Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המכס עושה לי חיים קשיים, או שעון גדישה שמצריך אישורים.

אביתר א.
שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לילה\בוקר טוב לנוכחים.

הזמנתי שעון גדישה שכביכול עלה 25 יורו כולל המשלוח, החבילה נעצרה במכס.

עשיתי כמה בירורים ומה שטוענים במכס זה שהשעון מצריך אישור משרד התחבורה

האם מישהו נתקל בתופעה דומה?

עוד לא ייצא לי מקרה כזה , אני רוצה לשחרר את החבילה אבל לא יודע מה הפרוצדורה.

דואר ישראל טוענים שיש להם שירות עמילות ותמורת 200 שח הם ישחררו את החבילה בשבילי.

ללכת על האופציה של הדואר או שיש דרך יותר זולה? כי זה כבר עולה על מחיר השעון, איזה הזוי :)

אשמח לאינפורמציה מהמומחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל חלק שרשום עליו שהוא חלק לרכב חייב באישור של משרד התחבורה. לפעמים מעלימים עין, לפעמים תוקעים את החבילה.

קרא כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם החלק לא מוצהר בתור חלק לרכב, למשל השעון הזה, מעשית אפשר להצהיל עליו בתור שעון לאיזו מכונה X, האם הם עדיין יכולים לדרוש אישור של משרד התחבורה?

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא המכס שעושה לך צרות,

גש למשרד התחבורה ותסביר לפקיד שמדובר בכלי עבודה לרכב (שעון זה כלי) ולא בחלק לרכב.

200 ש"ח אתה תשלם בכל מקרה.

קו---------------------------------------

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

200 ש"ח אתה תשלם בכל מקרה.

מזה השטויות האלה , למה שישלם 200 שקל, שקל 1 הוא לא צריך לשלם. כל עוד החבילה כולל המשלוח לא עברה את הסכום של ה50 דולר. תארגן רק את האישור ואתה לא משלם שקל. אני אומר לך את זה מנסיון של שנים בהזמנות מח"ול ופיתולים עם המכס

HU : Pioneer Premier P510UB ;Amplifier Kenwood 240W RMS; Soundstream Ls692 6x9 Speakers + Comp' Image Dynamics CTX65(100RMS) ; Sub-woofer Pioneer 800Watt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה צביקה עזר לי מאוד השרשור.

כנראה שאין מה לעשות ניתן לדואר שישחרר את החבילה וזהו אין לי כח לכל הכאב ראש הזה.

ללכת להמציא אישור לייבוא, לנסוע לת"א לעמוד בתור וכו..

גם ככה זה יעלה לי מעל 200 שקל גם אם אני יעשה את זה לבד (בזבוז יום עבודה, נסיעה למרכז, אוכל וכו.. ) :) אז שהם ישברו את הראש.

או שיש למישהו את האישור הזה מוכן?

מישהו הזמין שעון ועשו לו בעיה? אני מוכן לשלם כמה שקלים על האישור :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתדעו לכם שהשטות הזאת של אישור משרד התחבורה קיימת רק במרכז! אני מזמין כל פעם חלקים לרכב שלי (פנסים, חלקי פנים וכו) ובחיים לא ביקשו ממני שום אישור. לפני שבועיים הגיע לי עוד חלק והוא הגיע למכס בחיפה. כשהגעתי לשם דיברתי עם הבחור ששיחרר לי את החלק ושאלתי איך זה שאף פעם לא מבקשים ממני את האישור הזה ובמרכז כן מבקשים אותו תמיד. הוא בדק במחשב ואמר לי שצריך את האישור הזה רק אם אני מביא כמות ולא חלק בודד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה לעשות תן לדואר שישחרר את החבילה ....

זה המכס שעושה לך צרות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדואר כבר מטפל בזה מה-16 לחודש.

אני בנתיים מחכה, זה אמור להגיע עד לבית, אני מקווה שלא יהיה עוד מס על החבילה

יצא לי הפעם קנייה לא רווחית בכלל :(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיוני המר משהו...:?

