוני להדגיש כמה דברים:

*לאורך כול הדרך, גם חזור וגם הלוך, ריח חזק של בנזין תוך הרכב.

*יום לפני הנסיעה, האוטו היה במוסך, בשביל החלפת טרמוסטט,

כשפתחנו אותו גילינו, שהבעלים הקודמים כנראה, הוציאו אותו, המים זורמים תמיד,

החלטנו לא להחליפו.

אז עשינו ניקוי למערכת המים בעזרת חומר יעודי.

*נעשה ברכב החלפת משאבת מים, ניקוי רדיאטור, נוזל קירור יעודי, בדיקה של הוונטה.

* דבר נוסף, בזמן שהרכב היה חם, הוונטה לא עבדה, היא עבדה אך ורק שהאוטו התקרר קצת,

מהקו של החצי ומעלה, הוונטה לא עובדת, תקין ?!

* אין בוץ במים, אין קצף בשמן מנוע, אין שום דבר שיעיד על ראש מנוע!

** ואני שואל :

סתימת דלק?

מזרקים סתומים?

מנוע צעדים?

סתימה במערכת המים?

עזרה בבקשה..confused.gifconfused.gif

פורסם

נראה לי שלפני כל דבר אחר יש לך בעיה חשמלית של הפעלת וונטות האיוורור. יכול להיות שיש שם שתי מהירויות ובזמן שהמהירות הגבוהה אמורה לעבוד למעשה כלום לא עובד ולכן ההתחממות. מן הסתם בנסיעה בין עירונית אין כ"כ רגישות להתחממות.

בדוק אצל חשמלאי או עצמונית את הריליים והפיוזים שמפעילים את המאווררים (שוב, בהנחה שיש שם מנגנון של 2 מהירויות או 2 מאווררים נפרדים).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

+1

תבדוק קודם כל עצמאית את הפיוז של המערכת קירור (הוא האמצעי השמאלי ביותר בתיבת פיוזים, ערך של 25A או 30A אם אני לא טועה).

קרה לי בפונטו שהלך לי ראש בגלל חשמלאי לא אחראי שהחליף לי וונטה ושרף את הפיוז, ובגלל שלא היה לי בזמנו מחוון חום מנוע, המנוע שלי פשוט התחמם בלי הכרה עד שהגיע למנורת המוות.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

שלום ותודה,

מבדיקה שהרכב עבר,

אכן הוונטה עובדת קשורה, גם במהירות גבוהה וגם במהירות נמוכה.

מה עוד אפשר לעשות בנוגע לחימום יתר של הרכב?

בנוסף לא עניתם לי על בעית הקרטועים, האם זה קשור אחד לשני?

או שמה צירוף מקרים?

פורסם

שלום רב !

לא קיים דבר כזה סתימה במים !

אנא פרט והבהר מדוע הוחלף תרמוסטט מלכתחילה, והאם לפני החלפת התרמוסטט, כל תופעות הלוואי לא היו קיימות, כולל בעיות ההתחממות?!

להבא המנע בכל מחיר, מפתיחת מכסה רדיאטור במנוע חם, ותמיד הסט את פנייך , מפתח מלוי מי הקירור, בעת פתיחת פקק רדיאטור/ מיכל עבוי?

האם כאשר אתה מרתיח מים בקומקום, האם אתה גם נוהג לפתוח את מכסה הקומקום בעת רתיחת המים?

האם המיים החמים בקומקום מבעבעים ועולים למעלה בעת רתיחה, בעת שאתה מרים מכסה קומקום , למה אתה מצפה ברדיאטור של רכב, שמי הקירור לא יגלשו?

החשד הוא בתרמוסטט חדש תפוס, ובחדירת מי קירור לתא השריפה, ולהרטבת המצתים במי קירור. החלף את הפקק התחליפי למקורי. יש לבדוק בנוסף חדירת קומפרסייה למים, בגלל התחממות יתר.

מקריאה נוספת של השרשור, לא ברור האם הרכבת תרמוסטט,או לא, ומדוע פנית בכלל למוסך מלכתחילה, מה היו תופעות הלוואי, האם הרכב הראה סימני התחממות, גם כאשר הוא היה ללא תרמוסטט ?

החשד לחדירת קומפרסייה למי הקירור, מתחזק אצלי מרגע לרגע.

אך אני ממתין להבהרות מצידך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

אני אסביר מהתחלה,

הרכב היה במוסך לשם החלפת טרמוסטט שהיה כחשוד כסגור,

בעת החלפתו התברר שכלל אין טרמוסטט ברכב שלי, כנראה הבעלים הקודמים טיפלו בזה,

בסוף הוחלט לא להחליף טרמוסטט, נשארתי עם טרמוסטט הישן, שפתוח תמיד,

כרגע תמיד זורם מים ,

היו בעיות שונות של התחממות המנוע כבר לפני כמה חודשיים,

הוחלפו, משאבת מים, ניקוי רידאטור, ועוד כמה דברים,

זה עזר רק לכמה חודשים והינה שוב אנחנו בבעיה הזו,

"החשד לחדירת קומפרסייה למי הקירור",

אתה מדאיג אותי, במילים האלו,

תוכל לפרט קצת ייותר??

