Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קוראים לי תומר ואני מחזיק בסיאט איביזה ידנית 1400 שנת 2008.

היום שנסעתי לי בכבישי ישראל הופתעתי לשמוע רעש חזק.

יצאתי מהאוטו וראיתי בור ענק שעליתי עליו עם הגלגל הימני של האוטו במהירות של כ30-40 קמ"ש.

עצרתי את האוטו בצד והסתכלתי מה קרה, אז ראיתי שהגלגל זז אחורה ונוגע כבר בפלסטיק שמאחוריו, ובגלל זה בזמן שאני נוסע אני שומע רעשים שהגלגל נוגע בזה. ברור שהגעתי הביתה הכי מהר שיכולתי ולא הזמנתי גרר כי זה קרה ליד הבית.

השאלה שלי היא מה קרה לאוטו? אני רואה בצד שמאל שהגלגל ישר ורגיל ולעומת זאת בצד ימין עם הגלגל שעליתי על הבור אני רואה שהוא זז אחורה, ואני יכול לראות חלקים מתחת למכסה מנוע שאני מסתכל ימינה, כאילו חסר שם משהו.

מה קרה לאוטו? האם זה רציני? כמה יעלה לי לתקן את זה באופן פרטי או שכדאי להפעיל ביטוח?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כנראה עיקמת את הציריה. יכול להיות שגם המיסב הלך..

מיסב זה סביבות ה400 שקל וציריה 500+ כמובן לא במוסך מורשה

אוקיי

וכמה עולה פלסטיק? זה שמחסה את האוטו מתחת למכסה מנוע כי גם הוא יצא

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

צלם את הבור בכדי שתוכל לשלוח מכתב ובו דרישה לתשלום על הנזק שנגרם לרכב למי שאחראי על אחזקת הכביש.

לאבא שלי קרה מקרה שונה, אבל דומה.

הוא נסע לתומו עם הרכב ובצד הדרך, במקום שקשה היה לראות אותו, הוא עלה על אבן שפה של מדרכה, שלא הייתה במקום. (מישהו עקר את אבן השפה). הגלגל שלו התפנצ'ר. אחרי שהמקום צולם ונשלח מכתב עם הצילום לעירייה, העירייה שילמה עבור החלפת הצמיג.

לכן, כדאי מאוד לצלם את המקום, לפני שיתוקן ולא תהיה לך אפשרות לבקש פיצוי.

פורסם

1. צלם הבור. (לפני שיספיקו לתקן, אתה לא יכול לדעת אם זה לא יתוקן כבר מחר - יש מקרים שמתקנים גם ביום שישי).

2. התקשר לרשות המקומית ובקש לדבר עם האחראי/ת על נושא תביעות/ביטוח. (זה כנראה יהיה אחרי פורים).

3. קבל ממנו/ה הנחיות כיצד להמשיך (הקלט את השיחה).

4. דווח למוקד העירוני על המפגע - מסור את פרטיך הנכונים ושאל מה צפי התיקון לבור.

5. פעל בהתאם להנחיות שקיבלת בסעיף 3.

6. אם הנזק הוא גדול (אלפי שקלים) - דאג לחוו"ד שמאי.

7. בדוק אם הבור תוקן בהתאם לצפי וצלם לאחר תיקון.

אם הרשות המקומית לא תתחכם איתך, היא תפצה אותך על נזקיך.

אם היא תתחכם, תבע בתביעות קטנות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא בראש שלי לתבוע עכשיו מקומות אני יסדר את זה מכספי שלי

כמה יעלה לי העסק בערך?

מחר אני יקח את האוטו לצ'מפיון נראה מה יגידו...

זה יכול לצאת יותר מ3-4 אלף שקל?

לפי מראית העין שלי אני צריך להחליף

פלסטיק שמכסה את המכסה מנוע מלמטה

מיסב

צירית

+תשלום על עבודה +תשלום לגרר עד לצ'מפיון

כמה יעלה לי כל זה בערך בצ'מפיון?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לך עם ראש בקיר ובסוף יתברר שהסרן האחורי התעקם או משהו ותצא בנזק של אלפי שקלים,יישור סרן אחורי יכול להגיע ל2000 שקל אז לך תשלם על הכל ובסוף גם לא תיראה מהם שקל,אני לא מבין למה שתשלם מהכסף שלך,גש אליהם וזהו!

דרך אגב אם אכן התעקם סרן אחורי-מי שיקנה את הרכב בעתיד יזכה לראות בבדיקת המכון פגיעה בשילדה שהסרן הוא חלק בלתי מפרד ממנה!

פורסם

לי קרה משהו דומה, וזה נגמר במשולש כנראה שאצלך מקרה דומה.

אצלי זה גם עשה רעשים בכל סיבוב, זהו דבר בטיחותי שים לב שהרכב לא מושך לשום צד וסע בזהירות למוסך.

ירימו לך את הרכב על ליפט ויגידו לך בידיוק מה הלך, רק שתדע אצלי לא הסכימו להחליף רק משולש זה בא עם בולם וכל מה שמסביב, ואצלי זה משומש ב750 שקל, צפה אצלך לסכום משמעותי יותר.

פורסם
לך עם ראש בקיר ובסוף יתברר שהסרן האחורי התעקם או משהו ותצא בנזק של אלפי שקלים,יישור סרן אחורי יכול להגיע ל2000 שקל אז לך תשלם על הכל ובסוף גם לא תיראה מהם שקל,אני לא מבין למה שתשלם מהכסף שלך,גש אליהם וזהו!

דרך אגב אם אכן התעקם סרן אחורי-מי שיקנה את הרכב בעתיד יזכה לראות בבדיקת המכון פגיעה בשילדה שהסרן הוא חלק בלתי מפרד ממנה!

למיטב הבנתי מדובר בגלגל קדמי - הוא מדבר גם על פלסטיק מכסה המנוע.

ואני מצטרף להמלצה לתבוע את מי שאפשר - למה אתה צריך לאכול גוש ח*א של מישהו אחר?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כמובן

אני יצרף תמונה או שתיים בדקות הקרובות.

תודה על התגובות.

עריכה:

אוקיי, הנה הבור:

2yvwmmmci1zq.jpg

והנה העומק שלו:

zigxmmgenywz.jpg

תגידו מה אתם אומרים? נכנסתי בבור הזה בכ30 קמ"ש