אני יכול להגיד שבכל פעם שהשתמשתי בשירות העמילות המטופש של הדואר שילמתי מכס,

וברוב הפעמים שהטרחתי את עצמי לשחרר את זה לבד מצאתי דרכים להתחמק מזה...בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק פעם אחת שילמתי מכס, על מראות.

בכל יתר הפעמים לא שילמתי כלום - ויעיד על כך SUBARU LOYALE ידידי היקר, שראה איך אפשר להביא גם קונסולות פלסטיק אדירות מימדים ולא לשלם שקל על מכס.

כנראה שהבעייה קיימת רק באזור המרכז ולא בחיפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישור משרד התחבורה אי אפשר לשלוח בפקס כבר.

הם דורשים את המקור מכיוון שהיו שזייפו.

שעון איננו אביזר בטיחות, ולכן הוא לא מצריך אישור משרד התחבורע.

שלח פקס למכס, תרשום "אני רוצה לשחרר חבילה שמספרה ................ בתוך החבילה נמצא שעון, שעון איננו אביזר בטיחות לרכב ועל כך לא דורש אישור משרד התחבורה, השעון משמש לבדיקת הרכב מחוץ לרכב".

בחיפה לא דורשים אישורים לא בגלל הכמות, אלא בגלל שסמנ"כל תנועה בכיר נמצא בת"א, ולשלוח אנשים מחיפה לת"א בשביל אישור כנראה יגרום לכעס רב, ולכן הם עוזבים את זה בינתיים.

חיפה זו מדינה שונה, שם רכבי אספנות מיובאים מקבלים 6 ספרות עדיין.

יד שמאל לא יודעת מימין.

צריך לעבור לגור בחיפה, או לפחות לשנות את הכתובת לשם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שירות עמילות מטופש של הדואר ,תמורת 200 שח הם שחררו את החבילה .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדואר החליט להתנהג כמו כל חברות הבלדרות הקיימות בשוק, כגון פדקס, UPS, DHL וכו'.

רק מה שהוא לא מספר זה, שבשחרור קולקטיבי של חבילות EMS הוא מחייב 35 שקל במידה ואין מכס לשלם, חברות אחרות כמו FEDEX, DHL משחררות קולקטיבי ללא שום תשלום.

עמילות מכס ב DHL עולה 40$ ובדואר ישראל 178 ש"ח. שלא יגידו לכם שהם הכי זולים, נהפוך הוא - הם הכי יקרים.

בנוסף, אם תחליטו לשחרר את החבילה ב EMS לבד או ע"י עמיל מכס מטעמכם, תצטרכו לשלם אגרה בסה"כ 81.60 ש"ח - מה שלא קיים בכלל בחברות הבלדרות האחרות.

מאז שהתחיל השירות הזה של העמילות מכס, יש נטייה בדואר לעצור כמעט כל חבילה המגיעה ב EMS, לא יצא לי שום חבילה שעברה חלק, כל פעם הייתי צריך לגשת וכמו פראייר לשלם את ה 81.60, מאז החלטתי שאני מעדיף לקבל חבילות דרך DHL, אומנם המשלוח יצא לי קצת יקר. אבל הוא מגיע יותר מהר, אני לא צריך לשלם שום תשלום נוסף בכלל והם יותר יעילים.

דבר אחרון, שוב מגיעים לנושא של דואר ישראל במרכז, תמיד הם לא מאמינים לקהל, כל פעם הם חושבים שאני משקר להם ושאני מעמיד אותם על טעותם, הם שותקים. היה פעם אחת שסתם טרטרו אותי לקבל אישור ממשרד הבריאות על חבילה ששוקלת 100 גרם, בגללם שחררתי את החבילה רק אחרי 21 יום. בסופו של דבר האחראי שנותן את האישורים בכלל לא הבין למה הם שלחו אותי אליו. נתן לי את האישור מיד.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...