Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בכל אופן במצב בו היתי לא היתה לי שום ברירה אלא לבלימה דגרסיבית,

המרחק לא היה גדול (למרות ששמרתי מרחק - לפחות מרחק של רכב)

גם המהירות לא היתה גבוהה כ-40 כפי שכבר ציינתי.

הבעיה היא שמהרגע הראשון שנגעתי בבלמים הרגשתי שכל הגלגלים ננעלו ושהרכב ממשיך לדהור באותה מהירות כלפי הרכב מולי (ולא היה הרבה מה לדהור עד שראיתי ת'מכסה מנוע עולה למעלה :cry: )

הצמיגים אגב בסדר גמור וגם במוסך כשקיבלו ת'אוטו התפעלו מזה שלא הצלחתי לבלום, בכל אופן נראה לי שהסיבה היא שהכביש היה חלקלק לגמרי כמו ישבן של מי שבא לכם (כנראה יותר חלק ממה שחשבתי).

זהו אני מנסה לשחזר שוב ואני לא רואה משהו אחר שהיתי יכול לעשות, אולי ישנן דרכים אחרות לבלום שאותן באמת צריך להרגיש ולא לקרוא עליהן אבל קשה לי לראות במצב הנ"ל איך היתי מצליח לעצור ת'אוטו.

אגב - מסקרנות, ABS מונע נעילה בכל מצב שהוא? זאת אומרת לא משנה כמה הכביש חלק, אפילו אם הכביש מלא שמן (נניח) ?

יום טוב 8)

פורסם
יצאתי וחזרתי,

יגאל, בכל אופן, אל תהיה מבואס

גם אני עשיתי תאונה בסגנון עם ה205 שהיתה לי.

עוד כמה ימים תעבור לך הבאסה ויחזור לך הבטחון, אני מבטיח.

ג'רמי - יש אנשים שכנראה אף פעם לא ילמדו, גם כשאומרים להם בפרצוף שהם מדברים שטויות במיץ עגבניות !

דויד - אם אתה רוצה לעשות משהו טוב לאנושות - תפסיק לתת עצות בנהיגה, המבוססות על תת-ידע בסיסי בתחום המוטורי !!!!!!!!!!!!!!!

ואם אתה גם לא רוצה לעשות מעצמך צחוק, עדיף שלא תבסס את העצות שלך על כך שעשית תאונה דומה עם ה 205, שהרי זה בדיוק מוכיח שאינך מבין בנהיגה כלל ! (אירוני משהו, לא?)

בתאי נהיגה רגילים על כביש, בלימה דגרסיבית תמיד עדיפה, נקודה. למה ?

1. קיצור מרחק עצירה.

2. שמירת יכולת ההיגוי.

3. הקטנת סכנת סיחרור בבלימה בסיבוב.

4. קבילת פידבק מהאוטו על כמות הלחיצה הדרושה בדוושת הבלם.

הסברים מפורטים יותר ניתנים בקורס נהיגה מתקדמת.

טיפ I - על רטוב, נעילת גלגלים מאריכה את מרחק העצירה בהמון !!!

טיפ II - ההבדל במרחק הבלימה בין 40 קמ"ש ל- 50 קמ"ש הוא כמעט פי 2 !!!

ABS - AntiLock Braking System - תמיד מונע נעילה, גם על קרח. זה בדיוק תפקידו.

דני 325 G.

פורסם
טוב אז גם עליי זה נפל ובדרך לבסיס אתמול נכנסתי לתוך רכב בצומת :mm_blush:

האירוע בשני משפטים :

כמה רכבים שלפניי (שרייד 93) בלמו מטרים לפני הכניסה לצומת, הכביש היה חלק, היתי בשלישי על 40 (לקראת עצירה), הגלגלים ננעלו ועד שהצלחתי לצאת מהנעילה כבר היתי בתוך הרכב שלפניי.

.

השאלה הבסיסית כאן היא לא למה לא הצלחת לבלום (ייתכן שגם שומאכר לא היה מונע תאונה במצב שהיית, קשה לדעת, למרות שבטוח שמה שאתה עשית היה לא נכון), אלא למה לא חזית את הבלימה מבעוד מועד.

אני לא אומר שתמיד אפשר לחזות התנהגויות של רכבים אחרים בכביש, אבל לאחר תאונה (או כמעט תאונה) השאלה הראשונה שצריך כל נהג לשאול את עצמו היא: "איך הייתי נמנע בכלל מלהיכנס למצב הזה?", ורק לאחר מכן לבדוק אם לאחר הכניסה למצב חירום תפקדת נכון מבחינת שיקול הדעת והפעולה טכנית.