תודה רבה על העזרה!

פורסם

שלום רב !

נסה לדמיין קערת מים, שלה מוחדר צינור לחץ אוויר, ברגע שתלחץ על אקדח האוויר, בועות מים, יחלו להופיע באמבטייה, ברכב בועות האוויר הם קומפרסייה, שחודרת למי הקירור בגלל אטם ראש שרוף אכול באזור מעברי מים בראש ובבלוק המנוע, ומכיוון שהלחץ של הקומפרסייה, דוחף את מי הקירור כלפי מעלה לעבר מיכל העבוי, יוצר לחץ ובעבוע, ופריצת מים בעת פתיחת פקק מיכל העבוי, שאמור לשחרר לחצים אך לא לגרום לגלישת מי קירור בגלל הקומפרסייה שחודרת למי הקירור, ויתכן גם לתא השריפה, ובכך גורמת להרטבת אלקטרודת הפלג ומכאן הזיופים.

סימני הכר בולטים, מנוע מתקשה להתניע ומזייך במנוע חם בגלל פלג רטוב במי קירור, ועשן לבן הנפלט מצינור הפלי אבחון מקצועי הנדרש, בדיקת לחץ במערכת הקירור, ובנוסף בדיקת ליקייג(לחץ הפוך) עם מכסה מיכל עבוי פתוח, במקרה שמי קירור יפלטו ממחכל העבוי, יש לפרק שוב ראש מנוע, יש לשקול החלפת ראש מנוע או מנוע כי כנראה שהניתוח יצליח לזמן קצר, והחולה ימות בסופו של דבר.

קבל את דברי בערבון מוגבל, רק בדיקה מקצועית מחייבת כפי שציינתי, תוכלל לאשש את דבריי, או לשלול אותם. הוונטה מתקשה לעבוד כנראה, בגלל אדי מים וכיסי אוויר שנוצרים במערכת, שמקשיים על חיישו המאורר להכנס לפעולה כי מי קירור חמים לא מגיעים אליו אלא אוויר.

תרמוסטט מומלץ להרכיב בכל מקרה רק במנוע עם מערכת קירור תקינה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

ותודה על התשובה המהירה,

ובכן אמרת את הגרוע מכול,

אך אין סימנים לכך שזהו אכן ראש מנוע,

אין לי בוץ במים,

אין לי עשן מהאגזוז,

ממה שהבנתי ממך,

המלצתך היא פתיחת ראש מנוע וטיפול בהתאם,

האם ניתן לבדוק עם זה אכן ראש מנוע,

בבדיקות שונות לפני פתיחת המנוע?

פורסם
שלום רב !

.

סימני הכר בולטים, מנוע מתקשה להתניע ומזייף, במנוע חם בגלל פלג רטוב במי קירור, ועשן לבן הנפלט מצינור הפליטה, אבחון מקצועי הנדרש, בדיקת לחץ במערכת הקירור, ובנוסף בדיקת ליקייג(לחץ הפוך) עם מכסה מיכל עבוי פתוח, במקרה שמי קירור יפלטו ממיכל העבוי, יש לפרק שוב ראש מנוע, יש לשקול החלפת ראש מנוע או מנוע כי כנראה שהניתוח יצליח לזמן קצר, והחולה ימות בסופו של דבר.

קבל את דברי בערבון מוגבל, רק בדיקה מקצועית מחייבת כפי שציינתי, תוכל לאשש את דבריי, או לשלול אותם. הוונטה מתקשה לעבוד כנראה, בגלל אדי מים וכיסי אוויר שנוצרים במערכת, שמקשיים על חיישן המאורר להכנס לפעולה ,כי מי קירור חמים לא מגיעים אליו אלא אוויר.

תרמוסטט מומלץ להרכיב בכל מקרה רק במנוע עם מערכת קירור תקינה.

בברכה

צביקה

שלום רב !

קרא תחילה את כל מה שהדגשתי באדום. !

הסיבה היחידה שתחייב פרוק ראש מנוע היא רק אם התברר שהלחץ החודר למי הקירור הוא לא לחץ של קומפרסייה, ולשם אבחנה זאת , יש לבצע בדיקת לחץ הפוך, שבו מזרימים לחץ אוויר דרל קדח הפלג לחלל הצילנדר, ולכל צילנדר בניפרד, במקרה של הבעבוע של מי הקירור בזמן הבדיקה, החשש יתבר כמציאותי וכך יהיה ניתן לגעת, כם מאיזה צילנדר קיימת פריצת קומפרסייה למי הקירור.

מיותר לציין שאת הבדיקה, מבצעים במנוע כבוי.

