Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז גם עליי זה נפל ובדרך לבסיס אתמול נכנסתי לתוך רכב בצומת :mm_blush:

האירוע בשני משפטים :

כמה רכבים שלפניי (שרייד 93) בלמו מטרים לפני הכניסה לצומת, הכביש היה חלק, היתי בשלישי על 40 (לקראת עצירה), הגלגלים ננעלו ועד שהצלחתי לצאת מהנעילה כבר היתי בתוך הרכב שלפניי.

לרכב מלפנים לא קרה שום דבר, אבל לי שלצערי (הרב) אינני מבוטח במקיף התכווץ מכסה המנוע לחצי מגודלו המקורי :mm_sad:

מרשימה ראשונית הנזקים נעמדים בכ5 אלף שקל, כשליש משווי הרכב, אחלה דרך להתחיל עוד שבוע בצבא.. :bigcry:

בכל אופן למזלי יצאתי בריא ושלם ורק עם קצת סחרחורות, עם המשכורת הצבאית לקבל חשבון של 500 שקל רק לכל פנס מטומטם זה לא לעניין בכלל... אבל יהיה בסדר :mm_yeah:

ת'אמת מה שבאמת מטריד אותי זה שכשאני משחזר את התאונה אני פשוט לא רואה דרך למנוע את מה שקרה (אולי אם רק לבטח במקיף :lol: )

אם היה לי ABS זה אולי לא היה קורה אבל אין לי... ובגלל שמדובר היה ברווח קטן כל כך ביני לרכב מולי ובאירוע מהיר ומיידי כל כך אני גם לא רואה איך צורת בלימה אחרת הייתה מונעת את זה... (אז בפעם הבאה אני פשוט אסע על סלד מטורף כל הזמן :roll: )

זהו, הייתי פשוט חייב לשתף עוד אנשים :puppydog:

שיהיה שבוע טוב ושקט.

פורסם

יגאל , מצטער לשמוע.

יגאל כדי למנוע תאונות מסוג זה, שומרים על מרחק. ABS, בלי ABS (ועכשיו לא נכנס לדיון אם ABS מגדיל או מקטין מרחק בלימה כי זה לא רלוונטי), לא יעזרו אם הנוהג ברכב לא ישמור עירנותו על מרחק שיאפשר לו לבלום ולתמרן במידת הצורך.

למרות הסיטואציה שאליה נקלעת.

אותי הכי מעצבן לראות מכוניות שנדחפות לנתיב לפני עצירה ברמזור. אתה מתכנן את העצירה שלך, ולפתע מכונית נדחפת לה, כי לא מתאים לה לעמוד במקום השני בנתיב הסמוך.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה באמת רוצה למנוע תאונות כאלו בעתיד?

שמור מרחק, ולמד בלימה נכונה.

בפעם הבאה זה יכול להציל לך את החיים ולחסוך לך כסף.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

לא נותר לי אלא להסכים עם הדברים שכבר נאמרו,

ולהדגיש כי בבלימת חירום, הרגע הראשון של הבלימה הוא החשוב ביותר, משום שברגע הזה הרכב נוסע במהירות הגבוהה ביותר ביחס לכל הליך הבלימה (שבו המהירות יורדת).

לכן ברגע הזה המכונית עוברת הכי הרבה מרחק בכל רגע.

בלימה נכונה (אותה לומדים בקורס נהיגה מתקדמת), יכולה לשנות מרחק עצירה בצורה שלא תאמין.

וכמובן לא לשכוח שהכל מתחיל בשמירת המרחק !

דני 325 G.

פורסם

אפילו שדיברתי איתך בטלפון כבר

טיפ קטן:

בלימה ראשונית, כמו שדני אמר, הכי חשובה, אז אותה עושים ברגש, בשביל להעביר כמה שיותר משקל לקידמיים (יותר אחיזה)

ורק אז ללחוץ יותר על הדוושה (פרוגרסיבית) ולפמפם לפני שמרגישים איבוד אחיזה בגלגלים.

אם יש מספיק מרחק זה אמור לעבוד.

פורסם

טיפ קטן:

בלימה ראשונית, כמו שדני אמר, הכי חשובה, אז אותה עושים ברגש, בשביל להעביר כמה שיותר משקל לקידמיים (יותר אחיזה)

ורק אז ללחוץ יותר על הדוושה (פרוגרסיבית) ולפמפם לפני שמרגישים איבוד אחיזה בגלגלים.