כפי שנאמר, פיקח יודע לצאת ממצבים שחכם לא נכנס אליהם מלכתחילה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דויד - אם אתה רוצה לעשות משהו טוב לאנושות - תפסיק לתת עצות בנהיגה, המבוססות על תת-ידע בסיסי בתחום המוטורי !!!!!!!!!!!!!!!

ואם אתה גם לא רוצה לעשות מעצמך צחוק, עדיף שלא תבסס את העצות שלך על כך שעשית תאונה דומה עם ה 205, שהרי זה בדיוק מוכיח שאינך מבין בנהיגה כלל ! (אירוני משהו, לא?)

דני 325 G.

אתה ראית שכתבתי איפהשהו בשרשור שאני מבסס את ההעצות שלי על תאונה שהיתה לי עם 205? או שמא הצעתי נחמה גרידא לבחור, על ידי ששיתפתי אותו בזה שכל אחד יכול לעשות טעויות על הכביש. ושאיחלתי לו שיחזור לו הבטחון העצמי במהרה?

תלמד לקרוא הודעות כמו שהן, בלי לשדך אליהן ערך מוסף על-לא-כלום.

פורסם

שני דברים:

1. אני מבקש לסגור את ההתנצחויות בה"פ ,מסנג'ר , ICQ,מייל ושות'.

2. הדרך לעצור הכי מהר היא באמת בעיטה ראשונית לברקס .

א. בלי ABS - כמו שקרה לי ב-BX , מישהו החליט להתעלם מקיומי ועקף מולי על פס רצוף, בסיבוב,על רטוב. ברקס היסטרי , הפחתת מהירות גדולה , גלגלים נעולים , זנב מחליק ,עזיבה מיידית של הברקס , חזרת אחיזה , הפניית הגה ובמקביל בלימה נוספת וחמיקה מהאדיוט (הייתי כבר על מהירות נמוכה).

ב. עם ABS - אתמול בלילה , בעלייה של הקסטל (גז על הרצפה , אחרת הלאנטיס נחנקת). משאית בצד ימין , מתעכבת,אחריה עוד רכב.

אני באמצעי,לפניי וולוו מגודלת. הנהגת כנראה נלחצה מהמשאית שמימינה ונתנה ברקס חזק. (ללא שום סיבה אמיתית).

כאמור הייתי עם דוושה על הרצפה ,לכן התגובה הייתה יחסית מאוחרת (חוסר תשומת לב מצידי , ללא ספק).

עזיבת גז , כמעט שברתי את דוושת הברקס , ABS התחיל לפמפם רק מהמחשבה, החזקה מכסימלית על הדוושה , מבט בראי שמאלה כדי לוודא שאין עוד מכונית , ותוך כדי הברקס חמיקה מישבנה של הוולוו עם ההגה.3 ,אולי 4 ס"מ ממנה (ביווווווום) :shock:

במצב הזה , של תגובה מאוחרת , לא בטוח שהייתי יוצא מזה ללא ABS. מצד שני , בד"כ מרחק הבלימה במכונית נורמלית (ה-ABS במזדה עובד מ-א-ו-ד מוקדם) היה כנראה קצר יותר.

פורסם

דני 325 G.

אתה ראית שכתבתי איפהשהו בשרשור שאני מבסס את ההעצות שלי על תאונה שהיתה לי עם 205? או שמא הצעתי נחמה גרידא לבחור, על ידי ששיתפתי אותו בזה שכל אחד יכול לעשות טעויות על הכביש. ושאיחלתי לו שיחזור לו הבטחון העצמי במהרה?

תלמד לקרוא הודעות כמו שהן, בלי לשדך אליהן ערך מוסף על-לא-כלום.

דויד, אין לי שום כוונה להתנצח איתך. תסתכל בהודעה הקודמת ותראה שאפילו הוספתי ציטוט רלוונטי. אם זה לא מספיק, אז אני מוותר.

לעניין מרחק הבלימה של הרכב עצמו כדאי להוסיף התייחסות לאלמנטים המשפיעים על מרחק העצירה של הרכב :

1. לחץ אוויר בצמיגים.

2. איכות הצמיגים (יצרן).

3. מצב הצמיגים (בלאי).

4. בולמי זעזועים.

5. חופשים במתלים ומע' היגוי.

6. גאומטרית היגוי.

7. מצב הבלמים.

8. כמות נוסעים ברכב / מטען.

דני 325 G.

• תוכן חדש...