קיימת בדיקה נוספת פחות חודרנית, מבלי לפרק מצתים והיט בדיקה מודרנית יותר הקיימת בשמים האחרונו. שניקראת בדיקת CO במים, הבודקת חדירת גזי פליטה למיי הקירור על ידי שינוי בצבע נמים.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה,

מחר הרכב יכנס לבדיקה כזאות,

האם ישנו מכשיר מיוחד לשם הכנסת אויר דרך חור המצת,

או שניתן לעשות זאות עלידי קומפרסור או דבר דומה,

וניצא מנקודת הנחה שאכן יש פירצה באחד הצילנדרים,

מה בדיוק מחליפים, סוגרים, שולחים להשחזה?

תודה.

פורסם

המכשיר הוא פשוט מאד והוא תבריג בקוטר של הפלג, שמולחם אליו ניפל לחיבור לשעון לחץ ולצינור אוויר, מחברים את הניפל עם התבריג לצילנר מסויים מזרימים לחץ אוויר בלחץ מסויים, וכך ניתן לגלות בריחת קומפרסייה למים, על ידי בועות אוויר במיכל העבוי או ברדיאטור, כשמכסה הרדיאטור או מיכל הכבוי לא מורכב, או דליפות קומפרסייה בשסתום פליטה, על ידי רחש אוויר בצינור הפליטה, או בריחת אוויר לסעפת היניקה, או דרך טבעות הדחיסה , או טבעות השמן, ורחש שישמע דרך מכסה מלוי שמן.

השעון מאפשר לראות באם קיימת בריחה/ דליפת קומפרסייה, קטנה או גדולה כאחד.

לא מומלץ לעשות בתנאיים בייתים אלא רק במוסך.

דליפת קומפרסייה למים מחייבת פרוק ראש מנוע, שבו יתגלה , האם האטם ראש שרוף, או מעברי מים נאכלו וקומפרסייה עוברת דרך מעברי המים מה שמחייב מלוי והשחזה, או החלפת ראש במקרה של עוות יתר, או אכילת יתר.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום,

ובכן הרכב ביקר היום במוסך,

אך המוסכניק אמר שאין מה לבדוק אפילו את הבדיקה שהצאת,

הוא לפי איך שהמנוע עבד ולפי הרעש, הבין שהראש בסדר גמור,

הוא שיאר, שכנראה היה אוויר במערכת המים,

(יום לפני הנסיעה נעשה ניקוי מערכת הקירור עלידי חומר יעודי.)

אך מהעין הרעידות?

הוא אמר שזה דבר גורר דבר ובגלל החום, המנוע קירטע.

האם לסמוך על המוסכניק שלי, שהוא רק מטפל לי ברכב, או שמה ללכת למוסך אחר?

* כרגע המנוע עובד בסדר גמור, לא מתחמם, מגיב הייטב לגז,

חוץ מסלד'ים שלפעמיים עולים ויורדים הכול תקין.

*להזכירך, הבעיה מתחילה בנסיעה בין עירונית!

פורסם

שלום רב !

אני מציע בדיקות, ולא מציא !

אני להבדיל מהמכונאי שלך מאבחן בהתאם לאינפרומציה שבידי , האינפורמצה שבידי, מגיעה ממך, המכונאי נמצא ליד הרכב, טיפל גם ברכב, ניקה את מערכת הקירור עם חומר יעודי, החלפת משאבת מים, ניקת רדיאטור, גילית שאין תרמוסטט, המכונאי משום מה החליט לא להרכיב, הרכב יצא מהמוסך, ויום למחרת התחמם.

פנית לעזרת מומחי הפורום, קיבלת מספר אפשרויות , חזרת למוסך המוסכניק טוען שהיה אוויר במערכת, אוויר שלא נוקז הייטב על ידי המוסכניק, שאחראי לכך, ותה טוען שאבחנתי היתה לא נכונה ולא התאימה למציאות?

להזכירך עדיין לא ביצעת נסיעת מבחן , בדרך הין עירונית, והרכב נוסע עדיין ללא תרמוסטט, שזה לכשעצמו לא תקין ומשפיע לרעה על תצרוכת הדלק.

בוא נראה מה יקרה, כאשר תבצע נסיעת מבחן בדרך בין עירונית, ולאחר הרכבת תרמוסטט.

חזור לפורום לעדכן בהמשך.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום,

צביקה, לא אמרתי שאתה לא צודק, אתה כול כך עוזר לי, אתה לא מתאר לעצמך כמה.

אני רוצה שתמשיך לעזור לי, עם הידע שלך אני בטוח יפתור את הבעיה,

אני מבקש רק כיונים, איך לסדר את הבעיה שלי, בוא נגיד מה הבעיה שלי, יעזור לי לדעת יותר,

מה המלצותך לעשות כרגע, אחרי שהאיתי אצל המוסך ונשלל בעיות ראש מנוע,

אומנם ללא בדיקות, אך אני סומך עליו, אבל בכול זאות העשה בדיקה.

אנא ממך, סדר לי את הבלאגן .

פורסם

נסת מבחן, בין עירונית, לבדוק התחממות יתר.

במידה והרכב לא יתחמם, להרכיב תרמוסטט מקורי, ושוב לבצע נסיעת מבחן.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...