אהההההה (יענו - לא נכון)

בלימה דגרסיבית היא הנכונה, להתחיל הכי חזק ולהוריד באיטיות על סף הנעילה. קשה מאוד לביצוע אבל אופטימלי.

פמפום הוא מיותר לחלוטין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברגע שאתה מתחיל חזק

על כביש רטוב (כמו שצויין בהתחלה)

הגלגלים ננעלים ישר ללא העברת משקל מאסיבית קדימה

ואז מזה לצאת זה יותר קשה.

הלא כך?

פורסם

טיפ קטן:

אהההההה (יענו - לא נכון)

בלימה דגרסיבית היא הנכונה, להתחיל הכי חזק ולהוריד באיטיות על סף הנעילה. קשה מאוד לביצוע אבל אופטימלי.

פמפום הוא מיותר לחלוטין.

רוני

ואז הבחור שלא שמר מרחק מאחוריך, יכנס בך.

אופי הבלימה שציינת רוני לא מתאים לכביש ציבורי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

טיפ קטן:

חבל שאתה מחלק טיפים לא נכונים בטלפון.

תקרא שוב את ההודעה של דני. ככל שאתה נוסע מהר יותר, אתה עובר יותר מרחק בכל יחידת זמן. אם אתה רוצה לקצר את מרחק הבלימה, אתה צריך להקטין ככל היותר את הזמן שבו אתה נוסע במהירות גבוהה, וזה אומר לבלום הכי חזק מתחילת הבלימה.

חוץ מזה, העברת משקל לקדמיים גורמת לכך שאין אפקטיביות לבלמים האחוריים.

בלימה חדה וחזקה כבר על ההתחלה יכולה לנצל גם את יכולת הבלימה של הגלגלים האחוריים לפני העברת רוב המשקל קדימה.

צא ולמד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יצאתי וחזרתי,

יגאל, בכל אופן, אל תהיה מבואס

גם אני עשיתי תאונה בסגנון עם ה205 שהיתה לי.

עוד כמה ימים תעבור לך הבאסה ויחזור לך הבטחון, אני מבטיח.

פורסם

שמוליק

אז תשים לב שאין בחור מאחוריך.

וחוצמזה - עדיף שיתקעו בך מאחור משתתקע במישהו מלפנים. (הממ, אולי משתלם להיות הומו? :p )

ואופי הבלימה בהחלט כן מתאים לכביש ציבורי - בבלימת חירום כמובן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שמוליק

אז תשים לב שאין בחור מאחוריך.

וחוצמזה - עדיף שיתקעו בך מאחור משתתקע במישהו מלפנים.

ואופי הבלימה בהחלט כן מתאים לכביש ציבורי - בבלימת חירום כמובן.

רוני

סלח לי רוני, אתה מפליא אותי עכשיו עם התשובה שלך. מה זה שאני אשים לב. הוא צריך לשים לב, לא אני. אני לא אמור להסתכל אחורה בבלימת חירום ולאבד שליטה או מי יודע מה.

נכון, עדיף שמישהו יתקע בך מאשר שאתה תתקע במישהו שלפניך.

שמוליק

פורסם

אתה לא צריך להסתכל אחורה בבלימה.

אתה צריך להסתכל אחורה בשוטף ולוודא שאין שם נודניק שנצמד אליך. אם יש - תנער אותו (למשל, תאיט ותעודד אותו לעקוף אותך, אם מדובר ברב-נתיבי). זה מאוד מעצבן אותי כשאני לא רואה את הפנסים של הרכב שמאחורי במראה. בג'יפים אני רוצה לראות פגוש.

מרכב שלפני אני מקפיד לתכנן ולעצור במרחק שאני יכול לראות את נקודת הנגיעה של הצמיגים שלו בכביש. מבחינתי המרחק שלי מהרכב שלפני הוא 'רכוש' שלי ואני לא אתנדב לקצר אותו, גם אם זה יעביר אותי רמזור אחד קודם, ובטח לא ב'עצבנות רמזור'. יש נהגים שחושבים שאם הם יתנו 'דחיפות' קטנות לרווח שביניהם לבין הרכב שלפניהם זה יקדם את הפקק. לא בכבוד שלי בכלל להרים את הקלאצ' גם אם הרכב שלפני בדיוק התקדם 10 ס"מ. לצערי כמו שאמרו פה, הרבה נהגים ישראלים ישמחו למראה ה'רכוש' הזה ויקחו אותו לעצמם.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...